Pittige rijst gevulde paprika’s (veganistisch)

Dit gerecht – pittige rijst gevulde paprika is een heerlijke veganistische draai aan het klassieke gevulde paprika recept. Bereid in het klassieke eenpansfornuis een gietijzeren Dutch oven.

Vergis je niet dit recept is voor iedereen die van gevulde paprika’s houdt. Serveer als maaltijd of als bijgerecht naast je favoriete gerecht.

Pittige rijst gevulde paprika's Afbeelding

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links van deze website, kan ik een klein deel van de verkoop krijgen van Amazon en andere vergelijkbare partnerprogramma’s.

Pittige rijst gevulde paprika recept

Met 6 porties, de snelle bereidingstijd van 15 minuten gevolgd door ongeveer 50 minuten kooktijd zit je in ongeveer een uur aan deze heerlijke veganistische gevulde paprika’s.

Peppers– kies je paprika’s zorgvuldig. Je snijdt de ooievaar af en de paprika’s hebben een platte bodem nodig. Omdat ze verplicht zijn om alleen te staan wanneer ze worden bediend.

Rijst– elke kortkorrelige rijst wit of bruin zal werken in dit recept. Het plakkerige Aborio-type werkt het beste omdat het helpt om alle vulling aan elkaar te plakken.

Braadpan– Ik heb veel gebruikt olijfolie om de bodem van de Dutch oven af te dekken om ervoor te zorgen dat de paprika’s niet aan de bodem blijven plakken.

Je kunt de bodem ook bedekken met bakpapier en deze vervolgens insmeren met olie voordat je paprika’s aan de oven toevoegt.

Wat zijn de ingrediënten voor pittige rijst gevulde paprika’s

1 kop champignon, in blokjes gesneden
4 kopjes gekookte kleefrijst (ik gebruik Arborio risotto rijst)
6 groene paprika’s
1 kop tomatensaus
Zeezout en zwarte peper naar smaak
2 grote rode uien, gesnipperd
1/2 kop tomaten, fijngehakt
1/2 kop courgette, fijngehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl gember, fijngehakt
1 el peterselie, fijngehakt
1 tl munt, fijngehakt
1 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 kop tofu, verkruimeld
1/2 kop tomaten, in partjes gesneden

Hoe maak je pittige rijst gevulde paprika’s

Kook kleefrijst voor op 4 kopjes.

Voorverwarm een conventionele oven tot 375 graden.

Meng in een kom de gekookte rijst, courgette, champignon, munt, paprika, cayennepeper, zeezout, gehakte tomaten, tomatensaus, tofu, ui, gember, knoflook, ui en meng goed.

Snijd de steel van de paprika’s en verwijder de zaden en het vruchtvlees van binnenuit.

Plaats je paprika’s in je Dutch oven om er zeker van te zijn dat er ruimte is voor het deksel. Als de paprika’s te hoog zijn, blijven ze bij het verwijderen aan het deksel plakken en krijg je een enorme puinhoop.

Vul de paprika’s met het rijstmengsel.

Bedek de bodem van je Dutch oven met olijfolie – helpt plakken te voorkomen.

Voeg ze toe aan een gietijzeren Dutch oven. Voeg een tomatenwig toe aan elke paprika.

Dek af met een deksel. Kook 35 tot 40 minuten.

Om de toppen van de pittige gevulde paprika’s bruin te maken, kun je het deksel uit de Dutch oven halen en nog eens 10 minuten koken.

Gebruik een lange tang om peper uit de Dutch oven te halen zoals het zal zijn heet en je wilt je handen niet verbranden.

Serveer warm gegarneerd met gehakte verse peterselie, veganistische kaas, veganistische yoghurt en / of veganistische zure room.

Variaties in ingrediënten

Voor toegevoegde eiwitten zou je de helft (of alle) rijst kunnen vervangen door Quinoa. Je zou ook wat linzen kunnen toevoegen voor een beetje meer eiwitten.

Ingrediënten

  • 1 kop champignon, in blokjes gesneden

  • 4 kopjes gekookte kleefrijst (Arborio)

  • 6 groene paprika’s

  • 1 kop tomatensaus

  • Zeezout en zwarte peper naar smaak

  • 2 grote rode uien, gesnipperd

  • 1/2 kop tomaten, fijngehakt

  • 1/2 kop courgette, fijngehakt

  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 tl gember, fijngehakt

  • 1 el peterselie, fijngehakt

  • 1 tl munt, fijngehakt

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 tl cayennepeper

  • 1 kop tofu, verkruimeld

  • 1/2 kop tomaten, in partjes gesneden

Aanwijzingen

Kook kleefrijst voor op 4 kopjes.

Verwarm een conventionele oven voor op 375 graden.

Meng in een kom de gekookte rijst, courgette, champignon, munt, paprika, cayennepeper, zeezout, gehakte tomaten, tomatensaus, tofu, ui, gember, knoflook, ui en meng goed.

Snijd de steel van de paprika’s en verwijder de zaden en het vruchtvlees van binnenuit.

Plaats je paprika’s in je Dutch oven om er zeker van te zijn dat er ruimte is voor het deksel. Als de paprika’s te hoog zijn, blijven ze bij het verwijderen aan het deksel plakken en krijg je een enorme puinhoop.

Vul de paprika’s met het rijstmengsel.

Bedek de bodem van je Dutch oven met olijfolie – helpt plakken te voorkomen.

Voeg ze toe aan een gietijzeren Dutch oven. Voeg een tomatenwig toe aan elke paprika.

Dek af met een deksel. Kook 35 tot 40 minuten.

Om de toppen van de pittige gevulde paprika’s bruin te maken, kun je het deksel uit de Dutch oven halen en nog eens 10 minuten koken.

Gebruik een lange tang om peper uit de Dutch oven te halen, want dan is het heet en wil je je handen niet verbranden.

Serveer warm gegarneerd met gehakte verse peterselie, veganistische kaas, veganistische yoghurt en / of veganistische zure room.

Notities

Maak deze zelf door andere in blokjes gesneden of geraspte groenten toe te voegen. Garneer met elke topping die je verkiest.

Voedingswaarde-informatie:

Opbrengst: 6

Portiegrootte: 1

Aantal per portie:

Calorieën: 277

Voedingsdetails worden berekend op basis van de ingrediënten die in dit recept worden gebruikt. U moet de voedingswaarden berekenen op basis van ingrediënten waartoe u toegang hebt.

Hoeveel hield je van dit recept?

Volg me op Pinterest voor meer, en gebruik de kleine pinknop bovenaan de kaart.

Om af te sluiten – Pittige rijst gevulde paprika’s

Ik hoop dat je geniet van mijn ultieme vegan pittige rijst gevulde paprika’s bereid in de ultieme eenpans kookplaat – de klassieke Braadpan.

Aanbevolen recept Hoe kook je de perfecte rijst in een Dutch oven

Bij Ovenspot zet ik me in om u snelle en eenvoudige receptideeën te bieden, met behulp van verse ingrediënten, die “alles-in-één-pot” worden bereid.

Aanbevolen lees 15 manieren om veganistische recepten | Ga zuivelvrij

Eenpans kookrotsen