Hoe heet kan een Nederlandse oven worden voordat het gevaarlijk wordt?

Bij het koken met gietijzer kan het moeilijk zijn om te bepalen hoe heet een gietijzeren Dutch Oven, pot, pan of koekepan kan worden. Natuurlijk kunnen we hulpmiddelen gebruiken om de hitte van de inhoud van een gietijzeren pan te meten om het voedsel perfect te koken, maar we kunnen de hitte van het gietijzer zelf niet meten.

Dus hoe heet kan een Nederlandse oven worden voordat het gevaarlijk wordt? Gietijzer zou stabiel moeten blijven tot 1500°F, de structuur van het ijzer verandert als het heter wordt met een smeltpunt van 2200°F. De temperatuur van gekruid gietijzer kan oplopen tot 700° Fahrenheit. Geëmailleerd gietijzer kan een maximale temperatuur bereiken van 400-450°F of 200-230°C.

Hoe heet kan een Nederlandse oven worden voordat het gevaarlijk wordt?

Nu we weten bij welke temperaturen gietijzer en email gietijzer zelf uitgebreid kunnen bekijken, is het waarschijnlijk de moeite waard op te merken dat de moderne Nederlandse oven op alle warmtebronnen kan worden gebruikt.

Dat voelt voor sommigen misschien als een nutteloos stukje informatie, maar duidelijkheid daarover scheppen kan een beetje ontmoedigend zijn, nu er zoveel warmtebronnen beschikbaar zijn in de 21e-eeuwse keuken.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.