Wat is Gietijzer conditioner en moet ik het gebruiken?

Een gietijzeren pan, koekenpan of Dutch ovens zijn beproefde stukken kookgerei die al honderden jaren bestaan. Dit kookgerei kan worden gebruikt voor het koken van een willekeurig aantal gerechten. Ze zijn veelzijdig en met veel zorg en onderhoud kan gietijzer tientallen jaren meegaan.

Een van de manieren om je gietijzeren pannen onderhouden te houden, is door een gietijzeren conditioner te gebruiken. Wat is een gietijzeren conditioner vraag je?

Gietijzeren conditioners worden gebruikt om gietijzeren kookgerei op smaak te brengen om een natuurlijk en gemakkelijk te ontgrendelen oppervlak te creëren. De conditioner samen met regelmatig gebruik van gietijzer zal helpen bij het opbouwen van een antiaanbakbarrière. Dit is een natuurlijk antiaanbakoppervlak dat verschilt van een chemische coating met antiaanbaklaag.

Wat is gietijzeren conditioner

Deel twee van deze vraag moet je het gebruiken? Het antwoord is een absoluut ja. Gietijzer vereist bescherming tegen water om roest te voorkomen, evenals de kruiden om u te voorzien van een antiaanbakoppervlak.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links van deze website, kan ik een klein deel van de verkoop krijgen van Amazon en andere vergelijkbare partnerprogramma’s.