Kan een Dutch Oven in de vaatwasser?

Vaatwassers zijn geweldige uitvindingen, dat zal niemand betwisten. Hoewel ze met valkuilen kunnen komen – dat vergeten we meestal. We laden ze in en ontspannen ons terwijl dit geliefde apparaat een saai huishoudelijk karwei voor ons opknapt.

Hetzelfde kan gezegd worden van de vereerde en eeuwenoude uitvinding van een kookpot die bekend staat als de gietijzeren Nederlandse oven. Het zijn prachtige zware kookpotten die we inladen, boven een warmtebron plaatsen en ons ontspannen. Terwijl dit geliefde kooktoestel een huishoudelijke klus voor ons klaarmaakt.

Helaas voor ons kan het combineren van de twee ertoe leiden dat de Nederlandse oven op de tweede plaats komt doordat zijn mooie uiterlijk, functionaliteit en levensduur jammerlijk worden verkort. Mij wordt vaak gevraagd “kan mijn Nederlandse oven in de vaatwasser?”

Volgens de instructies van de fabrikant kunt u uw geëmailleerde Dutch oven in de vaatwasser reinigen. De vaatwasser gebruikt schurende schoonmaakmiddelen die op den duur het glazuur van de oven dof maken. Uw gietijzeren Dutch oven met de hand wassen in een sopje en goed drogen houdt het oppervlak van uw Dutch oven glanzend en anti-aanbak.

Kan ik een Nederlandse oven in de vaatwasser doen - Is dat veilig?

Lees verder voor de feiten en beslis dan zelf…

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als je een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.