Keukenmachine test 2022: De grote vergelijking & adviseur

Je bent op zoek naar een Universele keukenmachine? Je favoriet zou een echte Alleskunnerdie voor u snijdt, kneedt, raspt, roert, pureert en bakt? Geen probleem – in de keukenbazen keukenapparatuur vergelijking laten wij u zien wat een goed apparaat moet kunnen en wat het kan. Waar moet je op lettenom binnenkort hemelse zelfgemaakte pizza’s, heerlijke koekjes of dromerig ruikende broden tevoorschijn te toveren.

Natuurlijk zijn er talloze leveranciers die zweren dat hun product echt alles kan. Maar wat is de beste keukenmachine voor u en uw behoeften? In onze grote keukenapparatuur vergelijking, presenteren wij u 15 verschillende apparaten voor je. Op die manier kunt u snel te weten komen welke functies voor u bijzonder belangrijk zijn. Met deze vergelijking als hulpmiddel bij uw besluitvorming kunt u tijd en geld besparen. Kijk nu eens hoe de keukenmachines zich verhouden in Prestaties, basisuitrusting en beschikbare accessoires verschillen. Bovendien hebben wij voor u een FAQ is samengesteld om de meest gestelde vragen over het testen van keukenmachines te beantwoorden.

Update van 01 januari 2022: In oktober 2021 hebben we 5 meer keukenmachines en hun functies en kenmerken voor u gecompileerd. In totaal biedt de vergelijking u nu 15 verschillende keukenmachines van ongeveer 90 euro tot 890 euro;


Keukenmachines in vergelijking

Inhoudsopgave

Bosch MUM5 CreationLine Keukenmachine

Onze aanbeveling

Klarstein Bella Rossa Keukenmachine 2e Generatie

Prijs tip

Kenwood Prospero+ KHC29.HOWH Keukenmachine

Voor vele doeleinden

Krups KA631D Keukenmachine Master Perfect Gourmet

met vleesmolen

Bosch MUM5 CreationLine Keukenmachine Klarstein Bella Rossa Keukenmachine 2e Generatie Kenwood Prospero+ KHC29.HOWH Keukenmachine Krups KA631D Keukenmachine Master Perfect Gourmet
6407 beoordelingen 484 beoordelingen 1420 beoordelingen 187 beoordelingen
3D Planetair Mengen Planetair Mengsysteem Planetair Roersysteem Planetair Roersysteem
3,9 liter 5,2 liter 4,3 liter 4,6 liter
28 x 27.1 x 28.2 cm 39 x 23 x 36 cm 28 x 24 x 25 cm 57,2 x 37,2 x 37,5 cm
5,75 kg 7,6 kg 7,8 kg 11,9 kg
1000 watt 1.200 watt 1000 watt 1100 watt
Kunststof, roestvrij staal Roestvrij staal, kunststof Kunststof, roestvrij staal Geborsteld roestvrij staal
Ja Geen Ja Ja
Patisserieset (deeghaak, garde en klopper), snijmachine met 3 schijven en menghulpstuk Roestvrijstalen kom, deeghaak, klopper, garde, gebruiksaanwijzing 3-delige patisserie set (K-haak, garde en deeghaak), hakmolen, acryl menghulpstuk, citruspers en spatscherm. Bakset (garde, klopper, deeghaak), hakker, vleesmolen, Innovatieve kom en Delica’-gereedschap
Bosch Klarstein Kenwood Krups
Op het aanbod Op het aanbod Op het aanbod Op het aanbod

Laatst bijgewerkt op 21 augustus 2022 om 3:30 . De hier vermelde prijzen kunnen intussen zijn gewijzigd. Alle informatie zonder garantie.De aanbeveling van de chef

Wat is de beste keukenmachine? Het is niet echt mogelijk om een duidelijk antwoord op deze vraag te vinden, want één ding wordt snel duidelijk bij het vergelijken van keukenmachines: het hangt er allemaal vanaf wat uw eisen zijn voor uw keukenmachine.

Wilt u elke dag zwaar brooddeeg verwerken, en dan ook nog in grote hoeveelheden? Wilt u twee keer per week uw maaltijden voor de week bereiden en bent u op zoek naar een keukenmachine met kookfunctie? Of wilt u slechts af en toe een verjaardagstaart bakken en bent u op zoek naar een goedkoop toestel met de basisfuncties?

De eisen zijn even verschillend als de keukenmachines in onze vergelijking zijn. We kunnen dus niet zeggen dat er een “beste keukenmachine voor iedereen” is. Elk toestel heeft sterke en zwakke punten, dus het is het beste om goed te letten op uw behoeften en dan te kijken naar de prestaties en accessoires. Onze Aanbeveling van de chef die we je nog willen geven: De Bosch MUM5 CreationLine keukenmachine MUM58420 is een vaste stof universeel apparaat en overtuigt door prijs en prestatie. Naast de basisaccessoires die u nodig hebt voor de basisfuncties, wordt het apparaat ook geleverd met een menghulpstuk en een continu snijder. Ontdek meer over de MUM5 keukenmachine van Bosch in onze vergelijking.

Kleine extra tipAls u meer dan de basisaccessoires wilt kopen en zelfs als dat mogelijk is veel verschillende functies uit uw keukenmachine wilt halen om ruimte en geld te besparen door andere apparaten te gebruiken, dan raden wij u de Kenwood Prospero+ KHC29.HOWH Keukenmachine. Het wordt geleverd met de volgende zeven hulpstukken: 3-delige patisserie set bestaande uit K-haak, garde en deeghaak, alsmede hakmolen, acryl menghulpstuk, citruspers en spatbescherming. Ook deze is overtuigend in termen van prijs en geleverde prestaties. In totaal zijn er tot 11 optionele accessoires. Bekijk dit multi-talent eens van dichtbij in onze vergelijking, als u op zoek bent naar een echt all-rounder toestel.Wat is de beste keukenmachine in vergelijking 2022?

Kies uw persoonlijke keukenmachine test winnaar uit de volgende lijst:Vergelijking van producten


BOSCH MUM58420 CreationLine keukenmachine met praktische accessoiretas


Bosch MUM5 CreationLine Keukenmachine

Bosch MUM5 CreationLine Keukenmachine

Prijs: € 96,95

Prijs: € 172,53

Prijs: € 173,43

Prijs: € 189,99

Prijs: € 189,99

Prijs: € 189,19

Prijs: € 187,90

Prijs: € 199,00

Prijs: € 236,00

Prijs: € 236,00

Prijs: € 252,68

Prijs: € 269,00


Met zijn uitgebreide accessoires, de BOSCH MUM58420 Keukenmachine veelzijdig vanaf het begin. Je krijgt een Continue snijmachine met 3 sneden voor raspen, raspen en snijden, evenals een Menghulpstuk voor smoothies of sauzen. Ook een Deeghaak met deeg deflector, een Klopper en garde. U kunt alle accessoires in een praktische stoffen zak direct in de roestvrijstalen mengkom van 3,9 liter opbergen. Dankzij de speciale binnenvorm en het 3D Planetair Mixsysteem worden uw degen perfect gemengd in de kom. De BOSCH MUM58420 keukenmachine is verkrijgbaar in verschillende kleuren: grijs/zilver, roze/zilver, rode ruit/zilver, turquoise/zilver, vanille/zilver en wit/zilver.

 • Afmetingen: 28 x 27,1 x 28,2 cm
 • Gewicht: 5,75 kilogram
 • Inhoud: 3,9 liter
 • Vermogen: 1.000 watt

De 1.000 watt motor van de keukenmachine is krachtig en kan tot 2,7 kg gemengd deeg of 1,9 kg gistdeeg verwerken. De afmetingen zijn 28 x 27,1 x 28,2 cm en hij weegt een lichte 5,75 kilogram. De EasyArm Lift brengt de mengarm automatisch omhoog met een druk op de knop en de automatische parkeerstand van het menggereedschap maakt het u gemakkelijk om de kom te vullen. Meel en andere ingrediënten komen direct in de kom terecht en blijven niet aan het gereedschap kleven. En als u wat kookinspiratie nodig hebt voor uw keukenmachine, kunt u uitkijken naar de bijbehorende DVD met recepten!

Hier vindt u de gebruiksaanwijzing met meer nuttige tips en informatie over deze keukenmachine.

De identiek geconstrueerde MUM58L20 was de testwinnaar (Stiftung Warentest uitgave 12/2018) in de categorie “Keukenmachines met zwenkarm van boven”. Hij maakte vooral indruk door zijn gemakkelijke bediening en eenvoudige montage.

 • Heeft de keukenmachine een weegschaal?

  Nee, de BOSCH MUM58420 heeft geen ingebouwde weegschaal.

 • Zijn de onderdelen van de keukenmachine vaatwasmachinebestendig?

  Ja, de onderdelen van de keukenmachine zijn vaatwasmachinebestendig

 • Hoe lang kan de keukenmachine aan een stuk doorwerken?

  De keukenmachine kan bijvoorbeeld zonder problemen 20 minuten lang een pizzadeeg kneden.

 • Hoe hoog is de machine met de arm uitgevouwen/omhoog?

  Met de arm opgeklapt, meet de machine in totaal 43 centimeter.

 • Heeft deze keukenmachine een automatische snoeroproller?

  Nee, de BOSCH MUM58420 heeft geen automatische snoeroproller, alleen een apart snoercompartiment waarin het snoer wordt opgeborgen.

 • In welke kleuren is de keukenmachine beschikbaar?

  De BOSCH MUM58420 is verkrijgbaar in de volgende kleuren: grijs/zilver, roze/zilver, rode ruit/zilver, turquoise/zilver, vanille/zilver en wit/zilver.

 • Van welk materiaal is de patisserie set gemaakt?

  Het is een patisserie set gemaakt van 100% roestvrij staal.Klarstein Bella Rossa met planetair roersysteem


Klarstein Bella Rossa Keukenmachine 2e Generatie

Klarstein Bella Rossa Keukenmachine 2e Generatie

Prijs: € 84,99

Prijs: € 84,99


De heldere rode Klarstein Bella Rossa is een populair toestel voor het kleine budget in de vergelijking van keukenapparatuur. Met 6 verschillende vermogensniveaus, kan de 1.200 watt motor en het planetaire roersysteem, voldoet de Bella Rossa aan de meest uiteenlopende eisen. De speciale versnellingsbak is stil en de zuignapvoetjes zorgen voor een veilige stand. De mengkom van 5,2 liter is gemaakt van roestvrij staal en is voorzien van een spatscherm.

 • Afmetingen: 39 x 23 x 36 cm
 • Gewicht: 7,66 kilogram
 • Inhoud: 5,2 liter
 • Vermogen: 1.200 watt

Tot de leveringsomvang van de Klarstein Bella Rossa keukenmachine behoren een garde voor luchtige resultaten zoals room of mousse, een gegoten klopper die deeg gelijkmatig mengt en een gegoten kneedhaak die zware deegsoorten aankan. De keukenmachine heeft een Ontgrendelingsmechanisme voor de multifunctionele arm. Nadat u de arm hebt ontgrendeld, kunt u hem eenvoudig omhoog klappen om hulpstukken of kommen te verwijderen.

Meer informatie over de technische specificaties van de Klarstein Bella Rossa vindt u in de gebruikershandleiding.

 • Heeft de keukenmachine een weegschaal?

  Nee, de keukenmachine heeft geen ingebouwde weegschaal.

 • Zijn er onderdelen van de keukenmachine die vaatwasmachinebestendig zijn?

  De mengelementen zijn niet geschikt voor reiniging in de vaatwasmachine.

 • Zijn er reserveonderdelen?

  Ja, kommen of deeghaken kunnen afzonderlijk worden gekocht. Hetzij rechtstreeks in de winkel van de fabrikant, hetzij op de desbetreffende keukenartikelpagina’s. Vervangingsonderdelen kunnen ook verkrijgbaar zijn in goed gesorteerde winkels voor keukenbenodigdheden. Als u het gewenste reserveonderdeel niet kunt vinden, kunt u het beste rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

 • Is de Bella Rossa ook in andere kleuren verkrijgbaar?

  Ja, het “Bella” model is ook verkrijgbaar in crème, oranje, zwart, zilver en wit.Kenwood Prospero+ KHC29.HOWH met veelzijdige accessoires


Kenwood Prospero+ KHC29.HOWH Keukenmachine

Kenwood Prospero+ KHC29.HOWH Keukenmachine

Prijs: € 99,99

Prijs: € 129,00

Prijs: € 135,00


De Kenwood Prospero+ KHC29.HOWH is een echte allrounder. De roestvrijstalen kom van de keukenmachine heeft een inhoud van 4,3 liter. Het apparaat wordt geleverd met een platte klopper, ook een K-haak een conventionele Deeghaakeen ballonklopper, een 1,2 liter acryl mengstuk, een multihakker, een citruspers, een Vleesmolen, a Sapcentrifuge en een Spatbescherming. In totaal zijn er maar liefst 11 verschillende hulpstukken voor tal van recepten, dus u kunt uw fantasie de vrije loop laten met alles van pastadeeg en smoothies tot luchtig koekjesdeeg.

 • Afmetingen: 28 x 24 x 25 cm
 • Gewicht: 7,8 kilogram
 • Inhoud: 4,3 liter
 • Vermogen: 1.000 watt

Dankzij de geleidelijke snelheidsregeling en de pulsfunctie kunt u met de keukenmachine heerlijk gelijkmatige resultaten bereiken. De 1.000 watt motor handhaaft een constante mengsnelheid en zelfs zware degen zijn dus geen probleem. In vergelijking met andere modellen heeft de keukenmachine een compact ontwerp met afmetingen van 28 x 24 x 25 cm en een gewicht van 7,8 kilogram. Dit betekent dat hij ook op kleine werkbladen past – zo kunt u gemakkelijk gerechten voor wel 6 personen bereiden in een kleine ruimte en met slechts één keukenmachine! Meer informatie en tips vindt u in de gebruiksaanwijzing van dit model.

 • Heeft de keukenmachine een weegschaal?

  Nee, de keukenmachine heeft geen ingebouwde weegschaal.

 • Passen de accessoires van de Kenwood Chef serie ook op de Prospero?

  Nee, volgens de fabrikant zijn de twee series niet compatibel met elkaar.

 • Zijn de onderdelen van de keukenmachine vaatwasmachinebestendig?

  Sommige onderdelen van de keukenmachine zijn vaatwasmachinebestendig, maar het is beter om de hulpstukken met messen met de hand af te wassen om hun kwaliteit te behouden

 • Hoeveel gistdeeg kan met de machine worden verwerkt?

  Als het een gistdeeg moet worden, kunt u maximaal 500 gram bloem verwerken.Krups KA631D Keukenmachine Master Perfect Gourmet met Delica’Tool


Krups KA631D Keukenmachine Master Perfect Gourmet

Krups KA631D Keukenmachine Master Perfect Gourmet

Prijs: € 299,00

Prijs: € 299,99

Prijs: € 300,00

Prijs: € 347,90


Met rijke 1.000 watt, 8 snelheidsinstellingen en puls functie met de Krups KA631D Keukenmachine Master Perfect Gourmet Maak al je droomrecepten. De roestvrijstalen container heeft een inhoud tot 4,6 liter, wat genoeg is voor 40 cupcakes, 10 opgeklopte eiwitten of 3 pizza’s. Het planetaire mengsysteem zorgt ervoor dat elk mengsel grondig wordt gemengd. Merk op dat de Krups keukenmachine 11,88 kilogram weegt. Het is daarom vrij zwaar en niet zo gemakkelijk te verplaatsen of te verplaatsen.

 • Afmetingen: 57,2 x 37,2 x 37,5 cm
 • Gewicht: 11,88 kilogram
 • Inhoud: 4,6 liter
 • Vermogen: 1.000 watt

Tot de bijgeleverde accessoires van de keukenmachine behoren een spatscherm, de gepatenteerde Flex Whisk (voor luchtige resultaten), de Flex Bowl (een 3-in-1 siliconen extra kom) en de Delica’Tool (bodemlifter). Met de Delica’Tool kunt u bijzonder delicate ingrediënten mengen. Zo kunt u bijvoorbeeld de zachtste en luchtigste soufflés of mousses maken met uw keukenmachine. U ontvangt ook een Shredder Inclusief 4 afneembare roestvrijstalen vaten en een Vleesmolen met 2 roestvrijstalen platen.

In de gebruiksaanwijzing van de keukenmachine kunt u zien welke onderdelen bij de levering zijn inbegrepen.

Op de website van Krups vindt u 2 digitale receptenboeken met 33 recepten en 8 recepten voor de Delica’Tool of the Keukenmachine.

 • Heeft de keukenmachine een weegschaal?

  Nee, de keukenmachine heeft geen ingebouwde weegschaal;

 • Zijn de onderdelen van de keukenmachine vaatwasmachinebestendig?

  Ja, alle onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig.

 • Is het mogelijk om extra accessoires te kopen?

  Ja, u kunt in de winkel extra accessoires kopen, zoals een andere mengkom of hulpstukkenBosch OptiMUM keukenmachine MUM9D33S11 met Smart Dough Sensor


Bosch OptiMUM keukenmachine MUM9D33S11

Bosch OptiMUM keukenmachine MUM9D33S11

Prijs: € 377,00

Prijs: € 389,99

Prijs: € 399,99

Prijs: € 399,00

Prijs: € 399,00

Prijs: € 399,00

Prijs: € 412,78

Prijs: € 430,28

Prijs: € 465,00

Prijs: € 465,00


De Bosch OptiMUM Keukenmachine MUM9D33S11 wordt geleverd met een 3-delige patisserie set en het continue garde hulpstuk. De set bestaat uit een platte klopper met siliconen, een in hoogte verstelbare metalen garde en een deeghaak. De De continue snijmachine heeft 3 verschillende snijvlakkendie ontworpen zijn om het raspen en snijden te vergemakkelijken. Alle accessoires worden nog eens uitgelegd in de gebruiksaanwijzing van de keukenmachine.

Met de grote mengkom van geborsteld roestvrij staal, die een inhoud van 5,5 liter heeft, kunt u gemakkelijk deeghoeveelheden tot 3,5 kg in één stap verwerken. De afmetingen van de keukenmachine zijn 31,7 x 22,2 x 39,5 cm en hij weegt 10,1 kilo.

Wat is het beste gebruik voor de platte klopper en wanneer moet je de deeghaak gebruiken? Ontdek waar u welk accessoire voor kunt gebruiken in onze testgids voor keukenapparatuur.

 • Afmetingen: 31,7 x 22,2 x 39,5 cm
 • Gewicht: 10,1 kilogram
 • Inhoud: 5,5 liter
 • Vermogen: 1.300 watt

Dank aan 3D Planetair MengenDankzij het geavanceerde 3D-mengsysteem zou u met de keukenmachine optimale deegresultaten moeten bereiken. De deegresten kleven niet langer aan de rand van de kom en door de samensmelting van twee mengsystemen zouden de degen bijzonder goed worden gemengd. De Slimme deegsensor en de 1.300 watt motor zorgen voor een constante snelheid, zodat u zelfs grote hoeveelheden deeg snel en op een gecontroleerde manier kunt verwerken.

De volledig metalen behuizing van de keukenmachine belooft een lange levensduur. Een gebruiksvriendelijk kleurcoderingssysteem is ontworpen om u te helpen accessoires snel en gemakkelijk te monteren. Om de montage nog meer te vereenvoudigen, kan de mengarm van de keukenmachine moeiteloos worden opgetild dankzij EasyArm Lift.

 • Heeft de keukenmachine een weegschaal?
  Nee, de keukenmachine heeft geen ingebouwde weegschaal.
 • Zijn de onderdelen van de keukenmachine vaatwasmachinebestendig?
  Ja, de onderdelen van de keukenmachine zijn vaatwasmachinebestendig.
 • Hoe luid is de keukenmachine?
  De MUM9 heeft een geluidsniveau van ongeveer 75 dB.
 • Wat is het verschil tussen de MUM9D33S11 en de MUM9D64S11?
  De MUM9D64S11 heeft een motor van 1.400 watt en is geschikt voor zwaar deeg, in vergelijking met de 1.300 watt van de MUM9D33S11. Bij de 64S11 zijn de afdekkingen van de schijven gemaakt van geborsteld roestvrij staal voor een high-end uitstraling en gevoel.
 • Wat zijn de afmetingen van de mengkom?
  De roestvrijstalen mengkom is 19 cm hoog. De diameter aan de bovenkant van de schaal is 25 cm en aan de onderkant 14,6 cm.


Kenwood Titanium Chef Patissier XL KWL90.034SI Keukenmachine met warmtefunctie


Kenwood Titanium Chef Patissier XL KWL90.034SI

Kenwood Titanium Chef Patissier XL KWL90.034SI

Prijs: € 760,00

Prijs: € 935,00


De Kenwood Titanium Chef Patissier XL KWL90.034SI De keukenmachine wordt geleverd met een glazen menghulpstuk en een 4-delige patisserie set bestaande uit een K-haak, een kneedhaak, een ballongarde van roestvrij staal en een Flexi-roerelement. In de 7 liter EasyWarm mengkom met geïntegreerde digitale weegschaal en warmtefunctie, kunt u zelfs chocolade smelten of deeg laten rijzen.

Bijzonderheid in de test voor keukenapparatuur: de warmtefunctie van de mengkom doet chocolade tot 33% sneller smelten dan in een waterbad.

Kies uit 6 voorgeprogrammeerde programma’s en bedien de keukenmachine eenvoudig via het 2,4 inch touchscreen. U kunt gemakkelijk deeg kneden of eiwitten opkloppen met één vingerbeweging. De Kenwood Titanium Chef Patissier XL KWL90.034SI wordt ook geleverd met een 1.700 watt motor en wanneer u het product registreert, krijgt u 10 jaar garantie op deze krachtige motor. Let op: de Kenwood machine weegt 12 kilo en is dus erg zwaar! U moet hiermee rekening houden en een vaste plaats voor uw keukenmachine aanwijzen, want u kunt hem niet zo gemakkelijk verplaatsen.

 • Afmetingen: 20 x 39,5 x 38,5 cm
 • Gewicht: 12,28 kilogram
 • Inhoud: 7 liter
 • Vermogen: 1.400 watt

De planetair roersysteem zorgt ervoor dat u het perfecte resultaat krijgt met uw degen. Verder heeft deze keukenmachine van Kenwood 13 snelheidsstanden, een pulsefunctie en een onderverhittingsfunctie, 3 instellingen voor menginterval en een lichtje in de mengkom. Dit licht maakt de mengkom 14 keer helderder dan conventionele kommen zonder verlichting.

In de handleiding vindt u trouwens een stap-voor-stap uitleg met foto’s.

 • Heeft de keukenmachine een weegschaal?
  Ja, de keukenmachine heeft een ingebouwde weegschaal en een display om hem af te lezen
 • Zijn de onderdelen van de keukenmachine vaatwasmachinebestendig?
  Ja, de onderdelen van de keukenmachine zijn vaatwasmachinebestendig.
 • Kan de temperatuur in graden worden veranderd?
  Nee, de temperatuur kan alleen worden ingesteld in vooraf ingestelde stappen van 1 tot 9.
 • Hoeveel bloem kan de keukenmachine verwerken?
  Volgens de fabrikant mag voor een stevig gistdeeg 1,6 kg tarwemeel niet worden overschreden.
 • Wat is de instelbare maximum temperatuur?
  De maximum temperatuur is 50 graden.


PHISINIC keukenmachine met krachtig vermogen van 1.800 watt


PHISINIC Keukenmachine (1800 W)

PHISINIC Keukenmachine (1800 W)

Prijs: € 169,02


Op zoek naar een krachtige keukenmachine? De PHISINIC keukenmachine met volledig metalen behuizing heeft een 1.800 Watt motor met hoog vermogendie moeiteloos zelfs de meest hardnekkige taken aanpakt. De krachtige motor werkt stil. U kunt zich verheugen op 6 verschillende meegeleverde accessoires: een deeghaak, een platte klopper, een garde, een deegschraper, een spatscherm en een eierscheider. Er zijn ook meer dan 12 accessoires die u apart kunt kopen, zoals een vleesmolen, een raviolisnijder of een pastapers. Zo bent u uitgerust voor een groot aantal doeleinden. De PHISINIC heeft de volgende afmetingen: 38,7 x 25 x 33,5 cm en weegt 7,5 kg, waarmee het een van de middelzware keukenmachines in de vergelijking is.

 • Afmetingen: 38,7 x 25 x 33,5 cm
 • Gewicht: 7,5 kilogram
 • Inhoud: 6,5 liter
 • Vermogen: 1.800 watt

De roestvrijstalen mengkom van 6,5 liter heeft 2 handige handgrepen en is volgens de PHISINIC fabrikant zelfs vaatwasmachinebestendig. De keukenmachine heeft een planetair roersysteem en heeft 6 snelheidsniveaus met pulsfunctie. Ook de veiligheid is gewaarborgd omdat de machine automatisch wordt uitgeschakeld zodra de mengarm wordt opgetild. Als kleine bijzonderheid in deze vergelijking van keukenapparatuur, heeft de PHISINC een Snelheidsregelknop met blauw LED-lampje als werkingsindicator. Tip: De aansluiting van de KitchenAid komt overeen met die van de PHISINIC, dus de accessoires passen op beide machines!

 • Heeft de keukenmachine een weegschaal?

  Nee, de keukenmachine heeft geen ingebouwde weegschaal.

 • Welke accessoires zijn beschikbaar?

  Er is een gehakt- en een pastahulpstuk die u apart kunt kopen.

 • Zijn de KitchenAid hulpstukken compatibel?

  Ja, de aansluitingen van de PHISINIC en de KitchenAid zijn hetzelfde, daarom zijn de accessoires van de KitchenAid en de accessoires van de PHISINIC compatibel met beide keukenmachines.

 • Zijn de onderdelen van de keukenmachine vaatwasmachinebestendig?

  Ja, de onderdelen van de keukenmachine zijn vaatwasmachinebestendig.

 • Welk mengsysteem gebruikt de machine?

  De keukenmachine heeft een planetaire mixer.KitchenAid keukenmachine Artisan 4,8L in 13 verschillende kleuren


KitchenAid Keukenmachine Artisan 4,8L Gietijzer Zwart

KitchenAid Keukenmachine Artisan 4.8L Gietijzer Zwart

Prijs: € 369,00

Prijs: € 504,54

Prijs: € 519,99


De KitchenAid Keukenmachine Artisan overtuigt met zijn elegant en eenvoudig design. U kunt tot een kilo meel verwerken in de roestvrijstalen kom van 4,8 liter. De mengkom heeft een ergonomisch handvat en is vaatwasmachinebestendig. 10 snelheidsinstellingen en het planetaire mengsysteem helpen u om een homogeen resultaat te verkrijgen. Dankzij het gewicht van 12 kilo en de antislip rubberen voetjes staat de KitchenAid altijd stevig, zelfs op vol vermogen. Met zijn gewicht is het echter een van de zwaardere modellen in de vergelijking van keukenmachines.

De KitchenAid Artisan is verkrijgbaar in de volgende kleuren: candy apple red, empire red, coral, feather pink, cream, kyoto glow, pebbled palm, copper, chrome, medallion silver, brushed metal, onyx black en cast iron black.

De 300 watt van de keukenmachine wordt via directe aandrijving overgebracht op de accessoires, waardoor stroomverlies wordt voorkomen.

 • Afmetingen: 36 x 24 x 37 cm
 • Gewicht: 11 kilogram
 • Inhoud: 4,8 liter
 • Vermogen: 300 watt

De KitchenAid keukenmachine heeft een kantelbare motorkop met een minimumsnelheid van 40 omwentelingen per minuut. De meegeleverde accessoires omvatten een roestvrij stalen kom van 3 liter, een spatscherm met invoergoot, een 6-draads garde, een platte klopper, een flexi-roerder en een deeghaak. Dankzij een flexibele mengrand vangt de flexi-stirrer alle restjes op de wand van de kom op.

Meer informatie over de KitchenAid Artisan vindt u ook in de gebruiksaanwijzing van de keukenmachine.

 • Heeft de keukenmachine een weegschaal?

  Nee, de keukenmachine heeft geen ingebouwde weegschaal.

 • Zijn er onderdelen van de keukenmachine die vaatwasmachinebestendig zijn?

  Ja, de onderdelen van de keukenmachine zijn vaatwasmachinebestendig.

 • Zijn de hulpstukken van roestvrij staal?

  Ja, de 6-draads garde, de platte klopper, de Flexi-roerder en de deeghaak zijn van roestvrij staal.

 • Werken de standaard KitchenAid accessoires ook voor de KitchenAid Artisan?

  Alle hulpstukken van de Classic serie zijn compatibel met de Artisan keukenmachine.ProfiCook PC-KM 1096 XXXL keukenmachine met mengkom van 10 liter


ProfiCook PC-KM 1096 XXXL keukenmachine

ProfiCook PC-KM 1096 XXXL Keukenmachine

Prijs: € 234,69

Prijs: € 237,00

Prijs: € 239,99

Prijs: € 239,89

Prijs: € 239,90

Prijs: € 239,90

Prijs: € 241,97

Prijs: € 248,47

Prijs: € 275,00


Attentie keuken professionals! De fabrikant van de ProfiCook PC-KM 1096 XXXL Keukenmachine is Clatronic, die onder de naam ProfiCook hoogwaardige apparaten produceert en als doelgroep veeleisende hobbykoks heeft! De enorme XXL mengkom met twee handgrepen aan de zijkant heeft een inhoud van 10 liter of zelfs 7 tot 7,5 kg deeg.

In onze vergelijking van keukenmachines is de ProfiCook de keukenmachine die de grootste hoeveelheden aankan.

Met een volledige 8 snelheidsinstellingen en de lastafhankelijke elektronische toerentalregeling Met de keukenmachine behaalt u perfecte resultaten, of u nu luchtige room of zwaar brooddeeg maakt. De professionele motor met lange levensduur en 1.500 watt en de zuignapvoetjes voor een veilige stand garanderen dat u lang plezier zult hebben van uw keukengadget. Voor een eenvoudigere en veiligere bediening bevat het toestel ook de Zwenkbare multifunctionele arm met ontgrendelingsmechanisme en het veiligheidscircuit dat de werking stopt wanneer de arm wordt opgeklapt.

 • Afmetingen: 43,7 x 16,7 x 42 cm
 • Gewicht: 11,69 kilogram
 • Inhoud: 10 liter
 • Vermogen: 1.500 watt

Bij de keukenmachine worden de volgende accessoires geleverd: een roestvrijstalen garde voor luchtige creaties, een Menghaak van gegoten aluminium voor grotere hoeveelheden deeg. en een speciale dubbele deeghaak voor zwaar deeg. Het LCD-display informeert u via een timer over de resterende tijd. Tijdens het gebruik kunt u ook op elk moment ingrediënten toevoegen via het transparante spatdeksel met bijvulopening. Bovendien heeft de ProfiCook PC-KM 1096 keukenmachine een zachte start voor langzaam mengen.

Hier vindt u de gebruiksaanwijzing en de garantie van de ProfiCook PC-KM 1096.

 • Is de mengkom verwijderbaar?

  Ja, de mengkom is afneembaar. Wanneer u het terugplaatst, moet u ervoor zorgen dat de kom goed in de machine klikt. Om de kom te plaatsen, draait u hem met de wijzers van de klok mee, om hem te verwijderen, draait u hem tegen de wijzers van de klok in.

 • Heeft de keukenmachine een weegschaal?

  Nee, de keukenmachine heeft geen ingebouwde weegschaal.

 • Zijn er onderdelen van de keukenmachine die vaatwasmachinebestendig zijn?

  U kunt de mengkom en het deksel in de vaatwasser doen, maar niet de accessoires.

 • Zijn er kleinere kommen voor deze machine?

  Nee, deze machine is ontworpen voor grote hoeveelheden, dus er zijn geen kleinere schalen, alleen de 10 kg schaal.

 • Hoe lang kan de machine aan één stuk door werken?

  De keukenmachine kan bijvoorbeeld tot 30 minuten lang room opkloppen. Dan heeft het een korte pauze nodig.CHeflee SM-1508 Keukenmachine met krachtige prestaties en overbelastingsbeveiliging


Cheflee keukenmachine 1800W

Cheflee keukenmachine 1800W

Prijs: € 229,99


De CHeflee SM-1508 Keukenmachine heeft ongelooflijk sterke 1.800 wattdie kan worden geregeld via 6 snelheidsniveaus. De motor produceert minder dan 75 db en is dus verrassend stil ondanks zijn hoge vermogen. De mengkom met zijn grote, comfortabele handvat is gemaakt van roestvrij staal en heeft een inhoud van 7,2 liter. Met een gewicht van 7,5 kilogram is het een van de middelzware keukenmachines in de vergelijking. De CHeflee SM-1508 foodprocessor is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: champagnegoud, donkergrijs en zilver.

 • Afmetingen: 40,2 x 24,5 x 33,1 cm
 • Gewicht: 7,5 kilogram
 • Inhoud: 7,2 liter
 • Vermogen: 1.800 watt

Het planetaire mengsysteem zorgt voor gelijkmatige resultaten. De bijgeleverde hulpstukken: een platte klopper voor koekjes- en taartdeeg of om salades te mengen, een deeghaak voor pasta- of brooddeeg en een garde voor room of sauzen. De CHeflee SM-1508 wordt ook geleverd met een Spatscherm met een navulopening – dit deksel en de accessoires van aluminiumlegering zijn vaatwasmachinebestendig. Wie bij het vergelijken van keukenmachines vooral op de veiligheid in de keuken let, kan zich verheugen: de keukenmachine heeft speciale veiligheidskenmerken, want hij is voorzien van een Beveiliging tegen overbelasting en oververhitting. Als het te heet wordt, zullen de deeghaken stoppen met draaien. Als dit gebeurt, laat de machine dan 15 minuten rusten. Schakel het apparaat uit en haal de stekker even uit het stopcontact. Na deze tijd sluit u hem weer aan en zou hij weer goed moeten werken.

 • Heeft de keukenmachine een weegschaal?

  Nee, de keukenmachine heeft geen ingebouwde weegschaal.

 • Zijn er reserveonderdelen?

  Ja, u kunt accessoires en andere schalen rechtstreeks bij CHeflee bestellen.

 • Van welk materiaal is de behuizing van de CHeflee SM-1508 gemaakt?

  De behuizing van de keukenmachine is gemaakt van kunststof.

 • Zijn de onderdelen van de keukenmachine vaatwasmachinebestendig?

  Ja, alle onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig.

 • Hoeveel kg meel kan de machine verwerken?

  De keukenmachine kan zonder problemen tot 1,5 kg meel verwerken.Echte prijstip: De Freeport 1400 W keukenmachine


Freeport 1400 W keukenmachine

Freeport 1400 W keukenmachine

Prijs: € 69,99

Prijs: € 79,99


De Freeport Keukenmachine brengt hele 1.400 watt met en heeft 6 instelbare snelheden. Op de snelheden 1 tot 3 mengt en kneedt de machine gemakkelijk gistdeeg, waardoor u tijd en moeite bespaart. Op de snelheden 2 tot 4 mengt en hakt de keukenmachine aardappelen, gebak of koekjesdeeg met de platte klopper. Op snelheidsniveau 5 tot 6 klopt de garde room stijf, tovert hij glazuur of maakt hij opgeklopt eiwit.

Bovendien heeft de Freeport keukenmachine een Puls functie. Ondanks de krachtige motor, haalt de keukenmachine slechts een volume van 75 decibelomdat de tandwielen zijn uitgerust met een geluidsarme voorziening.

 • Afmetingen: 32 x 25 x 36 cm
 • Gewicht: 4,6 kilogram
 • Inhoud: 5,5 liter
 • Vermogen: 1.400 watt

In de 5,5 liter mengkom van de keukenmachine kunt u gemakkelijk luchtig taartdeeg of zwaar zuurdesem maken. Tot de leveringsomvang behoren ook een deeghaak, een platte klopper en een garde. De Deeghaak en garde zijn gemaakt van gegoten aluminiumwaardoor ze zeer licht maar stevig zijn. Door hun materiaal zijn ze echter ongeschikt voor de vaatwasmachine of bijtende reinigingsmiddelen, omdat het aluminium kan vervormen of verkleuren.

Zuigvoetjes op de basis van de keukenmachine zorgen voor een veilige stand tijdens het gebruik, zelfs bij het hoogste gebruiksniveau. Bovendien heeft de machine een vloer- en zijwaartse warmteafvoer en een overbelastings- en oververhittingsbeveiliging, die de machine indien nodig automatisch stopt. Zo kunt u veilig in de keuken werken.Kenwood kMix KMX750RD Keukenmachine met sub-lift functie


Kenwood kMix KMX750RD Keukenmachine

Kenwood kMix KMX750RD Keukenmachine

Prijs: € 209,90

Prijs: € 209,90

Prijs: € 214,90

Prijs: € 279,00

Prijs: € 289,64

Prijs: € 338,00

Prijs: € 338,00

Prijs: € 369,99

Prijs: € 450,99

Prijs: € 450,99


U kunt kiezen uit de Kenwood kMix KMX750RD Keukenmachine drie verschillende kleuren beschikbaar: Wit, Rood en Zwart. Dankzij het moderne design en het glanzende roestvrij staal ziet elke uitvoering er hoogwaardig en chic uit.

Zelfs met zware ladingen en zware degen, de 1.000 watt Motor de roersnelheid met de planetair roersysteem ingesloten. De keukenmachine heeft een intelligente, traploze snelheidsregeling en een Puls functie.

Met de unieke Sub-lift functie roer je de ingrediënten even door. De kMix start kort op en stopt dan automatisch. Dit maakt de Kenwood kMix KMX750RD keukenmachine bijzonder geschikt om deegingrediënten in te vouwen.

 • Afmetingen: 38,5 x 24 x 35,5 cm
 • Gewicht: 9,1 kilogram
 • Inhoud: 5 liter
 • Vermogen: 1.000 watt

In de grote 5 liter roestvrijstalen mengkom met handvat passend tot 2,5 kg deeg. Het spatscherm met vulklep op de mengkom zorgt ervoor dat uw werkblad schoon blijft tijdens het gebruik en dat u meer ingrediënten kunt toevoegen.

De keukenmachine heeft twee gemotoriseerde accessoireaansluitingen. Daaronder bevindt zich een aansluiting voor lage snelheid achter het klepje aan de voorkant van de keukenmachine. Dit is waar u uw tot 20 optionele accessoires zoals pastahulpstukken, graanmolen, bessenpers, vleesmolen of patisserietoebehoren.

 • Wat is inbegrepen in de leveringsomvang?

  Tot de leveringsomvang behoren de hoogglans gepolijste roestvrij stalen kom met handgrepen, een 3-delige patisserie-set met K-haak, kneedhaak en ballongarde, alsmede een spatscherm en het kabelopbergvak.

 • Zijn de onderdelen vaatwasmachinebestendig?

  Alle optionele accessoires zijn vaatwasmachinebestendig.

 • Welke veiligheidsvoorzieningen heeft de machine?

  De keukenmachine schakelt automatisch uit wanneer de mengarm tijdens het gebruik omhoog wordt gebracht.

 • Welke accessoires passen bij de machine?

  Er passen tot 20 optionele accessoires op de machine: bijvoorbeeld pastahulpstukken, graanmolen, bessenpers, vleesmolen of patisserietoebehoren. Alle accessoires van de Chef keukenmachine passen ook op de kMix keukenmachine.Krups Prep & Cook XL keukenmachine met 12 programma’s


Krups Prep & Cook XL keukenmachine

Krups Prep & Cook XL Keukenmachine

Prijs: € 379,00

Prijs: € 599,00

Prijs: € 599,00

Prijs: € 599,00

Prijs: € 599,00

Prijs: € 839,00


De fabrikant van de Krups Prep & Cook XL keukenmachine adverteert met de slogan “Kook meer en doe minder” en deze slogan blijkt waar te zijn. Heel 12 automatische programma’s zijn voor u beschikbaar via 6 sneltoetsen.

De volgende programma’s zijn beschikbaar: a Saus programma, a Soepprogramma voor romige soepen en grove soepen, drie kookprogramma’s voor gestoofde gerechten, twee stoomkookprogramma’s, drie deegprogramma’s voor verschillende soorten deeg (brood, pizza en cake) en een dessertprogramma. Er is ook een manuele stand voor gerechten naar uw eigen smaak.

De keukenmachine biedt u 12 snelheidsinstellingen en een Turbo en een puls knop. De krachtige motor reikt tot 1550 watt. U kunt uw programma of snelheid kiezen via het elegante bedieningspaneel.

 • Afmetingen: 35 x 31 x 32 cm
 • Gewicht: 8,2 kilogram
 • Inhoud: 4,5 liter
 • Vermogen: 1.550 watt

Dankzij de inhoud van 4,5 liter en 3 liter bruikbaar volume Met de keukenmachine kunt u maaltijden voor 10 personen bereiden.

Bij het starten van programma’s en aan het einde van programma’s met hoge snelheid wordt het deksel vergrendeld met een aftelling van 10 seconden om spatten te voorkomen en voor nog meer veiligheid te zorgen.

Krups levert u een Receptenboek met 300 recepten voor uw keukenmachine en biedt u nog honderden andere gratis gerechtinspiraties in de Prep&Cook-app.

 • Welke accessoires worden bij de keukenmachine geleverd?

  Bij de levering zijn 7 accessoires inbegrepen: een Ultrablade universeel mes, een kneed-/maalmes, een klop-/roerhulpstuk, een mix-/roerhulpstuk, een stoomkookhulpstuk, een XL-basisaccessoire en een hakhulpstuk.

 • Welke temperaturen bereikt de keukenmachine?

  De keukenmachine heeft een breed temperatuurbereik van 30 °C tot 150 °C.

 • Zijn de onderdelen vaatwasmachinebestendig?

  Ja, bijna alle onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig. De exacte informatie vindt u in de gebruiksaanwijzing van de keukenmachine.Kenwood Chef Titanium KVC7320S Keukenmachine met 10 jaar garantie


Kenwood Titanium Chef Patissier XL KWL90.034SI Keukenmachine

Kenwood Titanium Chef Patissier XL KWL90.034SI Keukenmachine

Prijs: € 760,00

Prijs: € 935,00


Kenwood biedt u hele 10 jaar motorgarantie met productregistratie. U kunt dus met vertrouwen uitzien naar de planetair roersysteem en de 1.500 Watt de Kenwood Chef Titanium KVC7320S Keukenmachine vertrekken. Met nauwkeurige snelheidsinstellingen en een krachtige motor is dit een van de krachtigste keukenmachines van Kenwood. Het biedt u een Zowel puls als onder-lift functie en een start/stop-knop met zachte aanloop. De verlichte snelheidsregelaar heeft acht Snelheidsniveausdie jij oneindig variabel past zich aan.

Bij de keukenmachine wordt een 5-delige patisserie set inbegrepen, die een K-haak, een Ballon garde, a Deeghaak van roestvrij staal, een flexi-roerelement en een onder-lift-roerelement.

Naast de meegeleverde hulpstukken, biedt Kenwood u ook meer dan 25 optionele accessoires voor uw keukenmachine om brood te bakken, pasta te maken, vlees te hakken, sappen te persen of ijs te maken. Er zijn talloze mogelijkheden voor nieuwe creaties in uw keuken. Volgens de fabrikant maakt dit de machine tot een allround talent. Om de verschillende hulpstukken aan te sluiten is er een nieuwe lage-snelheidsaansluiting, een hogesnelheidsaansluiting en een aansluiting voor de 5-delige System Pro patisserie set.

 • Afmetingen: 30,5 x 38 x 28,5 cm
 • Gewicht: 9,2 kilogram
 • Inhoud: 4,6 liter
 • Vermogen: 1.500 watt

De Chef Titanium was de eerste keukenmachine van Kenwood met verlichting in de mengkomwaardoor u meer controle en een beter overzicht hebt over het mengproces.

Het tweedelige spatscherm heeft een extra brede invoergoot. De roestvrijstalen mengkom heeft een inhoud van 4,6 liter en er is een extra ThermoResist glazen menghulpstuk met een inhoud van 1,6 liter.

 • Wat doet de Easy Lift functie?

  Dankzij de Easy-Lift functie is het optillen van de mengarm bijzonder eenvoudig en het Interlock veiligheidssysteem stopt de mengarm automatisch.

 • Kun je notenpuree maken met deze keukenmachine?

  Ja, de blender kan ook noten verwerken. U mag echter niet meer dan 100 gram gebruiken.

 • Zijn de onderdelen vaatwasmachinebestendig?

  Slechts enkele onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig. Volgens de fabrikant moet u de gebruiksaanwijzing volgen.Bosch Keukenmachine MUM4 MUM4405


Bosch Keukenmachine MUM4 MUM4405

Bosch Keukenmachine MUM4 MUM4405

Prijs: € 64,99

Prijs: € 65,00

Prijs: € 64,99

Prijs: € 64,90

Prijs: € 64,90

Prijs: € 72,95

Prijs: € 69,72

Prijs: € 77,99

Prijs: € 77,62


De 3D MultiMotion-aandrijf-roerdersysteem zorgt ervoor dat de Bosch Keukenmachine MUM4 MUM4405 De mengkom heeft een inhoud van maximaal 3,9 liter en u kunt er alle ingrediënten in verwerken. De mengkom heeft een inhoud van maximaal 3,9 liter en u kunt er het volgende mee verwerken tot 2 kg deeg. Dankzij het mengsysteem blijven er geen deegresten aan de grote kom kleven.

Over Vier schakelstappen stel je de Snelheid op en 500 Watt drijven de krachtige motor van de keukenmachine aan. Bosch technologie maakt het apparaat intuïtief en gemakkelijk te gebruiken.

 • Afmetingen: 30,5 x 26,5 x 26,5 cm
 • Gewicht: 3,2 kilogram
 • Inhoud: 3,9 liter
 • Vermogen: 500 watt

De veelzijdige Patisserie set bestaat uit garde, klopper en deeghaak. Andere hulpstukken zijn niet inbegrepen, maar kunnen gemakkelijk afzonderlijk worden aangeschaft. Deze andere accessoires voor keukenmachines omvatten bijvoorbeeld een ijsmaker, graanmolen, multimixer, spuitdeegopzetstuk, vleesmolen, blender en nog veel meer.Keukenmachine test: Testwinnaar volgens Stiftung Warentest 2022?

In de keukenmachine test door de Stiftung Warentest (nummer 12/2018) zijn 12 verschillende apparaten streden tegen elkaar. Naast acht klassieke keukenmachines werden ook vier keukenmachines getest. Onder meer de volgende functies werden getest: Kneed gistdeeg, klop room op, snijd uien, rasp wortelen en hak amandelen.

In de keukenmachine test twee toestellen kregen het cijfer “Goed ontvangen. Helemaal vooraan is de BOSCH MUM58L20 CreationLine keukenmachine. Dit is identiek in constructie aan de Bosch MUM5 CreationLine keukenmachine MUM58420 uit onze vergelijking. Als u meer wilt weten over de criteria van de Stiftung Warentest-keukenmachine-test, kunt u het artikel hier achter een paywall lezen: Stiftung Warentest keukenmachine test.Wat moet een goede keukenmachine kunnen? Criteria voor de aankoop van uw keukenmachine

Bij het vergelijken van keukenmachines is een hoogwaardige afwerking een goede indicator voor duurzame modellen. Aangezien deze apparaten bijna elke dag worden gebruikt, moet u bij de aankoop ervan dus vooral op het volgende letten bijzondere aandacht te besteden aan het vakmanschap en andere criteria:

Vermogen

Het wattage, dat het motorvermogen van de keukenmachine aangeeft, geeft u een idee van hoe krachtig hij is. Maar hoeveel watt heb je nodig? Zodra u een keukenmachine koopt, moet u zich eerst afvragen wat u ermee wilt doen. Wil je groenten raspen? Slagroom of maak een licht koekjesdeeg, 500 watt is al genoeg voor dit. Maar als je er ijs mee wilt fijnstampen of zware degen knedendan heb je minstens 1.000 watt nodig. In het algemeen kan echter niet worden gezegd dat keukenmachines met een lager vermogen over het algemeen slechter zijn. Het hangt er vooral van af of het wattage rechtstreeks aan het gereedschap wordt doorgegeven. De fabrikant geeft meestal aan of dit het geval is. U moet echter op zeer goedkope keukenmachines met een laag vermogen letten om te zien of ze echt zwaar deeg aankunnen. Het is het beste om de recensies te lezen.

Materiaal

Goed vakmanschap met materialen van hoge kwaliteit is het allerbelangrijkste voor een keukenmachine. Veel fabrikanten gebruiken een combinatie van roestvrij staal en kunststof, omdat beide materialen robuust, roestvrij en krasbestendig zijn gebleken. Een goed materiaal belooft u ook een lange levensduur, zowel voor de motor als voor de mengkuip.

Veiligheid

Veiligheid is ook een belangrijk aspect van een alledaags artikel voor regelmatig gebruik. De keukenmachine, bijvoorbeeld, moet stabiel zodra je het begint te gebruiken. Een overbelastingsbeveiliging of een oververhittingsbeveiliging behoren ook tot de moderne veiligheidsfuncties die bijna elke keukenmachine heeft. Bovendien bieden sommige fabrikanten u een vergrendelingsbeveiliging, wat betekent dat de machine pas begint te werken als de kuip of het bijbehorende hulpstuk goed vergrendeld is. Bovendien zorgt een automatische stopfunctie ervoor dat het apparaat het proces onderbreekt wanneer het deksel of de arm wordt opgetild.

Programma’s en snelheid

Zorg ervoor dat u de snelheid van uw keukenmachine individueel kunt instellen of met voldoende programma’s kunt instellen. Dit geeft u de meest flexibele optie om uw voedsel te verwerken.

Roersysteem

Aan welk roersysteem geeft u de voorkeur? Het planetaire mengsysteem, het 3D-mengsysteem of het 3D-planetair mengsysteem? Zorg ervoor dat uw keukenmachine ten minste een van deze drie mengsystemen heeft. Omdat deze systemen uw ingrediënten door de hele kom mengen en niet op één plaats blijven. Zij zorgen er ook voor dat er geen deeg of andere ingrediënten aan de rand van de mengkom blijven kleven.

Grootte en gewicht

Als u minder ruimte hebt en uw keukenmachine telkens op het werkblad wilt zetten, kunt u beter voor een kleiner model gaan. Ze zijn niet alleen gemakkelijker op te bergen, ze zijn ook lichter en u kunt ze gemakkelijker van plaats A naar plaats B verplaatsen. Wat de grootte betreft, moet u ook rekening houden met het volume van de kom. Als u grotere hoeveelheden deeg wilt maken, is een grotere kom van tussen de 4 en 8 liter een goed idee. Onze tip: zoek keukenmachines met mengkommen van verschillende grootte. Dit geeft u de mogelijkheid om kleinere en grotere hoeveelheden te verwerken.

Extra’s, Accessoires en onderdelen

Als u wilt dat uw keukenmachine zo veelzijdig mogelijk is bij het dagelijkse koken en bakken, moet u ervoor zorgen dat uw apparaat een breed scala aan Extra functies, Accessoires en roerhulpstukken. Ook de Beschikbaarheid van reserveonderdelen is een criterium waar u op moet letten, zodat u noodzakelijke onderdelen snel en gemakkelijk kunt vervangen. Volgens een studie bijvoorbeeld wil 80 procent van de consumenten een weegschaal en noemt die als een van de belangrijkste criteria bij de aankoop van een keukenmachine.²De voor- en nadelen van voedselverwerkers in vergelijking

Voordelen

 • Grote tijdsbesparing
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Ruimtebesparend (meerdere apparaten in één)
 • Lage follow-up kosten (reserveonderdelen of accessoires)

Nadelen

 • Hogere acquisitiekosten
 • Meer vochtvorming in de keuken (door stoomvorming)
 • Mogelijk volume


Recept inspiratie: Wat kun je met de keukenmachine doen?

Weet je niet wat je eerst moet maken met je keukenmachine? We hebben een paar ideeën voor je:

Als je in de stemming bent om te bakken, kijk dan hier: Recepten voor bakken met de keukenmachine. Bijvoorbeeld, bak je eigen Spelt brood:

Ingrediënten:

 • 300 g meel (spelt)
 • 1 zakje gist
 • 5 g zout
 • Water
 • 1 snuifje suiker
 • 2 eetlepels olijfolie
 • Olie of boter voor de vorm
 • Meel voor de vorm

Voorbereiding:

Smeer eerst een dun laagje olie/boter op de broodvorm. Bestuif met bloem. Los de gist met de suiker op in een beetje lauw water. Doe de bloem, het zout, de olie en de suiker en de opgeloste gist in een keukenmachine. Voeg bloem toe naar gelang de grootte van de broodvorm. Het deeg moet de broodvorm vullen na het rijzen. Start de machine. Voeg voldoende water toe tot het deeg zeer dik is (ongeveer de consistentie van chocolademousse).
Laat het deeg ongeveer 30 minuten rijzen in de broodvorm. Het deeg moet nu de broodvorm vullen. Verwarm de oven voor op ca. 180 graden. Bak het brood op het eerste of tweede rooster vanaf de onderkant gedurende ongeveer 30 minuten. Laat even afkoelen en haal ze dan uit de vorm. Als alles goed gaat, moet het brood van binnen lekker bubbelig en luchtig zijn.

Zin in een zelfgemaakte snack? Maak smeersels of sauzen met de eenvoudige keukenmachine receptenzelfs geschikt voor beginners.

Of heeft uw keukenmachine een kookfunctie? Wat dacht je dan van pasta in Tomatenroomsaus of een Wortel-Gember Soep?

Blader door de Recepten voor keukenmachines en vind je nieuwe favoriete alledaagse recept.

Tussen haakjes, er is een verschil tussen een keukenmachine/mixer en een foodprocessor. Een keukenmachine heeft vele functies en blinkt uit in het mengen en kneden van deeg. Mixers kunnen meestal alleen hakken, maar hebben een bijzonder hoog vermogen en kunnen zelfs noten hakken.Tips van keukenbazen: Wat kunnen de accessoires van de keukenmachine doen?

Keukenmachine met deeghaakDe kneedhaak is ideaal voor gistdeeg en elk deeg dat gekneed moet worden. U kunt er in een handomdraai pizza’s, broodjes of broden mee maken.

Keukenmachine met gardeKlopper : Gebruik de klopper om room op te kloppen of mousses en soufflés te maken.

Keukenmachine met platte klopperAls het deeg zwaarder is, kunt u het goed kneden met de platte klopper. U kunt het gebruiken om bijvoorbeeld wafel-, pasta- of taartdeeg te mengen.

Keukenmachine met raspschijf/raspschijf: Rasp of rasp moeiteloos fruit en groenten met deze twee opzetstukken.

Keukenmachine met snijschijf: Dit accessoire is bijzonder geschikt voor het snijden van dunne plakjes (bijvoorbeeld komkommerplakjes voor een komkommersalade).

Keukenmachine met doorlopende snijmachineAlles wat door de opening aan de bovenkant wordt ingevoerd, wordt door de doorvoerhakker in keurig gehakte, hapklare stukjes gesneden.

Keukenmachine met spiraalsnijder: De spiraalsnijder kan worden geleverd met verschillende messeninzetten. Afhankelijk van het inzetstuk kunt u bijvoorbeeld verschillende “noedelvormen” uit groenten snijden of ideale zoete aardappelfrietjes maken met een golvende spiraalsnijder.

Keukenmachine met stoomkookaccessoire: Afhankelijk van het model kunt u stomen en koken met een stoomkookaccessoire. Zo kunt u bijvoorbeeld stoofpotten of risotto bereiden.

Keukenmachine met staafmixeraanzet/blender: Als uw keukenmachine een standmixer-opzetstuk heeft, hebt u geen extra blender meer nodig voor smoothies, soepen of sauzen. Of het nu bevroren bessen, noten of kruiden zijn – de staafmixer krijgt het klein.

Keukenmachine met weegschaal: Sommige keukenmachines hebben een weegschaalfunctie die in het motorblok is geïntegreerd, zodat u de ingrediënten rechtstreeks in de kom kunt wegen.

Keukenmachine met graanmolen: Met een stalen kegelmolen kunt u alle soorten graan malen, maar ook oliehoudende zaden, droge kruiden en specerijen. Zo kunt u zelf kostbaar volkorenmeel maken.

Keukenmachine met vleesmolen: Een keukenmachine met een motorvermogen van 1.000 watt of meer is geschikt voor een vleesmolenaanzetstuk. Gebruik deze om vlees tot gehakt te verwerken en gebruik een worstvulhulpstuk als u uw eigen worsten wilt maken.

Keukenmachine met pasta hulpstuk: Met verschillende pastahulpstukken maakt u gemakkelijk uw eigen pasta: van lintnoedels tot rigatoni tot lasagnevellen dankzij de bijpassende lasagne roller.

Keukenmachine met citruspers: Met de citruspers kunt u gemakkelijk citroenen, sinaasappelen, limoenen of andere vruchten uitpersen om gezonde sappen te maken voor het ontbijt.

Keukenmachine met ijsmachine: Het roomijsopzetstuk verandert uw keukenmachine in een roomijsmachine. U kunt heerlijke sorbets of ijs maken in slechts een half uur.

Keukenmachine met bessenpers: Dankzij de bessenpers kunt u aardbeien, frambozen, aalbessen en nog veel meer zachtjes pureren. De vaste ingrediënten worden zorgvuldig gescheiden van de vloeibare ingrediënten.

Keukenmachine met koekjesopzetstuk: Dit hulpstuk moet gewoonlijk worden gebruikt met een gehaktmolenhulpstuk. U kunt het zelfs gebruiken om grotere hoeveelheden zandkoekjes te maken.Keukenmachine met kookfunctie: waar moet u op letten?

Een keukenmachine met kookfunctie heeft een geïntegreerde inductiekookplaat, waardoor u veel meer gerechten kunt bereiden. Zo’n keukenmachine kan een combinatie zijn van een blender, een rijstkoker, een mixer, een koffie- of kruidenmolen, een warmhoudplaat en een weegschaal.¹

Als u op zoek bent naar een keukenmachine van dit type, moet u vooral letten op de instelbaar temperatuurbereik let op. Het is perfect als dit bereik zo groot mogelijk is, want dan kunt u de machine voor een groot aantal kooktaken gebruiken. Zorg er ook voor dat de temperatuur gevoelig kan worden ingesteld voor vele gerechten. A Timer functie zorgt er ook voor dat er niets verbrandt. Gebruik het bedieningspaneel, bijvoorbeeld een LCD-display, knoppen of een touchscreen, om uw instellingen voor de timer tijd, de exacte temperatuur, het programma en de snelheid te maken. Uw keukenmachine gebruikt dan een roestvrijstalen kom om uw ingrediënten te verhitten. Sommige keukenmachines hebben ook een stoomkookfunctie. De hete stoom stijgt op door de bodem en het rooster en gaart uw voedsel.Meer producten voor de keuken in de grote vergelijkingKeukenapparatuur vergelijken FAQ: Veel gestelde vragen & antwoorden

 • Welke keukenmachine accessoires zijn er?
  De meest populaire basisaccessoires zijn een deeghaak, een platte klopper, een garde, een raspschijf, een snijschijf en een snijmachine.
 • Wat is het planetaire mengsysteem?
  Bij het planetaire systeem imiteren de roerbewegingen de planetaire bewegingen van ons zonnestelsel, d.w.z. dat de kneedhaak tegelijkertijd om zijn eigen as en langs de rand van de kom draait – dit moet tot bijzonder efficiënte resultaten leiden.
 • Hoe werkt het 3D mengsysteem?
  In een gewoon mengsysteem draaien de deeghaken alleen rond zichzelf. Bij het 3D-systeem zijn er twee assen die niet evenwijdig zijn maar een hoek met elkaar maken. De ene rotatie-as is de middenas van de kuip en de andere is de roerder. Deze bewegingen zijn gemodelleerd naar onze natuurlijke manier van mengen, want wanneer wij onze degen met de hand (met een handmixer) verwerken, volgen wij dit patroon.
 • Wat is 3D Planetair Mengen?
  3D Planetair Mengen is een mengeling van de twee andere standaard mengsystemen. Hier kunnen de gereedschappen, die volgens het planetaire systeem bewegen, bovendien onder een hoek worden gezet.
 • Hoeveel watt moet een keukenmachine hebben?
  Met een vermogen van 300 tot 500 watt kunnen keukenrobots lichte deegsoorten verwerken of room opkloppen (ter vergelijking: een handmixer heeft gewoonlijk tussen 150 en 200 watt). Voor zwaardere degen of voor de hakfunctie is een keukenmachine met 1.000 watt echter nog geschikter. Hierover lopen de meningen enigszins uiteen, aangezien veel keukenmachines de meeste functies naar behoren kunnen uitvoeren met 300 watt. Uiteindelijk hangt het ook altijd af van de motor in kwestie, aangezien sommige motoren nu eenmaal andere vermogens vereisen.


Keukenmachine lijst 2022: Vind de beste keukenmachine voor jou:

Bronnen: