Beko Apparaten Beoordeeld: Betaalbare kwaliteit & stijl


Beko is nu meer dan vier jaar in de VS. Het wil zich onderscheiden tussen bekende merken als GE, Whirlpool, Frigidaire en KitchenAid. Is Beko een merk dat je moet overwegen als je nieuwe apparaten nodig hebt?

Ik ben de oprichter van Designer Appliances, een vooraanstaande apparatenwinkel in New Jersey, en ik heb meer dan 15 jaar ervaring met apparaten. Mijn grootste probleem tijdens de pandemie was de beschikbaarheid van producten. Beko was een van de weinige merken die de problemen met de toeleveringsketen overstegen.

Het bedrijf bestaat al bijna 70 jaar en wordt in meer dan 140 landen verkocht. In feite is Beko de snelst groeiende merk in Europa. In het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Polen is het nummer één.

Bekijk onze exclusieve videoreview van Beko toestellen.


Voordelen: Redenen om Beko toestellen te kopen

  • Je hebt toestellen nodig die er goed uitzien en van goede kwaliteit zijn. betaalbaar. Bij Beko krijgt u een complete, moderne keuken voor een goede prijs.
  • Je hebt een apparaat nodig dat goed werkt, en je hebt het NU nodig. Goede beschikbaarheid betekent dat u uw kapotte vaatwasser, koelkast of fornuis STAT kunt vervangen.
  • U wilt extra gemoedsrust over reparaties. Beko biedt een twee jaar garantie-het dubbele van veel van zijn concurrenten.
  • Je geeft om duurzaamheid. Voor Beko is het een kernwaarde. Wanneer een grote wereldwijde fabrikant dit doet, heeft het een echte impact. Beko hergebruikt oceaangebonden plastics, betrekt materialen op milieuvriendelijke manieren en investeert in technologieën die ervoor zorgen dat hun producten minder water en energie verbruiken.


Nadelen: Redenen om Beko toestellen te vermijden

  • U bent op zoek naar high-end toestellen die u bij vrienden kunt laten vallen. Beko’s nog niet zo bekend hieren dan nog probeert het geen luxe merk te zijn.
  • Je wilt je apparaten in de gaten houden op je telefoon. Denk eraan: De meeste modellen hebben geen WiFi.
  • Je haat het geluid van een zoemende koelkast. Sommige mensen roepen Beko koelkasten omdat ze luidruchtig zijn. Wij hebben dat niet meegemaakt, maar het is iets om op te merken.


Beko Vaatwassers: The Company’s Hero Product

Ik hou echt van Beko vaatwassers. Naar mijn mening zijn ze het paradepaardje van het merk. Ze maken extreem goed schoon, vergelijkbaar met de Bosch 300-serie. (let wel, Bosch heeft meerdere prijsklassen. Als voorbeeld, de Bosch 500, 800 Serie vaatwassers, en Benchmark modellen zijn gewoon de beste in hun klasse)..

Beko vaatwassers
Beko vaatwassers zijn er in vele deurstijlen en prijsklassen.

Dankzij een recente innovatie die “Corner Intense” heet, draaien de sproeiarmen op een beweegbare as en niet alleen in een cirkel, zodat de waterstralen de kuip bewerken. Volgens Beko zorgt dit voor een betere reiniging met minder dan de helft van het water en tweederde van de energie van een traditionele vaatwasser.

Er zijn ook speciale waterstralen onder druk om flessen en potten schoon te spuiten. En ik vind het mooi dat het speciaal ontworpen filter zichzelf afspoelt, zodat je het veel minder vaak hoeft uit te nemen en schoon te maken.

De kick is dat Beko vaatwassers ook superstil zijn, ze draaien op slechts 39 tot 48 decibel, zoals een Bosch, ze zijn zo stil dat ze een lampje op je vloer projecteren om aan te geven dat ze aan staan.

Ik heb de “38-serie” persoonlijk thuis getest, en zelfs de perfectionisten onder ons vinden de prestaties geweldig. Het enige dat niet zo hoogwaardig is, is de constructie van het derde rek. Maar een kristalheldere vaat krijg je zeker.

Beko’s nieuwste “39 Series” heeft een opwindende nieuwe functie op het niveau van Duitse merken: een SelfDry modus met een automatisch geopende deur, om uw vaat te helpen kurkdroog te worden. Sommige hebben ook WiFi. Ik hou van een automatisch openende deur, omdat het de droogprestaties van uw vaatwasser echt verbetert. WiFi is volgens ons meer een franje dan een gemak, althans op dit moment.

Het bedrijf heeft ook een automatische dispenser die werkt met elk vloeibaar afwasmiddel – nog een gemak waar ik erg blij mee ben. Het is verkrijgbaar in Europa, maar nog niet in de VS.

Al deze functies vindt u niet op Beko’s basisvaatwassers. (overweeg deze alleen als je een beperkt budget hebt, anders blijf je bij Beko uit het hogere segment)in de orde van $500, maar u zult ze vanaf $800 tegenkomen.


Beko Koelkasten

Deur configuraties

Beko maakt koelkasten met bovenvriezer, met ondervriezer, naast elkaar en met openslaande deuren. Het bedrijf heeft veel opties voor inbouwkoelkasten.

De 28-inch modellen met bovenvriezer zijn bedoeld voor huurappartementen en bouwbedrijven; ze zijn eenvoudig en doen wat ze moeten doen.

U zult willen beginnen te kijken naar de meer stijlvolle en moderne 24, 27 en 30 inch koelkasten met vriesvak. Ik hou ervan hoe ruimtebesparend ze zijn; het is handig om al uw verse voedsel op ooghoogte te zien.

Voor grotere keukens en gezinnen met kinderen, de 36-inch Franse deur, vierdeurs, of side by side koelkasten werken geweldig. Ze hebben een standaard maat, dus ze passen in elke oudere koelkast.

Beko maakt ook 22, 24 en 30 inch inbouwkoelkasten voor stadsappartementen, die een prima goedkope vervanging zijn voor oudere high-end koelkasten.

Beko koelkasten

Kenmerken

Beko koelkasten hebben weinig gimmicks en veel functionaliteit. Ze hebben geen WiFi. Je kunt kiezen voor een ijsmaker of niet. De technische elementen hebben allemaal één doel en dat is niet om indruk te maken op gadget nerds. Het is om je eten langer houdbaar te maken. De productielades hebben verlichting die de fotosynthese op gang houdt. Weet je nog biologie op de middelbare school? Zo maken planten energie. Beko zegt dat hierdoor de vitamine C en knapperigheid van fruit en groenten tot 30 dagen behouden blijft. De koelkasten hebben ook een op ionen gebaseerd luchtfiltersysteem om fris te blijven ruiken en een dubbel koelsysteem om sneller te koelen en de vochtigheid beter te controleren.

Op zoek naar een vriezer voor je kelder of garage? Beko maakt die ook. De 28-inch vriezers zijn geschikt voor de garage, wat betekent dat ze een constante interne temperatuur kunnen handhaven, zelfs als het 5 OF 105 graden buiten is.


Beko Kooktoestellen

Beko fornuizen: Betaalbaar en modern

Voor fornuizen biedt Beko twee looks op twee prijsniveaus: duurdere en imposante pro-stijl fornuizen en minder dure slide-in fornuizen, die aan de kleinere kant zijn met 24 tot 30 inch en goed kunnen werken in stadsappartementen.

Beko’s assortiment omvat zowel gasfornuizen als inductiekookplaten.

Meestal zijn betaalbare slide-in fornuizen in grote woonwinkels niet erg chic – je zit vaak opgescheept met een jaren 70-achtige achterwand en een gedateerd display. Het voordeel van een Beko fornuis is dat het betaalbaar en modern is qua design, en niet te vergeten dat het supergoed presteert. Reken op een prijs tussen $1.100 en $3.900.

Beko’s pro fornuizen zullen je keuken meteen een stuk beter maken. Houdt u van bakken? Overweeg dan een fornuis met twee brandstoffen: een elektrische oven om te bakken en een gasfornuis. Als gas geen optie voor u is, hou ik van een inductiekookplaat. De gladde glazen kookplaat warmt op en reageert veel sneller dan een trage elektrische kookplaat, en is supermakkelijk schoon te maken.

In de nabije toekomst komt ook de EcoFiber oven uit. Die is gemaakt van een materiaal dat Beko heeft gemaakt van gerecyclede visnetten en industrieel garen.

Beko Kookplaten & Kampovens

Als u een aparte kookplaat en oven wilt, kunt u een 24, 30 of 36 inch gaskookplaat met maximaal vijf gaspitten krijgen. Ik vind het fijn dat de branders van Beko automatisch opnieuw ontsteken (een handige veiligheidsfunctie) en dat de doorlopende roosters het makkelijk maken om potten en pannen rond te schuiven. Wilt u elektrisch koken? Beko’s 24 en 30 inch elektrische kookplaten hebben vier branders, tiptoetsen en zichtbare warmte-indicatoren. De inductie-opties zijn groter en nog beter, met 30 en 36 inch en met vier tot vijf kookzones.

Daarbij wilt u een wandoven. Beko heeft 24 en 30 inch roestvrijstalen eenpersoonsovens.

Beko magnetrons: Ga voor de lade

Als u een magnetron nodig hebt, maakt Beko een standaard magnetron boven het fornuis, of een 24″ magnetronlade. Ik ben een fan van de lade, omdat die ruimte op het aanrecht vrijmaakt en een krachtigere ventilatie mogelijk maakt. Hij wordt ook geleverd met een inbouwkit – die hoef je niet apart te kopen. Klanten zeggen dat ze deze pasvorm en afwerking verkiezen boven andere lades. Bovendien krijgt u Beko’s geweldige garantie van twee jaar.

Daarover gesproken, Beko maakt 30-inch afzuigkappen die bij al haar fornuizen passen.


Beko wasmachine en droger
Beko wasmachines en drogers zijn stapelbaar

Beko Wasserij

Beko maakt compacte wasmachines en drogers, dus ze concurreren met Asko, LG, Bosch en Miele wasmachines. De wasmachines zijn er in twee maten – in één past iets meer. Waar ik op heb gelet is het centrifugetoerental van 1.400 tpm. Deze haalt het water effectief uit de kleding, zodat ze minder lang in de droger hoeven. Er is ook een handige ontharingsfunctie voor huisdieren, dus gooi dat hondenbed er maar in.

Beko’s bijpassende ventless drogers zijn uniek omdat ze werken met warmtepompdrogertechnologie. U hoeft zich geen zorgen te maken over een ventilatieaansluiting, Beko is veelzijdig. De sensortechnologie zorgt ervoor dat de cycli niet langer lopen dan nodig is om je spullen te drogen. Het enige nadeel? Beko heeft geen stoom.

Beko is altijd bezig met het innoveren van duurzame opties. Op dit moment maakt Beko zich klaar om toestellen uit te brengen met onderdelen van gerecycleerde materialen.

De EcoTub wasmachine en droger bevatten elk onderdelen die gemaakt zijn van 60 gerecyclede plastic flessen. Sinds de ontwikkeling ervan in 2017 is begonnen, heeft Beko naar eigen zeggen 58 miljoen flessen gerecycled.


Conclusie

Beko doet zijn best om zich te vestigen in de VS. Momenteel zijn Beko-producten alleen verkrijgbaar bij onafhankelijke retailers. Wij vermoeden dat het merk de tijd neemt om een solide servicenetwerk op te bouwen alvorens uit te breiden via grootwinkelbedrijven.

Een kapot apparaat vervangen of een keuken verbouwen met een beperkt budget is stressvol. Overweeg Beko wanneer u stijlvolle en toch betaalbare toestellen nodig hebt.