Dit is een romige milde kokoscurry bloemkool Veganistische soep is een recept dat je gegarandeerd meer dan eens zult bereiden. Met behulp van de machtige gietijzeren Nederlandse oven is het eenpanskoken op zijn best.
De curry is dik en romig en je zult waarschijnlijk alles verslinden, maar als er nog wat over is, smaakt het de volgende dag net zo goed.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als je een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.
Kokosnoot Kerrie Bloemkoolsoep (Veganistisch) Recept
Inhoudsopgave
Hoewel deze soep “een kerriesmaak heeft” bevat hij de warme romige maar lichte ondertonen van een Thais gerecht.
De combinatie van verse bloemkool, romige kokosmelk afgewerkt met limoensap en overgoten met verse koriander is heerlijk.
Dit soeprecept is geschikt voor acht personen en zou uitstekend zijn als voorgerecht. Als alternatief kun je minder hongerige monden voeden en heb je de hoofdmaaltijd. Dat moet worden geserveerd met knapperig vers brood en een Veganistische spread naar keuze.
Wat zijn de ingrediënten voor Kokosnoot Kerrie Bloemkool Soep
1 kop bloemkool in bloemetjes gesneden
2 middelgrote stengels selderij, fijngesneden
1 wortel fijngehakt
1 ui fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 theelepel zeezout
1 eetlepel olijfolie of avocado-olie
1 liter groentebouillon
1 425 blik gram kokosmelk
1 theelepel kerriepoeder
1/2 theelepel symbolische chili-knoflookpasta
Sap van een halve lijn 1 theelepel
Verse korianderblaadjes
Hoe maak je kokos kerrie bloemkool soep
Verhit op laag vuur de olie van uw keuze in een middelgrote Nederlandse oven of andere diepe kookpot.
Voeg de ui, wortels, selderij, knoflook en zout toe.
Roer zachtjes tot de ui zacht is geworden zou ongeveer vijf minuten moeten duren.
Voeg de bloemkool en de groentebouillon toe.
Verhoog het vuur naar medium tot de Dutch oven begint te pruttelen.
Verlaag het vuur tot laag, dek af met een deksel en kook tot de bloemkool zacht is. Dat duurt ongeveer 10 minuten.
Houd het vuur laag en roer de kokosmelk, kerriepoeder en Sambal Oelek erdoor. Kook nog twee minuten.
Haal van het vuur en roer het limoensap erdoor.
U kunt een staafmixer gebruiken om de soep te pureren.
U kunt ook wachten tot de soep een beetje is afgekoeld en in batches overbrengen in een blender en pureren. Als u voor deze methode kiest, moet u de gepureerde soep terugbrengen naar de Nederlandse oven en opnieuw verwarmen. Warm opdienen.
Serveertips
Garneer met verse korianderblaadjes.
Rooster wat pinda’s en serveer ze fijngestampt over de soep.
Knapperig vers brood met beleg naar keuze.
Gerelateerd lees Hoe Casseroles Opwarmen
Eén recept, twee verschillende soorten curry’s
Er zijn twee verschillende kerriemengsels die je met succes in deze soep kunt gebruiken.
West-Indische en Jamaicaanse kerriemengsels hebben piment in zich. Dit kruidenmengsel past goed bij de bloemkool en de nootachtige tonen in de zoet smakende kokosmelk.
Terwijl een Indiaas kerriemengsel kardemon bevat waardoor de soep een scherpe kerriesmaak krijgt.
Dus het verwisselen van de currymengsels geeft dit soeprecept twee verschillende smaken.
Kun je soep invriezen?
Kun je soep invriezen? Veganistische bloemkoolsoep? Absoluut. Het blijft 3 maanden goed in de vriezer.
Er zijn vele manieren om soep in te vriezen, mijn favoriet is het gebruik van een grote ijsblokjes tray. Het bewaren van deze soepblokjes in de vriezer is een no-mess no-fuss manier om een snelle lunch of diner bij de hand te hebben.
Ingrediënten
-
1 krop bloemkool in bloemetjes gesneden
-
2 middelgrote stengels selderij, fijngesneden
-
1 wortel fijngehakt
-
1 ui fijngesneden
-
1 teentje knoflook, fijngehakt
-
1 theelepel zeezout
-
1 eetlepel olijfolie of avocado-olie
-
1 liter groentebouillon
-
1 blikje kokosmelk van 425 g
-
1 theelepel kerriepoeder
-
1/2 theelepel symbolische chili-knoflookpasta
-
Sap van een halve lijn 1 theelepel
-
Verse korianderblaadjes
Instructies
Verwarm op laag vuur uw olie naar keuze in een middelgrote Nederlandse oven of andere diepe kookpot.
Voeg de ui, wortels, selderij, knoflook en zout toe.
Roer zachtjes tot de ui zacht is geworden zou ongeveer vijf minuten moeten duren.
Voeg de bloemkool en de groentebouillon toe.
Verhoog het vuur naar medium tot de Dutch oven begint te pruttelen.
Verlaag het vuur tot laag, dek af met een deksel, en kook tot de bloemkool zacht is. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Houd het vuur laag en roer de kokosmelk, kerriepoeder en Sambal Oelek erdoor. Kook nog twee minuten.
Haal van het vuur en roer het limoensap erdoor.
U kunt een staafmixer gebruiken om de soep te pureren.
U kunt ook wachten tot de soep iets is afgekoeld en in batches overbrengen in een blender en pureren. Als u voor deze methode kiest, moet u de gepureerde soep terugbrengen naar de Nederlandse oven en opnieuw opwarmen.
Serveer warm.
Opmerkingen
Serveertips
Garneer met verse korianderblaadjes.
Rooster wat pinda’s en serveer ze fijngestampt over de soep.
Knapperig vers brood met beleg naar keuze.
Voedingsinformatie:
Opbrengst: 8
Portiegrootte: 1
Hoeveelheid per portie:
Calorieën: 179
Voedingsgegevens zijn berekend op basis van de ingrediënten die in dit recept worden gebruikt. Je moet voedingswaarden berekenen op basis van ingrediënten waar je over beschikt.
Tot slot – Eenpans kokos kerrie bloemkool soep
Ik ben dol op deze heerlijke kerriesoep. Hij smaakt romig, pittig, melkachtig en fris. Makkelijk en snel te maken en kan altijd warm of koud gegeten worden.
Bij Ovenspot ben ik toegewijd om u snelle en gemakkelijke receptideeën te brengen, met verse ingrediënten, die “all-in-one-pot” worden bereid.
Aanbevolen lectuur
Bekijk dit artikel dat je verschillende ideeën geeft over hoe je veganistische en plantaardige recepten kunt verdikken.
One-Pot Cooking Rocks