De beste voorlader wasmachines van 2022


Een frontlader wasmachine ziet er strak en stijlvol uit in uw wasruimte. Maar is het de juiste wasmachine voor u? U vraagt zich misschien af hoe effectief frontlader wasmachines werkelijk zijn, gezien het feit dat onder-onderhouden voorladers altijd problemen hebben gehad met schimmel, schimmel, en soms bacteriële verontreinigingen.

Ik ben de mede-oprichter van Designer Appliances, met 15+ jaar ervaring bij de belangrijkste winkel in apparatuur in New Jersey. Ik heb de meeste van deze producten in mijn eigen huis en in onze showrooms getest, en heb van duizenden klanten feedback uit de praktijk gekregen.

Zoals elk ander toestel of zowat alles in het leven, heeft een voorlader wasmachine voordelen en nadelen. Ik zal u laten zien wanneer het zinvol is er een te overwegen, betrouwbare producten bespreken, en situaties bespreken die u ertoe zouden kunnen brengen ze helemaal te vermijden.


Bekijk onze exclusieve video review: front load vs top load wasmachines


De beste voorlader wasmachines van 2022

1. Beste voorlader wasmachine met schimmelpreventie
GE GFW850SPNRS

Bekijk onze exclusieve video review van GE front load wasmachine en droger.

GE GFW850SPNRS

Zoals we al eerder zeiden, zijn we grote fans van GE’s UltraFresh technologie. Onze ervaring is dat dit echt schimmelgroei in uw wasmachine voorkomt. Voeg de GE OdorBlock kenmerken naast een grondige zelfreinigingscyclusen u maakt van het schoonmaken van uw wasmachine een fluitje van een cent.

Dit model heeft ook de automatisch wasmiddelbakje we houden ervan, met genoeg wasmiddel voor 32 opeenvolgende ladingen.

U zult ook de One-Step Wash + Dry functie, waarmee u bepaalde artikelen (zoals een schooluniform dat u morgenochtend nodig hebt) in één stap volledig kunt wassen, zonder dat u ze in de droger hoeft te stoppen, en de 20 minuten snel wassen voor licht vervuilde voorwerpen.

Deze 5.0 cu. ft. Sapphire Blue schoonheid heeft 12 wascycli en instellingen, evenals Wi-Fi compatibiliteit, zodat u hem op afstand kunt programmeren.


2. Meest Betrouwbare
LG WM3600HWA

LG front load wasmachine (rechts) en droger (links) geïnstalleerd op de top van voetstuk lades.
Bekijk John’s video review van LG front load wasmachine en droger

LG WM3600HWA

Er is zo veel om van te houden over deze LG front wasmachine. Hij heeft allergie-vriendelijke stoom technologie om vlekken voorzichtig te verwijderen, naast negen andere wasopties. Er zijn 10 wascycli, inclusief de handige TubClean om het bad te steriliseren en de groei van schimmel, meeldauw en onhygiënische bacteriën te helpen voorkomen.

Wil Wi-Fi? Dit model is verbonden, dus u kunt uw telefoon gebruiken om de voortgang te controleren en ladingen te stoppen en te starten, en het is compatibel met Amazon Alexa en Google Home. Het kan ook communiceren met uw wasmachine om de perfecte cyclus te selecteren om uw kleding in een minimum van tijd droog te krijgen, en heeft een solide klantenservice om eventuele problemen op te lossen die opduiken.

Als je machines gestapeld zijn, kan de LG Smart Pairing functie kunt u de droger instellen met behulp van het bedieningspaneel van uw wasmachine-geen noodzaak om daarboven te reiken.

We vinden het ook geweldig dat hij EnergyStar gecertificeerd is.

Als je deze machine naast je wasmachine wilt zetten, kun je hem hoger zetten met de LG SideKick voetstuk, een mini tweede wasmachine die nog eens 1,0 cu. ft. wasgoed tegelijk kan doen. Hij is verkrijgbaar in twee kleuren: wit en grafietstaal.


3. Meest Handig
LG WashTower WKEX200HBA

Bekijk onze exclusieve video review van de LG Washtower.

LG Wasautomaat WKEX200HBA

LG heeft onlangs een revolutie teweeggebracht in het eendelige wascentrum dat je meestal in appartementenkasten vindt. De slanke LG WashTower bespaart je vloerruimte en heeft een uniek ontwerp dat de bedieningselementen in het middentussen de 4,5 kubieke ft. wasmachine en 7,4 kubieke ft. droger, wat geweldig is voor mensen die moeite hebben met het bereiken van typische gestapelde droger bedieningselementen.

Met een hoogte van 74 inch, is het lager dan een gemiddelde gestapelde set, Het is ook minder ver reiken om de droger uit te laden. Hij past ook onder de meeste standaard deurkozijnen, die 80 inch zijn. Dit maakt de installatie wat eenvoudiger en zorgt ervoor dat hij met een grote capaciteit in meer ruimtes past, zoals slaapkamerkasten.

Het is ook slim aan de binnenkant. Hij heeft 10 unieke wasprogramma’s, waaronder een stoom cyclus die meer dan 95 procent van de allergenen kan verwijderen, genaamd Allergiene.

Dit slimme apparaat is Wi-Fi aangesloten en compatibel met Amazon Alexa en Google Home.

Hij komt in twee kleuropties: wit, en een kleur die LG Black Steel noemt.

LG heeft onlangs ook aangekondigd dat het een versie van deze was-droogcombinatie beschikbaar maakt met een ventless droger. De warmtepompdroger maakt deze unit nog flexibeler te installeren, omdat je hem overal kunt plaatsen waar een stopcontact en een waterleiding zijn. U hoeft de droger niet te ontluchten naar de buitenkant van uw huis.


4. Best Speed Wash
Samsung WF50A8600AE

Slimme wifi toepassing op Samsung wasmachine en droger
Bekijk onze video review van Samsung front load wasmachine en droger

Samsung WF50A8600AE

Heeft u haast? Deze 5.0 cu. ft. Samsung voorlader wasmachine heeft een Super Speed Wash cyclus die uw kleding en linnengoed schoon krijgt in 28 minuten plat. Gooi ze in de bijpassende droger, en je kunt een hele lading in minder dan een uur klaar hebben.

De MultiControl functie is een ander echt gemak. Hiermee kunt u de droger instellen via het bedieningspaneel – een echt voordeel als uw machines gestapeld staan en de droger moeilijk bereikbaar is.

Samsung’s CleanGuard antimicrobiële oppervlakken in de wasmiddellade en de trommel zijn ontworpen om schimmel en meeldauw te helpen voorkomen, en het maakt uw schoonmaakwerk eenvoudiger.

We vinden het leuk dat het 24 wasbeurten, inclusief een zelfreinigingscyclus en een stoomcyclus. Wi-Fi en trillingsdempende kenmerken zijn nog twee bonussen.

En het mooiste is, als het in de aanbieding is, kun je het voor $925 krijgen. Het is een van onze top keuzes onder de $1,000.


5. Beste totaal
Electrolux ELFW7637BW

Electrolux voorlader wasmachine
Bekijk Elyse’s video review van Electrolux wasmachine en droger

Electrolux ELFW7637BW

You’ll love:

 • Electrolux wast alleen voorladers, geen bovenladers, en ze doen het vrijwel perfect.
 • Ideaal voor wasinstallaties op de tweede verdieping, want het bedrijf beweert dat het de meest evenwichtige wasmachine heeft (met de minste trillingen).
 • De 15-minuten express wasbeurt is vergelijkbaar met de beste wasbeurten in de industrie, en het is een geweldige reiniging. (Een standaard wasbeurt duurt 50 minuten.) Het is geweldig voor als je iets supersnel nodig hebt.
 • Hoe kan het zo goed en zo snel reinigen? SmartBoost: een functie die water met wasmiddel mengt voordat het aan de was wordt toegevoegd – een exclusieve Electrolux functie.
 • Als u er genoeg van heeft dat handdoeken iets minder droog zijn dan al het andere, dan zult u de Balanced Dry-sensoren die vocht detecteren zeker waarderen.
 • Woont u in witte kleren? Deze machine heeft OpticWhites – in feite een super-krachtige spoelcyclus – voor wittere kleren, en het werkt.
 • Accepteert wasmiddelpads-groot voor diegenen onder jullie die er maar niet van af willen.

Je houdt er misschien niet van:

 • Ontbreekt een doseerbakje voor wasmiddel in bulk. Inlaad-en-vergeet-dispensers zijn het nieuwste gemakskenmerk in moderne wasmachines. Eén keer inladen en je hoeft een maand lang niet aan wasmiddel te denken.
 • De bediening van de droger kan te hoog zijn in een stapelbare configuratie. LG en Samsung maken nu modellen met bediening in het midden.
 • Ontbrekende Wi-Fi connectiviteit. Geen app ondersteuning.


Veel manieren om voorlader wasmachines te installeren
Veel manieren om voorlader wasmachines te installeren

Wat zijn de voordelen van een voorlader wasmachine?

 • Hij ziet er stijlvol uit. Wasmachines met voorlader voegen een strak, modern tintje toe aan uw wasruimte. Ze zijn gestroomlijnd en glanzend als een nieuwe auto – niet hokkerig als een oude. Wij verkiezen hun ontwerp boven dat van bovenlader wasmachines, en u misschien ook wel – en zo ook de persoon die uw huis komt bekijken mocht u het ooit willen verkopen. Nog een bonus? Mensen zullen gewoon aannemen dat hij nieuwer is.
 • Je kunt het stapelen of niet. Het is aan jou. U kunt een droger op een voorlader zetten voor meer vloerruimte of ze naast elkaar zetten en er een klaptafel en planken boven zetten of laden op een voetstuk eronder. Allemaal goede opties. Het is jouw keuze, afhankelijk van je wasruimte en de indeling die je wilt.
 • Het is efficiënt met water. Voorlader wasmachines gebruiken doorgaans minder water dan bovenladers. U gebruikt veel minder wasmiddel of bleekmiddel om uw kleren schoon en fris te krijgen.
 • Minder tijd in de droger. Ze hebben zeer hoge centrifugeersnelheden die het meeste water uit uw natte spullen wringen. Het kost minder tijd en energie om je kleding te drogen.
 • Uw kleren, beddengoed en handdoeken gaan langer mee. Uw wasgoed raakt niet in de knoop door het roerwerk of de waaier, want die zijn er niet. Alleen slimme trommelbewegingen en krachtige waterstralen.
 • Het maakt alles makkelijker bereikbaar. Je hoeft niet meer op je tenen te staan om de laatste sok uit de trommel te pakken. U kunt zien wat erin zit en er bij. Omdat het bedieningspaneel en de knoppen zich aan de voorkant van het apparaat bevinden, bevinden ze zich ook op de perfecte hoogte voor veel mensen die meer toegankelijkheid nodig hebben.


Wat zijn de nadelen van een voorlader wasmachine?

 • Eén woord: schimmel. Wasmachines met voorlader hebben de reputatie te beschimmelen, en dat hebben ze verdiend. De rubberen pakking rond de deur en de wasmiddellade kan na het wassen extra water vasthouden, en daar kan dan schimmel in groeien. Dat betekent dat u wat extra moeite moet doen (de deur op een kier laten staan en regelmatig afvegen) om ze fris te houden.
 • front-load-wasmachine-schimmel

 • Het kost meer dan een bovenlader. Voorlader wasmachines zijn duurder dan hun bovenlader neven. Dat is de prijs die u betaalt voor een betere vormgeving. Op de lange termijn kunt u geld besparen op uw energierekening, maar de initiële kosten zijn meestal hoger.
 • Het kan langer duren om je kleren schoon te maken. Omdat voorladers de neiging hebben meer tijd te besteden aan het centrifugeren, duurt de totale wascyclus iets langer dan bij een gemiddelde bovenlader. Houd er rekening mee dat de modellen in het hogere prijssegment met veel mogelijkheden een snelwasprogramma hebben dat in 15 tot 30 minuten klaar is.
 • Grotere mensen hebben misschien een voetstuk nodig. Een voetstuk geeft uw frontlader een lift en maakt hem comfortabeler om uit te laden, en voegt ook opslagruimte met grote capaciteit toe. Het is een groot gemak, maar het verhoogt de kosten.
 • front-load wasmachine op voetstuk


Voorlader wasmachine 101: Waar moet je op letten

Het maakt niet uit welk merk, merk of model u zoekt, er zijn een paar universele kenmerken die u in gedachten moet houden als u op zoek bent naar de beste wasmachine en droger.

Maat

Voorladers kunnen verrassend volumineus en diep zijn door hun gebogen, afgeronde ontwerp. Het is echt belangrijk om te controleren of de wasdroger in uw ruimte past voordat u hem koopt. (We weten dat dit voor de hand ligt, maar mensen maken deze fout de hele tijd).

Wij raden u aan elk aspect van uw wasruimte te metenZelfs opbergmogelijkheden waar u misschien niet aan denkt, zoals een uitschuifbare zoldertrap of kastdeuren. Ze kunnen van invloed zijn op de richting waarin u de deur van uw wasmachine wilt openen of op de vraag of hij überhaupt past.

Pro Tip: Niet alle deuren van wasmachines hebben omkeerbare scharnieren. Zorg ervoor dat de jouwe dat wel heeft of controleer voor je koopt in welke richting je de deur wilt openen.

Het is ook belangrijk om de weg naar je wasruimte te meten om er zeker van te zijn dat uw wasmachine door de deuren, gangen en/of trappenhuizen past die het leveringsteam nodig zal hebben om er bij te komen.

De meeste fabrikanten vermelden de afmetingen van hun apparaten online, dus gelukkig hoeft u niet met een meetlint naar verschillende showrooms af te reizen om de perfecte pasvorm te vinden.

Interne capaciteit is net zo belangrijk als de buitenafmetingen, omdat het bepaalt hoeveel wasgoed u in een bepaalde lading kunt doen. Standaard voorladers variëren in capaciteit van 4,5 tot 5,2 kubieke meter, waarmee u tot 15 tot 22 pond vuile was in één keer kunt wassen. Aan de andere kant hebben compacte voorladers een capaciteit van ongeveer 2,0 tot 2,4 kubieke meter.

Configuratie

Bent u van plan uw voorlader wasmachine en droger te stapelen? Zorg ervoor dat je hebt wat je nodig hebt om het correct te doen. Als je geen nieuw passend paar koopt, moet je ervoor zorgen dat uw droger compatibel is met uw wasmachine. Veel voorlader wasmachine en droger sets vereisen ook een specifieke stapelset. Dit kan een extra kostenpost plus wat montagetijd opleveren.

Specs en reinigingsprestaties

Om het meeste uit uw aankoop te halen, dient u de specificaties zorgvuldig door te nemen voordat u zich vastlegt. Dit zijn de kenmerken waarnaar wij adviseren te zoeken:

 • Geur- en schimmelwerende eigenschappen: Sommige voorladerwasmachines hebben deze technologie ingebouwd. De nieuwste GE-wasmachines, bijvoorbeeld, hebben de UltraFresh ontluchtingssysteemdat is ontworpen om schimmel op afstand te houden. Als het schoonmaken van de deurpakking voor u een spelbreker is, kan een GE voorlader met een UltraFresh ventilatiesysteem de oplossing zijn. Onze exclusieve videorecensie legt precies uit hoe het werkt, en hoe het presteerde in onze test van een jaar lang.

 • Een automatisch wasmiddelbakje: Wij vinden dit een echt gemak dat de extra uitgave waard is. Je giet er in één keer een hele fles wasmiddel in, en dan kun je het even vergeten. De machine doseert het wasmiddel voor u met precies de juiste hoeveelheid voor elke lading. Sensoren vertellen de machine hoeveel uw artikelen wegen en zelfs hoe vuil ze zijn – hij weet beter dan wij hoeveel hij moet toevoegen. U zult het fijn vinden dat u niet elke keer dat u wast het wasmiddel hoeft op te tillen en af te meten. Nog een bonus: het voorkomt dat overtollig wasmiddel zich ophoopt in de trommel en op uw kleding, waar het er groezelig uit kan zien en kan gaan stinken.

ge-auto-detergent-dispense

Naast deze top kenmerken, kijk voor voorladers uitgerust met stoom (die vlekken kan helpen losmaken) en een snelle wascyclus minder dan 30 minuten, ideaal voor meer dan slechts een paar items.

Cycli voor allergie en ontsmetting kunnen ook belangrijk voor u zijn-ze komen ook vrij vaak voor, dus u hoeft er alleen maar naar te zoeken.

We zijn niet verkocht aan de algemene voordelen van Wi-Fi in apparaten – nog niet tenminste. Als u echter graag alles vanaf uw telefoon in de gaten houdt, is het handig om een melding te krijgen wanneer de wasmachine klaar is. Met Wi-Fi uitgeruste wasmachines kunnen u ook toegang geven tot extra wascycli te downloaden.

Lawaai

Dit punt is heel eenvoudig: Voorladers zijn meestal stiller dan bovenladers. Hoewel elke wasmachine een beetje luider wordt tijdens de snelste delen van het centrifugeren, zijn voorladers over het algemeen stiller.

Energie- en waterefficiëntie

We zeiden het al eerder, en we zeggen het nog een keer, voor het geval u niet direct doorleest: Voorlader wasmachines gebruiken ongeveer de helft van de energie van bovenlader wasmachines. Dit gezegd zijnde, zult u toch aandacht willen besteden aan de standaard industrie labels die aangeven dat de wasmachine tot de top van zijn klasse behoort.

Wasmachines met de federale EnergyStar zegel zijn erkend voor hun efficiëntie. Sommige staten en plaatselijke nutsbedrijven geven u ook een korting als u investeert in een nieuwe wasmachine met EnergyStar-certificaat.


Conclusie

Met alle voortdurende innovaties op het gebied van washokapparatuur, zijn er honderden frontlader wasmachines om uit te kiezen. Uiteindelijk hangt de beste af van uw specifieke behoeften. Het maken van een checklist voor uw droom front load wasmachine kan u helpen navigeren uw persoonlijke zoektocht gemakkelijker.

Voorlader wasmachines zijn berucht om het feit dat ze een beetje duurder zijn dan bovenladers, maar wij denken dat de prijs het zeker waard is als het gaat om alle functies en energie-efficiëntie. De aankoop van een nieuwe wasmachine is immers een grote investering, en wij denken dat de energie en het water die u bespaart door een voorlader wasmachine te gebruiken, het prijskaartje rechtvaardigt.