Soorten Nederlandse ovens zijn onder andere gekruid gietijzer, geëmailleerd gietijzer, roestvrij staal, aluminium en keramiek. Dutch ovens zijn er in alle soorten en maten en kunnen met veel warmtebronnen in huis en buiten gebruikt worden met een kampvuur. Dutch ovens blijven een van de meest veelzijdige en duurzame kookpotten aller tijden…
Er zijn in wezen drie soorten Nederlandse ovens, één voor gebruik binnenshuis en één voor buitengebruik. Twee van hen zijn te vinden op internet of in uw plaatselijke winkel, terwijl de derde een vervelende maar zeer plezierige practical joke is – zo leuk als practical jokes kunnen zijn.

Omwille van dit artikel zullen we het de slaapkamer Dutch oven noemen – over deze verrassende Dutch oven later meer.
Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links van deze website, kan ik een klein deel van de verkoop krijgen van Amazon en andere vergelijkbare partnerprogramma’s.
Soorten Dutch ovens
Inhoudsopgave
Openlucht – gietijzeren outdoor of camp Dutch ovens
Indoor – Gietijzeren emaille Dutch ovens
Dutch ovens met een andere naam:
Chavunok, Cocotte, Coquille, Franse Oven, Bedourie, Potjiekos, Chungun, Bonenpotten, Braapan, Tetsunabe
Wat is een Outdoor of (Camp) Dutch Oven?
Het belang van de Dutch oven buiten is echt dat het je de mogelijkheid biedt om voedsel te koken dat je normaal gesproken in de huishoudelijke keuken, buiten, zou bereiden.
Dat is vooral handig voor mensen die misschien geen toegang hebben tot de modernere en gemeenschappelijke warmtebronnen om te koken, zoals elektriciteit of gas, omdat het betekent dat je niet op een barbecue hoeft te vertrouwen als je geen toegang hebt tot die warmtebronnen.
Barbecuevlees is geweldig, maar soms willen mensen gewoon een completere maaltijd eten, zelfs als de omstandigheden niet ideaal zijn.
Een ander belangrijk detail over de Dutch-oven voor buiten is dat deze boven een vuur of houtkolen kan worden gebruikt en nog steeds betere maaltijden kan produceren dan die u normaal gesproken op uw keukenfornuis zou bereiden.

Een klassiek voorbeeld van een Kampvuur Cast-Iron Dutch Oven
Wat kan een Camp Dutch Oven doen?
De Dutch oven voor buiten zal ook altijd betere maaltijden produceren dan die welke in andere vormen van kookgerei zijn bereid.
Je kunt niet alleen gebraad en stoofschotels produceren met een Dutch oven voor buiten, maar je kunt ook wegkomen met het bakken van voedsel in een Dutch-oven in de buitenlucht, vaak met uitstekende resultaten. Dat omvat taarten en brood.
Er zijn maar weinig grenzen aan wat je kunt bereiken met je dutch oven.
De outdoor Dutch ovens zijn ook algemeen bekend als kamp Dutch ovens, wat passend is, aangezien ze het meest waarschijnlijk op campings worden gebruikt tijdens familie-uitjes of schoolreisjes.
Kamp Dutch ovens werden in de beginjaren zeer vaak gebruikt door kolonisten en migranten.
Ten eerste omdat er geen elektriciteit sowieso beschikbaar, maar vooral omdat mensen uit die groepen vaak op doorreis waren, waardoor er toch geen andere kookopties voor hen beschikbaar waren.
Kenmerken van een Camp Dutch Oven
Omdat een kamp Dutch oven zal steevast boven een vuur of kolen worden gebruikt, de basis van de pot zal anders zijn dan die van een nederlandse binnenoven. De meeste camp Dutch ovens hebben er drie benen op hen. Sommige zijn langer dan andere.
Daarnaast worden de meeste van deze Nederlandse ovens geleverd met een plat deksel erop – in tegenstelling tot de nederlandse binnenoven – die dient om hete kolen bovenop de Nederlandse oven te houden.
Een ander bepalend kenmerk van een camp Dutch oven is dat het deksel wordt geleverd met een prominente rand erop, om de kans te beperken dat as of iets anders in de oven valt terwijl je aan het koken bent.
Normaal gesproken zullen de vooruitzichten dat een van die dingen gebeurt aanzienlijk toenemen wanneer je in het wild bent of diep in de wildernis, waar wind en de elementen een grotere rol zullen spelen.
Het hebben van kolen boven en onder de pot van de Dutch Oven is een techniek die voornamelijk wordt gebruikt voor baking en vaker wel dan niet zal het met aanzienlijk aplomb werken.
Soorten Camp Dutch Oven Cooking
Dat neemt echter niet weg dat je ook kunt bakken, bakken en sudderen als je kolen alleen onder de pot hebt.
De reden waarom je bakken en bakken zo goed met dit type kampoven is dat de gietijzeren Dutch oven uitstekende thermische kwaliteiten heeft.
Gietijzeren Dutch Ovens en Warmte
Dat wil zeggen dat hoewel het warmte langzaam kan geleiden, het die warmte bijzonder goed vasthoudt. Alarmerend goed.
Gietijzeren Nederlandse ovens staan erom bekend dat je voedsel kunt koken op extreem hoge temperaturen.
Al is dat niet altijd aan te raden omdat het een nadelig effect kan hebben op de prestaties van de Dutch oven.

Koken met een Camp Dutch Oven
Het deksel op een camp Dutch oven is ook handig omdat je het daadwerkelijk kunt omdraaien en boven de kolen kunt plaatsen terwijl je op de handgrepen balanceert.
Je kunt dat deksel dan gebruiken als een bakplaatpan, wat best handig is voor degenen die frituren in de eigenlijke gietijzeren Dutch oven om welke reden dan ook moeilijk vinden.
Normaal gesproken komt dat omdat de camp Dutch oven zo’n enorme en diepe pot is. Je kunt je kamp Dutch oven ook gebruiken in een moderne keukenoven, maar je moet er gewoon een vel onder leggen voordat je erin roostert of bakt.
Dit is met name relevant bij camp Dutch ovens, maar voordat u een gietijzeren Dutch oven koopt, moet u ervoor zorgen dat er geen zichtbare openingen zijn tussen de Dutch oven en de pot zelf.
Zoiets zou suggereren dat er een of ander defect is en dit zal een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van het voedsel dat u produceert.
Accessoires
Camp Dutch ovens hebben wel wat extra administratie nodig. Het is niets groots. In feite zal het je leven uiteindelijk gemakkelijker maken, maar er zijn zeker enkele dingen die het vermelden waard zijn als je de aankoop van een kamp Dutch oven overweegt.
De belangrijkste daarvan zal de accessoires.
Deksel Lifter
Ten eerste heb je een Dutch ovendeksellifter nodig, die sterk en duurzaam genoeg is om het deksel daadwerkelijk op een gietijzeren Dutch oven te tillen. Er zijn hier twee dingen om te overwegen.
De eerste is dat het Nederlandse ovendeksel ongelooflijk zwaar kan zijn. Daarom wilt u geen dekselheffer die het gewicht van uw gietijzeren deksel niet aankan.
De tweede overweging is dat de gietijzeren Dutch oven op ongelooflijk hoge temperaturen kan koken. U kunt er zeker van zijn dat het deksel buitengewoon heet zal zijn wanneer u het optilt.
Het laatste wat je nodig hebt is dat dat Hollandse ovendeksel op jou of iemand anders valt en ze vervolgens verbrandt. U moet ervoor zorgen dat u echte duidelijkheid heeft bij de aanschaf van de dekselheffer voor een gietijzeren Dutch oven.
Hoewel dit waarschijnlijk niet zo belangrijk is als de twee vorige punten, is het ook vermeldenswaard dat het deksel van een kamp gietijzeren Dutch oven plat is en normaal gesproken kolen bevat. Dat betekent dat wanneer je klaar bent met koken met een kamp Dutch oven, er een aanzienlijke aslaag op het deksel zal zitten.
Er zijn dekselheffers beschikbaar die helpen bij het verwijderen van de as die achterblijft op het buiten- of kamp Dutch ovendeksel, door u in staat te stellen het te schudden zonder uzelf of iemand anders pijn te doen. De as kan je echter een beetje schaden, dus wees daar ook op je hoede voor.
Thermische warmte handschoenen
Op dat punt zou het ook verstandig van u zijn om een aantal geschikte handschoenen aan te schaffen om de impact van de hitte te verminderen wanneer u kookt met uw kamp Dutch oven.
Die zijn normaal gesproken in elke bouwmarkt te vinden. Kies voor het zware en hittebestendige spul in plaats van de standaard ovenwanten. We raden aan om met de oude lashandschoenen te gaan.
Gereedschap
Tangen en schrapers om met de kolen om te gaan zijn normaal gesproken ook vrij gemakkelijk te vinden in winkels. Nogmaals, we zouden iets voorstellen dat zwaar is en geschikt voor gebruik bij extreem hoge temperaturen.
Een Hollandse oven onderzetter is altijd handig in huis of vooral rond het kampvuur. De onderzetter kan worden gebruikt om de zware kookpot op te zetten terwijl het deksel wordt verwijderd, geroerd, geserveerd of het aanrecht wordt beschermd.
Zie meer over Dutch oven trivets – hier.
Kamptafel
Finaally – en dit zal ook niet waarschijnlijk de opwarming van de aarde verslaan – raden we u aan een stevige metalen tafel aan te schaffen waarop u uw Dutch oven kunt plaatsen zodra u klaar bent met koken en voorbereiden om de maaltijd te serveren.
Het plaatsen van de Dutch oven op hout is niet verstandig, gezien wat we al weten over de warmtevasthoudende eigenschappen van de gietijzeren Dutch oven.
Wat is een Indoor Dutch Oven?

De meeste nederlandse binnenovens hebben een platte bodem en een koepelvormig deksel. Deze worden voornamelijk gebruikt door degenen onder u die het grootste deel van hun kookkunsten op moderne fornuizen en zelfs op ovenrekken.
De meeste Nederlandse ovens die binnenshuis worden gebruikt, worden nu geleverd met een emaille coating en worden geassocieerd met felle kleuren die uw keuken en eetkamer verlichten.
Ze kunnen koken van alle warmtebronnen – en net als de buiten- of kamp-Dutch-oven hebben ze uitstekende thermische eigenschappen, die de kwaliteit van uw koken verbeteren.
Waar zijn Dutch Ovens van gemaakt
Dutch ovens zijn, zoals we hebben besproken, overwegend gemaakt van gietijzer waarmee we de traditionele methode van Dutch oven koken kunnen uitvoeren.
Dat is om een pot te gebruiken met veel warmteretentie en een zwaar deksel dat zichzelf bast en het vocht in de pot houdt. Dit geeft ons dan vlees dat van het bot valt en gerechten zoals stoofschotels en stoofschotels.
Dutch Oven Materialen
In de loop van de tijd worden, net als bij elk ander product dat regelmatig een evolutie ondergaat, Nederlandse ovens gemaakt van verschillende materialen. Zoals:
- Gietijzeren
- Aluminium
- Edelstaal
- Keramisch
- Klei
Ik krijg vaak de vraag “wat is het beste materiaal voor een Dutch oven?”.
Mijn antwoord zal altijd ijzersterk zijn – om traditioneel Nederlands te koken. Maar…
Gietijzer is zwaar en andere materialen zoals edelstaal, aluminium of keramisch zou passen bij iemand die een zware pot niet aankan. Met receptaanpassingen kunt u een maaltijd absoluut koken in een lichtere versie van een gietijzeren kookpot.
Mijn mantra is altijd vers, voedzaam, gezond – eenpans koken – als dat niet in gietijzer is – pas je aan jezelf aan.
Hoe Dutch Ovens over de hele wereld worden genoemd
Terwijl Dutch ovens hun wortels stevig hebben gevestigd in Europa, hebben de kookmethoden die ermee samenhangen zich over de hele wereld verspreid.
Ze zijn vooral populair geworden in de Verenigde Staten. Er is nu echter ook een stevige voetafdruk in landen als Zuid-Afrika, Australië en delen van Centraal-Azië.
Chavunok uit Rusland
De Russen hebben iets dat een Chavunok wordt genoemd, die ze gebruiken om te koken in hun traditionele ovens. Je hebt er vast wel eens een gezien in een aflevering van de Geweldige race. Niet altijd makkelijk in gebruik, die.
Cocotte, Coquille of French Oven uit Frankrijk
Een van de meer prominente gietijzeren Nederlandse fabrikanten ter wereld is een Frans bedrijf genaamd Le Creuset, dat werd opgericht in 1925. De geëmailleerde gietijzeren Dutch oven is hun signature product.
In Frankrijk wordt de gietijzeren Dutch oven een “cocotte” of “coquille” genoemd. Dat is in wezen een ovenschotel en velen zullen beweren dat dat in feite is wat een gietijzeren Dutch oven is. Een verfijnde ovenschotel.
Tetsunabe uit Japan

In Japan kom je iets tegen dat een Tetsunabe en/of een zak. Beide delen verrassende overeenkomsten met iets dat een Potjiekos Pot in Zuid-Afrika. Daar komt later in deze blogpost meer over.
Steevast zijn de vorm en grootte van de Dutch oven enigszins veranderd, afhankelijk van waar de Dutch oven kookmethode is overgenomen. De basisstructuur en kooktechniek zijn echter niet significant veranderd – en dat is waarschijnlijk het belangrijkste detail.
Wijzigingen in Dutch Ovens in de Verenigde Staten

Voorbeeld van een kamp Dutch oven met kortere poten en een ondiepere oven
Sinds het koloniale tijdperk zijn de Verenigde Staten berucht geworden om het veranderen van dingen. Ook de Dutch oven is hier niet immuun voor geweest.
In de loop van de tijd is de Dutch oven in de Verenigde Staten een ondiepere pot geworden, met kortere benen het helpen zweven over de top van een vuur.
Een ander bepalend kenmerk van de Dutch oven in de Verenigde Staten is eigenlijk best een belangrijke innovatie. Voor de introductie van de flens konden de kolen nog in het voedsel komen terwijl het aan het koken was.
De Amerikaanse introductie van de flens heeft dat probleem echter weggenomen. Het platte deksel dat in de loop van de tijd een gemeenschappelijk kenmerk is geworden, is in wezen ook een Amerikaanse uitvinding om kolen bovenop de pot te houden.
De Amerikaanse industrieel, Paul Eerbied, heeft daarvoor de eer gekregen.
Hij opereerde tijdens de 18e eeuw, wat betekent dat sommige van de veranderingen die door de Amerikanen werden aangebracht bijna onmiddellijk waren.
Nederlandse ovens in de Verenigde Staten waren eigenlijk een groot deel van de culturele migratie naar dat land in de 18e en 19e eeuw. Veel van de belangrijke veranderingen in het ontwerp vonden plaats in die periode.
Hoe zit het met ovens voor Nederlanders?
Terwijl de oorsprong van Nederlandse ovens in wezen hun wortels hebben in de Nederland, is er niet een aanzienlijke hoeveelheid literatuur over de geschiedenis van de Dutch oven in Nederland. Dat komt vooral omdat Nederlanders ze geen Dutch ovens noemen.
In Nederland is de meer gangbare naam iets dat een Braadpan. Dat is in wezen een sudderpan of ovenschotel. De kenmerken van een Braadpan zijn echter in wezen hetzelfde als die van een traditionele Nederlandse oven.
De evolutie van de Nederlandse oven in Nederland, naar wat we tegenwoordig meer gewend zijn te zien in winkels, begon in wezen in de late 19e eeuw – 1891 om een beetje preciezer te zijn.
Die evolutie werd gepionierd door het Nederlandse bedrijf BK – nu een nationale instelling.
Het is in feite BK die – en terecht – de volledige eer voor de creatie en evolutie van de moderne Dutch oven.
Dat is ondanks een deel van het werk dat door de Britten en de Noord-Amerikanen werd gedaan tijdens de periode van de Eerste Industriële Revolutie (1760-1840) daarvoor.
Het werk aan de creatie van de moderne Hollandse oven begon halverwege de 19e eeuw, bijna precies (1851).
Een sleutelmoment in de evolutie van de Dutch oven was 1891 toen BK voor het eerst een beschermende emaillaag aan de binnenkant van de Dutch oven introduceerde.
Zoals in de loop van de tijd het geval is, is ook de manier waarop mensen dingen doen enorm geëvolueerd.
Halverwege de 20e eeuw begon de meerderheid van de mensen in Europa en zelfs de westerse wereld elektrisch en gas koken te adopteren.
Dat leidde tot de lancering van een Aluminium-serie van de Dutch Oven, die het meest geschikt zou zijn om op fornuizen te koken.
Australische Drovers en Dutch Ovens

Voorbeeld van een klassieke Bedourie Camp Oven
De Drover werd een prominent kenmerk in de Australische veehouderij in het begin van de 19e eeuw – nou dat is toen het zijn van een Drover nog steeds veel gevraagd was. De daaropvolgende uitbreiding van de spoorwegen in Australië maakte Drovers echter minder essentieel.
Niettemin, toen de Drover nog een “Australische held” was, was de Nederlandse oven een essentieel item om te koken tijdens lange reizen door die dorre landen.
De meest voorkomende naam in Australië is echter iets dat de Bedourie Oven wordt genoemd. Zoals het geval is met de meeste dingen Australisch, is er normaal gesproken niet alleen een naamsverandering, maar is er ook een vorm van aanpassing. De Dutch oven is daar ook niet immuun voor geweest.
Het ding over de conventionele Dutch oven is dat deze gemaakt was van gietijzer. Wanneer u lange afstanden op paarden aflegt, kan het dragen van gietijzeren voorwerpen een enorme onderneming zijn vanwege het enorme gewicht. gietijzeren Hollandse ovens waren ook wat kwetsbaarder en zouden breken als ze van de paardenpakken vielen.
Er werd gezocht naar een oplossing en in die context was die oplossing staal. Toen staal werd geïntroduceerd, was er een groter element van betrouwbaarheid over de “Dutch Ovens” die Australische Drovers gebruikten voor hun lange reizen door het land.
Gebruik van de Dutch Oven in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika is er zoiets dat Potjiekos, nog steeds immens populair in dat land vandaag. Als je het rechtstreeks naar het Engels vertaalt, kom je met iets dat “Voedsel met kleine potten“.
De huidige Afrikaanse gemeenschap van Zuid-Afrika is een afstammeling van de Nederlandse kolonisten in dat land.
De Nederlanders begonnen zich in het midden van de 17e eeuw in Zuid-Afrika te vestigen, iets voordat de moderne Nederlandse oven populair werd.
Zoals we eerder in deze blogpost al hebben vermeld, waren de kookmethoden die bij de Dutch oven horen daarvoor al gebruikelijk in Nederland.
De moderne Potjiekos maaltijd is ook een afstammeling van de meer traditionele Nederlandse ovenmaaltijd.
Net als de Drovers in Australië, werd de vroege consumptie van Potjiekos in Zuid-Afrika gepopulariseerd door de Nederlandse kolonisten die in het begin van de 19e eeuw over het land migreerden. Ze werden de Voortrekkers genoemd.
Het koken van Potjiekos op het vuur was praktisch en het was duidelijk dat het gewicht van het gietijzer voor hen niet zo’n probleem was als voor de Australische Drovers down under.
Het punt is echter dat reizen het gebruik van de Dutch oven (of een van zijn aanpassingen over de hele wereld) noodzakelijk maakte. Een bepalend kenmerk van de Potjiekos Pot is dat deze een ronde bodem heeft en niet de traditionele platte bodem die je bij de meeste Dutch Oven potten vindt.
De Potjiekos-maaltijd was oorspronkelijk gewoon een groentestoofpot, die vervolgens evolueerde naarmate de Voortrekkers de capaciteit ontwikkelden om wild te volgen en te doden tijdens hun reizen.
Er is een element van vindingrijkheid over het hele ding dat men gewoon moet respecteren en de Potjiekos-maaltijd zelf is gebruikelijk geworden over alle culturele grenzen in Zuid-Afrika, een ongelooflijk divers land. Het is een onderdeel geworden van de Zuid-Afrikaanse identiteit.
Afhankelijk van de schaal van je verbeelding, zou je echt naar de stad kunnen gaan op de laatste. Net als de conventionele gietijzeren Dutch ovens die je in de keuken vindt, biedt de practical joke verschillende dynamische opties.
A Surprise Dutch Oven – A Dutch Oven in Bed!

Wat is een Dutch Oven in Bed?
Afhankelijk van de aard van je relatie met een partner, kan de toepassing van de slaapkamer dutch oven een einde maken aan een huwelijk.
Wat je ook kiest om te doen, ik zou willen voorstellen dat je voorzichtig beweegt en zinvolle duidelijkheid schept over de vraag of je partner de grap zou waarderen.
Dat zal ook helpen bepalen hoe vaak je weg kunt komen met het uitvoeren van de slaapkamer dutch oven. Sommige relaties zijn zo uitstekend dat ze waarschijnlijk helemaal geen invloed op hen zullen hebben.
Over de practical joke zelf, daar zijn normaal gesproken twee dingen voor nodig. De eerste is een aanzienlijk volume gas of wind dat uit je lichaam moet worden vrijgegeven. De tweede is een deken die normaal gesproken groot genoeg zou zijn voor jullie tweeën terwijl je in bed ligt.
We kunnen ons voorstellen dat je al kunt zien waar dit naartoe gaat. Ja, het houdt in dat je een scheet laat onder je deken en vervolgens die deken optilt en het hoofd van je partner eronder klem legt. Kinderachtig, we weten het! Maar jongen is het populair.
De timing van deze stunt is echt de sleutel tot het succes en kan uiteindelijk bepalen hoe lang een intieme relatie tussen twee mensen duurt. We hebben een paar suggesties in gedachten.
De slaapkamer dutch oven is waarschijnlijk op zijn meest effectieve eerste ding in de ochtend, hoewel het echt op elk moment van de dag kan worden uitgevoerd wanneer je met je partner in bed ligt. In de ochtenden is de slaapkamer dutch oven echter het beste uit te voeren.
Daar zijn verschillende redenen voor, maar de belangrijkste daarvan is het vooruitzicht om je “geliefde” te overrompelen. Daarnaast zijn de vroege ochtenden wanneer scheten de neiging hebben om het meest krachtig te zijn – zowel in volume als “fumage”.
De experts suggereren dat dit ook op een koude ochtend wordt gedaan voor een groter effect, omdat het zou betekenen dat een nietsvermoedende partner uit bed wordt gedwongen wanneer ze dat het minst willen doen.
Dus nu weet je wat het betekent om je partner te dutchoven! Maar genoeg daarover.
Dutch Oven Feiten
Als u op zoek bent naar een Dutch oven hier zijn een paar van de eerste vragen waar mensen antwoorden op willen.
Wat is het beste materiaal voor een Dutch Oven?
Het beste materiaal voor een Dutch oven is gietijzer. Het warmt langzaam op en houdt vervolgens warmte binnen vast en verdeelt deze om gelijkmatig te koken.
Ik heb een diepgaand artikel over Nederlandse ovenmaterialen hier – als je nieuw bent in alles wat Dutch ovens zijn is het zeker de moeite waard om meer informatie te krijgen over deze prachtige manier van koken…
Hoe kies je een Dutch Oven?
Om het simpel te houden, dit zijn mijn top drie dingen om op te letten bij het kiezen van een Dutch oven;
Het kiezen van een Nederlander lijkt misschien ontmoedigend, maar er zijn een paar basisdingen om op te letten bij het kiezen van een oven – het proces eenvoudig houden – bekijk ze in mijn artikel hier.
In dit artikel graaf ik wat dieper om die ene klik te zien hier.
Is een Dutch Oven het waard?
In vergelijking met andere kooktoestellen JA een Dutch oven is de moeite waard. Deze klassieke kookpot of oven is gemaakt van gietijzer dat met zorg waarschijnlijk voor altijd meegaat.
Als je alleen een gekruide of geëmailleerde gietijzeren Dutch oven en een warmtebron voor de oven zou hebben, zou je zowat elk gerecht kunnen bereiden.
Dat kan niet gezegd worden van de meeste kookpotten.
Wat is de meest populaire maat Dutch Oven?
De meest populaire grootte Dutch oven zou er een zijn die 5-quart tot 7 1/2 quart is.
Redenen
- zal comfortabel een gezin van 4
- als je voor minder kookt, heb je genoeg restjes – gemakkelijke maaltijden – hou van eenpans koken …
- bereid grotere stukken vlees en vlees op het bot
Wat zijn de beste Dutch Ovens?
Dit zijn mijn favoriete gekruide en emaille gietijzeren Dutch oven. (klik op afbeeldingen om te zien wat anderen zeggen en zie de prijzen)


Wil je de laatste informatie over Dutch ovens en hun merken bekijken? Gaan HIER voor de beste Nederlandse ovens beschikbaar in 2022…
Om af te sluiten – Soorten Nederlandse ovens inclusief een verrassing
Wat uw achtergrond ook is, wij denken dat u zult erkennen dat de Dutch oven een belangrijke instelling blijft die hier is om te blijven voor de komende generaties.
Dat gezegd hebbende, wanneer u een hoogwaardige gietijzeren Dutch oven met de juiste zorg en onderhoud het zal generaties lang in uw familie zijn …
Eenpans kookrotsen