Moet ik voorgekruid gietijzer kopen?

De angst rond het gebruiken en koken in gietijzer is zeer reëel voor degenen die het niet gebruiken. Maar degenen die het wel gebruiken, zullen het delen met iedereen die zal luisteren naar het heerlijke eten dat ze bereiden in hun gietijzeren potten, pannen, vaardigheden, grills en natuurlijk de machtige Nederlandse oven.

De waarheid is dat gietijzer bestand is tegen extreem hoge temperaturen, dus het is geweldig om vlees te schroeien en ons die rustieke volle smaken te geven waar we allemaal van houden. Om nog maar te zwijgen van de knapperige buitenkant van een zeer sappig stuk vlees – toch? Dus moet je voorgekruid gietijzer kopen?

Alle stukken gietijzer laten de fabrikant achter met lichte kruiden om te voorkomen dat ze roesten voordat het u bereikt. Je zult het erg moeilijk vinden om een stuk gietijzeren kookgerei te vinden waar geen soort kruiden op zitten. U koopt dus voorgekruid ijzer.

Het reinigen en opnieuw kruiden van het strijkijzer is een best practice voor gebruik, omdat u niet weet waar die voorgekruide coating van is gemaakt.

Moet ik voorgekruid gietijzer kopen?

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links van deze website, kan ik een klein deel van de verkoop krijgen van Amazon en andere vergelijkbare partnerprogramma’s.

Wat is het verschil tussen doorgewinterd en niet-gekruid gietijzer?

Gekruid gietijzer is wanneer het ijzer een glanzend zwart patina heeft dat zich in de loop van de tijd heeft opgebouwd door het strijkijzer regelmatig te gebruiken. De oliën op het oppervlak van het gietijzer verharden en beschermen het oppervlak en vormen het patina en dit is wat gietijzer zijn natuurlijke antiaanbakeigenschappen geeft.

Voorgekruid of ongekruid is hoe het gietijzer wordt gepresenteerd wanneer het niet wordt verpakt. De fabrikant beschermt het gietijzer met een lichte beschermende coating – niet noodzakelijkerwijs olie.

Het hangt af van waar ter wereld het gietijzer is vervaardigd en de kwaliteit van de materialen die in het productieproces worden gebruikt.