Hoe ongelukken met snelkookpannen te voorkomen: 11 veiligheidstips

Snelkookpannen hebben in de loop der jaren een slechte reputatie opgebouwd als een keukenapparaat dat gemakkelijk kan ontploffen. Het probleem heeft zich genoeg voorgedaan dat veel mensen er bang voor zijn.

Een zeer groot bedrijf, dat ik niet bij naam zal noemen, kondigde de terugroeping aan van 900.000 snelkookpannen nadat er meer dan 100 gevallen van exploderende deksels waren geweest. Een paar van de andere grote merken werden geconfronteerd met soortgelijke rechtszaken.

Het kan gebeuren, maar het gebeurt tegenwoordig niet meer zo vaak omdat de veiligheidstechnologie rond snelkookpannen met sprongen vooruit is gegaan. Wat kunt u doen om veilig te blijven?

Hoe ongelukken met snelkookpannen te voorkomen

De terugroepacties zijn algemeen bekend op Google en dat geldt ook voor de mate waarin technologie en menselijke knowhow snelkookpannen veiliger hebben gemaakt dan ze ooit zijn geweest.

Disclaimer: Als een Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.