U en ik weten dat veel mensen aarzelen om een Nederlandse oven te bezitten vanwege de gruwel die ze in hun hoofd oproepen met betrekking tot het schoonmaken van de oven. Om nog maar te zwijgen van de angst om een Nederlandse oven te ruïneren.
Hoe maak je een Nederlandse oven schoon na het koken! Snel schoonmaken na gebruik, terwijl de Dutch oven nog warm is schraap je met een houten lepel alle etensresten eraf, laat afkoelen. Vastzittende etensresten? Kook water in de Dutch oven, laat afkoelen, gebruik in warme toestand een nylon schrobber. Spoel af met schoon warm water en droog onmiddellijk af.

Wees nooit bang dat Nederlandse ovens in alle vormen heel sterk zijn. Ze moeten alleen goed worden schoongemaakt en onderhouden. Ook de angst om eten te laten kleven tijdens het koken en niet echt begrijpen dat als ze goed gekruid zijn Nederlandse ovens geen kleefproblemen zouden moeten hebben.
Nou, vandaag vertel ik over de snelste en gemakkelijkste manier om een Nederlandse oven schoon te maken na het koken. Evenals het ophelderen van enkele problemen met het opnieuw kruiden van gietijzeren Nederlandse ovens. Ik zal het in categorieën onderverdelen, zodat u snel ziet hoe u uw specifieke type Dutch oven moet schoonmaken.
Als u tot het einde van het artikel komt, kunt u ook een fantastische video bekijken over het schoonmaken, restaureren en opnieuw inzepen van gietijzer in het algemeen.
Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.
Hoe maak je een Dutch Oven schoon na het koken
Inhoudsopgave
Dit is een groot onderwerp dus ik zal ook behandelen:
- Hoe maak je een roestige gietijzeren Dutch oven schoon?
- Hoe maak je een gietijzeren Dutch oven schoon?
- Hoe een gietaluminium Dutch oven schoonmaken
- Hoe een geëmailleerde Dutch oven schoonmaken
- Hoe verkleurd emaille schoonmaken
Als u op deze pagina bent gekomen en even snel naar Nederlandse oven schoonmaakmiddelen wilt verwijzen. Klik op hier om te zien wat er beschikbaar is bij Amazon.
Oké voordat we beginnen met de uitsplitsing over hoe een Nederlandse oven schoon te maken na het koken zijn er een paar punten die behandeld moeten worden.
Ten eersteAls u uw Nederlandse oven nog niet gebruikt hebt, moet u voor gebruik de instructies van de fabrikant raadplegen. Er zijn zoveel verschillende soorten Nederlandse ovens op de markt met verschillende kwaliteiten. U moet nagaan van welk materiaal uw Nederlandse oven is gemaakt. Zo kunt u uw oven op de meest veilige manier schoonmaken om de oven niet te beschadigen.
Ten tweedemag u nooit scherpe of metalen voorwerpen gebruiken om het voedsel, dat op het oppervlak van de Nederlandse oven kan zijn aangebrand, af te snijden.
Ten derde, wij gebruiken nooit staalwol of iets dergelijks om te proberen licht kleverig voedsel of glazuurverkleuringen op het oppervlak van het glazuur te verwijderen. Gietijzeren Nederlandse ovens houden niet van zeepwater of om volledig ondergedompeld te worden in water. Als u deze twee handelingen vermijdt, spaart u de kruiden en stopt u het roestproces vanaf het begin.
EindelijkAls u een kookramp hebt met uw Nederlandse oven, probeer dan contact op te nemen met de fabrikant. In dit tijdperk van toegang tot leveranciers via websites of emails probeert u contact met hen op te nemen voordat u probeert iets drastisch aan uw Nederlandse oven te doen. U bent tenslotte hun klant en moet worden behandeld met de best mogelijke service die zij kunnen bieden.
Hoe maak je een verroeste Nederlandse oven schoon?
De volgende instructies werken zowel voor de verroeste Nederlandse oven als voor zuur voedsel dat de kruiden heeft aangetast, zoals tomaten of azijn. De stappen voor het proces zijn hier opgesomd met verdere uitleg hieronder…
- Verwijder al het vuil van de Nederlandse oven
- Schrob met heet water en afwasmiddel gedurende 10 minuten.
- Plaats in de oven op 300 graden gedurende 10 minuten om te drogen.
- Schrob de binnenkant van de pan met 1/4 kopje olie en 1 kopje grof koosjer zout.
- Spoel uit met water
- Doe 1 kop witte azijn met 1 kwart water in de pan.
- Schrob gedurende 5 minuten met een schone katoenen handdoek.
- Spoel de pan grondig uit
- Plaats in oven op 450 graden voor 10 minuten om te drogen
- Haal de pan uit de oven en laat garen
- Verlaag de oventemperatuur naar 300 graden
De eerste stap is het verwijderen van grote voedseldeeltjes, koolaanslag en ander vuil van het kookoppervlak. Verwarm vervolgens uw Nederlandse oven gedurende 10 minuten tot 300 graden. Laat uw pan daarna voldoende afkoelen om hem nauwelijks te kunnen hanteren. Schrob dan met een schone katoenen doek en heet zeepwater.
Als je geen gietijzeren schrobber hebt is degene die ik altijd gebruik in kitvorm bij Amazon. Klik op hier om het zelf te bekijken.
Vervolgens handdoekdroog maken en dan 10 minuten in de oven op 300 graden om de pan van vocht te ontdoen. Haal de pan uit de oven en laat afkoelen. Doe een kwart kopje bakolie naar keuze met een kopje grof Kosher zout in de pan.
Gebruik vervolgens een schone, droge katoenen doek om de olie en het zout grondig in het kookoppervlak te schrobben. Dit werkt als een schuur- en smeermiddel in één mengsel. Voeg gewoon meer olie toe als dat nodig is.
Als u klaar bent, spoel dan af met water en voeg een kopje witte azijn met een kwart water toe aan uw Nederlandse oven. Schrob grondig met een schone katoenen handdoek gedurende 5 tot 10 minuten.
Spoel vervolgens uw pan af en plaats hem terug in de oven op 450 graden gedurende 10 minuten om volledig te drogen. Tot slot verlaagt u de oventemperatuur tot 300 graden, u bent nu klaar om uw Nederlandse oven opnieuw te kruiden.
Het voorkomen van roest op uw gietijzeren Dutch oven is veel beter dan het verwijderen van roest, het onderhoud is relatief eenvoudig in vergelijking met het verwijderen van roest.
Bekijk mijn artikel hier over hoe je een verroeste Nederlandse oven schoonmaakt…
Hoe een gietijzeren Dutch Oven schoonmaken na gebruik
Als u uw gietijzeren Dutch oven voor het eerst gebruikt, moet u de oven kruiden.
Ook al is hij voorgekruid, het is onmogelijk te weten hoe lang geleden dat gebeurd kan zijn. Op die manier wordt de smering aangetast en als de smering is aangetast kunt u er bijna zeker van zijn dat uw eten zal blijven plakken. Of erger nog, aanbranden aan de binnenkant van uw Nederlandse oven.
Volg deze snelle en gemakkelijke instructies en u bent klaar om te gaan.
- Wrijf je Nederlandse oven in met olie – van binnen en van buiten.
- Plaats de Nederlandse oven 30 minuten in een oven op 350 graden Fahrenheit.
- Breng voorzichtig (het gietijzer is HEET) opnieuw olie aan over de hele Nederlandse oven en verwarm hem nog een uur op 200 graden Fahrenheit.
- Zet de oven uit, en laat hem een nacht staan. Bewaar uw Nederlandse oven op een droge plaats.
- Geef de Nederlandse oven voor gebruik een laatste laagje olie.

Hoe maak je een Dutch Oven schoon en opnieuw in te maken?
Gietijzer schoonmaken
Om te beginnen met het schoonmaken van een Nederlandse oven die gemaakt is van doorgewinterd gietijzer reis het verplaatsen van voedselresten uit de Nederlandse oven voordat deze zijn afgekoeld een goede manier om te beginnen.
Wanneer voedsel in een gietijzeren Nederlandse oven koud wordt, heeft het de neiging zich aan het gietijzer te hechten. Vooral als de oven niet goed gekruid is. Dus het eten verwijderen voordat het koud wordt is een groot voordeel.
Als u aangebrand voedsel aan de binnenkant van uw Nederlandse oven hebt, kunt u eerst een plastic schraper gebruiken om het voedsel eraf te halen. Nadat u de grotere delen van het voedsel uit de oven hebt verwijderd, kunt u water in de Nederlandse oven doen om het verbrande voedsel dat nog in de oven zit te bedekken.
Breng het water tot een kook, dit moet de aangebrande voedsel. Laat het water iets afkoelen, tip het uit en veeg de resten die in de oven zijn achtergebleven weg.
Als er nog steeds resten aan de binnenkant van uw oven zitten kunt u wat zout gebruiken. Gebruik koosjer zout en strooi het over de oven, verwijder dan voorzichtig met een vochtige katoenen doek het voedsel dat nog achterblijft. Als al het voedsel verwijderd is, spoel de Nederlandse oven dan goed af en droog onmiddellijk.
Uw gietijzeren Nederlandse oven kan nu opnieuw worden gekruid, wat na wat hij zojuist zou hebben meegemaakt erg belangrijk is. Vanwege het feit dat de kruiden in het gedrang komen. Informatie over het uitvoeren van dit proces vindt u hieronder.
Bekijk deze video als je wat visuele hulp wilt bij het restaureren en schoonmaken van gietijzer het is een geweldige video!
Re-seasoning gietijzer
Nogmaals, de stappen voor het opnieuw inzepen zijn hier opgesomd met een meer diepgaande uitleg hieronder…
- Verwarm de pan tot 300 graden en laat afkoelen tot hij nog warm is.
- Breng Crisco- of soortgelijke olie aan in de Nederlandse oven en bestrijk gelijkmatig terwijl de pan nog warm is.
- Leg een koekjesvel op de bodem van de oven om overtollige olie op te vangen die uit de Nederlandse oven valt.
- Plaats de met Crisco beklede Dutch oven ondersteboven in de oven op 300 graden gedurende 1 uur.
- Trek de pan eruit en laat afkoelen
- Verwijder overtollige olie van de bodem van de pan
- Herhaal de Crisco coating stap en plaats terug in de oven op 300 graden gedurende 1 uur.
- Haal uit de oven, en verwijder nogmaals de overtollige olie.
- Geniet van uw pas gerestaureerde, voorgezouten gietijzeren Dutch oven.
Nadat het reinigingsproces is uitgevoerd, kan het opnieuw inzepen beginnen. Dit is een ongelooflijk belangrijke stap om uw gietijzeren Dutch oven jarenlang te onderhouden. Als u direct naar dit gedeelte bent gekomen omdat uw Dutch oven gewoonweg moet worden gereseased, lees dan verder.
Verwarm eerst uw oven tot 300 graden en zet uw pan 10 minuten in de oven. Haal dan uw pan eruit en laat hem afkoelen tot hij enigszins comfortabel is om vast te houden.
Uw Nederlandse oven moet warm tot licht heet aanvoelen. Wrijf Crisco of uw favoriete shortening met uw vingers in het kookoppervlak van uw pan.
Plaats vervolgens uw pan in de oven op 300 graden gedurende een uur op zijn kop. Zorg ervoor dat u er een koekjesvel of groot dienblad onder legt, om de overtollige olie op te vangen die uit de Nederlandse oven smelt. Verwijder dan de Nederlandse oven en laat hem afkoelen.
Verwijder de overtollige olie uit de pan met een schone, droge handdoek. Herhaal deze stap nog een keer, bestrijk hem met Crisco en zet hem een uur in de oven op 300 graden. Veeg dan de overtollige olie weg en geniet nog vele malen van uw nieuwe gietijzeren Dutch oven.
Als u geen kruiden heeft. Ik gebruik graag zoveel mogelijk natuurlijke producten als deze. Kijk maar eens hier.
Ik heb ook een artikel over de beste oliën voor het kruiden van gietijzer dat u snel kunt bekijken door te klikken op hier te klikken.
Hoe maak je gegoten aluminium kookgerei schoon?
Gegoten aluminium is een licht metaal dat zijn eigen natuurlijke glans heeft. Het is een sterk metaal dat enige speciale zorg vereist bij het schoonmaken. Aluminium Dutch Ovens vereisen een lichte reiniging om het uiterlijk niet te beschadigen of de levensduur te beïnvloeden. Maar het is regelmatig nodig om de opbouw van aluminiumoxide te voorkomen.

Aluminium schoonmaken met milde zure reinigingsmiddelen
- Laat uw Nederlandse oven afkoelen voordat u hem probeert schoon te maken.
- Als er voedsel is aangebrand en vastgeplakt aan de Nederlandse oven, schraap dan het voedsel eraf met een houten lepel of staalwolzeep.
- Als het voedsel niet loskomt van de Nederlandse oven moet u water koken in de bodem van de oven en dan de verbrande resten wegschrapen met een houten lepel.
- Stop met schrapen wanneer u het aluminium ziet
- Verwijder olie, vuil en vet door warm water met afwasmiddel te gebruiken en af te nemen met een zachte katoenen doek, na goed te hebben afgespoeld, uw Nederlandse oven volledig te drogen.
- Zure reinigingsoplossing – Deze oplossing vermindert verkleuring door oxidatie. Om de zure reinigingsoplossing te maken heeft u 2 eetlepels wijnsteen, witte azijn of citroensap nodig.
- Voorzichtig inwrijven met een zachte spons en daarna afdrogen met een zachte katoenen doek.
- Vul de pot met de oplossing. Als de hele Nederlandse oven van binnen en van buiten moet worden schoongemaakt kunt u proberen hem onder te dompelen in een grotere pot. U kunt de buitenkant van de Nederlandse oven inwrijven met een in zout gedoopte gesneden citroen als u geen pan heeft die groot genoeg is om uw oven onder te dompelen.
- Breng de pan aan de kook. Laat het dan 10 tot 15 minuten sudderen.
- Als je het aluminium ziet oplichten zet je de brander uit. Nadat de pot is afgekoeld kun je het water legen.
Het voorzichtig schrobben van de Nederlandse oven zou alle restjes verkleuring moeten verwijderen. U moet geen staalwol gebruiken, dat is schurend en maakt krassen op uw aluminium.
Er zijn zachte aluminiumreinigers beschikbaar voor het schoonmaken van cookware, in plaats van de kookmethode.
U kunt ook reinigingsmiddelen zoals Bar Keeper’s Friend gebruiken, die veilig zijn voor vele oppervlakken.
Bekijk het hier. Zorg ervoor dat u de instructies volgt zodat u uw oven niet beschadigt.
Een paar extra tips om in gedachten te houden bij het schoonmaken van aluminium…
Probeer de natuurlijke aanpak…
U zou kunnen proberen diep te reinigen met één of meer van deze meer natuurlijke benaderingen. Bijvoorbeeld, het aluminium inwrijven met zure vruchten of groenten, rabarber en appels kunnen goed werken. Hoe zit het met het gebruik van het hierboven beschreven proces, maar in plaats van zuur gebruik je appelschillen.
Hou deze in de gaten…
Gebruik geen verbinding die hydroxide of natronloog als ingrediënt heeft, omdat het een vlek of een wit residu in de Nederlandse oven kan achterlaten.
Als u uw aluminium Dutch oven in de afwasmachine reinigt, kan uw oven grijs worden. Dit kan ook gebeuren als aluminium te lang in water met afwasmiddel weekt. Als dit gebeurt zou je kunnen proberen een Zilver reinigingspasta te gebruiken.
Het gebruik van zachte metalen schuursponsjes in plaats van staalwol zal uw aluminium beschermen tegen krassen.
Hoe maak je een geëmailleerde gietijzeren Dutch Oven schoon?
De vraag hoe ik mijn geëmailleerde Dutch oven schoonmaak komt voortdurend voor, omdat men de emaille coating daarbij niet wil beschadigen. In dit deel van het artikel zal ik behandelen hoe je een geëmailleerde gietijzeren Dutch oven schoonmaakt na dagelijks gebruik waarbij niets aan de Dutch oven is blijven kleven.
Vervolgens zal ik ook ingaan op de andere soorten reinigingsproblemen die zich kunnen voordoen na het koken met een geëmailleerde Dutch oven. Bijvoorbeeld de kleverige resten die aan het glazuur kunnen kleven bij het maken van jam, sauzen, karamel en andere suikerhoudende recepten.
Ook, kan ernstig verbrand voedsel echt moeilijk te verwijderen zijn.
Als u een kit wilt zien kunt u die kopen zodat u de volgende stappen niet hoeft te doorlopen. Deze Lodge care kit is ontworpen om zacht te zijn en is een geweldige kit. Klik op hier om het zelf te bekijken.
Oke, laten we beginnen met de dagelijkse schoonmaak van uw geëmailleerde gietijzeren Dutch oven.
- Om te beginnen moet u uw oven laten afkoelen
- Dompel uw Nederlandse oven onder in warm zeepwater (afwasmiddel zonder citrusvruchten).
- Gebruik een normaal katoenen vaatdoekje of een nylon schuursponsje om uw oven voorzichtig schoon te maken.
- Spoel af met schoon water en droog grondig met een katoenen handdoek.
- Bewaar uw oven op een koele droge plaats
- De instructies van de fabrikant vertellen u hopelijk dat u uw oven moet opbergen met de rubberen potbeschermers stevig tussen de rand van de oven en het deksel, omdat dit voorkomt dat de oven afbrokkelt.

Plakkerig voedsel verwijderen
Als u kleverig voedsel hebt gekookt, zoals jam, sauzen en desserts, is de beste maatregel om kleven te voorkomen al het voedsel uit de oven te halen terwijl de oven nog warm is. Dit voorkomt dat het voedsel nog meer blijft plakken als de oven helemaal is afgekoeld.
Gebruik vervolgens deze aanpak als er vet, voedsel of kleine gebieden van verbrand voedsel bijvoorbeeld aan de zijkanten van de Nederlandse oven zitten.
- Laat uw oven een paar uur weken in heet water met een citrusvrij afwasmiddel.
- Wrijf voorzichtig alles wat nog in de oven zit
- grondig drogen
Als deze methode niet werkt zijn hier een paar andere die je kunt proberen.
- Los in 2 liter heet water 2 eetlepels zuiveringszout op en voeg het toe aan de Nederlandse oven. Laat het een nacht zitten. (De Nederlandse oven mag niet in het water staan) Maak dan met een nylon schuursponsje uw oven voorzichtig schoon en zorg ervoor dat u geen krassen maakt aan de binnenkant. Als er nog een beetje op de oven achterblijft, herhaalt u dit totdat de kleverige resten zijn verwijderd.
- Toevoegen 2 kwart liter heet water in de Nederlandse oven en voeg dan een kwart kopje afwaspoeder toe, niet vloeibaar, en laat het oplossen, laat het een nacht staan, en herhaal het schuren zoals hierboven.
- Het is vergelijkbaar met het bovenstaande, maar deze keer heb je waspoeder nodig. Het proces voor deze hardnekkige plakkerige rotzooi is… Doe 2 kwart liter water in de oven en voeg dan een kwart kopje waspoeder toe. Zet het vuur hoger en kook gedurende 5 tot 6 minuten. Laat afkoelen, laat het water staan en gebruik dan uw nylon schuursponsje om de restjes kleverigheid weg te wrijven.
- Zoals eerder beschreven droogt en bewaart u uw Nederlandse oven.
Gebakken voedsel verwijderen
Voor het voedsel dat op het glazuur is gebrand, kunt u 2 kopjes water en 4 eetlepels zuiveringszout aan de kook brengen. U hoeft dit mengsel maar een paar minuten te koken. Als u echt hardnekkig voedsel hebt dat nog vastzit, moet u het voedsel misschien voorzichtig loswrikken met een plastic pannenschraper.
U kunt dan de laatste resten verwijderen met uw nylon schuursponsje en warm citrusvrij zeepwater.
Droog grondig op zoals hierboven beschreven.
Meer over het schoonmaken van geëmailleerde gietijzeren Nederlandse ovens en kookgerei vindt u in mijn artikel hier.
Hoe verkleurd emaille kookgerei te reinigen
Na langdurig gebruik kunt u merken dat uw Nederlandse oven van binnen en van buiten verkleurd is. De belangrijkste reden hiervoor is het soort voedsel dat u kookt.
Enkele voorbeelden hiervan zijn gerechten op basis van tomaten, zoals pasta, chili, bonen, stoofschotels en sommige soepen. De andere boosdoener is suikerhoudend voedsel zoals jam, karamel en desserts.
Een manier om vlekken en verkleuringen uit emaille kookgerei te verwijderen is het volgen van de voorgaande stappen voor het schoonmaken van uw dutch oven na het koken.
- Dompel uw Nederlandse oven onder in een warm sopje (zonder citrusvruchten).
- Gebruik een gewone katoenen vaatdoek of nylon schuursponsjes om uw oven voorzichtig schoon te maken.
- Spoel af met schoon water en droog grondig met een katoenen handdoek
Meng vervolgens huishoudelijk bleekmiddel en water de vereiste verhouding is 3 eetlepels bleekmiddel per kwart water. Laat uw Nederlandse oven 2/3 uur weken. Bij het legen van het water zou uw Nederlandse oven een beetje helderder moeten zijn.
Af en toe kunt u vlekken verwijderen met een emaille reiniger, waarbij u zich houdt aan de instructies op de fles.
Eén ding dat ik altijd onthoud is dat een goed gebruikt en verzorgd kookgerei na verloop van tijd lichte vlekken zal vertonen. Deze vlekken of verkleuringen hebben geen invloed op het vermogen om heerlijke maaltijden te bereiden.
Zorg voor geëmailleerd gietijzer
Hier zijn een paar extra tips om in gedachten te houden voor het behoud van uw geëmailleerde gietijzeren Nederlandse ovens en ander geëmailleerd kookgerei.
Vermijd het gebruik van keukengerei of een metalen pad (staalwol) om uw Dutch oven schoon te maken, omdat dit kan leiden tot krassen of chippen van het emaille.
Opgemerkt dient te worden dat reinigingsmiddelen op basis van citrusvruchten de glans van uw geëmailleerde Dutch oven aan de binnen- en buitenkant dof kunnen maken. Deze citrusbasis is te vinden in schoonmaakmiddelen, maar ook sommige afwasmiddelen gebruiken citrus voor de frisse geur.
Op het etiket van geëmailleerd kookgerei staat dat het vaatwasmachinebestendig is, maar ik vind dat alles wat delicaat is niet in de vaatwasser mag. Handwas met warm zeepwater zonder citrusvruchten is het beste.
Uw kookgerei niet stapelen verlengt de levensduur, dus geef uw oven een speciale koele droge plaats op zichzelf.
Veelgestelde vragen
Hoe lang duurt het om een Nederlandse oven te kruiden?
Het duurt ongeveer 60 minuten om een Nederlandse oven te kruiden.
Deze tijd is exclusief de tijd die u nodig heeft om de Dutch oven schoon te maken voordat u de kruiden aanbrengt.
Ik zou ook gietijzeren kookgerei minstens twee keer kruiden en bakken als het ijzer goed op het proces reageert. Uw gietijzer heeft misschien meer dan twee keer nodig.
Hoe strip je een Nederlandse oven?
Gietijzer strippen is simpelweg het verwijderen van olie, voedsel, vuil en al het andere dat zich aan het gietijzer heeft gehecht, waardoor het niet meer aanbakt.
Strip de Nederlandse oven met behulp van een schuursponsje en eventueel een verticuteermachine om alle stoffen die het gietijzer bedekken te verwijderen.
Er zijn andere methoden voor het strippen van gietijzer, zoals azijn, ovenreiniger of een elektrolysebad.
Na het reinigen van het gietijzer is het heel belangrijk om het zo snel mogelijk en grondig te laten drogen voordat u het op smaak brengt.
Hoe de buitenkant van een Nederlandse oven schoonmaken?
Als uw Nederlandse oven van gekruid gietijzer is een schuursponsje en water.
Als uw Nederlandse oven van geëmailleerd gietijzer is, moet u goed opletten dat u geen krassen maakt en het email dof maakt aan de buitenkant. Gebruik warm zeepwater en een doek die geen krassen maakt. Laat het emaille zo nodig even weken tussen de reinigingspogingen door.
Nogmaals, droog dat emaille gietijzer goed af na het schoonmaken.
Slotopmerkingen – Hoe een Dutch Oven schoonmaken na het koken
Ik hoop dat u enkele van de bovenstaande reinigingsopties zult proberen. En dat u veel succes zult hebben! Het is absoluut niet nodig om uw oude Nederlandse oven weg te gooien, of het nu traditioneel gietijzer of email is.
Als je Nederlandse oven niet nieuw leven ingeblazen kan worden zoals je zou willen. Waarom houdt u uw oude werkpaard niet en gebruikt u het voor die rommelige kooktaken. Zoals de jam, sauzen, karamels en desserts. Haal dan een nieuwe Nederlandse oven om jezelf te verwennen…
Of misschien wilt u proberen te koken met een Nederlandse oven in een metaal dat u nu nog niet heeft.
Aanbevolen lectuur
Bekijk enkele van mijn favoriete en zeer populaire geëmailleerde Nederlandse ovens. Hieronder staan enkele diepgaande artikelen die ik over deze populaire merken heb geschreven.
U kunt de Lodge EC6D93 Geëmailleerde Gietijzeren Nederlandse Oven die verkrijgbaar is in drie maten – 3 kwart, 6 kwart en 7,5 kwart. Een van de beste eigenschappen van deze geëmailleerde gietijzeren Dutch Oven is dat hij verkrijgbaar is in 9 – jawel 9 – fantastische kleuren. Perfect om te koken en vervolgens direct vanuit de Dutch oven aan tafel te serveren.
Als u op zoek bent naar iets groots voor die grotere stukken vlees. Bent u op zoek naar een ovale geëmailleerde Dutch oven. U kunt hier terecht Le Creuset Signature Geëmailleerde Gietijzeren 6,75 Kwart Ovale Franse Dutch Oven om mijn review te zien van deze prachtige Le Creuset Dutch oven.
Misschien bent u op zoek naar een traditionele gietijzeren Dutch oven waarvan we vele uitgebreide reviews hebben. Hier zijn er een paar waarin u misschien geïnteresseerd bent om u te helpen uw volgende gietijzeren Dutch oven te kiezen.
Ten eerste, de Lodge L8DO3 Gietijzeren Dutch Oven, Pre-Seasoned, 5-Quart is gemakkelijk te dragen omdat hij een ingebouwd handvat heeft dat aan de oven zelf is bevestigd.
Of misschien de Lodge 6-Quart L12CO3 Cast Iron Camp Dutch Oven die geweldig is voor op de camping.
U vindt Dutch Ovens vrijwel overal online – maar voor de beste deal en assortiment, zou ik ze bekijken op Amazon.
One-Pot Cooking Rocks