Dit gerecht Griesmeel wortel broccoli en champignon is een heerlijk veganistisch recept gekookt in één pot. Dus trek je gietijzeren Dutch oven, of een andere kookpot, om deze heerlijke vullende maar toch zeer lichte maaltijd te maken met de groentewortel, broccoli en paddenstoel.
Amandelboter en griesmeel vormen de basis voor deze maaltijd die op zichzelf perfect is of je kunt het gebruiken als begeleiding bij een ander favoriet gerecht.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links van deze website, kan ik een klein deel van de verkoop krijgen van Amazon en andere vergelijkbare partnerprogramma’s.
Griesmeel Wortel Broccoli Champignon Recept
Een vers vullend gerecht dat warm, koud, op zichzelf of als bijgerecht bij een ander gerecht kan worden gegeten.
Met een bereidingstijd van slechts 10 minuten en een totale kooktijd van 30 minuten, serveert u dit gerecht op basis van griesmeel om er in een mum van tijd 6 te serveren.
Wat zijn de ingrediënten voor Griesmeel Wortel Broccoli Paddenstoel
2 kopjes griesmeel
2 el amandelboter
1 1/2 kopje wortel, in plakjes gesneden
1 1/2 kopje broccoliroosjes, in blokjes gesneden
1 1/2 kopjes champignons, in blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 groene chilipeper, fijngehakt
3 kopjes champignon- of groentebouillon
Zeezout naar smaak
Zwarte peper naar smaak
1 el peterselie, fijngehakt
1 el pompoenpitten, geroosterd
Hoe griesmeel wortel broccoli paddenstoel te maken
In een gietijzeren Braadpan, voeg de amandelboter toe en verwarm de oven op laag vuur.
Voeg het griesmeel toe en meng goed.
Doorgaan met een zeer laag vuur koken gedurende 5 minuten.
Dutch ovens krijgen heet je zult dus continu moeten roeren en ervoor moeten zorgen dat het niet verbrandt.
Voeg de wortel, broccoli, champignonbouillon, champignonbouillon, zeezout, peper, peterselie, groene chili, knoflook, ui toe en meng goed.
Ga verder met een zeer laag vuurdeksel met het Nederlandse ovendeksel en kook 25 minuten.
Het gebruik van lage hitte voorkomt dat het gerecht Steken naar de bodem van de Dutch oven.
Serveer warm met pompoenpitten erop.
Alternatieve garneringssuggesties
Lemon Wedges die lichtjes over het gerecht kunnen worden geperst.
Geroosterde amandelen vullen de amandelboterbasis van het gerecht aan.
Hoe broccoli met wortels te koken
Wanneer zowel wortels als broccoli in hetzelfde gerecht moeten worden gekookt, gestoomd, gebakken of geroerbakt, doe dit dan gewoon.
Snijd wortelen iets kleiner dan broccoli. Dit zorgt ervoor dat ze allebei al Dente’ gaar zijn als de kooktijd voorbij is.
Ingrediënten
-
2 kopjes griesmeel
-
2 el amandelboter
-
1 1/2 kopje wortel, in plakjes gesneden
-
1 1/2 kopje broccoliroosjes, in blokjes gesneden
-
1 1/2 kopjes champignons, in blokjes gesneden
-
1 ui, gesnipperd
-
2 teentjes knoflook, fijngehakt
-
1 groene chilipeper, fijngehakt
-
3 kopjes champignon- of groentebouillon
-
Zeezout naar smaak
-
Zwarte peper naar smaak
-
1 el peterselie, fijngehakt
-
1 el pompoenpitten, geroosterd
Aanwijzingen
Voeg in een gietijzeren Dutch oven de amandelboter toe en verwarm de oven op laag vuur.
Voeg het griesmeel toe en meng goed.
Doorgaan met een zeer laag vuur koken gedurende 5 minuten.
Je zult continu moeten roeren en ervoor zorgen dat het niet brandt.
Voeg de wortel, broccoli, champignonbouillon, champignonbouillon, zeezout, peper, peterselie, groene chili, knoflook, ui toe en meng goed.
Ga verder met een zeer laag vuurdeksel met het Nederlandse ovendeksel en kook 25 minuten.
Het gebruik van laag vuur voorkomt dat het gerecht aan de bodem van de Dutch oven blijft plakken.
Serveer warm met pompoenpitten erop.
Notities
Alternatieve garneringssuggesties
Lemon Wedges die lichtjes over het gerecht kunnen worden geperst.
Geroosterde amandelen vullen de amandelboterbasis van het gerecht aan.
Voedingswaarde-informatie:
Opbrengst: 6
Portiegrootte: 1
Aantal per portie:
Calorieën: 402
Voedingsdetails worden berekend op basis van de ingrediënten die in dit recept worden gebruikt. U moet de voedingswaarden berekenen op basis van ingrediënten waartoe u toegang hebt.
Om af te sluiten – Griesmeel wortel broccoli champignon
Ik hou van dit alles in de eenpansschotel het smaakt heerlijk koud als er nog iets over is. Het kan ook worden geserveerd als een bijgerecht bij vele andere maaltijden.
Dit gerecht op basis van griesmeel zou de perfecte aanvulling zijn op deze Vegan Squash Courgette en Champignon Saute’ ga het eens bekijken.
Bij Ovenspot zet ik me in om u snelle en eenvoudige receptideeën te bieden, met behulp van verse ingrediënten, die “alles-in-één-pot” worden bereid.
Eenpans kookrotsen