Gietijzer vs Geëmailleerd Gietijzer: Volledige Gids

Gietijzer en geëmailleerd gietijzer zijn twee soorten kookgerei die voor nieuwelingen in de culinaire wereld ongelooflijk ontmoedigend kunnen zijn. Verhitte debatten, gekoppeld aan de strijd om de suprematie tussen deze twee strijders, zorgen ervoor dat je je een beetje onzeker voelt over wat je moet zoeken in dit kookgerei.

Kaal of traditioneel gietijzeren kookgerei heeft een gekruid oppervlak, terwijl geëmailleerd gietijzer een laag emaille heeft op de gietijzeren kern. Gietijzer is van nature niet klevend als het oppervlak met kruiden wordt onderhouden, terwijl geëmailleerd gietijzer bij het koken royale hoeveelheden olie nodig heeft om te voorkomen dat voedsel blijft plakken.

Geven en nemen, beide potten zijn veelzijdig, duurzaam, en presteren even goed als de andere. Ze zijn beide onderhoudsarm en vragen niet veel zorg. Vaatwassers moeten door beide soorten kookgerei worden vermeden, ook al is geëmailleerd gietijzer niet roestgevoelig. Afwassen met de hand wordt voor beide aanbevolen.

Gietijzer versus geëmailleerd gietijzer

Sommige thuiskoks zweren bij (een kale) of traditionele gietijzeren koekenpan omdat ze vinden dat het robuuster is om buiten te koken, en het eten beter smaakt, terwijl anderen zeggen dat geëmailleerde stukken comfortabel zijn om mee te koken, en gemakkelijk schoon te maken, en handig. Dus, wie heeft er gelijk? Laten we eens kijken wat de beste optie is.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als je een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.