Whirlpool Wasmachine en Droger Review 2022: Welk model is geschikt voor u?


Whirlpool wasmachine en droger is de eerste naam die bij veel mensen opkomt bij het winkelen voor een nieuwe wasset. Het is geen wonder, aangezien het bedrijf al meer dan honderd jaar bestaat. Dankzij die geschiedenis associëren de meeste reviews de Whirlpool wasmachine en droger met kwaliteit.

Ik ben de oprichter van Designer Appliances, een vooraanstaande winkel in New Jersey. De laatste jaren 15+ jaar Ik heb veel Whirlpool-wasmachines getest, zowel thuis als in onze showrooms, en ik heb de real-life feedback van duizenden klanten in real time gehoord.

Whirlpool heeft een uitgebreid productgamma, dus er is een oplossing voor elk budget en elke gezinsgrootte. Maar met die brede waaier aan opties komt een uitdaging, namelijk beslissen welke wasmachine en droogkast het best bij uw gezin passen. Dat is waar ik om de hoek kom kijken. Lees verder om meer te weten te komen over Whirlpool-wasmachines, inclusief hun kenmerken, voor- en nadelen, en welke modellen ik aanbeveel.


Mijn medeoprichter John vergeleek voorlader en bovenlader wasmachines.

Pros: Redenen om een Whirlpool wasmachine en droger te kopen

 • Whirlpool prijzen haar wasgoed in overeenstemming met de kenmerken set gepresenteerd. Er zijn zeker minder dure producten op de markt, maar die missen de betrouwbaarheid die Whirlpool biedt.
 • Whirlpool heeft een grote selectie. De wasserijproducten variëren van grote voorladers tot compacte wasmachines en drogers. Het bedrijf heeft zelfs oudere producten zoals bovenlader wasmachines, wascentra en commerciële wasmachines. Hetzelfde geldt voor de drogers. Het merk maakt gas- en elektrische drogers met of zonder ventilatieopeningen.
 • Prominente gemakskenmerken. Whirlpool voorlader wasmachines zijn stapelbaar om ruimte te besparen in uw wasruimte. De Laad en Go automaat, waarin grote hoeveelheden wasmiddel – voor ongeveer 20 ladingen – kunnen worden opgeslagen, is een tijdsbesparing. Trommelen na de was voorkomt muffe geurtjes wanneer u uw was niet onmiddellijk kunt doen.
 • Bent u moe van het bestrijden van schimmel? Kies een Whirlpool wasmachine met bovenlader. Zelfs de front load selectie doet uitstekend werk met betrekking tot schimmel, dankzij de antimicrobiële pakking.
 • Whirlpool doet een fantastisch werk in het schoonmaken zolang u niet te veel wasmiddel gebruikt. Bepaalde modellen in de catalogus voor bovenladers bieden de 2-in-1 optie waarbij u een traditioneel roerwerk kunt gebruiken in plaats van een zacht schoepenrad.
 • Als u op zoek bent naar een echte “Made in the US” merk, zou Whirlpool boven aan uw boodschappenlijstje moeten staan.

Nadelen: Redenen om Whirlpool wasmachines en drogers te vermijden

 • Ziet er niet flitsend uit. Whirlpool wasgoed is betrouwbaar, maar de styling is niet up-to-date in vergelijking met zijn Koreaanse concurrenten. Het merk biedt nog steeds de “chroom schaduw” kleur, die helpt als uw wasgoed in een zichtbare ruimte van uw huis staat.
 • Lagere centrifugesnelheid in wasmachines. Whirlpool (voorlader) wasmachines worden geleverd met een maximum centrifugetoerental van 1.160 toeren per minuut (ter vergelijking, andere moderne merken bieden wasmachines aan tussen 1.200 en 1.300 toeren per minuut). Wasmachines met een hoger toerental halen meer water uit de machine en laten minder werk over aan de droger, terwijl ze u tijd besparen.
 • Wifi connectiviteit is een bijzaak. Whirlpool biedt wifi-connectiviteit alleen in zijn topmodellen.
 • Niet de meest ondiepe dieptewasserij op de markt. Whirlpool heeft terecht een probleem vastgesteld dat veel klanten treft -sommige mensen hebben gewoon niet de diepte om de moderne full-size wasmachine en droger paar- tegemoet te komen. Als diepte voor u een belangrijk punt van zorg is, kijk dan eens naar Whirlpools 4,5 kubieke meter wasmachines met een diepte van bijna 32 inch. Houd echter in gedachten dat de diepte van LG wasmachine en droger is 30-inch.


De Whirlpool wasmachine en droger in 2022

Whirlpool maakt een brede selectie van front load en top load wasmachines. Er zijn ook twee soorten bovenladerwasmachines: de traditionele modellen met roerwerk en de modellen met hoogrendementswaaier.

Hieronder volgen de beste Whirlpool wasmachine en droger modellen die geschikt zijn voor de meeste gezinnen.


1. Beste algemene voorlader
Whirlpool WFW6620HW

Whirlpool wasmachine en droger, model WFW6620HW op sokkels

B x H x D (in): 27 x 38-5/8 x 31-9/16 | Capaciteit: 4.5 cu. ft. | RPM: 1,160 | Kleur: White, Chrome Shadow Stoom Wasmachine/Droger: Ja/Ja Stapelbaar: Ja. Energy Star: Ja

Whirlpool WFW6620HW

Voordelen – Redenen om te kopen:

 • Losse wasmiddeldispenser.
 • Stoom wasmachine en droger.
 • Langere droogtijd na de was om uw was fris te houden.
 • Wit en chroom schaduw (grijze) afwerking.

Nadelen – Redenen om te vermijden:

 • Geen WiFi.
 • Wasmachinedeur is niet omkeerbaar (opening links scharnier).

Deze slanke en krachtige 27-inch frontlader wasmachine heeft een capaciteit van 4,5 kubieke meter en meerdere wascycli. Bovendien wordt hij standaard geleverd met stoom- en hygiënische wascycli, wat niet gebruikelijk is voor wasgoed in deze prijsklasse. De snelle wascyclus duurt minder dan 30 minuten en is ideaal voor een kleine lading kleding die u snel nodig hebt.

Whirlpool WFW5620HW

Andere voorlader Whirlpool wasmachines:

 • Budget voorlader: WFW5620HW voldoet aan alle basisvereisten, nog steeds met een capaciteit van 4,5 kubieke meter. Hij heeft zelfs de Load and Go-dispenser. (Later in 2022 verwachten we dat Whirlpool dit model zal vervangen door de WFW5605MW die niet over de automatische dispenser zal beschikken).
 • Voorlader met grotere capaciteit: WFW8620HW Met een profiel van 27 inch en een capaciteit van 5,0 kubieke meter kunt u gerust zijn dat aan de wasbehoeften van uw gezin wordt voldaan. Nog handiger is dat deze wasmachine kleding kan drogen in de droogtrommel na het wasprogramma en de FanFresh-optie van 12 uur, een automatische ventilator die kleding tot 12 uur lang fris houdt als u geen tijd hebt om kleding naar de droger te brengen. In één stap wassen en drogen, plus meer capaciteit? Dat is een win-win situatie.


2. Best Budget Top Load
Whirlpool WTW5010LW

WTW5010LW Whirlpool bovenlader wasmachine en droger in een lichtblauwe wasruimte

B x H x D (in): 27 3/4 x 41 1/2 (55 3/4 deksel open) x 27 | Inhoud: 4.6 cu. ft. | RPM: 770 | Kleur: Wit Stoom Wasmachine/Droger: Nee/Nee Energy Star: Ja

Whirlpool WTW5010LW

Voordelen – Redenen om te kopen:

 • Traditionele toplader wasmachine met moderne functies.
 • Ingebouwde kraan voor het voorbehandelen/weken van kleding.

Nadelen – Redenen om te vermijden:

Deze 28-inch HR toplader wasmachine heeft een capaciteit van 4,6 kubieke meter, 12 wascycli, een ingebouwde waterkraan, voorwasoptie, snelwascyclus en de diepwaterwasfunctie, die loszittend vuil afbreekt door meer water te gebruiken.


Whirlpool WTW8120HW

Andere bovenlader Whirlpool wasmachines:

 • Premium bovenlader: WTW8120HW Ons favoriete Whirlpool werkpaard, deze wasmachine met een capaciteit van 5,3 kubieke meter, heeft tal van functies om enthousiast over te worden. Hij is ideaal voor grotere gezinnen met veel wasgoed, en met 26 cycli is er een voor elke situatie die zich kan voordoen.

Extra functies zijn Whirlpool’s Adaptive Wash Technology met Active Bloom wasactie en ColorLast. Deze twee functies zorgen ervoor dat uw kleding er langer nieuw uitziet door de stoffen te verzorgen en levendige kleuren te behouden.

Deze wasmachine kan overal in uw huis worden geplaatst en op elk moment worden gebruikt dankzij het Quiet Wash Ultra Noise Reduction System, dat operationele geluiden tot een minimum beperkt. U kunt ook geld besparen op uw energierekeningen, aangezien dit een Energy Star-gecertificeerd product is.


Wasmachinedroger 101: Waar moet u op letten

Of u nu voor het eerst een wasmachine koopt of de wasmachine van tien jaar geleden opwaardeert, u hebt ongetwijfeld bepaalde verwachtingen over wat uw nieuwe toestel zal bieden. Laten we eens kijken naar welke kwaliteiten u moet zoeken en hoe Whirlpool het er vanaf brengt.

Kies een type

Whirlpool voorlader vs. bovenlader
Zoals veel grote, wereldwijde merken, maakt Whirlpool zowel front- als toplader wasmachines. Geen van beide is noodzakelijkerwijs beter – het komt echt aan op uw gewoonten en voorkeuren.

Wasmachines met voorlader zijn beter in het reinigen, stiller, efficiënter (in termen van water- en energieverbruik en hogere centrifugeersnelheden), en zien er naar onze mening mooier uit. Je kunt ze stapelen of naast elkaar zetten. Ze moeten wel regelmatiger worden schoongemaakt om stinkende schimmel en meeldauw onder controle te houden.

Bovenlader wasmachines hebben geen last van schimmel. Dat maakt ze beter voor mensen die geen wekelijks onderhoud willen doen. en beter voor kelders. Ze zijn ook sneller klaar en kleiner, hoewel ze alleen naast elkaar kunnen worden geïnstalleerd. Als u zo weinig mogelijk wilt uitgeven, raden wij u aan voor een bovenlader te gaan – de technologie is eenvoudiger en u zult minder snel problemen krijgen.

Whirlpool HE (waaier) bovenlader vs. agitator bovenlader wasmachines
Dus je hebt besloten dat je een top load wasmachine wilt. Het is belangrijk te weten dat er twee types zijn – agitator en HE impeller – en ze zijn verschillend. Wasmachines met bovenlader hebben een bekende technologie waarbij een centrale post tegen de kleding wrijft om vuil te verwijderen en weg te spoelen. Wasmachines met hoog rendement (HE) gebruiken een waaier. Dit is een gestructureerd oppervlak op de bodem van de kuip dat draait en roteert om kleren tegen elkaar te wrijven en ze schoon te krijgen.

Wasmachines met bovenlader hebben de neiging minder duur te zijn, kortere cyclustijden te hebben, meer water te gebruiken, en kunnen harder zijn voor stof. Hogere capaciteit wasmachines zijn duurder, maar ze zijn efficiënter in termen van water- en energieverbruik en zachter voor de stof. De hogere centrifugesnelheid van HR-wasmachines zorgen voor kortere droogtijden, waardoor u meer tijd en energie bespaart.

Bekijk de functies

Betrouwbare reinigingsprestaties
Uitzonderlijk goed schoonmaken is natuurlijk het allerbelangrijkste wat u wilt. Whirlpool is een bedrijf dat dit begrijpt. Ze zijn gekomen met een innovatieve functie genaamd Deep Water Wash die extra water toevoegt aan het wasprogramma om vuil en vlekken te helpen afbreken en verwijderen.

Whirlpool-wasmachines zorgen er ook voor dat kleuren levendig blijven, dankzij de ColorLast wasoptie. Uw kleding wordt op de ideale temperatuur en duur gewassen, waardoor uitlopen en vervagen worden verminderd.

Hier zijn nog een paar van Whirlpool’s schoonmaakinnovaties:

Adaptieve wastechnologie: Dit is een kerntechnologie in alle Whirlpool-wasmachines. Het detecteert het gewicht en de vuilgraad van elke lading en past het waterniveau en de washandelingen aan om ze grondig maar voorzichtig schoon te maken. Zo gaan uw kleren en linnengoed langer mee.

Precisie dosering: Deze functie, die in alle Whirlpool-wasmachines aanwezig is, zorgt ervoor dat wasmiddel en wasverzachter op het ideale moment tijdens een cyclus worden afgegeven.

Stoomreinigen: Deze briljante vlekbestrijdingsoptie dringt door in stoffen om vlekken en vuil te verzachten en af te breken. Door de verhoogde waswerking, spoelen en warmte, zullen zelfs hardnekkige vlekken eerder verdwijnen. Stoom helpt uw wasmachine ook minder water te gebruiken.

Snelle wascyclus: Door een kleinere hoeveelheid water en hogere centrifugeersnelheden te gebruiken, geeft deze functie u schone kleren in minder dan 30 minuten.

Tijdbesparende Actieve Sproeier: Deze technologie zorgt voor een betere reiniging en vlekverwijdering doordat uw wasgoed vóór het wassen wordt besproeid met water en wasmiddel, zodat u uw kleding niet hoeft voor te behandelen voor een cyclus.

Oxi-doseringsoptie: Deze functie geeft zuurstofhoudende additieven af aan uw wasgoed om de reinigingsprestaties te verbeteren.

Ingebouwde waterkraan: Deze kraan bevindt zich in de rand van Whirlpool bovenlader wasmachines en helpt bij het voorwassen van kleding en het verwijderen van eenvoudige vlekken voordat de cyclus zelfs maar begint.

Whirlpool

EasyView Frameless Glazen Deksel met Slow-Close Technologie: Het sluit het deksel van uw wasmachine langzaam en stil, en stelt u zelfs in staat om in de trommel te kijken.

Hoewel wasmachines over het algemeen meer aandacht krijgen dan drogers als het gaat om hun technologie, hebben Whirlpool-drogers ook een aantal opmerkelijke functies.

Whirlpool

Rimpel schild optie met stoom: Deze functie voegt stoom toe aan het droogproces om ervoor te zorgen dat er geen rimpels ontstaan, wat het een geweldige optie maakt voor wie geen tijd heeft om te strijken.

Sanitize Cyclus: Met deze functie wordt 99,9% van de veel voorkomende huishoudbacteriën geëlimineerd, zodat uw kleding schoon blijft en uw gezin gezond.

Energie-efficiëntie

Whirlpool-wasmachines staan bekend om hun lage energieverbruik, waardoor u uw waterrekening lager kunt houden. De middelgrote wasmachines van het bedrijf overtreffen ook de minimum Energy Star-vereisten. En terwijl de meeste typische high-efficiency wasmachines ongeveer 80 minuten nodig hebben om een cyclus te voltooien, Whirlpool’s snelle wascycli kunnen een lading effectief reinigen in minder dan 30 minuten, met minder water en hogere centrifugeersnelheden. Deze functie kan u veel tijd besparen – en het milieu veel water.

Minder lawaai

Niets is erger dan een kletterende wasmachine, daarom zijn Whirlpool wasmachines voorzien van geluidsabsorberend materiaal en een compacte motor die rond de wastrommel loopt. Dankzij de Quiet Wash Ultra Geluidsreductiesysteem, kunt u uw wasmachine overal in huis plaatsen en op elk moment van de dag ongestoord een lading wassen.

Slimme afmetingen, configuratie & ergonomie

Zoals we hierboven al zeiden, maakt Whirlpool bovenladers en voorladers, dus u zult moeten beslissen welke configuratie u het beste bevalt. Een van de grootste verschillen is de ergonomie: Bovenlader wasmachines zijn makkelijker voor je lichaam. Hoe? Omdat u niet hoeft te bukken om kleding in of uit te laden.

Een andere reden is de stapelbaarheid. Met voorlader wasmachines kunt u de droger boven op de wasmachine stapelen, waardoor u vloerruimte bespaart.

Wasmachines met bovenlader hebben echter een kleinere voetafdruk: De breedte van zowel wasmachine en droger varieert over het algemeen tussen 27 en 27 1/2 inch, waardoor het gemakkelijk is voor u om de Whirlpool bovenlader wasmachine en droger naast elkaar te plaatsen in uw wasruimte. (Zorg er wel voor dat u een centimeter tussen de wasmachine en droger laat, volgens de aanbevelingen van de fabrikant). Budget ongeveer 28 inch voor diepte en tussen 40 1/4 en 44 inch voor hoogte, en houd in gedachten dat het deksel ongeveer 21 inch hoog is in de open positie. U wilt ook 4 tot 6 inches achter de wasmachine reserveren voor de slangen en de ontluchtingskit.

Klinken deze afmetingen krap voor uw ruimte? Dan zou je een compacte wasmachine en droger kunnen overwegen. Vergeet niet dat Whirlpool meerdere ventilatieloze droogmodellen maakt om een veelzijdige installatie mogelijk te maken.

WiFi-connectiviteit

Wilt u uw was kunnen stoppen en starten met uw smartphone? Ga dan op zoek naar een toestel met WiFi-functionaliteit – de meeste Whirlpool-machines zijn dat.

Whirlpool’s mobiele app fungeert als een afstandsbediening voor je wasmachine. Je kunt hem gebruiken om cycli te starten en te stoppen en een gewenste cyclus te selecteren, zelfs als je niet thuis bent. De app heeft een waarschuwings- en diagnosetool die u kan laten weten of uw machine een onevenwichtige lading heeft of dat u te veel wasmiddel hebt gebruikt.

Whirlpool

U kunt aangepaste cycli downloaden voor verschillende wasbehoeften, zodat u verzekerd bent van de best mogelijke verzorging en wasprestaties. Als er nieuwe cycli worden uitgebracht, kunnen deze via de app worden gedownload; u kunt ook uw eigen unieke cyclus maken.

Amazon replenishment is een andere geweldige functie die u krijgt van Whirlpool’s wasmachines met WiFi-functionaliteit. Door de Whirlpool-app te synchroniseren met uw Amazon-account, kunt u de app zo instellen dat er automatisch een navulorder voor wasmiddel wordt geplaatst wanneer uw voorraad bijna op is.

De optie om je set te koppelen met de Nest Learning Thermostat is een andere coole functie: Omdat de energiekosten in de loop van de dag verschillen, kan de Nest Learning Thermostat u vertellen wanneer de energiekosten onder het gemiddelde liggen, zodat u uw cyclus dan kunt laten draaien en uw elektriciteitsrekening kunt verlagen.


Conclusie

Whirlpool wasmachines en drogers spreken een groot aantal klanten aan, dankzij hun naamsbekendheid en brede scala aan opties. Of u nu op zoek bent naar een basismodel of een deluxe model, met Whirlpool weet u zeker dat u een hoogwaardige machine in huis haalt, die bij elke wasbeurt voor uw kleding zorgt.

Cover Foto door MVP Detroit (@mvpdetroit) via Home Bunch House Tours (@homebunch); ontwerp en bouw door Petrucci Homes (@petruccihomes)


FAQs

Is Whirlpool een goed merk?
Ja, Whirlpool is een van de meest gewilde fabrikanten van wasapparatuur, en zijn wasmachines en drogers scoren steevast hoog.

Hoe lang moet een Whirlpool wasmachine meegaan?
Bij normale slijtage zou een Whirlpool wasmachine zo’n vijf tot zeven jaar mee moeten gaan.

Wie maakt Whirlpool wasmachines?
De Whirlpool Corporation, die ook Maytag, KitchenAid, Amana en andere merken van huishoudtoestellen overziet en vervaardigt.

Waar worden Whirlpool wasmachines gemaakt?
Hier in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor van Whirlpool is gevestigd in Benton Harbor, Michigan, en het bedrijf heeft negen fabrieken verspreid over de V.S.