Thermomix TM21 – Test en review

Koken is niet altijd leuk, omdat velen het zien als een taak die moet worden uitgevoerd om een echt feestmaal te maken. Zo zijn voedselverwerkers ontstaan. Maar door milieu- en andere ontwikkelingen is de behoefte gegroeid. Gelukkig hebben de fabrikanten de hand gereikt naar de consumenten om aan hun behoeften te voldoen. Naarmate de technologie evolueerde, ontwikkelden zij innovaties door meer accessoires toe te voegen aan het oorspronkelijke ontwerp van de keukenmachine. In deze golf van innovatie vindt u de Thermomix TM21 die nu al een groot succes is op de markt dankzij het bekende merk. Het heeft ook een aantal zeer interessante functies. Hiermee wordt koken eenvoudig, gebruiksvriendelijk en inspirerend.

Wordt de Thermomix TM21 aanbevolen?

Het is absoluut aan te bevelen. Deze keukenmachine heeft een grote update ondergaan die een oplossing biedt voor uw dagelijkse behoeften, vooral op het gebied van de mengsnelheden, aangezien de Turbo-knop zijn intrede doet om u de mogelijkheid te geven te kneden. Hij is voorzien van een digitaal display dat met een knop kan worden ingesteld, zodat u de kooktijd kunt kiezen. Om dit toestel nog meer charme te geven, heeft de fabrikant de Varoma toegevoegd, een bovenkorf die een zachte kookmodus op verschillende niveaus biedt, wat gewaardeerd wordt in een tijdperk waarin het begrip gezondheid van het grootste belang is. Met dit toestel wordt koken snel en gemakkelijk. Hij heeft niet alleen een charmant ontwerp, maar is ook gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek. En hij is rijk aan accessoires, hoewel hij een irritant geluid maakt als hij aanstaat.

De “voors” en “tegens” van de Thermomix TM21

  • Comfortabel beeldscherm
  • Extra eenvoudige reiniging
  • Multifunctioneel gebruiksvoorwerp
  • Modernere vormgeving
  • Accessoires en functies
  • Een beetje luidruchtig
  • Zeer hoge prijs

Zie de laagste prijs

Verantwoordelijk voor een traiteurdienst, moet ik vaak evenementen organiseren met gastronomie. Om de service sneller te laten verlopen, kocht ik de Thermomix TM21 die mijn arsenaal aan culinaire apparaten kwam aanvullen. Tot op de dag van vandaag, kan ik u vertellen dat het de meest gebruikte machine is. Het is snel, nauwkeurig en gemakkelijk te gebruiken, waardoor u tijdig kunt koken. Bovendien is hij veelzijdig, gemakkelijk schoon te maken en gebruik ik de andere keukenmachines die ik bezit eigenlijk niet meer. Zo tevreden over zijn prestaties, dat ik een tweede moest kopen. Ik heb nog geen seconde spijt van mijn keuze om hem te kopen, hoewel de prijs toch wel aan de hoge kant is. Het is het resultaat waar het mij om gaat en dat doet het heel goed.

Comfortabele wijzerplaat

Op de displaywijzerplaat kunt u de codering van de timer en de weegschaal aflezen. Deze encryptie wordt gepresenteerd op de citroengroene kleur, zodat u goed zicht hebt, zelfs als de kamer minder verlicht is. Er is een bijbehorende bedieningsknop voor de timer en de weegschaal op een zwart gekleurd dashboard. Deze wijzerplaat alleen al herbergt twee functies, namelijk de timerweergave en de schaalweergave.

De weergave van de timer wordt verkregen door de timer-keuzeknop met de klok mee te draaien om het aantal kookbeurten op te geven; en de weergave van de schaal nadat u op de Tarra knop hebt gedrukt, met de snelheidskeuzeknop ook in positie. U hoeft dus niet langer blindelings voorbereidingen te treffen of steeds op de tijd op uw horloge te kijken om het koken in de gaten te houden, want het signaal wordt u gegeven binnen de tijden die u zelf hebt geprogrammeerd.

Extra eenvoudige reiniging

Wanneer u deze Thermomix TM21 gaat schoonmaken, moet u er rekening mee houden dat hij niet in water mag worden ondergedompeld om infiltratie in zijn lichaam te voorkomen. Gebruik nooit schuurpoeder. Alle onderdelen van dit apparaat, met uitzondering van het motorblok en de messen, kunnen in de afwasmachine worden afgewassen, waardoor de glans of de kleur van de aluminium kombodem of de kunststof onderdelen kan veranderen. Messen moeten worden schoongemaakt met een borstel onder stromend water. Het verdient aanbeveling de montage-instructies in de gebruikershandleiding te raadplegen.

Om te voorkomen dat de verwarming niet werkt, moet u er systematisch voor zorgen dat het bakje, de verwarmingsring en de temperatuursensor schoon zijn; ze moeten worden schoongemaakt met een vochtige doek en niet met een schuursponsje, omdat de verwarmingsring bedekt is met een niet-klevende coating. Als u de messen snel wilt schoonmaken zonder ze te verwijderen, vult u de kom met water tot halverwege, doet u er een paar druppels afwasmiddel in en plaatst u het deksel met de verzegeling terug;

Draai vervolgens de snelheidskeuzeknop een paar seconden om de kom onder stromend water te spoelen. Bij langdurig gebruik moet de maatbeker niet op het deksel blijven staan om een betere beluchting van de kom mogelijk te maken en moet u ervoor zorgen dat de schakelaar op de “off”-stand staat. Na elk Varoma (samentrekking van Stoom en Smaak) gebruik, kan het grondig met afwasmiddel worden gewassen en schoongemaakt om het glanzend te houden.

Multifunctioneel gereedschap

De Thermomix TM21 kan verschillende functies uitvoeren in dit geval hakken, mengen, kneden met omkeren van de richting van de messen, langzaam koken, koken en stomen dankzij het vermogen van 600 watt dat het apparaat daartoe in staat stelt. Het kan echter geen eenvoudige wortelen in slierten raspen. Hoewel u er zelf niet mee kunt bakken, kunt u er wel de voorbereidingen of deegwaren mee klaarmaken die u vervolgens in de oven kunt doen.

Daartoe kan hij granen zoals tarwe of maïs tot meel mengen, waarbij de hele korrel in het deeg wordt opgenomen. Het kan ook worden gebruikt om voorgerechten, schotels, sauzen en desserts te maken. Het is een echte alles-in-één. Er zal geen verveling in uw keuken zijn. Wees daar maar zeker van!

Moderner ontwerp

De stijl die de fabrikant voor deze Thermomix TM21 heeft gekozen, is geïnspireerd op grote molens. Er is alleen het dashboard om een plausibel en meer hedendaags onderscheid te maken. Deze molen in klein formaat, met de afmetingen 50 x 37 x 36,5 centimeter en een gewicht van 11 kg, zal in al zijn glorie in uw huis passen. De basis is gemaakt van een hoogwaardige aluminiumlegering en de behuizing van gecertificeerd kwaliteitskunststof, zodat u tijdens het koken beschermd bent tegen oververhitting.

Hij heeft een overbelastingsbeveiliging die zich manifesteert als een automatische motoruitschakelingsbeveiliging. Dit betekent dat, aangezien dit toestel een ingebouwde weegfunctie heeft van 10g tot 7,5kg, u deze belasting niet mag overschrijden, anders zal dit toestel zichzelf beschermen door spontaan te stoppen met werken. Voor een snellere bereiding heeft de fabrikant een speciale Turbo-regelknop ingebouwd, bijvoorbeeld voor het kneden van deeg. Wat de plaats van de elementen op het dashboard van dit toestel betreft, dit is op passende wijze gerangschikt met een gegevensdisplay bovenaan en de knoppen naar onder toe.

Accessoires geleverd en functies

In de Thermomix TM21 doos vindt u een kom met een inhoud van 2 liter, een kombodem, een deksel, een spatel, een stoompan, de Varoma genaamd, een garde, een kookmandje, een maatbeker, een weegschaal voor het wegen van voedsel, een stopwatch met timer, thermometers met instelpunten, roestvrijstalen messen, een messensluiting, een vergrendelingshendel en een handvat. Al deze elementen hebben een specifieke rol, met inbegrip van de voet van de kom, die is ontworpen in een materiaal dat het mogelijk maakt de hete kom veilig op elk oppervlak te plaatsen en die verwijderbaar is.

Door zijn ballonsluitsysteem dient deze basis om de messen los te maken voor het schoonmaken en ze vast te zetten voor het gebruik van de kom. Het deksel, met afdichting, moet goed op de kom zijn geplaatst om deze keukenmachine goed te kunnen gebruiken en eventuele spatten te voorkomen. De spatel heeft drie hoofdfuncties, namelijk het roeren van de ingrediënten tijdens het mengen door deze door de opening in het deksel te steken, de veiligheidsring die contact met de rollen voorkomt, het opvangen van het voedsel op de bodem van de kom en het hanteren van het sapfilter/kookmandje.

De Varoma biedt een zachte kookstand op verschillende niveaus en de garde wordt gebruikt voor het maken van eiwit of slagroom, voor het bereiden van desserts en yoghurt. De kookmand wordt gebruikt voor het zeven of laten uitlekken of voor het koken van delicate ingrediënten of ingrediënten die niet gemengd mogen worden. De maatbeker heeft een drievoudige functie, namelijk het afsluiten van de bovenste opening van het deksel van de kom om de warmte binnen te houden, het spatten van vloeistof te voorkomen en ingrediënten af te meten en te fungeren als een veiligheidsklep met open deksel. Vloeistoffen kunnen worden toegevoegd terwijl de machine draait zonder de beker te verwijderen, aangezien er een ruimte is waar ze kunnen weglopen. Om vaste ingrediënten toe te voegen, verwijdert u gewoon de beker. De weegschaal wordt gebruikt om voedsel af te wegen en de roestvrijstalen messen worden gebruikt om te mengen, roeren, malen, pletten, hakken, mengen en kneden.

Een beetje luidruchtig

Hoewel deze Thermomix TM21 een aantal zeer voordelige functies heeft, maakt hij toch een geluid dat een beetje vervelend is als hij draait, in tegenstelling tot sommige exemplaren die u op de markt vindt. Als het geluidloos was geweest, zou dit een echt pluspunt zijn geweest en een bemoedigend punt voor het zeer regelmatige gebruik ervan. Indien mogelijk moet de fabrikant dit verhelpen, aangezien dit in zijn voordeel is en tot op zekere hoogte een verhoging van zijn omzet mogelijk kan maken.

Maar als dit lawaai zou kunnen worden gedempt, zouden de stemmingswisselingen tenminste worden getemperd en zouden meer aankopen worden aangemoedigd. Dit doet niets af aan het feit dat deze machine een geluid maakt dat kan worden vergeleken met dat van een vrachtwagen voor houtkap. En dit punt is niet zo negatief dat het alle andere kenmerken overschaduwt. Besteed geen aandacht aan dit aspect van de dingen, maar concentreer u op de kwaliteit van de weergave die het u zal bieden telkens wanneer u een taak in de keuken moet volbrengen waar het geschikt is om in te grijpen.

Hoge prijs

De Thermomix TM21 werkt perfect voor de taak waarvoor hij is ontworpen en meer. Maar er hangt wel een hoge prijskaartje aan. Dit betekent gewoon dat het niet binnen ieders budget valt. Toch zouden veel gebruikers graag zo’n machine in huis hebben, omdat je er met één druk op de knop je eten mee kunt koken, fijnhakken of fijnmalen.  Maar zien dat de prijs zo hoog is, motiveert u misschien niet vanwege uw krappe budget. De prijs van deze keukenmachine is ook gerechtvaardigd, want hij heeft een aantal echt verleidelijke functies om u tevreden te stellen en u te helpen met uw keukentaken.

Daarom, als u echt wilt profiteren van de voordelen van dit apparaat, begint u automatisch offers te brengen om het aankoopbedrag te verhogen. Daarom mag de prijs geen belemmering zijn om aan uw behoeften te voldoen. U moet begrijpen dat de fabrikant van dit toestel meer waarde aan het toestel wilde geven en dat is terecht, want het bevat een groot aantal functies die u dagelijks onmisbaar zullen zijn.

Zie de laagste prijs

Bedankt voor het lezen van dit artikel

De beelden van deze Thermomix TM21 keukenmachine zullen u overtuigen. De fabrikant heeft dit uitzonderlijke model speciaal voor u ontworpen. Hoewel het lawaai maakt, heeft het voordelen die het een plaats van uitmuntendheid geven. Want dankzij de vele accessoires behouden uw recepten hun smaak. U zult merken dat het de taken wegneemt die vaak de neiging hebben om uw tijd te verspillen op een dagelijkse basis. Met dit apparaat, zult u werken met een meer beheerste geest. Als u echter meer informatie nodig hebt, neem dan contact met me op via info@keukenbazen.nl en ik zal u zo goed mogelijk de weg wijzen.