SlowCooker Test 2022: De Top 10 slowcookers in vergelijking

Als u gezond wilt koken maar er niet veel tijd voor hebt, is de Slow Cookerook wel Crock Pot of Crocky genoemd, is jouw oplossing. De elektrische crock pots koken uw ingrediënten zacht en energie-efficiënt gedurende uren bij lage temperaturen.. Zo blijven vitaminen en andere voedingsstoffen behouden en hoeft u niet veel tijd aan het fornuis te besteden. De slowcookers hebben zelfs geen toezicht nodig en koken ’s nachts een volledige maaltijd.

We zullen het je vertellen, Welk materiaal het meest geschikt is, Welke functies de Crock Pot moet hebben en waar u nog meer rekening mee moet houden als u hem koopt. U zult ook vinden 10 van de beste slowcookers in directe vergelijking. Aan het einde van de gids voor de slow cooker test, hebben we voor u de meest gestelde vragen en antwoorden verzameld.

Russell Hobbs Digitale Slow Cooker 6 Liter

perfect voor grote hoeveelheden

Crock-Pot slow cooker 3,5 liter

Prijs tip

Tristar VS-3915 slow cooker

Top geschenk

Electrolux esc7400 slowcooker 6,8 liter

voor maximaal 8 personen

Russell Hobbs Digitale Slow Cooker 6 Liter Crock-Pot Schongarer Slow Cooker 3,5 liter Tristar VS-3915 Slow Cooker Electrolux esc7400 slowcooker 6,8 liter
1858 beoordelingen 5072 beoordelingen 41 beoordelingen 1729 beoordelingen
35,3 x 25,6 x 35,5 cm 24 x 30,5 x 33 cm 33 x 35 x 24 cm 45 x 33 x 34,5 cm
3,1 kg 4 kg 3,9 kg 6,5 kg
200 watt 210 watt 180 watt 235 watt
6 liter 3,5 liter 3,5 liter 6,8 liter
Roestvrij staal Roestvrij staal Roestvrij staal Roestvrij staal
Roestvrij staal Keramisch Keramiek Keramiek
Glazen deksel Glazen deksel Glazen deksel Glazen deksel
Ja Geen Geen Ja
Ja Geen Geen Ja
Ja Ja Ja Ja
Ja Ja Ja Ja
Antislipvoetjes Wordt geleverd met een opscheplepel, een zeeflepel en een pollepel Soepfunctie, automatische stand-by
Russell Hobbs Crock-Pot Tristar Electrolux
Op het aanbod Op het aanbod Op het aanbod Op het aanbod

Laatst bijgewerkt op 21 augustus 2022 om 3:26 . Let op: de prijzen die hier worden weergegeven, kunnen intussen zijn gewijzigd. Alle informatie zonder garantie.De aanbeveling van de chef

Welke slow cooker is de beste? In onze gids kunt u vinden op welke criteria u moet letten bij de aanschaf van uw Crock Pot. Leer over materialen, vakmanschap en functies. Welke slow cooker is het beste voor jou, hangt af van maar op het einde hangt af van uw individuele eisen voor het toestel.

Onze aanbeveling: de Russell Hobbs Digitale Slow Cooker. Dit model maakt indruk met zowel zijn prijs als zijn prestaties. Gebruik de digitale display en de toetsen om te kiezen tussen de twee temperaturen of de Warm houden functie uit. Vooral de programmeerbare timer is nuttig omdat u hiermee het begin van het kookproces kunt instellen en uw slowcooker uw voedsel op tijd zal bereiden. De geschatte 6 liter inhoud Geschikt voor maximaal 8 personen. De slow cooker is dus de moeite waard als u voor veel mensen kookt of maaltijden bereidt.

Als u op zoek bent naar een kleinere slowcooker, kijk dan eens naar de Crock-Pot slow cooker met 3,5 liter een kijkje nemen. Naast de twee temperatuurstanden en de warmhoudfunctie krijgt u ook een kookboek met 4 recepten en drie kookgerei.De Beste Slow Cooker 2022

Stem voor uw persoonlijke slow cooker test winnaar 2022:Vergelijking van producten


Russell Hobbs Digitale Slow Cooker 6 Liter


Russell Hobbs Digitale Slow Cooker 6 Liter

Russell Hobbs Digitale Slow Cooker 6 Liter

Prijs: € 50,53

Prijs: € 50,53

Prijs: € 56,29

Prijs: € 62,99

Prijs: € 69,99


De Russell Hobbs Digitale Slow Cooker heeft drie selecteerbare temperatuurinstellingen: hoge kooktemperatuur van 55 tot 90 °C, lage kooktemperatuur van 50 tot 80 °C en een warmhoudfunctie van 50 tot 60 °C. U kunt de temperatuur, de kooktijd en een programmeerbare vertragingstijd instellen met de digitaal display op. Met de Vertragingstimer bepaalt u wanneer de slowcooker begint met het kookproces.

De kookpot met antiaanbaklaag is gemaakt van aluminium en is uitneembaar. De Glazen deksel is vaatwasmachinebestendig en stelt u in staat uw gerecht te bekijken terwijl het kookt. Andere kenmerken van de slowcooker zijn de Antislipvoetjes en het controlelampje. Het oppervlak van de slowcooker is gemaakt van geborsteld roestvrij staal met kunststof applicaties.

De inhoud is 6 liter, ongeveer 8 portieswaardoor de slowcooker geschikt is voor het hele gezin.

Inhoud: 6 liter

 • Wat is het stroomverbruik van de slowcooker?

  De Russel Hobbs Slow Cooker verbruikt ongeveer 200 watt.

 • Hoeveel kilo vlees past er in de slowcooker?

  In de slowcooker kan gemakkelijk tot 2 kilo vlees worden bereid.

 • Heeft de slowcooker een warmhoudfunctie?

  Ja, de slowcooker schakelt na het koken automatisch over op de warmhoudfunctie.Crock-Pot slow cooker 3,5 liter


Crock-Pot Schongarer Slow Cooker 3,5 Liter

Crock-Pot Schongarer Slow Cooker 3,5 liter

Prijs: € 55,90

Prijs: € 61,71


De naam Crock Pot komt eigenlijk van de Crock-Pot” merkmaar wordt nu gebruikt als synoniem voor de term “slow cooker”. Dit is dus een van de originele slowcookers en het merk heeft nu al meer dan 40 jaar ervaring.

De rode Crock-Pot Schongarer Slow Cooker heeft een inhoud van 3,5 liter en is dus geschikt voor twee tot drie personen. Het model heeft twee temperatuurinstellingenlaag of hoog. Zo kunt u zelf bepalen hoe snel of langzaam uw gerecht wordt bereid. U kunt de kookstatus bekijken door het glazen deksel. Als je maaltijd klaar is, kun je hem in de oven laten staan. Warm houden functie warm.

De Keramische pot is verwijderbaar en vaatwasmachinebestendig en is ook geschikt als serveerschaal. Het is ook ovenbestendig. Het glazen deksel is ook geschikt voor reiniging in de vaatwasser.

In de gebruiksaanwijzing vindt u 4 recepten die Crock-Pot u ter beschikking stelt. Een speciaal klein hoogtepunt van deze slowcooker is dat hij wordt geleverd met drie kookgerei komt ermee. U ontvangt ook een opscheplepel, een zeefschep en een pollepel.

Inhoud: 3,5 literTristar VS-3915 slow cooker


Tristar VS-3915 slow cooker

Tristar VS-3915 slow cooker

Prijs: € 44,99

Prijs: € 50,47

Prijs: € 44,98

Prijs: € 44,99

Prijs: € 53,99


Gebruik de regelknop om de Tristar VS-3915 slow cooker en presenteert de Temperatuur via twee fasen om de temperatuur in te stellen. De selecteerbare instellingen zijn “Uit”, “Hoog”, “Laag” en “Warm”. De Warm-functie wordt hier gebruikt om uw voedsel warm te houden tot het wordt opgediend.

De zware binnenpan met een inhoud van 3,5 liter is gemaakt van keramiek, wat betekent dat hij gelijkmatig opwarmt. Dankzij zijn volume biedt hij u voldoende ruimte om Maaltijden voor maximaal vier personen om voor te bereiden. En de Glazen deksel kunt u naar uw eten kijken terwijl het kookt. De buitenmantel van de slowcooker is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en bevat de 180 watt verwarmingselementdie de keramische pot verwarmt.

Inhoud: 3,5 literElectrolux esc7400 slowcooker 6,8 liter


Electrolux esc7400 slowcooker 6,8 liter

Electrolux esc7400 slowcooker 6,8 liter

Prijs: € 29,95

Prijs: € 109,75


De Electrolux esc7400 slow cooker heeft vier kookfuncties en een warmhoudfunctie, die u kunt selecteren met de toetsen en de LCD-scherm is ingesteld. De kookfuncties zijn “Laag/Laag”, “Med/Med”, “Hoog/Hoog” en “Soep”. De Kooktijd zal aan u worden getoond en Timer aftellen geeft ook de resterende tijd aan. Als u op de “kooktijd” drukt, verhoogt haar de Kooktijd met nog eens 30 minuten. De “Buffet” knop houdt uw eten zeer lang warm, zoals we dat van een buffet kennen.

De behuizing van de slowcooker bestaat uit roestvrij staal van hoge kwaliteit en het deksel is gemaakt van glas. Voor de reiniging volstaat het de behuizing af te nemen met een vochtige doek. Het deksel en de pot zijn vaatwasmachinebestendig. Met een volume van 6,8 liter kan de slowcooker minstens acht personen bedienen.

Inhoud: 6,8 literRussell Hobbs Cook@Home Slow Cooker 22740-56


Russell Hobbs Cook@Home Slow Cooker 22740-56

Russell Hobbs Cook@Home Slow Cooker 22740-56

Prijs: € 24,95

Prijs: € 33,61

Prijs: € 33,61

Prijs: € 38,90

Prijs: € 35,99

Prijs: € 37,99

Prijs: € 40,87


160 watt is het vermogen van de Russell Hobbs Cook@Home Slow Cooker 22740-56. Dankzij een volume van 3,5 liter is de slowcooker geschikt voor een stel of een klein gezin. Drie verschillende temperatuurinstellingen stellen u in staat het kookproces naar uw hand te zetten. U kunt kiezen tussen 1 voor laag en 2 voor hoog of de warmhoudfunctie.. Gebruik de draaiknop om “0”, “1”, “2” of “~” te selecteren.

Volgens de fabrikant is de vaatwasmachinebestendig deksel Hitte, smaak en sappigheid. U kunt het kookproces ook volgen door het glazen deksel. De buitenste behuizing van de slowcooker is gemaakt van robuust en hoogwaardig roestvrij staal en heeft een Plastic handvattendie zorgen voor een stevige grip.

De zwarte Keramische pot is verwijderbaar. Het materiaal geleidt de warmte bijzonder goed en zorgt voor een gelijkmatig en snel resultaat. Om de antiaanbaklaag te beschermen, is het beter om het met de hand af te wassen.

Inhoud: 3,5 literCrock-Pot SCCPBPP605-050 Slow Cooker 5,7 liter


Crock-Pot SCCPBPP605-050 Slow Cooker 5,7 liter

Crock-Pot SCCPBPP605-050 Slow Cooker 5,7 liter

Prijs: € 51,97

Prijs: € 108,56


Dankzij de Timer op Crock-Pot SCCPBPP605-050 Slow Cooker heeft u de keuze tussen een periode van 30 minuten tot 20 uur. U kunt de temperatuur instellen op “Laag” of “Hoog”. Het kleine digitale display toont u de resterende kooktijd. Zo kunt u op tijd andere gerechten ernaast bereiden. Na afloop van de timer schakelt het apparaat automatisch over op de stand “Laag” of “Hoog”. Warm houden functie.

De inhoud van 5,7 liter van de slowcooker maakt hem ook geschikt voor voor maximaal zes personen. Serveer uw maaltijd direct in de uitneembare Keramische potdie u dan kunt gebruiken als een Schaal dient. De binnenpan is oven- en vaatwasmachinebestendig. Het glazen deksel is ook geschikt voor reiniging in de vaatwasser.

In de gebruiksaanwijzing vindt u ook tips en 10 kookrecepten voor uw nieuwe slowcooker.

Volume: 5,7 literRussell Hobbs slow cooker mini 2 liter


Russell Hobbs slow cooker mini 2 liter

Russell Hobbs slow cooker mini 2 liter

Prijs: € 26,99

Prijs: € 26,99

Prijs: € 29,99

Prijs: € 25,20

Prijs: € 25,20

Prijs: € 25,25

Prijs: € 26,99


De Russell Hobbs Mini Slow Cooker maakt deel uit van de Compact Home-reeks, een reeks keukenproducten met compacte afmetingen. Het heeft een Inhoud 2 liter en dient voor twee personen. Het ruimtebesparende toestel past dus ook in kleine keukens en doet geen afbreuk aan de prestaties.

De drie selecteerbare temperatuurinstellingen zijn: hoge kooktemperatuur van 75 tot 100 °C, lage kooktemperatuur van 80 tot 95 °C en de warmhoudfunctie van ongeveer 70 °C. Als u het voedsel tijdens de kooktijd wilt omroeren, kan de geïntegreerde dekselhouder houdt het deksel voor u op zijn plaats. Hierdoor kunt u de slowcooker bij een van de twee kleine handgrepen vasthouden en de inhoud met een lepel mengen.

Dankzij het glazen deksel kunt u uw eten tijdens het koken in de gaten houden. Verwijder de keramische pot om schoon te maken, want Glazen deksel en keramisch inzetstuk zijn beide vaatwasmachinebestendig. Het oppervlak van de slowcooker is gemaakt van geborsteld roestvrij staal.

Inhoud: 2 literVonShef Slow Cooker 3,5 liter


VonShef Schongarer Slow Cooker 3,5 liter

VonShef Schongarer Slow Cooker 3,5 liter

Prijs: € 44,99

Prijs: € 99,95


Met de VonShef Schongarer Slow Cooker kunt u uw gerechten urenlang zachtjes laten koken. Kies tussen drie verschillende temperatuurinstellingen. De lage kooktemperatuur is geschikt voor een gemiddelde kooktijd van 6 tot 8 uur, terwijl de hoge kooktemperatuur zorgt voor een gemiddelde kooktijd van 6 tot 8 uur. Een extra warmhoudfunctie houdt uw voedsel warm.

Met een inhoud van 3,5 liter is de pan ideaal voor eenpersoonshuishoudens, stellen of kleine gezinnen. Het is gemaakt van keramiek, wat betekent dat het snel en gelijkmatig opwarmt. Bovendien is de Keramische pot Verwijderbaar en vaatwasmachinebestendig. De buitenpot is gemaakt van stevig roestvrij staal en wordt geleverd in een stijlvol rood metallic. Het veiligheidsdeksel van gehard glas is ook geschikt voor reiniging in de vaatwasser. Voor een stevigere grip is de pot voorzien van Antislipvoetjes.

Inhoud: 3,5 literCrock-Pot Digitale Slow Cooker 3,5 liter


Crock-Pot Digitale Slow Cooker 3,5 Liter

Crock-Pot Digitale Slow Cooker 3,5 Liter

Prijs: € 52,50

Prijs: € 67,99


Je hebt de Crock-Pot Digitale Slow Cooker keuze tussen het model in “zilver & rose goud” en “champignon & chroom”. Het ontwerp ziet er hoogwaardig en elegant uit. U kunt tot vier personen voeden met de 3,5-liter slowcooker.

Drie temperatuurinstellingen die de Crock Pot biedt: laag, hoog en de automatische warmhoudfunctie. Bovendien is er een digitale timerwaarmee u de kooktijd kunt instellen van 30 minuten tot 20 uur.

De Keramische kom en de Glazen deksel zijn vaatwasmachinebestendig. Het deksel is een scharnierend deksel dat u gemakkelijk kunt openen. Zo kunt u uw ingrediënten op een ontspannen manier omroeren en moeiteloos opdienen.

Inhoud: 3,5 literSwan Retro SF17031GRN Slow Cooker 6.5L


Swan Retro SF17031GRN Slow Cooker 6.5L

Swan Retro SF17031GRN Slow Cooker 6.5L

Prijs: € 60,90


De Swan Retro Slow Cooker overtuigt eerst door zijn Retro look. Dit maakt het tot een mooi accessoire, zelfs als je geen plaats hebt om het op te bergen – je zou het gewoon op het aanrecht kunnen laten staan, want het ontwerp is echt mooi. Ook de ruime inhoud van 6,5 liter is nauwelijks merkbaar in de afmetingen. Dus de slow cooker is nog steeds een compact Apparaat dat snel een plaats vindt.

Drie verschillende temperatuurinstellingen zijn beschikbaar: hoog, laag en automatisch. Ook de Warm houden functie ontbreekt niet en rondt de meest essentiële functies van een slowcooker af.

De keramische binnenpan is uitneembaar, zodat hij gemakkelijk met de hand kan worden opgediend en schoongemaakt.

De slowcooker is verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren.

Inhoud: 6,5 literHoe werkt een slow cooker?

A Slow Cooker gebruikt lage temperaturen en lange kooktijdenom bijzonder voedzame en aromatische gerechten te bereiden. Dit maakt het bijzonder geschikt voor stoofpotten, soepen, curry’s, chili, stoofpotjes en zelfs desserts.

De braiser bestaat uit een Behuizing met verwarmingselement, een Binnenpotdie kan worden verwijderd en een deksel, gewoonlijk van glas. Je vult de pot met voedsel en vloeistof tot hij halfvol is. Nu kiest u de kookfunctie en de slowcooker kookt de ingrediënten urenlang bij een lage temperatuur van minder dan 100 °C. Hierdoor blijven de voedingsstoffen behouden en worden de groenten niet te gaar.

AttentieTil het deksel van de slowcooker niet op! Door het op te tillen zou de kooktijd met 20 minuten per keer toenemen. Daarom is het deksel meestal van glas, zodat u uw voedsel door het deksel kunt bekijken zonder het op te tillen. Sommige recepten vereisen dat u de ingrediënten draait of roert. Volg gewoon strikt de juiste slowcooker recepten en instructies.De voor- en nadelen van slowcookers

Voordelen

 • Slow cookers vereisen weinig tot geen aandacht of toezicht
 • Geen rook of stoom in de keuken
 • Verbruikt weinig elektriciteit
 • Afhankelijk van het model, grote capaciteit voor veel personen of voorraad koken
 • De ingrediënten blijven voedzaam en worden niet te gaar
 • Veel smaken door zacht koken
 • Geen verbranding van ingrediënten

Nadelen

 • Het kookproces neemt veel tijd in beslag (meerdere uren)
 • Beperkte keuze aan gerechten, aangezien de Crock Pot niet alles kan bereiden (stoofpotjes, soepen, enz. werken het best)
 • De pot moet altijd halfvol zijn, wat betekent dat er altijd een grotere hoeveelheid voedsel moet worden bereid
 • Verschillende ingrediënten met verschillende kooktijden vereisen planning en individuele vulling
 • Afhankelijk van het gerecht moeten de ingrediënten van tevoren worden gekookt of gebakken


Welke soorten slowcookers zijn er?

Er zijn nu vele versies van slowcookers op de markt. Je hebt de keuze tussen slowcookers met analoge regelknop of digitale display en knoppen. Kies de slowcooker op basis van het materiaal en kies tussen een roestvrijstalen of keramische pan. U hebt ook een vrije keuze van grootte, want er zijn Slowcookers van 2 liter tot en met 8 liter. Er zijn ook modellen met een warmhoudfunctie en andere functies die het koken vergemakkelijken. In het volgende deel leest u waar u op moet letten bij de aanschaf van een slowcooker en welk type het beste bij u past.Tips van een expert

De slow cooker wordt wordt in de VS al heel lang enthousiast gebruikt. Gabi Frankemölle van de blog USA kulinarisch¹ heeft daarom een aantal Tips voor het gebruik van de slow cooker voor jou. Hier is een uittreksel:

  1. Je moet er tijd voor hebben en het plannen. Langzaam koken betekent echt langzaam. Dus geef je gerecht enkele uren en laat het garen.

 

  1. U mag geen voedsel opwarmen met de slowcooker, daar is hij niet voor ontworpen. Alleen om eten warm te houden!

 

  1. Een extra uur in de slowcooker zal uw gerecht niet aanbranden – de ingrediënten zullen alleen zachter en malser worden.

 Waar moet je op letten als je een slow cooker koopt

Om de ideale slowcooker voor u te vinden, moet u vóór de aankoop op een paar criteria letten:

Capaciteit/volume

Voor hoeveel mensen wil je koken? Een slowcooker met een inhoud van 2 liter is bijzonder geschikt voor eenpersoonshuishoudens. Als u echter tot 8 personen wilt voeden, is een slowcooker van ongeveer 6 liter geschikt. De meest gebruikelijke inhoud, 3,5 liter, is bijzonder geschikt voor kleine gezinnen.

Warm houden functie

De warmhoudfunctie is bijzonder belangrijk omdat zij uw voedsel na het koken warm houdt tot u klaar bent om het te serveren. Controleer daarom of uw model over deze functie beschikt. De meeste slow cookers hebben hiervoor een “warm houden” knop.

Timer functie

Met een timerfunctie bepaalt u wanneer de slowcooker begint te koken. U vult de slowcooker van tevoren en hij begint op de door u gewenste tijd. Op deze manier kookt de slow cooker uw voedsel terwijl u slaapt of terwijl u aan het werk bent.

Analoog of digitaal

Het verschil tussen een analoge en een digitale slow cooker is alleen de bediening. Hier gaat het erom of het toestel wordt bediend via de bedieningsknop of via een display en bedieningsknoppen. Geen van beide opties is per se beter of slechter. Met het digitale display hebt u echter vaak het voordeel van een timer of een kooktijdweergave.

Materiaal

U moet er zeker van zijn dat de materialen vrij zijn van schadelijke stoffen. Informatie hierover is meestal niet beschikbaar of wordt op het eerste gezicht niet verklaard, maar tegenwoordig zijn bijna alle modellen veilig. De binnenpan moet gemaakt zijn van een hoogwaardig materiaal, zoals keramiek, teflon of roestvrij staal.Slow Cooker-recepten en tips

Welke Gerechten zijn geschikt voor de slow cooker? In een slowcooker kunt u het volgende bereiden: soepen en stoofschotels met groenten zoals wortelen, aardappelen, kool of paprika, vlees- of noedelgerechten, vleesgerechten zoals goulash of roulades, sauzen, rijst- of noedelgerechten, chili con carne, linzensoep of kippensoep en nog meer.

Maar koken met de slow cooker moet je leren! Dat is waarom wij u een een paar tips om u te helpen snel de beste resultaten te bereiken:

Groenten:

Snijd groenten in kleine blokjes en blancheer ze alvorens ze toe te voegen, zo blijven belangrijke vitaminen en enzymen behouden.

Vlees:

We raden aan het vlees te braden voordat je het in de slowcooker doet. Door het aanbraden ontstaan braadaroma’s die het gerecht een bijzonder lekkere smaak geven en die in de slowcooker alleen niet tot ontwikkeling komen.

Vloeistof:

Elk gerecht in de slowcooker moet een beetje vloeistof bevatten, zodat de ingrediënten niet uitdrogen. Aangezien de vloeistof echter niet kookt als gevolg van de temperatuur, verdampt zij niet. Houd hier rekening mee en voeg niet te veel vloeistof toe.

Kruiden en specerijen:

Doe de kruiden in hun geheel in de pan (bladeren of korrels), omdat ze zo lang in de pan koken, laten ze het meeste vocht los. Verse kruiden moeten pas kort voor het einde van de kooktijd worden toegevoegd, anders worden ze te gaar.

Kaas, melk en room:

De meeste ingrediënten met melk zullen stremmen als ze lang worden gekookt. Voeg deze voedingsmiddelen dus pas ongeveer een uur voor het einde van de kooktijd toe.

Rijst:

Rijst is ook geschikt voor bereiding in de rijstkoker. U moet ook de verhouding 2 op 1 gebruiken, d.w.z. twee kopjes water op één kopje rijst.²Onze top 5 recepten voor de slow cooker

Room goulash uit de slow cooker

Spätzle, aardappelpuree, pasta of rijst doen het goed als bijgerecht.

Pulled Pork uit de Slow Cooker

Leg op broodjes hamburger of stokbrood naar wens en serveer met koolsla.

Weense Uiengebraad uit de Slow Cooker

Geserveerd met gnocchi, spaetzle, rijst, gebakken aardappelen en groene groenten Koolscheuten, suikererwten en een groene salade.

Kippensoep uit het langzame fornuis

Het recept werkt ook met kip of kalkoenfilet.

Gestoofd rundvlees met rode wijn in de slow cooker

Geserveerd met verse eiernoedels en sla.Hoe maak je je slow cooker goed schoon?

Het schoonmaken van de slowcooker is eenvoudig en gaat moeiteloos.

Met de hand:

Giet wat afwasmiddel en heet water in de pot en laat de resten en het vuil intrekken. Daarna uitvegen met een zachte spons en doorspoelen. Gebruik geen staalwol of andere hardnekkige reinigingsmiddelen om de coating niet te beschadigen. Veeg de behuizing af met een vochtige doek.

Met de vaatwasser:

De meeste binnenpotten en deksels zijn vaatwasmachinebestendig. Lees de gebruiksaanwijzing van de fabrikant, want daarin staat hoe u ze op de juiste manier kunt schoonmaken.Andere producten uit de keukenwereldFAQ over Slow Cooker

 • Wat is het energieverbruik van een slowcooker?
  Een slowcooker verbruikt gemiddeld ongeveer 0,7 kwH, afhankelijk van het model, terwijl een conventionele oven ongeveer 2,0 kwH verbruikt.
 • Welke slowcooker alternatieven zijn er?
  De alternatieven voor de Crock Pot zijn traditioneel smoren op het fornuis of smoren in een gietijzeren pan of een Romeinse pan in de oven. De Thermomix of multi-cooker hebben ook functies die uw ingrediënten zachtjes laten garen.
 • Kun je de slow cooker zonder toezicht laten?
  Ja, dat is waar de Slow Cooker voor ontworpen is. Dankzij de coating op de binnenpannen kunt u de slowcooker urenlang laten koken, bijvoorbeeld ’s nachts.

Bronnen: