Werkt gietijzer op een inductiekookplaat?

Steeds meer mensen leren over de superieure kooktechnologie van inductiekookplaten. De branders gebruiken magnetische stromen om potten en pannen te verhitten, in plaats van een elektrische verwarmingsspiraal.

Voordelen van dit type koken zijn snellere verwarming, gemakkelijker schoonmaken, en nauwkeurige controle. U vraagt zich misschien af of u een gietijzeren pan kunt gebruiken op een inductiekookplaat, omdat het materiaal anders zwaar is dan dat van andere potten en pannen. Dus werkt gietijzer op een inductiebrander?

Gietijzer werkt op inductiekookplaten, de stevige constructie van ijzer maakt gietijzeren kookgerei zeer magnetisch, wat betekent dat het werkt met inductietechnologie. Het gebruik van geëmailleerd kookgerei met een gladde afwerking zoals Le Creuset, Staub of Chasseur zal helpen voorkomen dat het oppervlak van de inductiekookplaat beschadigd raakt.

Werkt gietijzer op een inductiekookplaat
Emaille gietijzeren Dutch Oven Soep koken op mijn inductiekookplaat – Tefal Inductiekookplaat

Nu het antwoord ja is dat je gietijzer kunt gebruiken op een inductiekookplaat, moet je wel een aantal dingen begrijpen. We gaan dat behandelen en hoe je het meeste uit deze technologie met gietijzer kunt halen, dus misschien wil je verder lezen.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.