Gietijzeren Dutch Oven vs Keramische Dutch Oven

Heeft u zich ooit afgevraagd welke Nederlandse oven beter bij uw voedselbereiding past? Een gietijzeren Dutch oven of een keramische Dutch oven?

Gietijzeren Dutch Ovens zijn veelzijdiger dan keramische Dutch Ovens omdat ze op bijna alle warmtebronnen binnen en buiten gebruikt kunnen worden. Keramische Nederlandse ovens zijn lichter en gemakkelijker schoon te maken, maar ze zijn niet anti-aanbak. Gietijzer moet wel worden gekruid, maar dit zorgt voor een natuurlijk antikleefoppervlak waarop u een ei kunt bakken.

Gietijzeren Dutch Ovens Vs Keramische Dutch Ovens Feature Image

In dit artikel zetten we de twee Nederlandse ovens tegen elkaar op, maar in werkelijkheid is dit een strijd tussen metalen en niet-metalen kookgerei.

Gietijzeren Dutch Ovens en keramische Dutch Ovens vertegenwoordigen in feite het beste van beide werelden, maar hebben we een handvat om te bepalen welke van die werelden de beste is? Dat is een vraag!

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als je een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.