Hoe maak je roest van een Dutch Oven Camping Pot schoon: Quick Fix

Roest op een Nederlandse oven is onvermijdelijk, want helaas heeft geen enkele wetenschap de vorming van roest op gietijzer kunnen stoppen. De eigenaar van het gietijzer moet het dus schoonmaken en herstellen. Vrees niet, want er zijn verschillende manieren om roest van een Nederlandse oven te verwijderen. In principe is het enige wat u hoeft te doen om de roest van een Nederlandse oven te verwijderen:

Schrob het oppervlak met een schuurborstel, staalwol en water totdat het volledig roestvrij is. Spoel en droog goed af voordat u het hele oppervlak met kruidenolie afveegt. Plaats in een oven of grill op 400 graden tot de olie het rookpunt bereikt. De olie reageert met het ijzer en het oppervlak is gekruid.

Hoe Roest van een Nederlandse Oven te verwijderen Camping Pot Quick Fix

Toegegeven, er moet enorm voorzichtig te werk worden gegaan bij het schoonmaken van roest van een oven, en er is iets meer werk dan dat om de klus te klaren. Maar het vooruitzicht om het gietijzer er weer uit te laten zien en te laten presteren als nieuw is eigenlijk buitengewoon hoog.

Daarom Nederlandse ovens blijven populair in de keuken, eeuwen nadat de eerste Nederlandse oven daadwerkelijk werd gebruikt.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.