Kun je brood maken in een gietijzeren Dutch Oven? 3 geweldige tips

Zelfgebakken brood maken is een eeuwenoude traditie, evenals het bereiden van voedsel in de veelzijdige kookpot die bekend staat als een “Cast Iron Dutch Oven”. Wanneer deze twee tradities worden gecombineerd gebeurt er iets magisch. Kun je brood maken in een gietijzeren Dutch Oven?

Ja, je kunt brood bakken in een Nederlandse oven. Het zware gietijzeren deksel houdt de stoom binnen en als het volledig gebakken is heb je een perfect brood, licht en luchtig van binnen en knapperig van buiten. Brood bereid in een Nederlandse oven zal knapperig zijn net als de ambachtelijke broden bereid door een professionele bakker.

Ik heb 3 manieren ontdekt die u zullen helpen bij het bakken van brood in uw gietijzeren Dutch oven. Een brood dat net zo lekker is als in een ambachtelijke bakkerij.

Kun je brood bakken in een gietijzeren oven?

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als je een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.