Pittige aubergine en kikkererwtenstoofpot: veganistisch

Haal je Hollandse oven, of kookpot naar keuze, nog een keer tevoorschijn om deze prachtige licht gekruide stoofpot helemaal in één pot te bereiden.

Niet alleen is deze Vegan stoofpot een bevredigende maaltijd, het is ook geweldig voor de taille. Dit recept bevat geen suikerhoudende vulstoffen of vetrijke ingrediënten waar verborgen calorieën op de loer liggen.

Pittige Aubergine Kikkererwten Stoofpot Vegan Dutch Oven

Deze stoofpot heeft subtiele Jamaicaanse en mediterrane smaken die schitteren door de basis van verse aubergine, tomaat en kool.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links van deze website, kan ik een klein deel van de verkoop krijgen van Amazon en andere vergelijkbare partnerprogramma’s.

Pittige Aubergine Kikkererwten Stoofpot Recept

Een snel en gemakkelijk gerecht met subtiele smaken duurt 1 uur en 20 om deze heerlijke maaltijd tot 6 personen te serveren.

Wat zijn de ingrediënten voor pittige aubergine kikkererwten stoofpot

4 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
1 eetlepel komijnzaad geplet
1/2 theelepel piment
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel peper
2 teentjes knoflook, geplet
1 grote peper ontpit en in stukken van 1 inch of 2,5 cm gesneden
2 Aubergines (aubergines) dik gesneden en in segmenten gesneden 3/4 van een inch tot 1-inch dik gesneden in 1/4 of 1/8, afhankelijk van de grootte
12 ounces of 800g ingeblikte kikkererwten uitgelekt en gespoeld
14 ounces of 400g blik gehakte tomaten
17 ounces of 500mls veganistische voorraad
1/2 koolkop ongeveer 10 ons of 280 g taaie stengels verwijderd (snijd de koolbladeren in dunne reepjes)
Extra – Zout en peper optioneel
Gekookte quinoa of rijst om te serveren

Pittige Aubergine Kikkererwten Stoofpot Eenpans Ingrediënten

Hoe maak je pittige aubergine kikkererwtenstoofpot

Alle ingrediënten moeten in blokjes worden gesneden, gehakt en gemeten voordat u uw Nederlandse oven of soortgelijke grote kookpot opwarmt.

Fooi – Snijd de aubergine (aubergine) als laatste door omdat deze bruin wordt in afwachting van toevoeging aan de braadpan

Voeg met behulp van middelhoog vuur de olie toe aan uw 4-5 liter (4 liter) of groter Hollandse oven of drukvaste braadpan.

Voeg de ui, kruidenzout en peper toe.

Bak op middelhoog vuur vijf minuten of tot de ui zacht is.

Voeg de knoflook rode peper aubergine (aubergines) toe en bak nog eens vijf minuten tot de peper en aubergine zacht beginnen te worden.

Roer de kikkererwten, tomaten en bouillon erdoor. Breng aan de kook en zet het vuur lager en laat 30 minuten afgedekt sudderen.

Fooi – Roer af en toe met een gebruiksvoorwerp met platte rand, zoals een houten lepel, en draai voorzichtig om ervoor te zorgen dat de braadpan niet stok naar de bodem van de Dutch oven.

Voeg de kool toe aan het potdeksel en laat 10 tot 12 minuten pruttelen tot de kool zacht maar nog heldergroen is.

Fooi – De kool behoudt zijn levendige kleur wanneer toegevoegd in de laatste 10 minuten van een gerecht

Proef en pas de kruiden naar smaak aan door zout en peper toe te voegen voor het serveren.

Direct serveren met uw keuze van begeleiding.

Serveersuggesties

Dit gerecht is heerlijk op zichzelf.

Als u een van de volgende opties kiest, vult u de maaltijd uit om meer gasten te voeden of om uw maaltijdvoorbereiding voor de week te helpen.

Waarom maak je niet een kleine hoeveelheid van elk van de volgende en je zult de rest van de week een andere maaltijd hebben.

Geen ruimte voor verveling – hè!

Quinoa rijst, je favoriete pasta, of zelfs een zetmeelrijke groente zoals aardappelen of zoete aardappelen.

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie

  • 1 grote ui, gesnipperd

  • 1 eetlepel komijnzaad geplet

  • 1/2 theelepel piment

  • 1/2 theelepel zout

  • 1/4 theelepel peper

  • 2 teentjes knoflook, geplet

  • 1 grote peper ontpit en in stukken van 1 inch of 2,5 cm gesneden

  • 2 Aubergines (aubergines) gesneden in 3/4 inch tot 1-inch dikke plakken

  • 12 ounces of 800g ingeblikte kikkererwten uitgelekt en gespoeld

  • 14 ounces of 400g blik gehakte tomaten

  • 17 ounces of 500mls veganistische voorraad

  • 1/2 koolkop ongeveer 10 ons of 280 g taaie stengels verwijderd (snijd de koolbladeren in dunne reepjes)

  • Extra – Zout en peper optioneel

  • Gekookte quinoa of rijst om te serveren

Aanwijzingen

    1. Alle ingrediënten moeten in blokjes worden gesneden, gehakt en gemeten voordat u uw Nederlandse oven of soortgelijke grote kookpot opwarmt.
    2. Voeg op middelhoog vuur de olie toe in je 4-5 quart (4 liter) of grotere Nederlandse oven of drukvaste oven.
    3. Voeg de ui, kruidenzout en peper toe.
    4. Bak op middelhoog vuur vijf minuten of tot de ui zacht is.
    5. Voeg de knoflook rode peper aubergine (aubergines) toe en bak nog eens vijf minuten tot de peper en aubergine zacht beginnen te worden.
    6. Roer de kikkererwten, tomaten en bouillon erdoor. Breng aan de kook en zet het vuur lager en laat 30 minuten afgedekt sudderen.
    7. Voeg de kool toe aan het potdeksel en laat 10 tot 12 minuten pruttelen tot de kool zacht maar nog heldergroen is.
    8. Proef en pas de kruiden naar smaak aan door zout en peper toe te voegen voor het serveren.
    9. Serveer direct met uw keuze van begeleiding.

Notities

Serveersuggesties

Quinoa, rijst, je favoriete pasta of zelfs een zetmeelrijke groente zoals aardappelen of zoete aardappelen.

Voedingswaarde-informatie:

Opbrengst: 6

Portiegrootte: 1

Aantal per portie:

Calorieën: 367

Voedingsdetails worden berekend op basis van de ingrediënten die in dit recept worden gebruikt. U moet de voedingswaarden berekenen op basis van ingrediënten waartoe u toegang hebt.

Hoeveel hield je van dit recept?

Volg me op Pinterest voor meer, en gebruik de kleine pinknop bovenaan de kaart.

Gerelateerd lezen 15 manieren om veganistische recepten te verdikken

Om af te sluiten – Pittige aubergine kikkererwtenstoofpot (veganistisch)

Terwijl deze maaltijd zes hongerige monden serveert, zorgt het comfortabel bereiden van het recept voor een of twee personen voor bereide maaltijden voor de rest van de week.

Dit recept kan ook worden ingevroren voor gebruik op een later tijdstip.

Bij Ovenspot zet ik me in om je snelle en eenvoudige receptideeën te brengen die “alles-in-één-pot” worden bereid.

Eenpans kookrotsen