Monogram Range Review 2023: Een uitgebreide blik


Een Monogram fornuis is een lust voor het oog met zijn gemengd metalen ontwerp, gekanteld scherm en grote ovendeur, maar presteert het ook goed? Hoe verhoudt het zich tot andere pro-style fornuizen in termen van functies en prijs?

Ik ben de oprichter van Designer Appliances, een vooraanstaande apparatenwinkel in New Jersey. Gedurende de laatste 15+ jaar, Ik heb vele assortimenten thuis en in onze showrooms getest en heb de feedback van duizenden klanten in real time gehoord.

Om u te helpen een Monogram-assortiment voor uw huis te evalueren, heb ik de opvallende voor- en nadelen opgesomd die u misschien wilt overwegen. Ik neem ook een diepe duik in de vele opmerkelijke functies zoals air fry, Wi-Fi-connectiviteit, omgekeerde convectie-oven en meer.


Bekijk mijn medeoprichter John’s video review van Monogram reeksen.

Voordelen: Redenen om een Monogram fornuis te kopen

Monogram 48″ Dual Fuel met grill / bakplaat

 • U bent all-in als het gaat om luxe design. Monogram reeksen hebben een verhoogde stijl. De gemengd metaal look is een winnaar voor de meeste mensen. Maar maakt u zich geen zorgen… als dat niet uw ding is, kunt u de “gouden” knoppen weer omruilen voor roestvrij staal en kiezen voor zwarte branders in plaats van messing. U kunt zelfs kiezen voor het traditionele paneel in plaats van het touchscreen. Wat betreft de accentverlichting kunt u uw kleur kiezen.
 • Uitstekende kookprestaties. De kookplaat heeft verschillende pro branders met 15K tot 23K BTU vermogen. Ze zijn dubbel gestapeld en hebben meerdere ringen. Dit ontwerp biedt de thuiskok consistentie en controle. De oven heeft een extra grote capaciteit. Omgekeerde convectie zorgt voor gelijkmatige kookresultaten zonder hete plekken.
 • U plaatst praktische, populaire, praktische functionaliteit op hetzelfde niveau als luxe details. Zoals air-frying, en geleid koken dankzij Monogram’s zinvolle Wifi en App integratie. Terwijl veel pro-ranges niet eens een temperatuurmeter, timer of klok, Monogram bevat ze allemaal moeiteloos. TrueTemp brander ondersteunt Hestan keu op bepaalde modellen en u kunt uw afzuigkap aan het fornuis.
 • U bent geen body-builder en wilt een makkelijk schoon te maken fornuis. Enkel vierkant roosters zijn gemakkelijker te manoeuvreren in vergelijking met andere fornuizen (goed nieuws voor mensen met artritis). “Wipe-down” porselein geëmailleerd kookoppervlak. Stoomreiniging op alle modellen, zelfreiniging op fornuizen met twee brandstoffen.
 • U wilt een fornuis met een compleet keukenpakket. Monogram biedt momenteel enkele zeer aantrekkelijke promoties in 2023 waarbij u tot drie gratis in aanmerking komende Monogram-toestellen of royale kredieten voor een toestel naar keuze kunt ontvangen.

Nadelen: Redenen om een Monogram Range te vermijden

Monogram 36″ Dual Fuel met bakplaat

 • Sommige belangrijke functies zijn voorbehouden aan dual fuel fornuizen. Terwijl de zelfreiniging op alle dual fuel fornuizen zit, is de TrueTemp brander met Hestan Cue ondersteuning voorbehouden aan slechts enkele modellen.
 • Geen 8-pits 48-inch fornuis optie. Veel mensen geven de voorkeur aan volledige 8 branders op hun pro fornuizen. Monogram biedt hooguit 6 branders met een bakplaat.
 • U wilt apparaten in een kleur of een matte afwerking. Monogram biedt alleen roestvrij staal, en de messing accenten zijn uw enige kans om wat kleur toe te voegen.
 • U wilt iets ouderwets, met grote knoppen en historische details. Monogram apparaten zien er wat gestroomlijnder uit en zitten vol met moderne gemakken zoals touchscreens, accentverlichting en robuuste WiFi-mogelijkheden die u misschien niet nodig hebt of wilt.
 • U wilt inductie – Monogram biedt momenteel geen inductiefornuis aan. Maar ze bieden het wel aan als kookplaat.
 • Je wilt iets groots – Monogram fornuizen zijn er in verschillende maten, maar ze missen een 60″ in hun assortiment. Met een 60″ kunt u twee volledige dubbele ovens en maximale flexibiliteit op de kookplaat, zoals 10 branders of 6-8 branders met volledige grill en bakplaat.
 • Doorverkoopwaarde is uw hoogste prioriteit.
  Merken als Wolf en Thermador hebben misschien meer cachet in de ogen van sommige potentiële kopers. Aangezien Monogram wordt gemaakt door GE (die ook Cafe maakt) hebben sommige mensen het moeilijk om luxe met dat merk gelijk te stellen.


Serie overzicht

Serie Hoofdconfiguraties Prijs
Monogram gasfornuizen: Alle Monogram All-Gas Ranges hebben een combo van multi-ring en dual-stacked gesloten branders en een convectie-oven. De Monogram 30″ All Gas Range wordt geleverd met 4 branders. De Monogram 36″ All Gas Range is verkrijgbaar met 6 branders of 4 branders plus een bakplaat. Op de Monogram 48 “Gas Range zijn er 6 branders en een bakplaat. Vanaf $5,600
Monogram Dual Fuel Ranges: Alle Monogram Dual-Fuel Fornuizen hebben een combo van multi-ring en dual-stacked gesloten branders en een zelfreinigende convectie oven. De Monogram 30′ Dual Fuel Range wordt geleverd met 4 branders. De Monogram 36′ Dual Fuel Range is verkrijgbaar met 6 branders of 4 branders plus een bakplaat. Op de Monogram 48″ Dual Fuel Range is er een keuze uit 6 branders en een bakplaat of 4 branders en een grill en bakplaat. Vanaf $6,800


De Stovetop

Roosters

Elke set voor- en achterbranders is omgeven door een rechthoekig frame waarin 2 porselein gecoate gietijzeren roosters zitten. Alle roosters op het fornuis zijn naast elkaar geplaatst en vormen zo een doorlopend oppervlak dat u in staat stelt om gemakkelijk potten en pannen kunt schuiven van en op het vuur of van de ene brander naar de andere. Omdat de roosters echter niet te groot of omvangrijk zijn, zijn ze niet moeilijk op te tillen en passen in de gootsteen om schoon te maken. Elk rooster is omkeerbaar; de ene kant is vlak en wordt het meest gebruikt voor het koken; de andere kant heeft een inkeping om een wok met ronde bodem vast te houden zonder dat u een woksteunring hoeft te gebruiken om hem stabiel te houden.

Ontstekings- en bedieningsknoppen

Monogram reeksen hebben elektrische ontsteking met een automatische herontsteking. Dat betekent dat de branders weer aangaan als de vlam dooft.

De gegoten metalen knoppen hebben koperen accenten en geven… nauwkeurige regeling van een zeer laag sudderend tot hoog vuur. Wanneer een brander in gebruik is, een accentlicht schijnt op de knop. Met behulp van de Monogram-app kunt u de helderheid en de kleur van het licht veranderen.

Veelzijdige branders

Alle Monogram branders zijn massief messing voor goed warmtebehoud en duurzaamheid. Op elk fornuis vindt u een combinatie van ten minste één multi-ring brander en meerdere branders met dubbele vlam. Een multi-ring brander biedt een brede buitenvlam en een hoog vermogen, ideaal voor het gelijkmatig verwarmen van grote pannen, het snel koken van water en het dichtschroeien van voedsel. Op de multi-ring branders zit een messing dop die kan verkleuren. Monogram levert ook zwart geëmailleerde doppen. Sommige mensen gebruiken graag zwarte emaille kappen om te koken en vervangen ze door messing kappen als ze bezoek krijgen.

Afhankelijk van het model dat u kiest, zijn er branders van 15.000 tot maar liefst 23.000 BTU. Alle branders kunnen worden gebruikt op een zeer lage stand voor sudderen en smelten.

Het 48″ Dual Fuel model ZDP484NGTSS en het 36″ Dual Fuel model ZDP364NDTSS hebben een 21.000 BTU Tru Temp brander. Hiermee kunt u precieze temperaturen instellen in plaats van warmte-instellingen. Bovendien, het kan communiceren met Hestan Cue kookgerei, dat ingebouwde sensoren heeft die synchroniseren met een geleid receptenprogramma op de Hestan Cue-app; het neemt het giswerk weg van welke instelling je moet gebruiken en wanneer je eten klaar is.

Monogram Infrarood Grill

Als u kiest voor de Monogram 48″ Dual Fuel Range met een 14.000 BTU infrarood grill op het fornuis, kunt u het hele jaar door genieten van de smaak van gebarbecued voedsel. De grill heeft een omkeerbaar gietijzeren rooster met porseleincoating. De ene kant is gegroefd en ontworpen om grillstrepen in voedsel zoals steaks en karbonades te stampen en de andere kant is bedoeld voor het bereiden van delicate items zoals zeevruchten en groenten.

Voordelen:

 • Geeft eten de geweldige smaak van buiten koken
 • Geeft aantrekkelijke grillmarkeringen op voedsel

Nadelen:

 • Produceert rook en dampen
 • Kan moeilijk te reinigen zijn

Bakplaat

Een bakplaat is handig voor het bereiden van alles, van pannenkoeken tot tosti’s en hamburgers. Grillplaten met 18.000 BTU’s vermogen zijn beschikbaar op Monogram 36″ en 48″ All Gas en Dual Fuel Ranges. De bakplaat kan worden gebruikt bij temperaturen van 200ºF tot 450ºF. Dankzij het gepolijste roestvrijstalen oppervlak kan een Monogram bakplaat grondig worden gereinigd. Om hem vrij te houden van stof, vet en vuil wordt de bakplaat geleverd met een deksel om hem te beschermen wanneer hij niet wordt gebruikt.

Voordelen:

 • Geeft een groot plat oppervlak voor het koken van voedsel zoals spek en pannenkoeken
 • Kan gebruikt worden als warmhoudplaat

Nadelen:

 • Duurt lang om voor te verwarmen
 • Kan rook en dampen produceren
 • Vereist extra werk om schoon te maken


De oven

Power

Monogram Alle gasfornuizen hebben een oven met een 23.000 BTU bakken en 18.000 BTU braden. Op het Dual Fuel fornuis heeft de oven 2.700 watt en de grill 4.000 watt. Deze specificaties geven genoeg vermogen voor de oven om snel op te warmen en voor de grill om resultaten te geven die kunnen wedijveren met die van buitengrillen.

monogram-oven-capaciteit

Grote ovenruimte

Monogram ovens behoren tot de grootste in capaciteit die u kunt vinden, variërend van 5,3 tot 6,2 kubieke meter, afhankelijk van het model. De All Gas fornuizen hebben grotere ovens omdat ze geen zelfreinigende functie hebben die extra isolatie vereist. Op de 48″ fornuizen van Monogram vindt u een extra kleinere oven voor dagelijks gebruik, zoals het maken van een pannenkoek of het opwarmen van een pizza, maar ook voor nog meer ovenruimte tijdens de feestdagen.

De ovens in Monogram fornuizen hebben grote ramen en zijn goed verlicht dankzij meerdere halogeenlampen. Dat maakt het gemakkelijk om te controleren wat u kookt zonder de ovendeur te openen en warmte te verliezen. De ovendeuren van Monogram sluiten langzaam en soepel, waardoor ze nooit dichtslaan en minder slijtage vertonen. Elk Monogram fornuis wordt geleverd met een broiler pan, een convectie braadrek en een sonde om voedsel te koken tot nauwkeurige interne temperaturen.

Ovenbediening

Op de meeste Monogram fornuizen worden de ovenfunctie en de temperatuur geselecteerd met een knop en worden de temperatuur en de tijd weergegeven op een LCD-scherm. De ovenverlichting, timer, sonde en speciale functies worden bediend met kleine knoppen onder het scherm. Op het Monogram 48″ Dual Fuel model ZDP484NGTSS en het Monogram 48″ Dual Fuel model ZDP364NDTSS is er een 7″ full color touch LCD-scherm voor alle functies. Wanneer u het gebruikt, springt het naar voren zodat het gemakkelijk te bedienen is.

Luxe stellingen

Alle Monogram fornuizen worden geleverd met drie rekken in hun full-size ovens. In de dual brandstof modellen, zijn ze allemaal volledige extensie glijdende rekken die gemakkelijk uit te trekken zijn, maar niet per ongeluk helemaal uitgetrokken kunnen worden. Alle gasmodellen worden geleverd met 2 glijrekken en één standaardrek. In de kleine oven op 48-inch modellen zijn er 2 rekken.

Convectie Oven

Bij alle gasfornuizen draait de convectieventilator de richting om voor een gelijkmatige verwarming, wat vooral wenselijk is bij het bakken van koekjes. Het dual fuel fornuis gebruikt echte Europese convectie wat betekent dat er een extra verwarmingselement rond de ventilator zit.

Air Fry instelling

Deze functie, die uniek is onder de professionele fornuizen, is misschien wel de functie die u het meest waardevol vindt. Hiermee kunt u de knapperige gerechten zoals frietjes, kipnuggets en zelfs spruitjes maken waar uw gezin om vraagt, zonder dat een grote en onaantrekkelijke friteuse ruimte inneemt op uw aanrecht.

Voordelen:

 • Produceert knapperig voedsel met weinig of geen olie
 • Maakt ruimte op het aanrecht vrij door een stand-alone friteuse te vervangen

Nadelen:

Stoom Schoon

De ovens in alle Monogram fornuizen zijn uitgerust met een stoomreinigingsfunctie die handig is om overkoken en spatten direct na het gebeuren aan te pakken of licht vervuilde holtes bij te werken.

Voordelen:

 • Cyclus is slechts ongeveer 30 minuten lang
 • Produceert geen rook of dampen
 • Maakt kleine vlekken los

Cons:

 • Kan grote aangebrande vlekken niet verwijderen
 • Kan een schraper nodig hebben om residu grondig te verwijderen

Zelfreinigend

Monogram fornuizen met twee brandstoffen hebben ook een traditionele hoge warmte zelfreinigende oven om aangebrande rommel aan te pakken. In 48 “dual brandstof fornuizen met twee ovens, beide hebben stoom en hoge warmte reiniging. Een van de geweldige dingen van de rekken in dual fuel modellen is dat ze in de oven kunnen blijven tijdens de zelfreiniging.

Voordelen:

 • Reinigt een sterk vervuilde oven grondig zonder schrobben
 • Racks kunnen in de oven blijven tijdens de zelfreiniging

Minpunten:

 • Produceert rook en dampen
 • Moet huisdieren uit de keuken houden tijdens de cyclus


Monogram Range Wi-Fi connectiviteit

Monogram fornuizen hebben ingebouwde WiFi. Wanneer u de SmartHQ app downloadt op uw mobiele apparaat en deze verbindt met uw apparaat, kunt u uw fornuis op afstand of met uw stem bedienen via Alexa en The Google Assistant, maak verbinding met een database met recepten, download nieuwe instellingen en los zelfs problemen op.


Monogram All-Gas Ranges vs Monogram Dual Fuel Ranges

Veel mensen vragen ons over de verschillen tussen Monogram’s dual fuel en gas fornuizen. Welke is beter? Het hangt echt af van u en hoe u wilt koken. Om te beginnen, de alle gas modellen zijn minder duur. U zult geen groot verschil vinden als het gaat om koken op het fornuis, dus als u zelden bakt of braadt, kunt u besparen door een gasfornuis aan te schaffen. Tweebrandstofmodellen blinken echter uit bij het bakken, omdat ze een gelijkmatiger resultaat geven. Ze zijn ook uitgerust met zelfreinigingscycli die het veel gemakkelijker maken om een oven schoon te maken die erg besmeurd is met braadkippen en aangebrande smurrie van taarten en lasagne die overkookt. Ik geloof erg in zelfreinigende ovens.

Gasfornuis Voordelen:

 • Minder duur
 • Gemakkelijker en goedkoper te installeren

Gasfornuis Nadelen:

 • Heeft geen zelfreinigende oven
 • Geeft minder gelijkmatige bakresultaten

Dual Fuel Range Voordelen:

 • Biedt het beste in zowel kookplaat- als ovenprestaties
 • Heeft een zelfreinigende oven

Dual Fuel Range Nadelen:

 • Duurder
 • Ingewikkelder en duurder om te installeren


De schoonheid van monogrammen

Monogram fornuizen hebben een esthetiek die tegelijkertijd professioneel en elegant is. Hoewel ze niet zo agressief commercieel ogen als Wolf fornuizen, ze zeker communiceren dat ze zijn bedoeld voor serieuze koken. In tegenstelling tot Wolf fornuizen, hebben ze een schopplaat op de bodem, waardoor ze een meer afgewerkte look.

Monogram fornuizen komen alleen in roestvrij staal met messing accenten op de knoppen en de uiteinden van de handgreep van de oven. Na verloop van tijd kan het messing een patina ontwikkelen en moet het gepolijst worden om de glans te herstellen. Als u het uiterlijk van messing wilt minimaliseren, kunt u roestvrijstalen knoppen kopen.


Monogram Kwaliteit en Service

Volgens onze klanten, onze medewerkers en professionele beoordelaars kunt u bij Monogram rekenen op uitstekende prestaties. Met Monogram reeksen, krijgt u een beperkte garantie van 2 jaar op het gehele apparaat en de oppervlaktebranders alsmede een beperkte levenslange garantie op de rekken. De service wordt verleend door GE, het moederbedrijf van Monogram, dat een gevestigd en betrouwbaar netwerk of leveranciers heeft.


Hoe verhoudt Monogram zich tot andere fornuizen van GE, het moederbedrijf?

Na jarenlang keukenapparatuur te hebben getest, heb ik vastgesteld dat alle kooktoestellen van GE, van de eenvoudigste tot de duurste, superieure prestaties leveren, zowel op de kookplaat als in de oven. De branders van de GE-kookplaten koken snel en gelijkmatig, terwijl de ovens gelijkmatig bakken, zodat u zelfs verschillende vellen koekjes tegelijk kunt maken zonder ze te hoeven draaien. Bovendien heb ik gemerkt dat GE veel waarde hecht aan gebruiksgemak, met gemakkelijk te draaien knoppen, intuïtief te gebruiken bedieningspanelen en gemakkelijk te reinigen onderdelen. Bij alle GE fornuizen krijgt u een uitgebreide handleiding.

Naarmate u echter in prijs stijgt, van GE naar GE Profile naar Café naar Monogram, nemen de functies, de verfijning van het ontwerp en de bouwkwaliteit van de producten toe. De fornuizen van GE zien eruit en voelen aan als eenvoudige fornuizen die u verwacht in een goedkope huurwoning. Alleen de duurste fornuizen van GE hebben functies zoals convectieovens, zelfreinigende instellingen en WiFi-connectiviteit. GE Profile fornuizen zien er slanker uit, hebben branders met een hoger vermogen en hebben vaker convectie- en zelfreinigende ovens. Alle GE Profile fornuizen zijn “smart”, wat betekent dat u nieuwe instellingen zoals Air Fry kunt downloaden wanneer deze worden geïntroduceerd.

De Café-lijn is een goede keuze als u op zoek bent naar een zware commerciële look en alle functies van GE Profile fornuizen tegen een enigszins betaalbare prijs. Als u voor Monogram kiest, krijgt u een fornuis met de hoogste bouwkwaliteit, de meest luxueuze vormgeving en de grootste aandacht voor details die GE te bieden heeft. Een Monogram-gamma is een pronkstuk dat het middelpunt van uw keuken wordt.

Elyse beoordeelt Cafe toestellen.

Conclusie

Wanneer u een Monogram fornuis koopt, krijgt u een indrukwekkend ogend fornuis zonder uw budget te overschrijden. U bent ook verzekerd van uitstekende kookresultaten en krijgt een van de handigste pro-stijl fornuizen op de markt. Monogram staat bekend om zijn handige functies zoals een air fry-instelling in de oven, roosters waar een wok in past en taakverlichting op het fornuis. Met gemakkelijk te verwijderen roosters die in de gootsteen passen en ovenrekken die op hun plaats kunnen blijven tijdens zelfreiniging, zijn Monogram fornuizen gemakkelijk schoon te houden. Monogram-producten staan bekend om hun duurzaamheid en betrouwbaarheid, maar als er zich toch een probleem voordoet, worden ze ondersteund door GE-service, een van de meest betrouwbare in de branche.


Monogram Range FAQ’s

Wat is een multi-ring brander? Een dubbele vlam gestapelde brander?
Een dubbele vlam gestapelde brander heeft twee niveaus. Het bovenste niveau van de brander produceert tot 21.000 BTU voor snelle kooktijden of een goede schroeiing van een t-bone steak. De onderste vlam maakt een reeks lage warmte-instellingen mogelijk voor alles van het smoren van vlees tot het smelten van chocolade.

Op de 23.000 BTU multi-ring brander is er een buitenste en een binnenste ring van vlam. Wanneer u de buitenste ring gebruikt, hebt u een brede vlam die ideaal is voor het verwarmen van grote potten en pannen. De binnenste ring wordt gebruikt voor lage warmte.

Zijn alle branders op Monogram fornuizen hetzelfde?
Nee. Elk fornuis heeft een assortiment branders en het assortiment verschilt per model. Op elk fornuis zijn er echter branders die variëren van 15.000 BTU’s, wat matig krachtig is, tot 21.000 of 23.000 BTU’s, wat formidabel is, waardoor een Monogram fornuis zijn reputatie van professioneel koken waarmaakt.

Waar kan ik Monogram fornuizen zien?
Bezoek onze showrooms om de uitstraling van het merk te ervaren. U ontmoet onze deskundige productexperts die u kunnen helpen het perfecte model voor uw keuken te kiezen.

Wat is er speciaal aan Monogram 48-inch fornuizen?
Naast meer oppervlakte branders, Monogram 48-inch dual fuel modellen hebben twee ovens: een die een standaard 30 centimeter breed en een andere die 30 centimeter breed. Beide ovens hebben convectieverwarming en precies dezelfde functies.

Hebben Monogram Ranges komen in kleuren?
Op dit moment maakt Monogram alleen fornuizen in roestvrij staal. Alle fornuizen worden geleverd met knoppen met messing accenten.

Hoe verhoudt een Monogram fornuis zich tot Wolf?
Deze vraag krijgen we vaak. Beide merken produceren hoogwaardige fornuizen die niet alleen het middelpunt van uw keuken vormen, maar ook uitstekende kookprestaties leveren. Bij GE krijgt u gemakken als air frying, gemakkelijk te manoeuvreren roosters en rekken die in de oven kunnen blijven tijdens zelfreiniging. Wolf fornuizen hebben een meer industriële stijl en zijn verkrijgbaar in 60″ breedte. Ze hebben ook veel cachet en kunnen u helpen om meer rendement op uw geld te zien als u uw keuken verbouwt met het oog op de verkoop van uw huis. Er zijn geen inductie kookplaten in de Monogram lijn, terwijl Wolf zowel een 30″ als een 36″ model aanbiedt.

Op zoek naar een 60″ fornuis? Wij raden u aan het Wolf fornuis of Thermador te overwegen om te profiteren van dubbele ovens en maximale flexibiliteit van de kookplaat.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen Monogram en Thermador?
Thermador is een andere lijn met een prachtige styling en een uitstekende reputatie. Zijn krachtigste brander heeft minder BTU’s dan die van Monogram. De roosters van Thermador zijn groot en zwaar en daarom moeilijker schoon te maken in de gootsteen, maar omdat de branders zelf omhoog staan, is het gemakkelijk om eromheen schoon te maken. Net als Monogram fornuizen kunnen Thermador fornuizen verbonden worden met een app om recepten te downloaden, maar de oven heeft geen air fry instelling.

De 36″ en 48″ dual fuel fornuizen van Thermador zijn verkrijgbaar met een combinatie van gas- en inductiebranders op het fornuis. De 48″ en 60″ dual fuel modellen kunnen gekocht worden met een stoomoven en een warmhoudlade naast een full-size convectie oven.