Hoe een Dutch Oven op een fornuis te gebruiken

Nederlandse ovens zijn verbazingwekkend in hun veelzijdigheid en hun brede scala van toepassingen. Sinds de jaren 1700 hebben deze iconische culinaire instrumenten hun stempel gedrukt, en doen dat nog steeds. Iedereen kent hun geweldige in-oven eigenschappen om de perfecte Coq au vin of ovenschotel te maken, maar hoe zit het met het gebruik van uw Nederlandse oven op het fornuis?

Om uw Nederlandse oven op een fornuis te gebruiken, moet u bedenken uit welke materialen hij is samengesteld, en hoe u ze op specifieke oppervlakken moet gebruiken om uw voedsel, fornuis en pan te beschermen. U kunt uw Nederlandse oven gebruiken op elektrische, gas-, inductie-, glazen en vitrokeramische kookplaten.

Als u graag uw Nederlandse oven boven op uw fornuis wilt uitproberen in plaats van in uw oven, heb ik wat handige tips geformuleerd om je op weg te helpen.

Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als je een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.