Waarom heet het een Dutch Oven? Waar komt de naam vandaan?

De meeste mensen in Engelstalige landen zullen bekend zijn met iets dat een ovenschotel wordt genoemd. In de meeste Franstalige landen kom je iets tegen dat een cocotte wordt genoemd. In Japan word je blootgesteld aan een pot die een Nabemono of Tetsunabe wordt genoemd.

Dat zijn allemaal grote en diepe pannen, normaal gesproken gebruikt om maaltijden te bereiden die erg lijken op stoofschotels. De meeste van die maaltijden worden ook langzaam gekookt. Langzaam garen stoofschotels is ook iets dat het meest geassocieerd wordt met de Dutch oven.

Waarom heet het een Dutch Oven? Waar komt de naam vandaan? Het wordt bij Dutch oven genoemd nadat een Engelse industrieel in Nederland een pot ontdekte die gemaakt was om te koken en die uit zandvormen was gegoten. De Engelse industrieel Abraham Darby noemde het de Dutch oven als eerbetoon aan de Nederlanders.

Waarom heet het een Dutch Oven waar komt de naam vandaan

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links van deze website, kan ik een klein deel van de verkoop krijgen van Amazon en andere vergelijkbare partnerprogramma’s.