Wat is een Dutch Oven? Waarom je er een nodig hebt

Het verbaast me dat sommige mensen nog steeds niet weten dat dit prachtige stuk kookgerei bestaat. Dus als mij gevraagd wordt wat een Dutch oven is is mijn antwoord altijd net zo simpel als de Dutch oven zelf.

Een Dutch oven is een dikwandige kookpot met een zelf-basting nauwsluitend zwaar deksel. Deze zware kookpot van gietijzeren constructie is gemaakt van rauw gietijzer voor kampvuur koken en in de keuken. Gietijzeren Dutch ovens bedekt met email zijn alleen voor de keuken. Aluminium, roestvrij staal en keramische dutch ovens zijn ook beschikbaar.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links van deze website, kan ik een klein deel van de verkoop krijgen van Amazon en andere vergelijkbare partnerprogramma’s.