10 Wijnkast Ideeën: Keukeneiland, Butler's Pantry & Meer


Een wijnkoeler lijkt misschien een verwennerij als je geen kenner of verzamelaar bent. Maar deze kleine apparaten – samen met hun neefje, de drankkoeler – kunnen veel doen voor het ontwerp en de functionaliteit van uw keuken.

Drankjes bewaren op een plek die gescheiden is van je koelkast, geeft je meer ruimte om vers voedsel te bewaren daar te bewaren, en het richt de stroom in je keuken. Als iemand dorst heeft, hoeft hij niet op het pad van de kok te gaan staan om te krijgen wat hij wil en kan er een file ontstaan.

Als je het zo bekijkt, lijken deze apparaten minder op een leuk hebbeding en meer op een slimme ontwerpbeslissing. Nu we het grootste deel van onze tijd in de keuken doorbrengen, willen we verschillende zones voor verschillende activiteiten. Overweeg een wijnkoelkast of drankkoeler als het hart van uw onderhoudende zone.

En die onderhoudende zone hoeft niet enorm groot te zijn om goed te functioneren. In het werk van onze designpartners en van andere interieurontwerpers zijn we uiterst creatieve ideeën tegengekomen om ze in te passen, of het nu gaat om grote zuilen of om wijn- of drankkoelers onder de toonbank.

Blijf scrollen om enkele van de beste plekken te zien die we hebben gezien, en maak je klaar om te chillen.


1. De koelkast flankeren

Sub Zero wijn en koelkast zuilen
Twee dubbele Sub-Zero wijnzuilen omlijsten een wand met speciale koelruimte in professionele stijl.

Ontwerp en foto via Sub Zero (@subzeroandwolf)

Vertel je gasten dat je je wijn kent zonder ze te vertellen dat je je wijn kent door twee dubbele Sub-Zero wijnzuilen te installeren, onderdeel van de Integrated Designer serie van het bedrijf van apparaten. De ene kan voor rode wijn zijn, de andere voor witte, of ze kunnen allebei worden afgestemd op de exacte temperaturen van de druivensoorten die u graag verzamelt. Deze apparaten staan naast twee koelkasten, zodat u uw favoriete flessen gemakkelijk kunt pakken tijdens het borreluur of het diner. U zult het geweldig vinden dat u het feest niet hoeft te verlaten om nog een rondje te pakken.

2. Tweeling met de Koelkast

Bosch Franse deur koelkast en Bosch Franse deur drankenkoeler
Een Bosch koelkast met deurvulling is de perfecte aanvulling op de grote Bosch koelkast met deurvulling die zich links van de koelkast bevindt.

Ontwerp door Villafane Design; foto door Designer Appliances/Kristyna Saja

Een koelkast met openslaande deuren is voor veel huiseigenaars de heilige graal omdat de deuren minder ruimte innemen (omdat ze minder breed zijn) en u bredere planken geven voor opslag binnenin; u kunt er ook al uw verse voedsel op ooghoogte in bewaren, in tegenstelling tot een ouderwetse koelkast met vriezer en bovenkant. Bovendien houden we gewoon van de moderne look. Deze Bosch koelkast is daar een goed voorbeeld van. Dus waarom niet dubbel zo veel? Een drankenkoeler met Franse deur heeft dezelfde voordelen en ziet er elegant uit onder het aanrecht.


3. Ontsnappen naar het eiland

Marvel drankkoeler ingebouwd in keukeneiland
Een Marvel drankenkoeler geplaatst aan het uiteinde van dit eiland, vlakbij de aangrenzende bar, koelt mixers en andere dranken.

Ontwerp door Maggie Mangano van MAM Designs Inc.; foto door Kristyna Saja/Designer Appliances

Een extra lang eiland vervangt wat een schiereiland was in deze keuken. Designer Maggie Mangano plaatste vervolgens een tafel aan de ene kant van het kookeiland, recht tegenover een koffiestation, en een Marvel drankenkoeler aan de andere kant, naast de natte bar. Het resultaat is een perfecte stroom, ’s morgens en ’s avonds.


4. Opzij naar de toonbank

Wijnkoelkast in keukeneiland idee
Een slanke 15-inch wijnkoelkast past precies in dit multifunctionele kookeiland.

Ontwerp en foto door Emily van Project Ivel (@project_ivel)

Denk je dat je nergens in je keuken een wijnkoeler kunt plaatsen? Overweeg dan om één barkruk weg te halen. Dat is alle ruimte die je aan je eiland nodig hebt voor een wijnkoeler, zoals de foto hierboven laat zien. Er is zelfs ruimte voor een extra opbergkast en een lade links, ideaal voor het opbergen van wijnopeners, roerstaafjes, servetten, en al je andere essentiële gastheeruitrusting.


5. Loungen in de wasruimte

Sub Zero drankenkoeler in wasruimte met Samsung wasmachine en droger
Een Sub-Zero drankenkoeler van normaal formaat vult deze met Samsung uitgeruste wasruimte, samen met een extra vaatwasser

Ontwerp door Nikole Starr Interiors (@nikolestarrinteriors); foto door Colleen Scott (@collscottphoto)

Deze wasruimte ontworpen door Nikole Starr Interiors doet dubbele dienst als een verscholen feestzone. Er is een grote Sub-Zero wijnkoelkast en drankkoeler (ideaal voor frisdrank, bier en wijn), plus een extra grote afwasmachine die ideaal is voor de pint- en wijnglazen van gasten die niet in de afwasmachine in de keuken passen.


6. Luxueus genieten in een badkamer

Sub Zero koeler in primaire badkamer
Een Sub Zero koeler voor drankjes maakt het spa-gevoel in deze rustgevende badkamer compleet.

Ontwerp en foto via Sub Zero (@subzeroandwolf)

Laat je inspireren door je favoriete spa, en bouw een badmeubel rond een onderkoelde drankkoeler, zoals in dit Sub Zero-ontwerp. Je kunt een Sub Zero drankenkoeler niet alleen gebruiken om gebotteld water (of rosé) en gezichtsdoekjes te koelen, maar ook om favoriete oogcrèmes, sheetmaskers, mists en stenen gezichtsrollen in te bewaren. Ze voelen nog meer aan als een traktatie als ze koel zijn.

Bekijk onze exclusieve videoreview om erachter te komen wat Sub Zero onderzetters zoals zijn drank- en wijnkoelers onderscheidt.

7. Je aankleden in een kast

Sub Zero onderbouw wijnkoelkast en drankkoeler in een kast
Een Sub Zero onderbouw wijnkoelkast (links) en drankkoeler (rechts) maken dit de ultieme moderne kast/kleedkamer.

Ontwerp en foto via Sub Zero (@subzeroandwolf)

Deze Sub Zero kast kan Oprah’s kleedkamer een run voor zijn geld geven. Naast de wijn- en drankkoelers is er ook een ingebouwd koffiezetapparaat voor espresso’s en schuimige koffiedrankjes. De enige vraag is: Waarom zou je ooit ergens anders willen rondhangen?


8. Het maximale uit een kleedkamer halen

Uline drankkoeler in garderobe
Een Uline drankenkoeler met paneel past perfect in de mudroom van dit drukke gezin, zodat u op weg naar buiten gemakkelijk een drankje kunt pakken.

Ontwerp en foto door Bischoff Cabinetmaking (@bischoffcabinetmaking)

Deze mudroom van Bischoff Cabinetmaking heeft alles wat een druk gezin nodig heeft: planken en haken voor jassen en tassen, een bankje en onderplank voor schoenen, gesloten kasten om de spullen te verbergen die je niet wilt zien, en – een geniale zet – een drankkoeler die op ooghoogte is geïnstalleerd. Pak gewoon een flesje water of sportdrank, stop het in je tas en ga. Briljant!


9. Hanging at a Home Bar

Drankenkoeler in huisbar
Een drankkoeler onder de toonbank biedt plaats aan allerlei soorten drank in deze elegante thuisbar – en past dankzij het bijpassende frame en beslag prachtig bij de omringende kasten.

Ontwerp door Stonington Cabinetry & Design (@the_brothers_stonington); foto door Mike Van Tassell (@mikevantassell)

De componenten van een klassieke thuisbar, zoals te zien in Montclair, New Jersey gevestigde interieurontwerper Campbell Minister’s eigen huis: off-white gesloten en glas-front kasten, houten werkbladen, messing hardware, en een gespiegelde backsplash. De eenvoudige ondercounter drank centrum biedt koude opslag voor alle soorten dranken en een paar flessen wijn.


10. Onder een apparatengarage

Drankenkoeler in keuken
Een strategisch geplaatste drankenkoeler bewaart melk en creamers direct onder dit verborgen koffiestation.

Ontwerp: Stonington Cabinetry & Design (@the_brothers_stonington); foto door Chris Veith (@chrisveithinteriors)

Ten eerste, we houden van een verwijderbare ladder. Maar dat is nog niet eens het beste aan deze prachtige keuken. Aan de linkerkant bevindt zich een apparatengarage met schuifdeuren, ideaal voor het verbergen van aanrechtapparaten zoals uw koffiezetapparaat. En rechts eronder? Een drankenkoeler voor melk en room. Een opstelling die elke ochtend stroomlijnt.