Hoe maak je een geëmailleerde gietijzeren oven schoon?

Laten we eerlijk zijn, we hebben ons allemaal wel eens schuldig gemaakt aan het vastplakken of aanbranden van voedsel op het email van een Nederlandse oven of gietijzeren pan. Als u dat niet hebt gedaan, durf ik te wedden dat er na vele jaren gebruik vlekken op uw Nederlandse oven zitten. Nou, ik ga je een eenvoudige en snelle les geven over hoe je een geëmailleerde Dutch oven schoonmaakt.

Doe eerst genoeg water in de oven of gietijzeren pan om een pasta te maken met zuiveringszout. Schrob de binnenkant van de oven lichtjes met een zachte nylon schuurspons tot de vlekken verwijderd zijn, spoel af en voeg water en afwasmiddel toe om de overtollige pasta te verwijderen. Spoel en droog grondig. Hardnekkiger vlekken een paar uur laten weken in water en zuiveringszout.

Wat kun je eigenlijk doen met een Dutch Oven 7 regels om te volgen een emaille dutch o schoonmaken

Grote zorgvuldigheid is geboden bij het schoonmaken van een geëmailleerde Nederlandse oven met zuiveringszout. Er zijn veel variabelen: het email is oud, goed gebruikt, gechipt, en goed bevlekt.

Hardhandige tactieken met schurende schoonmaakmiddelen om te proberen hardnekkige vlekken te verwijderen met staalwol of een magische gum zijn gebonden aan het dof maken van het email en na verloop van tijd zal uw eten gaan plakken. Je zegt waarschijnlijk tegen jezelf hoe maak ik mijn Nederlandse oven dan?

Ik geef u de beste manier om uw geëmailleerd kookgerei zoals uw favoriete pan de Le Creuset Dutch oven of taaie vlekken van een gietijzeren koekenpan op te frissen. Het goede nieuws is dat u geen schuurspons nodig heeft. Een beetje warm water, heet water, afwasmiddel, een spons en een papieren handdoek maken de binnenkant van uw Dutch oven schoon als er weinig vlekken zijn.

Ik heb ook nog een paar extra tips, bijvoorbeeld voor het verwijderen van aangebrand voedsel uit geëmailleerd gietijzer. Tips voor het schoonmaken van uw geëmailleerde Dutch oven na dagelijks gebruik en een onderhoudsprocedure die u om de zoveel tijd kunt uitvoeren.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.

Als je gewoon de klus wilt klaren, waarom ga je dan niet gewoon naar Amazon en bekijk de emaille gietijzeren reinigers die daar verkrijgbaar zijn? KLIK HIER om de Le Creuset geëmailleerde gietijzeren reiniger te bekijken.