Wat is de beste maat Dutch Oven voor een hele kip?

Ik krijg vaak de vraag “wat is de beste maat Dutch oven voor een hele kip”? Helaas is er geen snel of duidelijk antwoord. Dit komt omdat het echt afhangt van de grootte van de kip en of er andere items aan de Dutch oven worden toegevoegd om een complete eenpansmaaltijd te maken.

Wat is de beste maat Dutch Oven voor een hele kip? Een ronde Nederlandse oven die 5 liter groot is, past op een hele kip die ongeveer 4 pond (1,5 kilogram) weegt – er zal niet veel ruimte zijn voor groenten. Een ronde 7-kwart Dutch oven zal een hele 4-pond kip bevatten, evenals groenten die eromheen worden geplaatst.

Mijn oven van 7 liter is de maat die ik regelmatig gebruik voor het grootste deel van mijn Nederlandse ovenkoken en degene die ik zou aanbevelen voor een kip van 4 pond vergezeld van veel groenten.

Als je in de war bent over welke maat Dutch oven het beste is voor een hele kip, lees dan verder, want ik heb het huiswerk voor je gedaan.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links van deze website, kan ik een klein deel van de verkoop krijgen van Amazon en andere vergelijkbare partnerprogramma’s.