Een heerlijk Vegan squash courgette champignon Saute recept is zo gemakkelijk te bereiden in één pot. Die pot is de geëmailleerde gietijzeren Dutch oven. Dit recept bestaat uit pompoen, courgette en paddenstoel als basis. Er is net genoeg vloeistof zodat je deze maaltijd op verschillende manieren kunt invullen.
Ga je gang en voeg rijst of pasta toe aan het gerecht. Je kunt de maaltijd verder vullen door extra gestoomde greens aan de zijkant toe te voegen. Of je kunt er helemaal voor gaan en het op een dikke snee zuurdesembrood of toast stapelen. De enige beperking is de verbeelding…

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links van deze website, kan ik een klein deel van de verkoop krijgen van Amazon en andere vergelijkbare partnerprogramma’s.
Squash Courgette Champignon Saute Recept
Inhoudsopgave
Deze verse saute’ is een snel en eenvoudig veganistisch recept dat 4 in minder dan 30 minuten serveert.
Wat zijn de ingrediënten voor Squash Courgette Champignon Saute’
1 kop knop paddenstoel, in partjes gesneden
1/2 kop courgette, in blokjes gesneden
1 kop pompoen, in grove stukken gesneden
1 kop rode bel peper, in grove stukken gesneden
1 tl mosterdpasta, ik gebruik dijon
Zeezout en zwarte peper naar smaak
1 el olijfolie
4 el champignon* of groentebouillon
1 tl gember, fijngehakt
1 tl knoflookpoeder
1 snufje kurkuma
1/2 tl paprikapoeder
1 el tijm, te serveren
Hoe te maken Squash Courgette Champignon Saute’
Verhit in een gietijzeren Dutch oven de olijfolie op middelhoog vuur.
Voeg de gember, pompoen, champignon en gooi 3 minuten toe.
Voeg de champignon, courgette, paprika, mosterdpasta, kurkuma, knoflookpoeder, paprikapoeder, zeezout, peper en champignonbouillon toe.
Dek af en kook op laag vuur gedurende 15 minuten.
Garneer met tijm erop en serveer!
* Voeg je favoriete begeleiding toe om de textuur van de maaltijd te veranderen, zoals rijstpasta’s of Hollands ovenbrood, en geniet ervan!
* Als je van dit recept met groentebouillon houdt, zul je dol zijn op het met champignonbouillon.
Voor sommige mensen is het niet gemakkelijk om dit te verkrijgen is de voorraad die ik gebruik.
Voel je vrij om groentebouillon te gebruiken, omdat het gemakkelijker beschikbaar is.
Hoe maak je courgette en squash niet drassig?
Hier zijn een paar snelle methoden die u kunt gebruiken, zodat uw courgette en pompoen hun vorm behouden en niet in een drassige puinhoop veranderen.
- Niet te gaar
- Snijd ze in grotere stukken
- Na het licht snijden zout ze – deze methode trekt een deel van het vocht uit voor het koken
- Courgette en pompoen snel koken voordat het vocht uit de groente uitlogt in de pan en begint te stomen of braden
- Kook je courgette op of onder een grill
Hoe bak je groenten?
Voeg je olie naar keuze toe aan je pan. Verwarm op middelhoog tot hoog vuur. Onthoud hoe heet gietijzer Krijgt. Voeg eerst ui toe, als je het gebruikt, dan knoflook, dan je groenten naar keuze.
Blijf draaien zodat de groenten niet blijven plakken. Je wilt ze gekookt hebben voordat de vloeistof van de groenten uitlogt in de pan en de groenten begint te koken. Het duurt ongeveer 2-3 minuten.

Kun je gele pompoen gebruiken in plaats van courgette?
Ja, je kunt beide groenten in elk recept uitwisselen. Kook deze groenten niet te gaar, want ze zullen snel in brij veranderen.
De extra vloeistof in sommige gerechten met courgette en pompoen zou het gerecht kunnen laten draaien – “soepachtig” bij gebrek aan een beter woord!!!
Hoe stoom ik courgette en squash?
Breng een kookpot of Dutch oven aan de kook met 3 tot 4 centimeter water. De benodigde hoeveelheid water is afhankelijk van de hoogte van uw stoommand.
Plaats de stoommand in de pot samen met courgette en/of pompoen – snijd in gelijke stukken.
Stoom gedurende 10-15 minuten – langer voor zachtere groenten.
Hoe lang doe je Jij Steam Courgette en Squash?
Stoom courgette en pompoen gedurende 10-15 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken en hoe al ‘Dente je de groenten nodig hebt.
Test de gereedheid door de huid te doorboren.
Moeten squash en courgette worden gekoeld?
Geen pompoen en courgette hoeven niet gekoeld te worden. Ze gaan een dag of twee mee als ze op een koele droge plaats buiten de koelkast worden bewaard.
Als ze niet worden gekoeld, gebruik ze dan zo snel mogelijk voor het beste resultaat.
Ze gaan tot ongeveer een week mee in de koelkast.
Courgettes en pompoenen gaan langer mee als ze droog worden gehouden en een beetje circulatie hebben tijdens het bewaren. De beste manieren om courgette en pompoen in de koelkast te bewaren.
- Houd de groenten ongewassen en heel voor een langere levensduur
- Ongewassen in een plastic zak of een productzak
- Gewikkeld in een doek – katoen of mousseline werkt goed
Ingrediënten
-
1 kop knop paddenstoel, in partjes gesneden
-
1/2 kop courgette, in blokjes gesneden
-
1 kop pompoen, in grove stukken gesneden
-
1 kop rode paprika, in grove stukken gesneden
-
1 tl mosterdpasta, ik gebruik dijon
-
Zeezout en zwarte peper naar smaak
-
1 el olijfolie
-
4 el champignon* of groentebouillon
-
1 tl gember, fijngehakt
-
1 tl knoflookpoeder
-
1 snufje kurkuma
-
1/2 tl paprikapoeder
-
1 el tijm, te serveren
Aanwijzingen
- Verhit in een gietijzeren Dutch oven de olijfolie op middelhoog vuur.
- Voeg de gember, pompoen, champignon en gooi 3 minuten toe.
- Voeg de champignon, courgette, paprika, mosterdpasta, kurkuma, knoflookpoeder, paprikapoeder, zeezout, peper en champignonbouillon toe.
- Dek af en kook op laag vuur gedurende 15 minuten.
- Voeg de tijm toe en serveer.
* Als je van dit recept met groentebouillon houdt, zul je dol zijn op het met champignonbouillon.
Voor sommige mensen is het niet gemakkelijk om dit te verkrijgen is de voorraad die ik gebruik.
Voel je vrij om groentebouillon te gebruiken, omdat het gemakkelijker beschikbaar is.
Notities
Voeg je favoriete begeleiding toe om de textuur van de maaltijd te veranderen, zoals rijstpasta’s of brood, en geniet ervan!
Voedingswaarde-informatie:
Opbrengst: 4
Portiegrootte: 1
Aantal per portie:
Calorieën: 77
Voedingsdetails worden berekend op basis van de ingrediënten die in dit recept worden gebruikt. U moet de voedingswaarden berekenen op basis van ingrediënten waartoe u toegang hebt.
Laatste gedachten – Vegan Squash Courgette Mushroom Saute’
Geniet van dit verse maar vullende recept. Ik raad je aan om het recept te verdubbelen, zodat je wat restjes hebt. Voeg je favoriete begeleiding toe om de textuur van de maaltijd te veranderen en geniet ervan!
Aanbevolen veganistische recepten
Bij Ovenspot zet ik me in om u snelle en eenvoudige receptideeën te bieden, met behulp van verse ingrediënten, die “alles-in-één-pot” worden bereid.
Eenpans kookrotsen