Ideeën voor keukeneilanden om uw ruimte te maximaliseren


Een keuken eiland is een van de grote redenen mensen willen verbouwen. Het hebben van een geeft je de ruimte om te spreiden terwijl u kookt en biedt een plek voor vrienden en familie om rond te hangen op hetzelfde moment. Het is ook een slimme plek om extra apparaten te installeren, zoals een wijnkoelkast of drankkoeler – of, afhankelijk van waar uw gootsteen zich bevindt, de vaatwasser. Het is zo veelzijdig en nuttig. Het zou zomaar je hoofdkwartier voor huiswerk, happy hour en weekendontbijt kunnen worden.

Er zijn tal van keukeneiland ideeën die er zijn om te overwegen als u het plannen van uw keuken remodel, en de beste kan u helpen het slimste gebruik van uw ruimte. Onder alle andere keuken ontwerp trends, hebben we veel klanten zien kiezen om hun keuken te openen in een andere kamer, zoals een eetkamer of aangrenzende ontbijtzaal, om een eiland te passen. Als je een oudere keuken hebt, heb je misschien een schiereiland dat meer vierkante meters in beslag neemt dan je zou willen, en wil je het inruilen voor iets meer gestroomlijnd.

Scroll verder om enkele van de beste keukeneiland ideeën te zien die we de laatste tijd hebben gezien.

1. Bouw een magnetron in

Idee voor kookeiland met magnetronlade en Wolf fornuis
Een magnetronlade is strategisch geplaatst in dit keukeneiland, tegenover het Wolf fornuis.

Ontwerp door Dawn Reeves Design (@dawnreevesdesign); foto door Ryan McDonald (@rymcdon)

Er is veel om van te houden in deze keuken van Dawn Reeves Design, te beginnen met die dubbele Sub Zero koelkasten met blauwe kastpanelen. Als u beter kijkt, ziet u een handige magnetronlade die in het eiland is ingebouwd. We houden van deze plaatsing, recht tegenover het Wolf fornuis, zodat u alles in één keer kunt opwarmen en naar het eiland kunt schuiven voor een informeel diner.

2. …Of een wijnkoelkast

Wijnkoelkast in keukeneiland idee
Een wijnkoelkast ingebouwd in de hangkant van dit kookeiland geeft gemakkelijk toegang tot flessen zonder dat het de kok in de weg zit.

Ontwerp en foto door Emily van Project Ivel (@projectivel)

Je denkt misschien dat je geen ruimte hebt voor een wijnkoelkast, maar het zou zomaar kunnen dat je er op deze manier stiekem eentje in kunt bouwen. De zitkant van een kookeiland is een geweldige verborgen plek. We vinden het geweldig hoe het 15-inch apparaat naast de barkrukken kan worden geplaatst. Deze keukenopstelling kan niet handiger.

3. Voeg een keukeneiland tafel toe

Keuken eiland tafel idee in blauw en witte keuken
Een uitbouw met mahoniehouten blad is de perfecte plek voor het ontbijt.

Ontwerp door Maggie Mangano; foto door Kristyna Saja/Designer Appliances

Huiseigenaar Ruth Williams was een beetje sceptisch toen haar keukenontwerper, Maggie Mangano, voorstelde om aan het einde van haar nieuwe eiland een gedeelte toe te voegen dat was bekleed met een contrasterend materiaal. Ze hadden de indeling al verschoven van een schiereiland naar een heel lang, recht eiland. Maar Mangano had gelijk, zegt Williams. “Mijn man en ik ontbijten hier bijna elke dag.” Ze kochten het hout bij Grothouse.

Aan de andere kant van het eiland staat een drankkoeler en planken voor hun kookboekenverzameling.

Het BlueStar-gamma is een aangepaste kleur, en de lamp is van Ballard Designs (Williams schilderde hem in haar kleurenpalet).

4. Gebruik in plaats daarvan meubels

Keukeneiland idee met vintage tafel en vintage Viking fornuis
Een vintage werktafel is de ideale aanvulling op dit vintage Viking fornuis.

Ontwerp en foto door Peter Pennoyer Architects (@peterpennoyerarchitects)

Deze charmante Engelse keuken ontworpen door Peter Pennoyer Architects heeft een “unfitted” benadering, wat betekent dat bijna alles, inclusief het vintage Viking fornuis, vrijstaand is – geen muren van kasten hier. De houten werktafels passen er perfect bij.

5. Wikkel de stoelen er omheen

Keukeneiland idee met wraparound zitplaatsen
Met rondlopende zitplaatsen passen er meer mensen aan het eiland.

Ontwerp door J. Patryce Design (@jpatrycedesign); foto door Kirsten Francis (@kirstenrfrancis)

Deze zwart-witte keuken heeft een coole mod-draai, dankzij de afgeronde meubels en de wereldbolverlichting. Het eiland heeft aan twee kanten een overhangend aanrechtblad, zodat er meer mensen kunnen rondhangen. Zorg er wel voor dat je aan alle kanten genoeg ruimte hebt om achter de mensen langs te lopen. U wilt geen verkeersopstoppingen of een te krappe ruimte om te passeren. Anderhalve meter is royaal; iets meer dan anderhalve meter kan in geval van nood voldoende zijn, afhankelijk van uw specifieke ruimte.

6. Dubbel omhoog

Keuken eiland idee met twee eilanden
Als je de ruimte hebt, kun je misschien beter twee eilanden gebruiken dan één.

Ontwerp en foto door Jade Lundgren (@jadelundgren)

Deze dubbele eilandkeuken is net zo goed uitgerust om te koken als een restaurant, en we vinden het geweldig hoe de “kombuis” lay-out alles binnen handbereik brengt. De matwitte Cafe-toestellen dragen bij tot de stijlfactor. Er is een fornuis en vaatwasser aan twee kanten van de rechthoek, en een enkele oven aan de andere kant – alles wat je nodig hebt om een grote maaltijd zoals Thanksgiving voor te bereiden. De achterwand met zijn smalle plank is ook een mooi (en praktisch) detail.