Waarom ruikt mijn Dutch Oven: verwijder gietijzergeuren

De betrouwbare Dutch oven is een robuuste zware kookpot, hij heeft een nauwsluitend deksel dat ingrediënten tot in de perfectie verzacht en mals maakt. We gebruiken ze voor het bakken, stoven, stoven, braden van vis en biefstuk en het maken van soepen en curry’s.

Soms kan een gietijzeren Hollandse oven of gietijzeren koekenpannen, of ander gietijzeren kookgerei een vieze geur afgeven. Dit kan erg onaangenaam zijn, vooral als je scones, brood of gebak in je Dutch oven wilt bakken. Dus rijst de vraag; “dus waarom ruikt mijn Dutch oven?”

Een Hollandse oven die ruikt kan het resultaat zijn van een maaltijd die je eerder hebt gekookt. De kruiden kunnen zijn afgebroken en de smaken van bereide gerechten zijn in het gietijzer gesijpeld. Of het kan ook het gevolg zijn van een slechte kruidenklus waarbij de kruiden misschien plakkerig en ranzig zijn geworden in de opslag.

Waarom ruikt mijn Dutch Oven

Helaas wanneer gietijzer niet goed wordt onderhouden, wordt het reinigings-, geur-, roestverwijderings- en kruidenproces bewerkelijk. In dit artikel leer je waarom gietijzer ruikt en de eenvoudige tips om je gietijzeren kookgerei in de toekomst te verwijderen en te voorkomen dat het ruikt.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links van deze website, kan ik een klein deel van de verkoop krijgen van Amazon en andere vergelijkbare partnerprogramma’s.