Roesten Dutch Ovens? 3 eenvoudige stappen om roest te stoppen!

Twee woorden die de meeste mensen niet in één zin willen horen, zijn de woorden gietijzer en roest. Anderen onder ons begrijpen niet echt of Nederlandse ovens roesten. Roesten Nederlandse ovens dan?

Dutch ovens kunnen roesten als het oppervlak van de pot niet goed gekruid is. Schade aan de pot kan ook optreden als deze niet helemaal droog is bij opslag. Of het bezwijkt aan schade veroorzaakt door vocht en vochtigheid wanneer het doorgewinterde oppervlak is aangetast.

Helaas komt dit omdat over het algemeen gekruide Dutch ovens zijn gemaakt van gietijzer. Ondanks dappere inspanningen van uitvinders en vernieuwers om dit probleem te verminderen, is de harde realiteit dat Nederlandse ovens roesten en dat het uiteindelijk aan u als eigenaar is om het gietijzeren fornuis te onderhouden of te herstellen zodra de natuur heeft ingegrepen.

Roesten Dutch Ovens? 3 eenvoudige stappen om roest te stoppen!

Het regelmatig verzorgen van mijn eigen gietijzeren kookgerei inspireerde me om onder uw aandacht te brengen het “feit” dat u met eenvoudige zorg en onderhoud kunt voorkomen dat roest op uw gietijzer verschijnt. Dit betekent dat u geen tijdrovende gietijzeren restauratieve methoden hoeft uit te voeren om uw Dutch oven te kunnen gebruiken.

Bovendien kunt u uw gietijzer uittrekken zonder bang te hoeven zijn roest te ontdekken waardoor u het niet kunt gebruiken wanneer u maar wilt.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links van deze website, kan ik een klein deel van de verkoop krijgen van Amazon en andere vergelijkbare partnerprogramma’s.