Kun je zelfgemaakte soep invriezen: Tips, invriezen & ontdooien

Meer dan ooit zijn mensen op zoek naar informatie over het bewaren en bewaren van voedsel. Lang afgeschilderd als een lage “huishoudelijke” vaardigheid, is het bewaren van voedsel op de achtergrond geraakt door handige voedselbezorgdiensten en composteren zonder schuldgevoel. Dit roept de vraag op “kun je zelfgemaakte soep invriezen?”.

In het algemeen kunnen bijna alle zelfgemaakte soepen worden ingevroren. De uitzondering op deze regel is een soep die ingrediënten bevat die niet goed invriezen, zoals zuivel en zetmeel. Hieronder vallen melk, room, aardappelen, pasta en rijst. Een ander te vermijden ingrediënt is te gare groente, die na ontdooien tot moes wordt.

Er zijn vele methoden om voedsel te conserveren, en invriezen is de gemakkelijkste. Deze snelle gids laat zien hoe u uw zelfgemaakte soep op de juiste manier in de vriezer kunt bewaren. Evenals eenvoudige suggesties om je soep na ontdooien weer op te warmen. Laten we nu de makkelijkste van allemaal bespreken, invriezen!