Kun je een Dutch Oven gebruiken als Slow Cooker? 5 nuttige tips

Als ik de woorden “slow-cooked” hoor denk ik automatisch aan stevige warme vullende maaltijden met zachte gemakkelijk te eten ingrediënten die weinig moeite kosten om te consumeren. Er zijn vele manieren waarop deze maaltijden kunnen worden bereid, zowel in traditionele potten als in elektrische stand-alone apparaten. Ik zie vaak de vraag “kun je een Nederlandse oven vervangen door een slowcooker”? Mijn antwoord is altijd luid en duidelijk.

Ja, je kunt een Nederlandse oven gebruiken als slowcooker. Dat komt omdat beide wereldberoemde keukenapparaten hetzelfde recept op vrijwel dezelfde manier kunnen bereiden en koken. Het belangrijkste verschil is de warmtebron die wordt gebruikt, hoe snel het voedsel gaar kan worden, en het feit dat je in een slowcooker niet kunt dichtschroeien.

kun je een dutch oven gebruiken als slowcooker - 5 nuttige tips

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.