Hoe een Dutch Oven schoonmaken na het koken

U en ik weten dat veel mensen aarzelen om een Nederlandse oven te bezitten vanwege de gruwel die ze in hun hoofd oproepen met betrekking tot het schoonmaken van de oven. Om nog maar te zwijgen van de angst om een Nederlandse oven te ruïneren.

Hoe maak je een Nederlandse oven schoon na het koken! Snel schoonmaken na gebruik, terwijl de Dutch oven nog warm is schraap je met een houten lepel alle etensresten eraf, laat afkoelen. Vastzittende etensresten? Kook water in de Dutch oven, laat afkoelen, gebruik in warme toestand een nylon schrobber. Spoel af met schoon warm water en droog onmiddellijk af.

hoe maak je een dutch oven schoon na het koken

Wees nooit bang dat Nederlandse ovens in alle vormen heel sterk zijn. Ze moeten alleen goed worden schoongemaakt en onderhouden. Ook de angst om eten te laten kleven tijdens het koken en niet echt begrijpen dat als ze goed gekruid zijn Nederlandse ovens geen kleefproblemen zouden moeten hebben.

Nou, vandaag vertel ik over de snelste en gemakkelijkste manier om een Nederlandse oven schoon te maken na het koken. Evenals het ophelderen van enkele problemen met het opnieuw kruiden van gietijzeren Nederlandse ovens. Ik zal het in categorieën onderverdelen, zodat u snel ziet hoe u uw specifieke type Dutch oven moet schoonmaken.

Als u tot het einde van het artikel komt, kunt u ook een fantastische video bekijken over het schoonmaken, restaureren en opnieuw inzepen van gietijzer in het algemeen.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.