Hoe een nieuwe Gietijzeren Dutch Oven voor de eerste keer te kruiden

Tegenwoordig komt gietijzer over het algemeen “voorgekruid” aan. Normen voor “pre-seasoning” variëren van fabrikant tot fabrikant en van merk tot merk. Het kruiden van gietijzer moet worden uitgevoerd en dit is een heel snel antwoord om het eerste kruidenproces uit te voeren.

Het voor het eerst kruiden van een nieuwe gietijzeren Dutch oven duurt één tot twee uur. Je verwarmt je oven of grill voor op ongeveer 425 graden Fahrenheit of 220 graden Celcius, reinigt de Dutch oven en droogt deze grondig. Wrijf olie over de oven bak het in een oven of gril gedurende 45 minuten en laat het vervolgens 30 minuten afkoelen. Herhalen.

seizoen nieuw gietijzer

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links van deze website, kan ik een klein deel van de verkoop krijgen van Amazon en andere vergelijkbare partnerprogramma’s.

De meesten van ons maken een nieuwe plaats direct uit de doos schoon voor gebruik. We wassen zelfs onze kleding of beddengoed voor gebruik, dus het is logisch om ons gloednieuwe kleine gietijzeren werkpaard opnieuw te kruiden.

Hoewel het “voorgekruid” aankomt als u deze eerste kruiden uitvoert, weet u dat uw Nederlandse oven vóór het eerste gebruik wordt beschermd.

Je zult je gietijzeren Dutch oven een leven lang en daarna gebruiken, dus de paar uur die je er in het begin in steekt, zijn het zeker waard. Om ervoor te zorgen dat u de taak op een grondige manier voltooit, leest u het hele artikel.

U zult geen spijt hebben als u de pre-seasoning correct hebt voltooid, het bespaart u op de lange termijn tijd. Vooral als u geen roest uit uw oven hoeft te verwijderen, moet u nog een eerste kruidenproces voltooien.