Laten we zeggen dat je om de een of andere reden geen slowcooker hebt. Je zult ofwel niet in staat zijn om voedsel langzaam te koken, of je zult de slowcooker moeten verwisselen met een andere kookpotoptie.
Wat kan ik gebruiken in plaats van een slowcooker? Nederlandse ovens vormen een uitstekend alternatief voor slowcookers, en in de dagen voor de elektrische slowcooker kookten mensen hun eten langzaam in een gietijzeren Dutch oven. Zelfs vandaag de dag wennen Nederlandse ovens in de volksmond aan slow cook voedsel.

Als je meer wilt weten over Nederlandse ovens en hoe je langzaam voedsel kunt koken, lees dan verder voor meer informatie. We zullen bespreken hoe u uw voedsel zo effectief mogelijk kunt laten koken, zelfs zonder een slowcooker.
Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links van deze website, kan ik een klein deel van de verkoop krijgen van Amazon en andere vergelijkbare partnerprogramma’s.
Wat kun je nog meer gebruiken naast slowcookers?
Inhoudsopgave
Buiten het gebruik van een Dutch oven als slowcooker, kunt u elke pan, met een deksel, zolang u de warmte-eigenschappen van uw kachel begrijpt.
Zelfs een ovenschotel bedekt met tinfolie kan worden gebruikt als een slowcooker.
Wat hier van belang is, komt neer op het draaien van de oven of kookplaat op een lage temperatuur zodat het vlees en de groenten langzaam gaar worden.
Je kunt de voedselbereiding op de kookplaat beginnen door ingrediënten in de pot te schroeien of bruinen. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe, inclusief benodigde vloeistoffen.
Dek de pan af en breng aan de kook.
Dan:
- Zet de kookplaat zachtjes op een laagje of;
- Plaats de afgedekte pot in de oven bij zeg 250 graden Fahrenheit.
Bekijk het recept
Voordat je begint met slow cooking, check je het recept om te zien dat je het van de elektrische slowcooker naar een Dutch oven kunt omzetten. In de meeste gevallen zou je geen probleem moeten hebben. Het zegt misschien niet eens, wat meestal betekent dat je het kunt.
Tip van een expert: Om langzaam op het fornuis te koken, bruin je eerst het vlees en voeg je de gewenste vloeistof, smaakmakers en andere receptingrediënten toe. Zodra je de pot naar een koken, zet het vuur lager op een sudder.
Hoe een recept van een slowcooker naar een fornuis of oven aan te passen
Om het recept aan te passen, voeg je een derde tot de helft meer van de vloeistof toe dan je zou gebruiken in een elektrische slowcooker.
Het eten in een elektrische slow gezet fornuis heeft de ingrediënten nodig om in vloeistof te worden ondergedompeld, zodat de ingrediënten zacht worden. Het eindresultaat is dat langzaam gekookte maaltijden over het algemeen vloeibaarder zijn totdat je ze verdikt – indien gewenst.
Wanneer je hetzelfde gerecht in een Dutch oven kookt, heb je extra vloeistof nodig vanwege de stoom die zich in de Dutch oven zal ophopen – vanwege het zware nauwsluitende deksel.
De vloeistof in een gerecht gekookt in een Nederlandse oven zal dikker en rijker zijn vanwege zijn zelf-basting vermogen. Ofwel langs de zijkant van de oven lopen of van de Spikes aan de onderkant van het deksel van de Dutch oven.

Koken zonder slowcooker
Koken met een slowcooker geeft u het voordeel van het besparen van tijd en moeite. Toch heb je één schare chefs die het liefst op de ouderwetse manier koken, zoals met een Dutch oven.
Je hoeft je aanrechtruimte niet vol te proppen met een Dutch oven. Slow cooking heeft als voordeel dat het het vlees mals maakt voor de goedkopere stukken. Tegelijkertijd voegt het langzaam koken van je vlees smaak toe.
Ga niet weg van huis!
Tijdens het proces van koken op een kookplaat of in de oven, met een Hollandse oven of andere kookpot, laat je het fornuis nooit draaien en ga je weg. Blijf in huis.
Met slowcookers, zolang u de aanwijzingen van de fabrikant volgt, kunt u het voedsel ’s nachts langzaam laten koken of naar kantoor gaan voor de dag om thuis te komen voor een langzaam gekookte maaltijd.
Slowcookers waren ontworpen om voor lange periodes te koken. Wees toch verantwoordelijk, want ze kunnen nog steeds brandgevaarlijk zijn.
Meest slowcookers hebben een 24-uurscyclus en daarna zouden ze automatisch worden uitgeschakeld. Je moet je slowcooker waarschijnlijk toch niet zo lang laten draaien, omdat het brandgevaarlijk kan worden.
Voordelen van het niet gebruiken van een slowcooker
Een slowcooker kookt dingen langzaam, en het vlees is minder mals en de groenten steviger. U zult nooit dezelfde resultaten krijgen van een elektrisch slowcooker die je zou doen bij een Dutch oven, wat zou kunnen verklaren waarom Dutch ovens tot op de dag van vandaag populair blijven.
Qua kwaliteit van het eten zal het beter smaken als het uit een Dutch oven komt. Vaak wanneer mensen sauzen koken in een elektrische slowcooker, is de saus wordt niet dikker zoals het hoort vanwege het temperatuurverschil.
Kan ik een slowcookerrecept in de oven koken?
Ja, dat kan kook een slowcooker recept in de oven in de meeste gevallen. Controleer het recept, maar meestal maakt het niet uit of je een elektrische slowcooker of een Dutch oven gebruikt. Het zal bijna hetzelfde effect hebben, en zoals hierboven getoond, smaakt het misschien ook beter.
De Dutch oven is de ouderwetse versie van de elektrische slowcooker. Zet de temperatuur gewoon laag tot 200 tot 250 graden Fahrenheit, zodat het langzaam kookt.
Dit is waarom je een Dutch oven kunt gebruiken in plaats van een elektrische slowcooker.
Onder leiding van elektrotechnisch ingenieur Irving Naxon vond Naxon Utilities uit Chicago de slowcooker uit. Wat de slowcooker uitwisselbaar maakt met de Dutch oven komt voort uit het feit dat Naxon de elektrische slowcooker heeft gebouwd volgens dezelfde principes die voor de Dutch oven worden gebruikt.
Dit maakt het gemakkelijk om de ene voor de andere uit te schakelen.
Dutch Ovens koken sneller
Een van de redenen dat mensen nog steeds de Dutch oven gebruiken, komt voort uit het feit dat het 25 procent van de tijd kost die een elektrische slowcooker kost. De meeste gerechten in de Dutch oven duren drieënhalf tot vier uur bij 225 graden Fahrenheit.
Moet je de Dutch Oven of de Slow Cooker gebruiken?
De meeste kookfanaten hebben de Dutch oven en de slowcooker in hun kookkoffer. Waarom zou je beide bij de hand houden?
Ten eerste kost de slowcooker niet zoveel als een Dutch oven. Je betaalt misschien maximaal $ 40, terwijl een Nederlandse oven je overal van $ 65 tot $ 600 kost, afhankelijk van de Nederlandse oven.
De elektrische slowcooker heeft voordelen dat de Dutch oven niet kan verslaan. Bijvoorbeeld, bij een potluck diner, het bewaren van voedsel in een elektrische slowcooker is handig en houdt het voedsel warm.
De Dutch oven daarentegen heeft de neiging om je Recepten smaakt beter. Sommige groenten smaken verschrikkelijk als je ze te gaar maakt. In de Dutch oven kun je de groenten later toevoegen en loop je niet het risico ze te gaar of onvoldoende te koken zoals je zou doen met de slowcooker.
Tip van een expert: Wilt u weten hoe u de smaak van uw voedsel kunt verhogen? Roeren in smaakmakers kan tot op zekere hoogte werken, maar door het kruiden in olie of boter te verwarmen, kun je de smaak van je gerecht naar een hoger niveau tillen. Dit werkt vooral goed voor gebruind vlees en kip.
Om af te sluiten – Wat kan ik gebruiken in plaats van een slowcooker?
Je kunt zelfs een gewone pan boven een slowcooker gebruiken, maar het zou raadzaam zijn als je een Dutch oven zou gebruiken, omdat deze pan voorafging aan de slowcooker.
Het koken van de Dutch oven heeft zelfs een groot aantal voordelen, zoals sneller koken en een betere smaak. Uiteindelijk wil je misschien een elektrisch fornuis vanwege hoe ze wel van pas komen.
Een persoon kan zijn eten klaarmaken voor het werk, naar kantoor gaan en terugkeren om zijn eten te laten koken.
Het heeft echter wel enig brandgevaar, en terwijl mensen de neiging hebben om langzaam te zien fornuizen als minder vuur gevaar, zij hebben acht procent van de branden veroorzaakt, terwijl Nederlandse ovens slechts drie procent hebben veroorzaakt.
WEES VOORZICHTIG…
Eenpans kookrotsen
Aanbevolen lectuur
- Tips voor het gebruik van een Dutch oven als slowcooker – hier
- Heb je een Dutch oven of slowcooker nodig? – hier