Kleine Magnetron: Test & Aanbevelingen (02-08)

Is de oven in je keuken groot genoeg om al je voorbereidingen op tijd klaar te krijgen? Als het antwoord nee is, is het tijd om een ​​apparaat aan te schaffen dat in geen enkel huishouden mag ontbreken: een kleine magnetron. Dit keukenelement is zeer functioneel, met modellen van uitstekende prestaties, kracht en grootte.

Een kleine magnetron kan je leven heel gemakkelijk maken. Stelt u zich eens voor wat u allemaal kunt doen, van het opwarmen van bereidingen tot het bereiden van een sappig gerecht. U zult aangenaam verrast zijn door de verscheidenheid aan magnetrons die de markt voor u en uw smaak te bieden heeft. Lees verder

de essentie in het kort

 • Bij het kiezen van een kleine magnetron moeten we de capaciteit, het vermogen en de afmetingen analyseren. Deze eigenschappen moeten worden aangepast aan onze behoeften.
 • Als je de levensduur wilt verlengen, moet je er goed voor zorgen. Het is belangrijk dat de magnetron goed afgesloten, schoon en in optimale staat is.
 • Gebruik altijd containers die magnetronbestendig zijn. Plaats nooit materialen zoals metaal of aluminium erin, omdat dit vonken kan veroorzaken.

Kleine magnetrontest: de beste producten in vergelijking

Tussen smaken en kleuren staat de markt vol met kleine magnetronmodellen. Of je nu een veeleisende klant, een ouder of een alleenstaande bent, er is voor iedereen een ideale magnetron. Weet u niet waar u op moet letten? Maak je geen zorgen, de volgende aanbevelingen vallen op door hun populariteit en goede reputatie bij gebruikers.

Koopgids: Wat u moet weten over kleine magnetrons

Hier zijn enkele antwoorden en feiten over kleine magnetrons. Deze zullen u helpen een aantal van uw zorgen weg te nemen. Zo kunt u zich goed informeren bij het maken van uw aankoopbeslissing.

Mujer poniendo plato con pastelería en microondas en interiores

Bij het kiezen van een kleine magnetron moeten we de capaciteit, het vermogen en de afmetingen analyseren die moeten worden aangepast aan onze behoeften. (Bron: serezniy: 112688229/123rf)

Waar zijn kleine magnetrons voor?

Microgolven zijn hoogfrequente radiogolven die behoren tot de categorie van niet-ioniserende straling. Ze worden gebruikt in de industrie voor de verwerking van materialen, in keukens voor de bereiding van voedsel en in medicijnen voor bepaalde behandelingen.

Als het gaat om huishoudelijke magnetrons, zijn er een aantal positieve en negatieve aspecten die kenmerkend zijn voor de modernste modellen. Het soort gebruik en het soort koken dat je graag doet, heeft een grote invloed:

voordelen

 • Koken in minder tijd
 • Sommige modellen zijn programmeerbaar via Wifi
 • Makkelijk te gebruiken
 • De afmetingen passen in elk appartement
 • Er zijn modellen die de prestaties niet opofferen voor de grootte

nadelen

 • Sommige ontwerpen worden niet gelijkmatig warm
 • De capaciteit kan klein zijn volgens uw behoeften;

Wat zijn de juiste keukengerei om in kleine magnetrons te koken?

De juiste gebruiksvoorwerpen zijn die gespecificeerd door de fabrikanten. Deze hebben een symbool dat aangeeft dat ze geschikt zijn voor de magnetron. U kunt ook vuurvaste materialen gebruiken zoals glas, keramiek of siliconen, die zeer hittebestendig zijn. Ovenzakken en gemarkeerde kunststoffen zijn ook geschikt voor de magnetron.

Materialen die niet zijn goedgekeurd voor koken in de magnetron, kunnen sommige van hun chemische componenten op het voedsel overbrengen.

Het is erg belangrijk om geen onveilige containers te gebruiken, zoals margarinecontainers, metalen containers, aluminium verpakkingen of plastic containers. Omdat ze in sommige gevallen ongelukken kunnen veroorzaken of ernstig kunnen worden beschadigd door koken in de magnetron.

Hoe gebruik je een kleine magnetron op de juiste manier?

Er zijn veel verschillende modellen en ontwerpen die kunnen worden gebruikt om te koken. De eerste stap bij het gebruik van een kleine magnetron is om de instructies van de fabrikant zorgvuldig te lezen en te volgen.

Als je eenmaal duidelijk bent over wat je wel en niet kunt doen met je magnetron, kun je beginnen te genieten van het handigste huishoudelijke apparaat in huis. Vergeet niet om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen bij het gebruik ervan. Zowel wat betreft je veiligheid als de materialen die je erin stopt.
is

is de voedingswaarde van voedsel hetzelfde als het wordt gekookt in een kleine magnetron?

Het antwoord is ja. De voedingswaarde neemt niet af wanneer het voedsel in de magnetron wordt bereid. Dit betekent dat het gehalte aan voedingsstoffen hetzelfde is als bij conventionele ovens of grills.

Het verschil tussen deze kookmethodes is de tijd die nodig is om te koken.

Magnetrongolven breken of verstoren de chemische bindingen waaruit voedsel bestaat niet. Ze veroorzaken ook geen moleculaire veranderingen in de samenstelling van het voedsel.

Mujer anciana sacando pie de horno

Voedsel dat in de magnetron wordt gekookt, behoudt dezelfde voedingsstoffen als andere soorten koken. (Bron: Finn-b:3723444/ Pixabay)

Kan het langdurig gebruik van kleine magnetrons schadelijk zijn voor uw gezondheid?

Alle overdrijvingen zijn slecht, dus we moeten altijd voorzichtig zijn. Thermische schade kan echter alleen optreden bij langdurige blootstelling aan zeer hoog vermogen.

Er is ook een kleine kans dat dit gebeurt als de magnetron niet goed is afgesloten, in slechte staat verkeert, vuil is of is gewijzigd.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de golfstraling van een magnetron niet via de zijkanten van het apparaat kan ontsnappen. Maar in sommige gevallen kan het door de deur ontsnappen.

Hoe maak je een kleine magnetron schoon?

Idealiter gebruik je geen chemische producten, maar gebruik je witte azijn om je kleine magnetron schoon te maken. Vul eerst een kopje met een bak water en een theelepel azijn. Zet vervolgens de magnetron vijf minuten aan om de stoom te laten ontdoen van vuil en slechte geuren.

Gebruik ten slotte een kleine doek met grote zorg en bij voorkeur met de magnetron uitgeschakeld. Strooi er een beetje zuiveringszout op voor een snelle en gemakkelijke reiniging. Hier leest u hoe u uw magnetron schoonmaakt en zo goed als nieuw laat.

Aankoopcriteria:

Na het lezen van onze koopgids, heb je waarschijnlijk je vermoedens bevestigd: ja, een kleine magnetron is wat je nodig hebt voor je keuken. De laatste stap is de analyse van de aankoopcriteria, die we hieronder met u zullen delen. Afhankelijk van deze factoren kun je een veel preciezere keuze maken met een minimale fouttolerantie.

Met of zonder grillen

Magnetrons met grillen hebben elektrische weerstand aan de bovenkant waarmee u voedsel kunt bruinen en grillen. Niet alle kleine magnetronmodellen hebben deze functie echter. Natuurlijk zal de opname ervan de waarde van het apparaat aanzienlijk beïnvloeden. Toch zijn er enkele redenen waarom u een model zou moeten kiezen met grillen zou moeten beslissen

 • Met de grillen u kunt worstjes, steaks, vis en ander voedsel grillen.
 • Sommige apparaten hebben een ingebouwde functie waarbij de grill samenwerkt met de magnetron.
 • De gerechten zijn in minder tijd bereid.

vermogensniveaus

Het vermogen van een magnetron is een van de belangrijkste criteria bij het nemen van uw beslissing. Houd er rekening mee dat hoe hoger het vermogen van een kleine magnetron, hoe sneller je eten gaart.

Hier laten we u zien hoe de prestaties zich in deze voorbeelden gedragen:

ik wil koken kooktijd Vermogen watt
Kip 1kg 10 minuten 1.400Wh
pizza koken 5 tot 10 minuten 600Wh
Bord opwarmen 2 minuten 800W
Melk opwarmen voor kinderen maximaal 1 minuut 600W

capaciteit

De capaciteit van magnetrons is afhankelijk van hun grootte, die wordt uitgedrukt in liters. Er zijn modellen met een inhoud van 13 liter tot 44 liter, waarbij 20 liter de standaard is voor kleine magnetrons. Deze volumes worden het meest gebruikt en aanbevolen. Anders zijn de afmetingen van het apparaat meestal groter.

Het interne volume wordt bepaald door de externe afmetingen. De bruikbare ruimte wordt echter bepaald door de diameter van de draaischijf en de maximale hoogte van het interieur. Op sommige modellen kan de draaitafelfunctie worden uitgeschakeld, waardoor de interne capaciteit toeneemt.

In het nieuwe tijdperk wordt de magnetron elke dag meer en meer

functies

toegevoegd voor meer gemak en comfort. Een van de meest voorkomende kenmerken en kenmerken van kleine magnetrons zijn:

 • Ontdooien
 • Koken met hete lucht
 • grillen
 • Gecombineerd koken in magnetron en oven
 • Koken met convectie
 • Koken met stoom
 • Programmeren voor recepten
 • Activeer en deactiveer de draaitafel

Las manos de la mujer que cierran la puerta del horno de microondas

Microgolven zijn hoogfrequente radiogolven die behoren tot de categorie van niet-ioniserende straling. (Bron: Chakrapong Worathat: 92354902/ 123rf)

Conclusie

Het is tijd om de ideale kleine magnetron te kopen voor uw keuken, uw behoeften en uw smaak. Je hebt alle antwoorden in je hand en voldoende zekerheid om te begrijpen hoe nuttig deze apparaten zijn in je dagelijkse voorbereidingen. Tegelijkertijd hebben we u de belangrijkste aankoopcriteria laten zien waarmee u rekening moet houden bij het maken van uw keuze.

De ideale kleine magnetron voor jou moet de juiste capaciteit, functies en vermogen hebben. Nu ben je nog maar één stap verwijderd van je ideale apparaat. Het is tijd voor u om te genieten van moderne keukentechnologie en om het koken voor uzelf gemakkelijker te maken.

Als je ons artikel leuk vond en het nuttig vond, deel het dan in je netwerken en laat een reactie achter!

(Bron afbeelding: Olga Yastremska: 92354902/ 123rf)