De jurykoks

 

In elke gemeente kiest een kok
het winnende gerecht

Een kok uit iedere gemeente kiest een winnend hoofdgerecht.
Je maakt de meeste kans om te winnen in de gemeente als
je een gezond gerecht bedenkt met producten uit je eigen buurt.

Dit zijn de koks in de 17 gemeenten:


Bernheze: Bern van Uden van Bomenpark in Heesch - kijk op Bomenpark.nl
Boekel: Hans Melis van Maison van den Boer - kijk op Maisonvandenboer.com
Boxmeer: Theo Wolters van Restaurant de Heeren van Overloon - kijk op Heerenoverloon.nl
Boxtel: Raymond Verveer van Restaurant/lunchroom Tafel25- kijk op Tafel25.nl
Cuijk: Paul van den Boom van Restaurant Smaak - kijk op Smaakcuijk.nl
Grave: Michel van Vliet van Smaakcentrum
Haaren: Harold Buijnsters van Passion Cuisine - kijk op Passioncuisine.nl
's-Hertogenbosch: Marten Verelst van De KASerne - kijk op Dekaserne.nl
Heusden: Hans de Kruijf van Henri BV - kijk op Henri.nl
Landerd: Frank van der Wielen van Herberg d’n Brouwer - kijk op Herbergdenbrouwer.nl
Meijerijstad: Teun Horck van DIS - kijk op DisTeun.nl
Mill en Sint Hubert: Hans Derks van Restaurant Versaen - kijk op Restaurantversaen.nl
Oss: Jan van de Nieuwenhof van Brabant Zorg - kijk op Brabantzorg.eu
Sint Anthonis: Niels van Kessel van De Drie Burgemeesters - kijk op De3burgemeesters.nl
Sint-Michielsgestel: Ellen Steenbergen, Culinaire duizendpoot - kijk op Kokaanhuisbrabant.nl
Uden: Petja Verweij van Restaurant Eten bij Petja - kijk op Etenbijpetja.nl
Vught: Niek van Lieverloo van Kasteel Maurick - kijk op Kasteel-maurick.nl 

Kookteam

Iedere gemeente heeft dus een eigen kok. Deze kok kookt samen met jullie je gerecht tijdens de Mega Live Kookbattle op 7 oktober.

 

 

De vakjury kiest tijdens de finale

Een vakjury kiest uiteindelijk het winnende team. Dat wordt benoemd tot Keukenbazen 2017. De burgemeester van de winnende gemeente mag zich een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland noemen! We weten binnenkort wie dit jaar gaat jureren.

Anouschka Peterink

Kip & Ei – broedplaats voor creatieve communicatie

Anouschka Peterink heeft als creatief culinair communicatie kippetje samengewerkt met keukenbazen als Jamie Oliver, Gordon Ramsay, Herman den Blijker, Annabel Langbein, Rene Redzepi, Angelique Schmeinck, Piere Wind, Rudolph van Veen, Ferran Adria, Jacob-Jan Boerma en vele vele anderen. Met en voor deze iconen bedenkt ze vanuit haar creatieve broedplaats in Den Bosch mooie boekconcepten, organiseert ze evenementen en zorgt ze voor de nodige media-aandacht. In de samenwerking met al deze fantastische chefs draait alles om creativiteit, eigenheid en kwaliteit. Want dat is waar je een echte keukenbaas aan herkent. Daarbij voelt dit scharrelkippetje zich helemaal thuis. 

Frank Lindner

Trendwatcher/eindredacteur/presentator op het gebied van food en hospitality


Frank is trendwatcher, eindredacteur, blogger en presentator/moderator. Hij heeft meerdere events & workshops geleid waarin hij zijn kennis over trends in food & hospitality deelt. Een van de kenmerken is dat de schrijvend econoom trends linkt aan tal van economische, maatschappelijke demografische en technologische ontwikkelingen. Daarbij is voor hem wat hij in de dagelijkse praktijk ziet ‘leading’ en zijn theorieën en modellen nooit meer dan ondersteuning van wat zich in die praktijk afspeelt. Frank werkt graag met die schakel tussen kennis en praktijk. Hij weet wat er speelt bij de talenten van vandaag, de roergangers van morgen. Frank heeft inmiddels honderden ondernemers en betrokkenen uit de branche geïnterviewd. En nog net iets meer food- & hospitalityconcepten bezocht, want privé brengt hij ook graag zijn tijd in de horeca en foodservice door. 
Sinds april 2014 is Frank eindredacteur van Food Inspiration Magazine, het eerste digitale online magazine voor foodprofessionals ter wereld.