Wanneer is de Dutch Oven uitgevonden: You Won’t Believe It!

Wanneer is de Dutch oven uitgevonden? Volgens Merriam-Webster werd de Dutch oven voor het eerst gebruikt in 1769. Er wordt niet veel context gegeven over wat de omstandigheden waren toen de Dutch oven voor het eerst werd gebruikt, behalve om erop te wijzen dat het gebruikte kookgerei een metalen schild was, gebruikt om te roosteren voor een open vuur.

Het is echter ook vermeldenswaard dat een Nederlandse oven ook kan verwijzen naar een ‘steenoven’ die wordt gebruikt om te koken met voorverwarmde muren. De meest gebruikte Nederlandse oven in de 21e eeuw is echter in wezen een diepe, zware pot met een strak deksel.

Wanneer is de Dutch Oven uitgevonden, je zult het niet geloven

Het is wanneer je echt kijkt naar het gebruik van de laatste twee Nederlandse ovenvoorbeelden dat de lijnen een beetje wazig worden. Het is onder die omstandigheden dat je niet enorm veel duidelijkheid zult tegenkomen over wanneer de Dutch oven daadwerkelijk is uitgevonden. U leert echter meer over belangrijke uitvindingen of productontwikkelingen in de loop van de tijd.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links van deze website, kan ik een klein deel van de verkoop krijgen van Amazon en andere vergelijkbare partnerprogramma’s.