Alles in één pot voor een snelle, makkelijke Vegan bloemkoolselderij en champignonsoep. Mijn favoriete pot is de Dutch oven. Ik ben dol op de zware zelfkloppingen die alle voedingsstoffen in de soep bewaren en niet weggestoomd in de atmosfeer.
Amandelboter geeft deze soep zijn heerlijke lichte romige smaak. Zorg ervoor dat je iets meer toevoegt voor een romigere soep…

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links van deze website, kan ik een klein deel van de verkoop krijgen van Amazon en andere vergelijkbare partnerprogramma’s.
Vegan Bloemkool Selderij Champignonsoep Recept
Inhoudsopgave
Geniet van de amandelsmaken van dit snelle en eenvoudige veganistische recept. De bereidingstijd is minder dan 10 minuten de kooktijd is minder dan 30 minuten. Je serveert en geniet van deze heerlijke soep aan 4 personen in minder dan 40 minuten.
Wat zijn de ingrediënten voor veganistische bloemkoolselderij champignonsoep
1 kop bleekselderij, in blokjes gesneden
1 kop bloemkool, in blokjes gesneden
4 kop champignon/groentebouillon
1 kop shiitake paddenstoel, in blokjes gesneden
1 el olijfolie
1 el amandelboter
1/2 theelepel munt, fijngehakt
1/2 theelepel salie, fijngehakt
Zeezout en peper naar smaak
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 groene chilipeper
Hoe maak je veganistische bloemkool selderij champignonsoep
Voeg in een blender de selderij, 1/2 kopje champignon / groentebouillon, groene chili, bloemkool, knoflook, ui, salie, munt toe en meng tot een glad mengsel.
Voeg toe aan de gietijzeren Dutch oven.
Gebruik laag tot middelhoog vuur – verwarm langzaam de Dutch oven en het mengsel.
Voeg amandelboter toe en meng goed met een houten lepel tot het helemaal gecombineerd is.
Voeg de champignons, zeezout en peper toe.
Breng de Dutch oven aan de kook en zet het vuur op een lage stand. Dek af en kook gedurende 30 minuten.
Roer elke 10 minuten om ervoor te zorgen dat de soep plakt niet aan de bodem van de pot.
Serveer warm met 1 el sesamzaad, 2 el geroosterde cashewnoten, een werveling van kokosroom en/of een scheutje olijfolie.
Notities
Geniet met vers brood of voeg pasta of rijst toe aan het gerecht.
Waarom voeg je selderij toe aan soep?
We genieten allemaal van een stengel knapperige selderij met sjorringen van pindakaas of andere toppings naar keuze. Maar wist je dat het aan veel recepten wordt toegevoegd en bijna altijd verborgen lijkt te zijn.
Selderij maakt deel uit van een elitegroep van groenten die de basis vormen voor soepen, stoofschotels en braises. Deze groep staat bekend als de “Mirepoix”.
Hoe verdirk je bloemkoolsoep?
Er zijn veel manieren waarop veganisten soep of een ander gerecht kunnen verdikken. Probeer deze ideeën om erachter te komen welke je het leukst vindt.
Meel
- Kikkererwt
- Rijst
- Pijlwortel
- Kokosnoot
Kikkererwtenmeel is een favoriet voor soepen, stoofschotels, braadpan en andere hartige gerechten zoals dips samen met arrowroot poeder.
Rijstmeel is fijngemalen rijst. Het zetmeel zal soepen en andere recepten, waaronder desserts, verdikken.
Een beetje kokosmeel zal muffins, smoothies en havermout verdikken, spaarzaam gebruiken een beetje kokosmeel gaat een lange weg.
Gerelateerd lezen hoe veganistische en plantaardige recepten te verdikken
Noten en zaden
Rijst
Voeg een eetlepel witte rijst toe aan een recept dat 4-5 kopjes vloeistof bevat en kook 30 minuten met de rest van de ingrediënten.
Je zult een heerlijk ingedikte soep van de natuurlijke start die de rijst afgeeft.
Ingrediënten
-
1 kop bleekselderij, in blokjes gesneden
-
1 kop bloemkool, in blokjes gesneden
-
4 kop champignon/groentebouillon
-
1 kop shiitake paddenstoel, in blokjes gesneden
-
1 el olijfolie
-
1 el amandelboter
-
1/2 theelepel munt, fijngehakt
-
1/2 theelepel salie, fijngehakt
-
Zeezout en peper naar smaak
-
1 ui, gesnipperd
-
2 teentjes knoflook, fijngehakt
-
1 groene chilipeper
Aanwijzingen
Voeg in een blender de selderij, 1/2 kopje champignon / groentebouillon, groene chili, bloemkool, knoflook, ui, salie, munt toe en meng tot een glad mengsel.
Eendd naar de gietijzeren Dutch oven.
Gebruik laag tot middelhoog vuur – verwarm langzaam de Dutch oven en het mengsel.
Voeg amandelboter toe en meng goed met een houten lepel tot het helemaal gecombineerd is.
Voeg de champignons, zeezout en peper toe.
Breng de Dutch oven aan de kook en zet het vuur op een lage stand. Dek af en kook gedurende 30 minuten.
Roer om de 10 minuten om ervoor te zorgen dat de soep niet aan de bodem van de pot blijft plakken.
Serveer warm met 1 el sesamzaad, 2 el geroosterde cashewnoten, een werveling van kokosroom en/of een scheutje olijfolie.
Notities
Geniet met vers brood of voeg pasta of rijst toe aan het gerecht.
Voedingswaarde-informatie:
Opbrengst: 4
Portiegrootte: 1
Aantal per portie:
Calorieën: 278
Voedingsdetails worden berekend op basis van de ingrediënten die in dit recept worden gebruikt. U moet de voedingswaarden berekenen op basis van ingrediënten waartoe u toegang hebt.
Final Thoughts – Vegan Bloemkool Selderij Champignonsoep
Je zult er geen spijt van krijgen dat je je Braadpan om dit vullende gerecht te bereiden voor lunch of diner.
Dus pak wat vers brood wat knapperige broodjes, of maak wat toast samen met je keuze van Vegan spread, en je bent klaar.
Aanbevolen veganistische soeprecepten
Bij Ovenspot zet ik me in om u snelle en eenvoudige receptideeën te bieden, met behulp van verse ingrediënten, die “alles-in-één-pot” worden bereid.
Eenpans kookrotsen