De beste ijsbereiders voor onderbouw in 2022, beoordeeld


Een ijsmaker voor in de toonbank is de ultieme luxe. Stel dat u een huiseigenaar bent die trots is op zijn keuken en graag thuis entertaint. Er is één belangrijk element dat elk goed feest nodig heeft: veel ijs. Daarom bent u misschien op zoek naar een apparaat dat genoeg ijs produceert voor groepscocktails en geen ruimte inneemt op het aanrecht: een ijsmaker voor onder de toonbank.

We komen vijf soorten mensen tegen die een ijsblokjesmachine willen:

1. De alles-maar-koelkast eigenaar

U heeft de beste koelkast op de markt gekocht. Hij gaat een decennium mee, zijn luxe, ruime interieur wordt alleen geëvenaard door zijn elegante buitenkant, en hij houdt uw produkten perfect koud en vers. Hij heeft absoluut alles wat u zich maar kunt wensen, behalve een ijsmaker. (Sommige topklasse koelkasten hebben geen geïntegreerde ijsmaker, omdat dat de eerste onderdelen zijn die stuk gaan). Nu zou je willen dat je er een had.

2. De Entertainer

Je houdt ervan om etentjes, brunches en vakantiebijeenkomsten te organiseren. Je plant het menu een maand op voorhand, je gaat elke dag naar de markt in de week van je evenement voor de meest verse ingrediënten, en je hebt voor iedereen met de hand een plaatskaartje geschreven. Elk element van je feest is perfect gepland, behalve wanneer het tijd is om water en cocktails te serveren. Je bent het zat om een vriend te vragen naar de supermarkt te rennen voor een extra tas.

sub-zero-paneel-klaar-ijs-maker-1

3. De Barman

Dus je hebt je droombar in elkaar gezet. Je wijnkoeler is hypermodern en perfect op temperatuur, je drank is van de bovenste plank, en je champagneglazen en martini-glazen zijn jaloersmakend modern. Maar je moet je constant losrukken van je gasten om naar je keuken te rennen om ijs te halen.

4. 4. De fijnproever

Je houdt van een koel, hoog glas ijswater (oké, of frisdrank) dat perfect knapperig smaakt. Je droomt van helder, vers ijs op aanvraag, en veel van. Je zou er een eind voor omrijden om bij een Sonic drive-thru te komen voor dat zachte, knapperige korrelijs.

5. De ruimtebespaarder

U woont in een appartement en hebt maar weinig ruimte op het aanrecht – het is zelfs het kostbaarste onroerend goed van uw appartement! Je zou niet graag nog een vierkante centimeter opgeven voor een nieuw apparaat. Als je maar gebruik kon maken van de ruimte onder je schaarse aanrecht.

Of u nu een alles-maar-koelkast eigenaar, entertainer, barman, kenner of ruimtebespaarder bent, wat u nodig hebt om uw huis en drank situatie te verbeteren is een ijsmaker voor onder de toonbank.

Echt Residentieel drankencentrum, ingebouwde ijsmaker, en wijnkoelkast
Een True Residential ingebouwde ijsmaker geïnstalleerd tussen een drankencentrum en wijnkoelkast.

Wat is een ijsmaker voor onder de toonbank?

Een ijsmaker voor onder de toonbank is een apparaat dat los staat van uw koelkast. Het wordt geïnstalleerd onder uw aanrecht, net als een vaatwasser of drankkoeler, en het produceert een gestage aanvoer van vers ijs.

Soorten ijsmakers voor onderbouw

Er zijn stilistische beslissingen die u zult moeten nemen bij de aankoop van een ijsmachine voor onderbouw:

Ingebouwd vs. Vrijstaand vs. Draagbaar

 • Ingebouwd ijsmakers worden rechtstreeks in uw keukenkasten ingebouwd, wat betekent dat ze naadloos en geïntegreerd onder het aanrecht passen.

 • Vrijstaand ijsmakers staan op zichzelf en hoeven niet te worden ingebouwd. De zijkanten van een vrijstaande ijsmaker zijn meestal afgewerkt, en de voorkant heeft meestal ventilatie.

 • Draagbare ijsmakers zijn meestal kleiner. Ze kunnen overal worden geplaatst, of dat nu op of onder uw aanrecht is, zolang ze maar in de buurt van een stroombron staan. Een nadeel is dat u het water van deze ijsmaker met de hand moet bijvullen, maar een voordeel is dat u geen nieuw leidingwerk hoeft te installeren om de machine te voeden.

types-van-ijsmakers-2

Bin Stijl vs. Pan Stijl vs. Emmer Stijl

 • Bin stijl ijsmakers zijn voorzien van verwijderbare opbergbakken.
 • Emmer Stijl ijsmakers slaan ijs op in een uitneembare roestvrijstalen emmer.
 • Pan Stijl ijsmakers zien eruit als kleine koelkasten waar u in kunt duiken om ijs uit te halen, hoewel sommige ook dispensers hebben.

Binnen vs. Buiten (sommige kunnen beide zijn!)

IJsmakers voor buiten zijn gebouwd om de elementen (regen, wind, sneeuw) te weerstaan. Dit betekent dat onderdelen zoals deurpanelen, scharnieren en ventilatormotoren gemaakt kunnen zijn van materialen die beter bestand zijn tegen weersinvloeden. Bovendien moeten ijsmakers voor buitengebruik ijs kunnen produceren bij elke buitentemperatuur, hoe sterk die ook schommelt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat uw machine tijdens een hittegolf of sneeuwstorm wordt uitgeschakeld. Sommige ijsmakers, zoals de True Residential ijsmaker, kunnen zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd.

Sub Zero inbouw ijsmachine
Sub Zero

Redenen waarom u van een ijsmaker voor in de toonbank zult houden

Als u eenmaal een ijsmaker voor in de toonbank hebt, zult u nooit meer weten hoe u zonder hebt kunnen leven. Hier is waarom:

1. Overvloedig ijs

Een ijsmaker voor onder de toonbank levert de hoeveelheid ijs die nodig is voor het hele gezin, of voor een gastheer die vaak optreedt als entertainer. Als u voortdurend ijsbakken bijvult en er nooit genoeg is, dan is een ijsmachine voor onder de toonbank de tijdbesparende machine waar u verliefd op zult worden.

2. Vers ijs

Er is niets erger dan oudbakken ijs. De eerste paar slokjes van je drankje zijn heerlijk, en dan een minuut later, wanneer je ijsblokjes net beginnen te smelten, proef je de grote fout die je hebt gemaakt door oud ijs in je drankje te doen. Met een ijsmachine voor onder de toonbank is uw ijs altijd vers.

soorten-ijs-voor-cocktails-1

3. Verschillende vormen

Liefhebbers van cocktails, ontmoet uw favoriete functie. Het mooie van een ijsmaker voor in de toonbank is dat je je kunt uitleven met de vormen. Veel toonbank ijsmakers zijn in staat om ijs te produceren in verschillende vormen: halvemaanvormig, geplet, in blokjes gesneden, gegolfd, tophat, en nugget ijs. Bepaalde vormen zijn beter voor bepaalde dranken: Crushed ice koelt je drankje snel af en smelt snel, dus een cocktail die baat heeft bij verdunning, zoals een mojito, zou er baat bij hebben. Andere dranken, zoals een whiskey on the rocks, hebben een ijsblokje nodig dat langzaam smelt, zoals een groot blokje, zodat de smaak consistent blijft terwijl u nipt.

4. Hoogwaardig, helder ijs

Het ijs dat u uit uw normale ijsbakjes haalt, heeft de neiging troebel te zijn. Hoe komt dat? Nou, dat komt door onzuiverheden. Je kunt het water eerst koken om het te ontdoen van die onzuiverheden, maar niemand heeft zin om daar de tijd voor te nemen en het vervolgens te laten afkoelen. Ingebouwde ijsmakers kunnen helder ijs maken, dat wil zeggen ijs zonder onzuiverheden dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook superieur qua smaak.

5. Meer vriesruimte

In vriezers ingebouwde ijsmakers nemen kostbaar onroerend goed in beslag. Met een ijsmaker onder de vriezer kunt u kiezen voor een vriezer zonder ijsmaker, waardoor er ruimte vrijkomt voor meer diepvriesproducten en voorraden.

6. Meer ruimte op het aanrecht

Als u zich niet kunt voorstellen dat u nog een vierkante centimeter aanrechtruimte opgeeft aan nog een apparaat, dan is een ijsmaker voor onder de toonbank de perfect weggestopte machine voor u.

Scotsman ijsblokjesmachine in huisbar
Dit project van Creative Cabinet Designs in Kinnelon, New Jersey, is voorzien van een Scotsman ijsmachine.

Redenen waarom u misschien niet van een ingebouwde ijsmaker houdt

Aan de andere kant is een onderbouw ijsmachine misschien niet de juiste keuze voor uw huis. Hier zijn drie dingen om te overwegen:

1. U gebruikt geen die veel ijs

Onderzetters zijn bedoeld voor mensen die veel ijs nodig hebben, zoals mensen met grote gezinnen en mensen die vaak entertainen. Als u zelden naar ijs grijpt, hoeft u waarschijnlijk niet te investeren in een ijsmachine voor onder de toonbank. We raden u aan die ruimte te gebruiken voor iets praktischer, zoals een koelkast voor dranken of een extra vaatwasser.

2. Uw vriezer heeft al een ijsmaker, hij is alleen klein

U zou graag wat meer ijs bij de hand hebben, maar u ziet dat ijsmakers voor onder de toonbank veel ijs produceren. In dat geval zou u kunnen overwegen om te investeren in een kleinere, draagbare ijsmaker die u onopvallend kunt opbergen en naar behoefte kunt gebruiken.

3. Het vergt onderhoud

Je bent geïntrigeerd door ingebouwde ijsmakers, maar het onderhoud is voor jou een spelbreker. U moet een ijsmaker ongeveer om de zes maanden schoonmaken, dus u moet beslissen of de tijd die u aan het schoonmaken besteedt, het extra verse ijs waard is.

Echte Residential ijsmaker in buitenbar
Een True Residential ijsmaker en drankencentrum in een buitenbar.

Hoe te winkelen voor een ijsmaker voor onder de toonbank

Er zijn zeven factoren waarmee u rekening moet houden wanneer u verschillende modellen ijsmakers overweegt. We leggen ze even uit, waarom ze belangrijk zijn en welke vragen u zich als potentiële koper moet stellen:

1. Grootte en capaciteit

U wilt een ijsmachine die in uw ruimte past en die de hoeveelheid ijs kan opslaan die u wenst.

Wat de afmetingen betreft: De standaardbreedte voor ijsmakers is 15 inch. U moet de hoogte en diepte van de ruimte onder uw aanrecht meten, en ervoor zorgen dat de ijsmaker die u overweegt in die ruimte past met wat ruimte aan de zijkanten en bovenkant (om de ijsmachine goed te kunnen ventileren).

Wat de capaciteit betreft: U moet rekening houden met de hoeveelheid ijs die u op een dag nodig denkt te hebben en met de hoeveelheid ijs die de machine kan opslaan. Sommige machines kunnen bijvoorbeeld tot 80 pond ijs produceren op een dag, maar kunnen slechts 30 pond ijs opslaan.

VRAGEN TE STELLEN: Zal deze ijsmaker in mijn ruimte passen? (Is de breedte standaard? Past hij in de hoogte en diepte van mijn beschikbare ruimte onder de toonbank?) Hoeveel ijs kan hij in één keer maken en opslaan?

2. Kwaliteit van het ijs

De kwaliteit van het ijs wordt bepaald door twee factoren: de vorm van het ijsblokje en de helderheid.

Wat betreft de vorm: IJsmakers kunnen verschillende vormen produceren. Bijvoorbeeld halvemaanvormig, geplet, in blokjes gesneden, gegolfd, “hoge hoed” en nugget ijs. U zult verschillende vormen nodig hebben voor verschillende dranken (zo is klompijs het beste voor dranken die snel gekoeld en verdund moeten worden). Let er bij het kiezen van een ijsmachine op dat deze de vorm van uw voorkeur produceert, en onderzoek of deze meerdere vormen kan produceren.

Wat betreft de helderheid: U wilt een heldere ijsmaker kopen. Deze apparaten produceren ijs zonder onzuiverheden, wat er mooier uitziet en beter smaakt.

VRAGEN OM TE STELLEN: Welke ijsblokjesvormen kan deze machine maken? Produceert hij helder ijs?

3. Koelsysteem

Het koelsysteem zorgt voor de interne warmteontwikkeling in een ijsmachine. U zult willen weten of u een ijsmachine zoekt die een luchtgekoeld systeem gebruikt of een compressor-gebaseerd systeem. Een luchtgekoeld systeem, dat geen grote ventilatieopeningen nodig heeft om de warmte te laten ontsnappen, werkt vaak beter bij hoge omgevingstemperaturen. U zult ook willen controleren of een koelsysteem stil werkt, vooral als het in uw keuken wordt geplaatst.

VRAGEN OM TE STELLEN: Is het koelsysteem van deze ijsmaker luchtgekoeld of op basis van een compressor? Maakt hij veel lawaai?

4. Afvoer

Er zijn twee belangrijke afvoermogelijkheden voor ijsmakers: een zwaartekrachtafvoer of een afvoerpomp. De keuze voor een van de twee is afhankelijk van de plaats van installatie.

Zwaartekracht afvoer: U kunt het beste voor een zwaartekracht afvoer gaan als u een keukenafvoer heeft binnen een tot twee meter van de plaats waar u uw ijsmaker installeert – op die manier zal de zwaartekracht het afvoerwerk kunnen doen.

Afvoerpomp: Als u uw ijsmaker verder weg installeert, moet u een afvoerpomp kiezen-het zal het overtollige water wegvoeren van uw machine en het in de afvoer duwen. De afvoerpomp kan in uw ijsmaker zijn ingebouwd, of u moet een externe pomp aanschaffen.

VRAGEN OM TE STELLEN: Met welk type afvoer wordt deze ijsmaker geleverd, zwaartekracht afvoer of afvoerpomp?

5. Water Toevoer

Om ijs te maken, heb je natuurlijk water nodig. Daarom hebben uw onderbouw ijsmakers een speciale waterleiding nodig, dus zorg ervoor dat er toegang is tot een waterleiding op de plaats in uw keuken waar u uw ijsmaker wilt installeren.

VRAGEN OM TE STELLEN: Heb ik toegang tot een speciale waterleiding voor een ijsmaker in mijn keuken?

6. Onderhoud

Om je ijsmaker te onderhouden, moet je hem minstens een keer in de zes maanden schoonmaken. Kijk op de website van de fabrikant van uw ijsmaker voor modelspecifieke reinigingsinstructies. Maar we hebben zes algemene stappen voor het schoonmaken van uw ijsmaker in de FAQ’s hieronder opgenomen.

VRAGEN OM TE STELLEN: Moet ik speciale reinigingsmiddelen kopen om deze ijsmaker te onderhouden? Hoe vaak moet ik hem schoonmaken, en is dat moeilijk?

7. Aanpassingsopties

Veel ijsmakers worden geleverd met aangepaste afwerkingsopties. Een paneelklare optie betekent dat u kunt profiteren van de schoonheid van een ingebouwde ijsmaker, en dat u hem zo kunt ontwerpen dat hij bij uw omringende kasten past. Sommige ijsmakers worden echter geleverd met een standaard roestvrijstalen afwerking, dus als u maatwerk op prijs stelt, moet u voor de aankoop controleren of uw model hiervoor geschikt is.

VRAGEN TE STELLEN: Welke opties heeft deze ijsmaker voor afwerkingen en kleuren? Is er een paneel-klaar optie, of alleen roestvrij staal?

Deze Sub Zero paneelklare ijsmaker past precies in de keukenkastjes.

Onze Top 5 ijsmakers voor onderbouw

1. Sub Zero ijsmakers

Sub Zero UC15I

De Sub-Zero UC15I is een 15-inch ingebouwde ijsmaker. Hij produceert tot 50 pond heldere achthoekige ijsblokjes per dag en kan er 25 opslaan. Deze ijsmaker heeft automatische ontdooiing, waterfiltratie, een LED-bakverlichting en een afwerking die geschikt is voor panelen. U kunt het gewenste type afvoer kiezen, zwaartekrachtpomp of afvoerpomp (UC15IP).

De Sub-Zero UC15IO is het buitenmodel van deze ijsmaker.


2. XO Apparaten

XO XOUIM1565OP

De XO XOUIM1565OP is een 15 inch, ingebouwde ijsmaker die dagelijks tot 65 pond kristalheldere ijsblokjes kan produceren. De machine heeft een opslagcapaciteit van 25 pond, een nulspeling scharnier, en ventilatie aan de voorkant. U moet een aantal keuzes maken wat betreft stijl (vingerafdrukbestendig roestvrij staal of een afwerking die geschikt is voor panelen) en afvoer (zwaartekrachtafvoer of afvoerpomp).


3. Perlick ijsbereiders

Perlick H50IMSR

De Perlick H50IMSR is een 15 inch ingebouwde ijsmaker die zowel binnen als buiten kan worden geïnstalleerd. Hij kan tot 55 pond heldere, top-hat-vormige ijsblokjes per dag produceren, en heeft een opslagcapaciteit van 27 pond. Deze ijsmaker heeft een geforceerde luchtkoeling en is voorzien van ventilatieopeningen aan de voorzijde. Voor de afwerking kunt u kiezen uit roestvrij staal met een rechtsdraaiende of linksdraaiende deur (H50IMSL), of een optie waarbij een paneel op maat nodig is (H50IMW). Er is ook een ADA-versie van dit model (H50IMSADR).

De H80CIMSADL is Perlick’s cubelet ijsmaker. Hij produceert tot 80 pond kauwbaar, klompvormig ijs per dag, en heeft de capaciteit om 22 pond op te slaan. U kunt kiezen uit een roestvrijstalen of paneelklare (H80CIMWAD) afwerking. Deze ijsmaker voldoet ook aan de ADA-normen.


4. Scotsman ijsmakers

Scotsman SCCG50MB1SU

De Scotsman DCE33PA1SSD Cuber Series is beoordeeld als een van onze beste ijsmakers. Het produceert kristalhelder, smaakvrij, geurloos, langzaam smeltend ijs. Het geheim is Scotsman’s unieke ijsblokjesvorm die lijkt op een hoge hoed waardoor uw drankjes niet te veel worden verdund. Deze 15-inch machine kan tot 30 pond ijs per dag produceren en slaat 26 pond ijs op. Hij heeft een automatische uitschakeling voor de veiligheid. Voor de afvoer kunt u kiezen uit een zwaartekrachtafvoer of een afvoerpomp. De machine wordt geleverd met een roestvrijstalen behuizing en een aluminium deur, maar het deurpaneel kan gemakkelijk worden vervangen door een paneel op maat.

Wij verkopen twee Scotsman ijsmakers in de Brilliance Series. De eerste is de SCCG30MA1SS Clear Ice Machine. Deze produceert Scotsman’s kenmerkende top-hat-vormige ijs dat helder is en uw drankjes niet zal verdunnen. Deze ijsmaker produceert tot 30 pond ijs per dag en kan tot 26 pond ijs opslaan. Hij heeft een zelfsluitende deur en binnenverlichting om het energieverbruik te helpen verminderen. Op het bedieningspaneel bevindt zich een LED-indicatielampje dat aangeeft wanneer het apparaat is ingeschakeld, wanneer er water in het apparaat zit en wanneer het apparaat moet worden gereinigd. Voor de afwerking kunt u kiezen voor een paneel op maat of een deur van roestvrij staal. En voor de afvoer kunt u kiezen uit een zwaartekrachtafvoer of een afvoerpomp.

De volgende ijsmachine die we verkopen in de Brilliance Serie is de SCN60PA1SS Nugget Ice Machine. Dit 15-inch apparaat, dat is gerangschikt als een van onze beste ijsmakers, produceert tot 80 pond kauwbare, klompvormige ijsblokjes per dag. De rest van de functies is gelijk aan die van de SCCG30MA1SS Clear Ice Machine, dus als u kiest voor een Brilliance ijsmachine, is het de vraag welke vorm ijsblokjes u wilt (top hat of nugget), en hoeveel ijs u dagelijks wilt produceren (30 pond of 80 pond).

De Scotsman SCCG50MB-1SU is een 15-inch ijsbereider voor onder de toonbank met een LED-indicatielampje. Hij kan tot 65 pond ijs per dag produceren en er tot 26 opslaan. Deze machine produceert Scotsman’s unieke top-hat-vormige ijs dat uw drankjes niet zal verdunnen. De machine heeft ook een waterkwaliteitssensor die hard water detecteert en een controlesysteem dat bij elke oogstcyclus mineraalhoudend water verwijdert, waardoor er langer tussen reinigingsbeurten kan worden gewacht. De SCCG50MB-1SU heeft een verlichte bak en een zelfsluitende deur, die beide de toegang vergemakkelijken. Tot slot is het bedieningspaneel gebruiksvriendelijk; het informeert u of de stroom ingeschakeld is en herinnert u eraan wanneer het tijd is om schoon te maken. Het heeft een aangepast paneel/handvat en een roestvrijstalen kast. Deze ijsmaker is er ook in een versie voor buitengebruik, de SCCG50MB-1SS, die een roestvrijstalen afwerking heeft.

Tenslotte hebben we de Scotsman SCCP50MB1, dit is een heldere ijsmaker die tot 65 pond ijs per dag kan produceren en er 26 kan opslaan. Hij heeft alle kenmerken van de hierboven besproken SCCG50MB-1SU, behalve dat dit model een ingebouwde afvoerpomp heeft om het schoonmaken zo gemakkelijk mogelijk te maken. De Scotsman SCCP50MB1 is verkrijgbaar in een paneelklare uitvoering (SCCP50MB1SU) of een roestvrijstalen uitvoering (SCCP50MB1SS) die is goedgekeurd voor buitengebruik.


5. Echt Residentieel

True TUI15RSSD

De True Residential TUI15RSSD is een 15-inch heldere ijsmaker met een ingebouwd filter en afvoerpomp. U kunt hem binnen of buiten installeren – in beide gevallen kan hij per dag 28 pond ijs maken en tot 70 pond tegelijk opslaan, waarmee hij onze keuze is voor de grootste opslagcapaciteit. We vinden het geweldig dat u de verlichting kunt instellen op 14 verschillende standen en dat hij Energy Star-gecertificeerd is. Dit model heeft een roestvrijstalen afwerking.


Hoe installeer je een ijsmaker voor in de toonbank?

De installatie van een ijsmaker kan lastig zijn, dus we raden u aan een professionele loodgieter of aannemer in de arm te nemen. Maar als u het zelf wilt doen, zijn hier enkele do’s en don’ts:

DO: Zet uw plaats waterpas

Je ijsmaker werkt het best als hij waterpas staat, wat betekent dat je hem op een vlakke ondergrond moet installeren. Meet van tevoren of je keukenvloer waterpas is, en als dat niet zo is, gebruik dan stelpoten.

DO: Laat ruimte voor ventilatie

Om te voorkomen dat uw ijsmaker oververhit raakt, moet u aan alle kanten van de machine (ook aan de voor- en achterkant) wat ruimte vrijlaten. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing om de benodigde ruimte te bepalen.

NIET DOEN: Installeer in de buurt van warmtebronnen

Wat is de doodsvijand van ijs? Hitte! Stel uw ijsmaker niet bloot aan extra hitte van apparaten als grills, vaatwassers en ovens.

DON’T: Installeer een ijsmaker voor binnen buitenshuis

Binnen ijsmakers zijn niet ontworpen om de elementen (regen, sneeuw, wind, extreme hitte of kou) te weerstaan. Koop dus een ijsmaker voor buiten als u hem buitenshuis wilt installeren.


Conclusie

In dit artikel hebben we de wereld van de ingebouwde ijsmakers van boven naar beneden doorgenomen. We zijn begonnen met het bespreken van de mensen die het meeste baat hebben bij een ingebouwde ijsmaker – de alles-maar-koelkast eigenaar, de entertainer, de barman, de kenner, en de ruimtebespaarder – om u te helpen beslissen of dit apparaat het echt waard is om in te investeren.

U moet ook een goed idee hebben van de verschillende soorten van deze apparaten, wat ze kunnen doen, en hoe u er een kunt kopen die past bij uw ruimte en uw behoeften. Waar het op neerkomt is: Als u van cocktails en amusement houdt (of geobsedeerd bent door ijs), kunnen deze machines het organiseren een stuk gemakkelijker maken.


FAQs

Waarom zijn onderbouw ijsmachines zo duur?

Elk goed, stevig apparaat dat lang meegaat, zal een hoger prijskaartje hebben. Met name bij onderbouw ijsmakers koopt u een zeer krachtige machine in verhouding tot zijn compacte formaat. Enkele factoren die kunnen bijdragen aan het hoge prijskaartje van uw ijsmaker in het bijzonder zijn: grootte, capaciteit, merknaam, waterfilter, en de mogelijkheid om nugget-ijs te produceren.

Hoe lang gaan onderbouw ijsmachines mee?

Een goede vuistregel is vijf jaar, hoewel sommige ijsmakers meer dan tien jaar meegaan.

Heeft een ijsmaker voor onder de toonbank een afvoer nodig?

Ondergrondse ijsmakers moeten absoluut een manier hebben om af te voeren. Bij de keuze van een model zijn er twee afvoeropties: een zwaartekracht-afvoer of een afvoerpomp, en de keuze voor een van de twee is afhankelijk van de plaats van installatie.

U kunt het beste voor een zwaartekracht-afvoer kiezen als u een keukenafvoer hebt binnen een meter of twee van de plaats waar u uw ijsmaker plaatst – op deze manier kan de zwaartekracht het afvoerwerk doen. Als u de ijsmaker verder weg installeert, kunt u beter kiezen voor een afvoerpomp, die het overtollige water van de ijsmaker afvoert en via de keukenafvoer afvoert. De afvoerpomp kan in uw ijsmaker zijn ingebouwd, maar u kunt ook een externe pomp aanschaffen.

Hoe ver mag de ijsmaker van de gootsteen staan?

Dat hangt af van het type afvoer. Zoals we hierboven al zeiden, moet een ijsmaker met een zwaartekracht-afvoer op niet meer dan 2 meter afstand worden geïnstalleerd.

Zijn onderbouw ijsbereiders draagbaar?

Sommige ijsbereiders zijn draagbaar, maar niet allemaal. In de beschrijving van het model dat u overweegt, moet staan of het draagbaar is.

Hoe maak je een onderbouw ijsmachine schoon?

U moet op de website van de fabrikant van uw ijsmaker kijken voor modelspecifieke reinigingsinstructies. Maar, hier zijn zes algemene stappen voor het schoonmaken van uw ijsmaker:

 1. Haal de stekker van uw ijsmachine uit het stopcontact.
 2. Leeg uw ijsbak en was hem met afwasmiddel.
 3. Draai de watertoevoer van de ijsmaker dicht, verwijder de afvoerdop en laat de waterbak leeglopen in een lege bak. Plaats na het uitlekken de afvoerdop terug. Vul vervolgens de waterbak met één deel ijsmachinereiniger en twee delen water.
 4. Plaats de ijsbak terug, steek de stekker van de ijsmachine weer in het stopcontact en voer een reinigingscyclus uit.
 5. Gooi de eerste partij ijs weg. Vul dan opnieuw met schoon water en voer een nieuwe cyclus uit.
 6. Dump die partij ijs, en sluit dan de watertoevoer weer aan.

U moet uw ijsmaker minstens eens in de zes maanden schoonmaken.