Deze Vegan bieten Borschtsoep is gemaakt op basis van champignons, kool, rode biet en aardappelen. Het is snel en eenvoudig te bereiden en wordt gekookt in het klassieke eenpansfornuis, de Dutch oven. De voorbereidingstijd is slechts 10 minuten. De kooktijd is slechts 1 uur voor deze soep die 4 zal voeden.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links van deze website, kan ik een klein deel van de verkoop krijgen van Amazon en andere vergelijkbare partnerprogramma’s.
Vegan Beet Borscht Soep Recept
Inhoudsopgave
Bij het bereiden (in blokjes snijden) van je groenten wil ik dat mijn rode biet kleiner is dan de andere groenten. Als ze even groot zijn als de andere groenten, zullen de bieten steviger zijn.
Zodra het gerecht gaar is, krijg ik groenten met dezelfde consistentie als ze kleiner worden gesneden.
Dit gerecht kan worden ingedikt door de bouillon te verminderen tot 3 kopjes of met ingrediënten door de hoeveelheid aardappelen te verdubbelen of door beide te doen.
Na het mengen kun je ook 1/4 tot 1/2 van de soepmix verwijderen tot een gladde soep en dan terugkeren naar de soep en deze grondig mengen.
Heb geen blender – pureer het met een aardappelpuree en keer terug naar de Nederlandse oven en meng het door voor een zeer rustiek ogend gerecht – heerlijk …
Wat zijn de ingrediënten voor veganistische bietenborschtsoep
2 kopjes champignon, in blokjes gesneden
1 kop rode biet, in blokjes gesneden
1 kop wortel, grof in blokjes gesneden
2 kopjes aardappelen, in blokjes gesneden
2 kopjes kool, in blokjes gesneden
1 el amandelboter
1 el dille, fijngehakt
1 el bieslook, fijngehakt
1 el peterselie fijngehakt
2 eetlepels sojasaus
Zout en peper naar smaak
2 eetlepels tomatenpuree
4 kopjes champignon- of groentebouillon
2 el veganistische zure room, om te serveren

Hoe maak je veganistische bieten borsjtsoep
Op de kookplaat in een gietijzeren Dutch oven, smelt de amandelboter op laag tot middelhoog vuur.
Voeg de champignon, wortel, aardappel, kool, rode biet toe en gooi 5 minuten.
Voeg de champignon- of groentebouillon toe. Breng het aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
Voeg de sojasaus, peterselie, bieslook, zout, peper, tomatenpuree, sojasaus toe en meng goed.
Kook met het deksel erop gedurende 30 minuten.
Roer na 15 minuten om er zeker van te zijn dat de soep niet aan de bodem van de Dutch oven blijft plakken.
Serveer warm met zure room en gehakte dille erop.
Als alternatief garneren opties verkruimelde veganistische kaas, peterselie of bieslook.
Hoe veganistische soep dikker te maken
Kikkererwtenmeel kan worden gebruikt voor verdikkingssoepen en stoofschotels.
Week cashewnoten in kokend water gedurende 1/2 uur – mix en voeg toe aan je recept nadat het gerecht gaar is.
Gerelateerd lezen 15 manieren om veganistische recepten te verdikken
Van soep een hartigere maaltijd maken
Probeer deze soep te serveren over pasta of rijst. Of je kunt pasta en rijst gebruiken om deze soep in te dikken.
Ingrediënten
-
2 kopjes champignon, in blokjes gesneden
-
1 kop rode biet, in blokjes gesneden
-
1 kop wortel, grof in blokjes gesneden
-
2 kopjes aardappelen, in blokjes gesneden
-
2 kopjes kool, in blokjes gesneden
-
1 el amandelboter
-
1 el dille, fijngehakt
-
1 el bieslook, fijngehakt
-
1 el peterselie fijngehakt
-
2 eetlepels sojasaus
-
Zout en peper naar smaak
-
2 eetlepels tomatenpuree
-
4 kopjes champignon- of groentebouillon
-
2 el veganistische zure room, om te serveren
Aanwijzingen
Smelt op het fornuis in een gietijzeren Dutch oven de amandelboter op laag tot middelhoog vuur.
Voeg de champignon, wortel, aardappel, kool, rode biet toe en gooi 5 minuten.
Voeg de champignon- of groentebouillon toe. Breng het aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
Voeg de sojasaus, peterselie, bieslook, zout, peper, tomatenpuree, sojasaus toe en meng goed.
Kook met het deksel erop gedurende 30 minuten.
Roer na 15 minuten om ervoor te zorgen dat de soep niet aan de bodem van de Dutch blijft plakken oven.
Serveer warm met zure room en gehakte dille erop.
Als alternatief garneren opties verkruimelde veganistische kaas, peterselie of bieslook.
Notities
Bij het bereiden (in blokjes snijden) van je groenten wil ik dat mijn rode biet kleiner is dan de andere groenten. Als ze even groot zijn als de andere groenten, zullen de bieten steviger zijn.
Voedingswaarde-informatie:
Opbrengst: 4
Portiegrootte: 1
Aantal per portie:
Calorieën: 243
Voedingsdetails worden berekend op basis van de ingrediënten die in dit recept worden gebruikt. U moet de voedingswaarden berekenen op basis van ingrediënten waartoe u toegang hebt.
Om af te sluiten – Veganistische bietenborstsoep (één pot)
Dit is Nederlandse ovenmagie, je zult van deze soep houden, vooral als je hem zelf maakt door ingrediënten te veranderen of toe te voegen.
Waarom probeer je niet een romige versie te maken?
Genieten!!!
Aanbevolen veganistische soeprecepten
Bij Ovenspot zet ik me in om u snelle en eenvoudige receptideeën te bieden, met behulp van verse ingrediënten, die “alles-in-één-pot” worden bereid.
Eenpans kookrotsen