Maplewood, New Jersey Keuken Verbouwing: Hoe een koppel de Engelse Country Look kreeg voor minder


Toen Ryan en Tracy Flanagan een bijna 100 jaar oud huis in Tudor-stijl in Maplewood kochten, wisten ze dat de keuken het niet nog eens vijf jaar zou uithouden. “De vloertegels waren gebarsten, de kasten waren afgebrokkeld en het was een grauwe geel-beige kleur,” herinnert Ryan zich. Er zat ook asbest in de muren, iets wat ze zich pas realiseerden toen de sloop al was begonnen.

Hoewel hun motivatie voor een goede opknapbeurt was om het gemak van het moderne leven te maximaliseren, was er ook een visuele component. “De rest van het huis voelt heel trouw aan de Tudorstijl,” zegt ontwerpster Carly Gockeler van KraftMaster Renovations, in Chatham. “De keuken voldeed gewoon niet aan de standaard van de rest van het huis.”

“We wilden dat Engelse landhuisachtige gevoel behouden om de keuken eruit te laten zien alsof hij daar bij de rest van de kamers hoorde,” voegt Tracy toe.

Geleid door die wens – en Tracy’s liefde voor de Britse keukenontwerpers DeVol – begon DeVol-Gockeler de stijl te onderzoeken en veranderingen uit te stippelen. Hier is hoe ze die high-end, oude-wereld stijl te leveren op een real-world budget.

Ryan en Tracy’s Tudor in Maplewood, New Jersey, heeft een verborgen speakeasy in de kelder.

Planning van het ontwerp

De Flanagans hadden het geluk dat ze in hun keuken een muur met ramen hadden, dus de rest van het ontwerp was erop gericht om die zo goed mogelijk te benutten. Carly heeft de L-vormige muren tegenover hen aangepast om meer kookruimte te creëren en een betere stroom te krijgen. Oorspronkelijk gaf een toilet toegang tot de keuken. Ze verplaatste die ingang naar buiten de keuken en sloot de muur waar de deur had gezeten, waardoor een ideale achtergrond ontstond voor de Flanagans droom Aga Elise fornuis. (Daarover zo dadelijk meer.)

engelse-landelijke-keuken-renovatie-kabinetten

Voor de keukenkastjes gebruikte Carly een basis van eigentijdse StarMark gesloten opbergvakken en open schappen. Om ze de ouderwetse uitstraling te geven die Tracy wilde, voegde ze messing bakjes en plankbeugels toe, een DeVol ophangrail (een relatief betaalbaar stuk van het bedrijf waar Tracy dol op is), een brugkraan met zwanenhals en een marmeren gootsteen in boerderijstijl. Een op maat gemaakt opberghoekje voor snijplanken geeft de ruimte ook een op maat gemaakt en persoonlijk tintje.

marmer-spoelbak-1

Pro Tip: De juiste hardware en accessoires kunnen voorraadkasten een op maat gemaakt gevoel geven voor veel minder kosten.

“We hebben dat aangepaste kastje toegevoegd om wat zachte materialen te laten zien – het is praktisch, maar het geeft de muur van de voorraadkast wat karakter,” zegt Carly.

Omdat de ramen zoveel zon binnenlaten, konden ze de kasten, met daarop een zwart granieten aanrechtblad, een donkere bosbessentint geven zonder dat het er te streng uitzag. Een glanzende porseleinen tegel backsplash helpt ervoor te zorgen de stemming zegt licht en helder.

“Tudors kunnen typisch erg donker zijn aan de binnenkant,” zegt Ryan. “We realiseerden ons dat we voor iets stemmigers konden gaan omdat er zoveel licht was.”

Voor de keukenvloer koos Carly leisteen, een budgetvriendelijke optie in vergelijking met terra cotta en marmer.

De finishing touch zijn minimalistische koperen hanglampen van Etsy. Ze voelen meer aan als juwelen dan als hardware maar hebben toch een vintage gevoel.

Het 48-inch Aga Elise fornuis is het middelpunt van de keuken van de Flanagans. De glanzende porseleinen tegel weerspiegelt het licht van de aangrenzende muur met ramen.

Het kiezen van de apparatuur

Het begon allemaal met het fornuis. Tracy en Ryan hadden hun keuken niet gepland met dit 48-inch Aga fornuis in hun achterhoofd. Ze hadden het keukenplan opgesteld rond een veel kleiner 36-inch fornuis dat een heldere kleur aan de ruimte zou geven. Maar toen ze een groot, ouderwets gietijzeren fornuis zagen in de loft van een vriend in New York City, werden ze verliefd en moesten ze er zelf een hebben.

aga-elise-kookplaat-gamma

Ze wilden het uiterlijk van het fornuis van hun vrienden, maar hoopten iets te vinden dat minder zwaar en energie-efficiënter was. Een beetje onderzoek bracht de Aga Elise lijn aan het licht, die aan al hun eisen voldeed – en, zie daar, Designer Appliances had een vloermodel beschikbaar. Het enige addertje onder het gras? Het was 48 inch breed, een hele voet groter dan de ruimte die ze hadden toegewezen.

“Kan je een 48 inch passend maken?” Ryan vroeg Carly tijdens een telefoontje kort daarna. Gelukkig kon ze dat, met een beetje herschikken. Door de ingang naar het damestoilet te verplaatsen, hadden ze genoeg extra ruimte om mee te spelen.

Nog een probleempje: het bredere fornuis betekende ook dat ze een grotere, sterkere afzuigkap nodig hadden voor de ventilatie. Om die goed te kunnen monteren, moesten ze de steunen in het keukenplafond verstevigen – een extra bouwstap die ze niet hadden voorzien.

Een goede tip: Beslissen over uw toestellen vóór uw kastplan opstelt, kan u tijd, geld en gedoe besparen. Zie voor meer informatie onze uitgebreide gids over apparaatmaten.

Om de traditionele look van de kamer te behouden, kozen ze voor een Miele vaatwasser. Het is een paneelvaatwasser, zodat hij opgaat in de andere kasten; er is geen glanzende metalen afwerking of digitaal bedieningspaneel dat de rust van de kamer verstoort.

Het enige roestvrijstalen apparaat in hun huis, een Bosch Franse deur koelkast, is weggestopt in een minder zichtbare hoek van de keuken om de esthetiek te behouden.

Het enige roestvrijstalen apparaat in huis, een Bosch Franse deur koelkast, is weggestopt in een hoek om de meer traditionele uitstraling van de keuken te behouden.

Het leven tijdens de verbouwing

De familie Flanagan kon niet in hun huis zijn tijdens het deel van de renovatie waarin de asbestsanering werd uitgevoerd. Dat werk vertraagde het project een week en betekende dat ze twee weken in een hotel moesten verblijven.

Pro Tip: Oudere huizen bevatten vaak asbest – iets waar u misschien pas achter komt als de sloop begint. Zorg voor een noodplan voor het geval u uw huis moet verlaten terwijl het wordt gesaneerd.

Open rekken en een messing ophangrail van deVol houden kookbenodigdheden binnen handbereik.

Waar de familie het meest van houdt

Nu bengelen de gepatineerde koperen potten van Tracy en Ryan aan die DeVol rail, klaar om het eten te bereiden op hun geliefde Aga fornuis.

En het heeft hun investering meer dan waar gemaakt. In feite, vonden ze dat het de vraag naar de meeste aanrecht apparaten elimineerde.

“Alles warmt zo snel op, dus we hebben echt geen magnetron meer nodig, en we hebben de broilerlade, dus we hebben geen broodrooster meer nodig,” zegt Tracy. Ryan voegt eraan toe: “Er is geen digitaal scherm in de kamer.”

Pro Tip: Een fornuis met een kleine tweede oven of een boilerlade kan de noodzaak van een broodrooster op het aanrecht wegnemen.

Door het ontbreken van digitale herinneringen kunnen de Flanagans zich beter concentreren op hun gezin, of ze nu pasta en sauzen koken voor een doordeweeks etentje met hun twee kinderen of vrienden en familie vermaken tijdens hun jaarlijkse cioppino-diners. “Alleen al dat evenement maakt deze keuken de moeite waard,” zegt Ryan.

Het past bij een huis dat gebouwd is om te entertainen. “We hebben deze oude speakeasy uit de jaren 1940 in onze kelder. We organiseren diners en trekken ons dan terug in de kroeg”, zegt Tracy.

Hoewel ze momenteel op jacht zijn naar een antieke Britse bakkerstafel om het tafereel compleet te maken, heeft het gezin genoeg manieren gevonden om van samenzijn een prioriteit te maken. “Het fornuis is zo handig,” zegt Tracy. “Er zijn meerdere ovens, dus een van ons kan met de kinderen bakken of iets voorbereiden terwijl de ander het eten klaarmaakt.”

Combineer dat gevoel van intimiteit met de combinatie van doordachte details, en er is geen twijfel dat deze keuken de tand des tijds zal doorstaan.

Een open opbergvak en zorgvuldig gekozen messing hang- en sluitwerk geven de StarMark kasten een op maat gemaakte, persoonlijke look en feel.

Ryan en Tracy’s Advies voor Verbouwers

“Wat meer dan wat dan ook waar is voor de renovatie was dat oude gezegde…Wat is dat oude gezegde? Een ons planning scheelt een ons’, zegt Tracy lachend. Haar nummer één tip voor mensen die klaar zijn om aan een eigen project te beginnen: “Koop je apparaten vroeg. We spotten met het idee om zo vroeg in het proces al apparaten te kopen, maar we hebben geleerd dat het heel lang duurt voordat dingen er zijn. Door onze apparaten enkele maanden voor de eerste hamerslag te kiezen, hebben we ons echt kunnen redden. Als we het tot het laatste moment hadden uitgesteld, hadden we moeten inleveren op kwaliteit alleen maar om iets fysiek in de ruimte te hebben.”