Waarom hebben sommige Nederlandse ovens poten? Terwijl anderen dat niet doen!

Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige Nederlandse ovens poten hebben en andere niet? Nou, ik wilde het weten, dus ik zocht naar het antwoord, en dit is wat ik bedacht.

Een Dutch oven met poten is voor buitengebruik met kolen of kampvuren, de poten helpen de warmte in de oven te regelen. Ze kunnen niet worden gebruikt op keukenkookplaten omdat de poten de warmte tegenhouden om de Dutch oven te verwarmen. Het gebruik ervan in een conventionele oven is mogelijk, maar pas op voor de poten die op ovenrekken vallen, gebruik extreme zorg.

Nederlandse ovens met platte bodems kwamen later toen de Dutch oven in huis werd gebruikt met modernere warmtebronnen zoals houtgestookt gas en elektriciteit binnenshuis.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links van deze website, kan ik een klein deel van de verkoop krijgen van Amazon en andere vergelijkbare partnerprogramma’s.

BEKIJK de Camp Chef Classic 12″ Cast Iron Dutch Oven