Als je op zoek bent naar een zeer smakelijk veganistisch gerecht dat gemakkelijk te bereiden is, zul je dol zijn op dit Toscaanse recept voor witte bonensoep. Het wordt allemaal bereid in één pot, een Dutch oven, voor optimaal gemak.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links van deze website, kan ik een klein deel van de verkoop krijgen van Amazon en andere vergelijkbare partnerprogramma’s.
Veganistisch Toscaanse witte bonensoep recept
Inhoudsopgave
Snelle en gemakkelijke bonensoep met Mediterrane smaken die de meest kieskeurige eters tevreden zullen stellen.
Overweeg pasta toe te voegen om er een vollere maaltijd van te maken – heerlijk …
Wat zijn de ingrediënten voor veganistische Toscaanse witte bonensoep
1 kop cannellini bonen
4 kop groentebouillon
1/2 kop wortel, in blokjes gesneden
1/2 kop bleekselderij, in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 kop aardappelen, in blokjes gesneden
2 el olijfolie
Zeezout naar smaak
1 el peterselie, gehakt, om te serveren
3 el tomatenpuree
1 witte ui, in plakjes gesneden
1 rode chili, plakken
1/2 theelepel chilivlokken
1 el gedroogde tijm
1/2 theelepel gedroogde oregano
Hoe maak je witte bonensoep helemaal opnieuw
Voeg in een Dutch oven de olijfolie toe en verwarm op laag tot middelhoog vuur op een kookplaat.
Voeg de wortel, aardappel, knoflook, ui en bonen toe.
Roer gedurende 4 minuten. Voeg het zeezout, tomatenpuree, tijm, oregano, rode chilipuree toe en roer 2 minuten.
Giet de groentebouillon erbij.
Omslag met een Hollands ovendeksel en breng naar een sudderen.
Kook 40 minuten.
Roer een paar keer om er zeker van te zijn dat de soep niet blijf op de bodem van de Dutch oven plakken.
Dit kan gebeuren als de Dutch oven te warm.
Voeg de chilivlokken en peterselie toe. Serveer warm.
Voeg voor de variatie spinazie of boerenkool toe. Voeg een blikje geplette tomaten toe.
Voor een romigere textuur meng je een blik witte bonen met 1 kopje bouillon en meng je door om te verwarmen voor het serveren.
Een portievariant – bestrooi met cashew parmezaan.
Is witte bonensoep goed voor je?
Je wilt dus weten of witte bonensoep goed voor je is! U zult blij zijn te weten dat het antwoord is JA!
Wat goed voor ons is, kan verwarrend zijn. Wees ervan verzekerd dat witte bonen in de categorie vallen van een geweldig voedsel om te eten.
Hier zijn slechts enkele van de voordelen van het eten van witte bonen.
Witte bonen bevatten eiwitten, vezels, mineralen, micronutriënten (waaronder folaat, magnesium, vitamine B6, vitamine B1 (thiamine)) antioxidanten, ijzer, kalium en magnesium.
Witte bonen zijn laag op de glycemische index en zijn ook een geweldige vervanger voor aardappelen.
Witte bonen bevatten 242 calorieën voor 170 gram of 1 kopje bonen.
Hoeveel calorieën zitten er in Toscaanse witte bonensoep?
Calorieën zullen variëren afhankelijk van de ingrediënten in de soep. U moet het aantal calorieën beschouwen als ergens tussen de 200 en 300 calorieën per portie.
Gerelateerd lees hoe veganistische recepten te verdikken
Kun je Toscaanse bonensoep invriezen?
Zin in meal prepping en wil je weten of je Toscaanse bonensoep kunt invriezen? U zult blij zijn te weten dat u bonensoep kunt invriezen. Bonen en linzen vriezen in, net als hun soepbasis van pure’ of bouillon.
Dus ga je voorbereiden en verdubbel je soepingrediënten.
Leren Kun je zelfgemaakte soep invriezen? Tips: Invriezen &ontdooien
Hoe lang moet ik witte bonen weken?
Heb je je afgevraagd hoe lang je eigenlijk witte bonen moet weken voordat ze klaar zijn om gekookt te worden?
Gebruik een grote glazen kom om de bonen volledig af te dekken met 3 centimeter water boven de bonenlijn. Laat 8 uur op kamertemperatuur staan. Daarna goed uitspoelen voor gebruik.
Ingrediënten
-
1 kop blik cannellini bonen
-
4 kop groentebouillon
-
1/2 kop wortel, in blokjes gesneden
-
1/2 kop bleekselderij, in blokjes gesneden
-
2 teentjes knoflook, fijngehakt
-
1 kop aardappelen, in blokjes gesneden
-
2 el olijfolie
-
Zeezout naar smaak
-
1 el peterselie, gehakt, om te serveren
-
3 el tomatenpuree
-
1 witte ui, in plakjes gesneden
-
1 rode chili, plakken
-
1/2 theelepel chilivlokken
-
1 el gedroogde tijm
-
1/2 theelepel gedroogde oregano
Aanwijzingen
Voeg in een Dutch oven de olijfolie toe en verwarm op laag tot middelhoog vuur op een kookplaat.
Voeg de wortel, aardappel, knoflook, ui en bonen toe.
Roer gedurende 4 minuten. Voeg het zeezout, tomatenpuree, tijm, oregano, rode chilipuree toe en roer 2 minuten.
Giet de groentebouillon erbij.
Dek af met Hollands ovendeksel en breng aan de kook.
Kook 40 minuten.
Roer een paar keer om er zeker van te zijn dat de soep niet aan de bodem van de Dutch oven blijft plakken. (Dit kan gebeuren als de Dutch oven het te heet is)
Voeg de chilivlokken en peterselie toe. Serveer warm.
Notities
Voeg voor de variatie spinazie of boerenkool toe. Voeg een blikje geplette tomaten toe.
Voor een romigere textuur meng je een blik witte bonen met 1 kopje bouillon en meng je door om te verwarmen voor het serveren.
Een portievariant – bestrooi met cashew parmezaan.
Voedingswaarde-informatie:
Opbrengst: 4
Portiegrootte: 1
Aantal per portie:
Calorieën: 219
Voedingsdetails worden berekend op basis van de ingrediënten die in dit recept worden gebruikt. U moet de voedingswaarden berekenen op basis van ingrediënten waartoe u toegang hebt.
Om af te sluiten – Veganistische Toscaanse witte bonensoep (één pot)
Dus daar heb je het een heerlijk recept voor witte bonensoep en de wetenschap dat witte bonen gemakkelijk te bereiden zijn, kunnen worden ingevroren en voedzaam zijn.
Aanbevolen recepten
Bij Ovenspot zet ik me in om u snelle en eenvoudige receptideeën te bieden, met behulp van verse ingrediënten, die “alles-in-één-pot” worden bereid.
Eenpans kookrotsen