De jurykoks

 

In elke gemeente kiest een kok
het winnende gerecht

Een kok uit iedere gemeente kiest een winnend hoofdgerecht.
Je maakt de meeste kans om te winnen in de gemeente als
je een gezond gerecht bedenkt met producten uit je eigen buurt.

Dit zijn de koks in de 17 gemeenten:


Bernheze: Bern van Uden van Bomenpark in Heesch - kijk op Bomenpark.nl
Boekel: Hans Melis van Maison van den Boer - kijk op Maisonvandenboer.com
Boxmeer: Theo Wolters van Restaurant de Heeren van Overloon - kijk op Heerenoverloon.nl
Boxtel: Raymond Verveer van Restaurant/lunchroom Tafel25- kijk op Tafel25.nl
Cuijk:  Martien Bos van www.martienbos.nl
Grave: Michel van der Vliet van Martien Bos www.martienbos.nl
Haaren: Harold Buijnsters van Passion Cuisine - kijk op Passioncuisine.nl
's-Hertogenbosch: Marten Verelst van De KASerne - kijk op Dekaserne.nl
Heusden: Hans de Kruijf van Henri BV - kijk op Henri.nl
Landerd: Frank van der Wielen van Herberg d’n Brouwer - kijk op Herbergdenbrouwer.nl
Meijerijstad: Teun Horck van DIS - kijk op DisTeun.nl
Mill en Sint Hubert: Hans Derks van Restaurant Versaen - kijk op Restaurantversaen.nl
Oss: Jan van de Nieuwenhof van Brabant Zorg - kijk op Brabantzorg.eu
Sint Anthonis: Niels van Kessel van De Drie Burgemeesters - kijk op De3burgemeesters.nl
Sint-Michielsgestel: Ellen Steenbergen, Culinaire duizendpoot - kijk op Kokaanhuisbrabant.nl
Uden: Petja Verweij van Restaurant Eten bij Petja - kijk op Etenbijpetja.nl
Vught: Niek van Lieverloo van Kasteel Maurick - kijk op Kasteel-maurick.nl 

Kookteam

Iedere gemeente heeft dus een eigen kok. Deze kok kookt samen met jullie je gerecht tijdens de Mega Live Kookbattle op 7 oktober.

 

De vakjury kiest tijdens de finale

Een vakjury kiest uiteindelijk het winnende team. Dat wordt benoemd tot Keukenbazen 2017. De burgemeester van de winnende gemeente mag zich een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland noemen! Dit is de jury.

Jermain de Rozario

Leerde het vak pas op latere leeftijd kennen. Op z’n 21ste begint hij als gastheer en wordt hij verliefd op het vak. De eerste serieuze stappen in de keuken zet hij op 25-jarige leeftijd. Van restaurants De Raymaert en ’t Parlement belandt hij in 2- sterrenzaak de Lindehof in Nuenen. Zijn talent wordt ontdekt door Soenil Bahadoer en zonder diploma’s schopt hij het tot chef de partie. In 2014 wordt hij VariatieChef van het Jaar. Jermain kookt vanuit zijn gevoel en net zoals het leven kan dat elke dag anders zijn. Jermain heeft sinds mei 2016 zijn eigen restaurant in Helmond: De Rozario.

Jan van Hout

Is 24 jaar en komt uit Someren-Eind. Op 16-jarige leeftijd gaat Jan naar de Gilde opleidingen in Venlo waar hij de koksopleiding volgt. Al snel heeft hij de smaak en passie van het koken te pakken. Hij gaat aan de slag bij gerenommeerde restaurants zoals tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre en restaurant Ivy in Rotterdam, dat ook twee sterren heeft. Na hier werkervaring op te hebben gedaan start Jan samen met zijn oudere broer Dennis Restaurant Ons Jongens. Dennis werkte eerder bij De Treeswijkhoeve en bij driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle.
Samen runnen Jan en Dennis Restaurant Ons Jongens nu al ruim 5 jaar. Jan is inmiddels de chefkok en is verantwoordelijk voor de algemene leiding, wat hij met allure doet. Hij zet  zijn duidelijke eigen stijl neer. Met zijn 'signatuurgerecht' werd hij tweede tijdens "The European Young Chef Award". Hij mag hij zich de 2e beste kok tot 29 jaar van Europa noemen. Restaurant Ons Jongens is ook aan gesloten bij Noord-Brabant Culinair, waarbij de beste Brabantse restaurants zijn aangesloten. Jan van Hout is de benjamin van het stel met zijn 24 jaar dus ook de jongste chefkok van Noord-Brabant Culinair. Jan is een jonge chefkok met heel veel potentie waar we nog veel gaan van horen!

Maaike de Reuver

Richtte in 2011 CANTEEN op, een cateringconcept dat de traditionele bedrijfscatering op zijn kop zet door traditionele bedrijfsrestaurants om te toveren tot food courts waarbij het aanbod wordt verzorgd in samenwerking met lokale ondernemers. Maaike selecteerde alle lokale ondernemers zelf en testte hun gerechten. Meer dan 500 ondernemers heeft ze gekeurd en ruim 1.0000 gerechten heeft ze getest. Inmiddels is Maaike werkzaam als redacteur en trendwatcher bij Food Inspiration. Met haar getrainde smaak, oog voor de kwaliteit en presentatie van het eten en kennis over de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van eten en drinken keurt zij de kleine keukenbazen en bepaalt samen met de andere juryleden welke kleine baas zich de beste keukenbaas van 2017 mag noemen.