Heteluchtfriteuse test 2022: de beste heteluchtfriteuses in een vergelijking

Nooit meer op gefrituurde lekkernijen zonder te doen: Dankzij de populaire Hete lucht friteusesMet heteluchtfriteuses, ook wel airfryers genoemd, kunt u knapperige frietjes, heerlijke nuggets en andere gefrituurde lekkernijen bereiden met minder vet. De moderne apparaten koken het voedsel alleen met behulp van warmte en zijn de meest gezonder Alternatief voor conventionele friteuses. In sommige Aifryer-modellen kunt u tot 6 porties bereiden, zodat zowel kleine als grote fijnproevers tevreden zijn.

Waar u op moet letten bij de aanschaf van een olievrije friteuse, en welke hetelucht friteuse is geschikt voor uOntdek het in onze airfryer vergelijking. Aan het eind van de gids voor de hetelucht friteuse test, hebben we een FAQ met de meest gestelde vragen & antwoorden samengesteld.

Update januari 2022: Ondertussen zijn er 8 heteluchtfriteuses van 60 tot 140 euro beschikbaar in deze vergelijking.

Laatst bijgewerkt op 21 augustus 2022 om 2:07 . Let op: de prijzen die hier worden weergegeven, kunnen intussen zijn gewijzigd. Alle informatie zonder garantie.


De aanbeveling van de chef

Inhoudsopgave

Maar welke Airfryer is de winnaar en presteert het beste in de vergelijking van heteluchtfriteuses? U kunt het antwoord waarschijnlijk al raden, want het hangt er natuurlijk allemaal vanaf, Wat u van het toestel verwacht. Kookt u slechts voor één persoon en ziet u de Airfryer als een occasioneel keukenhulpje, of bent u op zoek naar een krachtige airfryer waarmee u elke dag bijgerechten voor het hele gezin kunt bereiden? Dat is je antwoord, Welk vermogen heb je nodig en hoeveel watt.

Alle toestellen hebben verschillende kenmerken of speciale functies, zoals LED-displays, signaaltonen of warmhoudfuncties. U kunt deze functies als “extra’s” beschouwen of voor uzelf uitmaken of ze voor u “must-haves” zijn.

Wij willen u graag een Aanbeveling voor een model die overtuigt met prijs en prestaties en is verkrijgbaar in verschillende versies: De COSORI Hetelucht Friteuse 5,5L XXL. In de standaardversie kunt u porties bereiden voor 3 tot 5 personen. Het heeft 11 voorkeursinstellingen voor de meest uiteenlopende gerechten, plus een voorverwarmingsfunctie, een warmhoudfunctie en de schudherinnering, die u eraan herinnert uw ingrediënten in de kookmand te schudden. Met een temperatuurbereik van 75 tot 205 °C en een vermogen van 1.700 watt voldoet hij aan alle eisen die aan een grote verscheidenheid van recepten worden gesteld.

Als u het een beetje hogerop wilt zoeken, kunt u kiezen voor de COSORI Smart WiFi Hetelucht Friteuse 5.5L XXL kies. Hij heeft 13 voorgeprogrammeerde programma’s en biedt u de innovatieve optie om uw airfryer op afstand via een app te bedienen en het kookproces te controleren.De beste heteluchtfriteuse 2022

Kies uw persoonlijke hetelucht friteuse test winnaar 2022:Vergelijking van producten


COSORI Hetelucht Friteuse 5,5L XXL met vierkante kookmand


COSORI Hetelucht Friteuse 5,5L XXL Rood Friteuse

COSORI Hetelucht Friteuse 5,5L XXL Rood Friteuse

Prijs: € 110,00

Prijs: € 129,99


Het moderne design van de rode COSORI Hetelucht Friteuse 5.5L XXL Rood is een echte blikvanger. Het LED-display met 11 verschillende voorgeprogrammeerde one-touch-toetsen maakt de bediening veel eenvoudiger. Selecteer gewoon uw favoriete recept met één druk op de knop. De hetelucht friteuse heeft een vierkante kookmand van 5,5 liter en is ideaal voor gerechten voor maximaal 6 personen. Dit is vooral praktisch voor gezinnen! Hij heeft 1.700 watt en is dus bijzonder krachtig, wat de kooktijd verkort.

 • Afmetingen: 30 x 30 x 32 cm
 • Gewicht: 7,78 kilogram
 • Vermogen: 1.700 watt
 • Inhoud: 5,5 liter

Naast de voorgeprogrammeerde instellingen kunt u de temperatuur handmatig instellen tussen 75-205°C en de bereidingstijd tot 60 minuten. Zo kunt u uw recepten individueel bereiden. Ook voor uw Veiligheid De COSORI heeft een cool-touch handgreep en een ontgrendelingsknop voor de mand, wat betekent dat de kookmand pas kan worden verwijderd nadat deze is ontgrendeld, zodat u zich niet brandt.

Bij de COSORI heteluchtfriteuse krijgt u een gratis receptenboek met 100 recepten!Philips HD9252/90 Airfryer


Philips HD9252/90 Airfryer

Philips HD9252/90 Airfryer

Prijs: € 114,95

Prijs: € 124,99

Prijs: € 127,99

Prijs: € 127,99


De Philips HD9252/90 Airfryer is uitgerust met RapidAir technologie. Het creëert een snelle, hete luchtstroomdie, in interactie met de Zeester ontwerp op de vloer zorgt ervoor dat uw Voedsel gelijkmatig gekookt gelijkmatig kan worden gekookt. Met de tiptoetsen kunt u temperaturen van 60 tot 200 °C individueel instellen. Een kort signaal geeft na enige tijd aan wanneer de heteluchtfriteuse de gewenste temperatuur heeft bereikt. Er is ook een geïntegreerde timer waarmee u kooktijden tot 60 minuten kunt instellen. De hitte-isolerende buitenkant beschermt uw handen als u per ongeluk de friteuse aanraakt tijdens het gebruik.

 • Afmetingen: 35,79 x 34,5 x 34,2 cm
 • Gewicht: 4,5 kilogram
 • Vermogen: 1.400 watt
 • Capaciteit: 0,8 kilogram

U kunt zelfs hele steaks of drie ontbijtbroodjes bakken in de grote kookruimte!

U krijgt ook de gratis Philips NutriU-app voor smartphone of tablet. Het is ontworpen om u te helpen de vele mogelijkheden van uw airfryer te ontdekken en biedt u talrijke receptinspiraties.

 • Is de kookmand vaatwasmachinebestendig?
   

  Ja, de kookmand kan in de vaatwasmachine gereinigd worden.

 • Wat zijn de binnenafmetingen van de kookmand?
   

  Het kookmandje is ongeveer 18 cm lang, 18 cm breed en 9 cm hoog.

 • Waar ontsnapt de hete lucht?
   

  Er ontsnapt maar een klein beetje hete lucht tijdens het frituren met lucht. Deze lucht ontsnapt in het achterste gedeelte aan de bovenkant van de friteuse. Daarom moet u de friteuse niet te dicht bij de muur plaatsen.Princess XXL Hete lucht friteuse met 3,2 L met 8 programma’s


Princess XL hetelucht friteuse met 3,2 liter

Princess XL hetelucht friteuse met 3,2 liter

Prijs: € 45,50

Prijs: € 76,99


Met 8 voorgeprogrammeerde programma’s voor vlees, vis en andere voedingsmiddelen, is de bediening van de Princess XXL Hete lucht friteuse met 3,2 L bijzonder gemakkelijk. U kunt ook het digitale display gebruiken om individuele instellingen te maken en ingrediënten te koken volgens uw wensen. De “Klaar” signaal informeert u wanneer de ingestelde kooktijd voorbij is. De Airfryer wordt ook geleverd met een frituurmand en een grillZo kunt u bakken, braden of roosteren wat u maar wilt. De onderdelen zijn niet vaatwasmachinebestendig, maar zeer gemakkelijk met de hand schoon te maken.

 • Afmetingen: 38,4 x 34 x 33 cm
 • Gewicht: 4,6 kilogram
 • Vermogen: 1.500 watt
 • Inhoud: 3,2 liter

De inhoud van 3,2 liter is geschikt voor maximaal 5 porties. Dankzij 1.500 watt vermogen en hoge snelheid convectie technologie krijg je snel gelijkmatige resultaten. Een oververhittingsbeveiliging zorgt voor veiligheid tijdens de werking.

 • Wordt de heteluchtfriteuse heet tijdens het gebruik?
   

  Nee, de behuizing van de heteluchtfriteuse wordt alleen warm tijdens het gebruik, maar niet heet. Alleen de kooklade wordt heet, maar het buitenste gedeelte van de lade mag ook alleen maar warm worden.

 • Heeft de Princess XXL heteluchtfriteuse een roerarm?
   

  Nee, de heteluchtfriteuse heeft geen roerarm.

 • Schakelt de heteluchtfriteuse automatisch uit?
   

  Ja, de friteuse heeft een automatische uitschakeling en schakelt uit wanneer de vooraf ingestelde tijd is bereikt.

 • Welke accessoires zijn beschikbaar?
   

  Tot de accessoires behoren bijvoorbeeld een grill waarop u broodjes of pizza’s kunt opwarmen en een vorm waarin u taarten kunt bakken.Innsky Hetelucht Friteuse 5,5L XXL 360 ° Heteluchtstroom Verwarmingstechnologie


Innsky Hetelucht Friteuse 5,5L XXL

Innsky Hetelucht Friteuse 5,5L XXL

Prijs: € 109,99

Prijs: € 143,41


De Innsky Hetelucht Friteuse 5,5L XXL werkt met de 360 ° hete luchtstroom verwarmingstechnologie. Volgens de fabrikant ontstaat hierdoor het principe van de Maillard-reactie, die het voedsel zijn speciale geroosterde aroma geeft. Het temperatuurbereik ligt tussen 80-200 °C en de Timer functie kunt u een maximum van 60 minuten instellen.

 • Afmetingen: 41,2 x 37,6 x 37,4 cm
 • Gewicht: 5,75 kilogram
 • Vermogen: 1.700 watt
 • Inhoud: 5,5 liter

Speciale extra’s: Een voorverwarmingsfunctie is ontworpen om betere en knapperigere resultaten te bereiken met frieten en co. De warmhoudfunctie daarentegen zorgt ervoor dat uw gerechten warm worden gehouden tot u ze serveert!

De 5,5-liter kookmand biedt plaats aan 6 porties, waardoor de Innsky heteluchtfriteuse ideaal is voor een breed scala aan gerechten. uitstekend voor gezinnen geschikt. De Airfryer heeft 1.700 watt en 7 voorinstellingen die u kunt selecteren via het LED-display. U krijgt ook een receptenboek met 32 recepten!

 • Heeft het apparaat een roerarm?
   

  Nee, de Innsky hetelucht friteuse heeft geen roerarm. Om het voedsel te keren, schudt u de kookmand voorzichtig boven het aanrecht. Dit voorkomt dat er olie uitloopt.

 • Past er een pizza in de kookmand?
   

  Een diepvriespizza met een diameter van ongeveer 20 cm, doormidden gesneden, past in de kookmand als u hem eerst lichtjes laat ontdooien en hem dan in de kookmand drapeert.

 • Kun je er taarten in bakken?
   

  U moet een geschikte bakmand kopen. Hiermee kunt u in een handomdraai taarten bakken in uw heteluchtfriteuse.Ninja Lucht Friteuse [AF100EU] Hete lucht frituurpan met 4 kookfuncties


Ninja Lucht Friteuse [AF100EU] Hete lucht frituurpan

Ninja Lucht Friteuse [AF100EU] Hete lucht frituurpan

Prijs: € 79,24

Prijs: € 114,01

Prijs: € 125,99

Prijs: € 129,99

Prijs: € 129,99


Heel 3,8 liter of 900 gram capaciteit zijn beschikbaar bij de Ninja Lucht Friteuse [AF100EU] beschikbaar is. Zo kunt u tot 6 porties tegelijk bereiden. De speciale kenmerken van deze hetelucht friteuse zijn de 4 kookfuncties: Roosteren, opwarmen, dehydrateren en frituren met hete lucht. Rooster groenten, warm pizza van de vorige dag opnieuw op, droog fruit voor verse fruitchips of frituur de knapperigste frieten. De bediening is kinderlijk eenvoudig: u start alle functies via de one-touch-toetsen.

 • Afmetingen: 34,5 x 27,9 x 33,8 cm
 • Gewicht: 6 kilogram
 • Vermogen: 1.500 watt
 • Inhoud: 3,8 liter

Tijd en temperatuur kunnen elk via twee knoppen worden geregeld, zodat u ook persoonlijke instellingen voor uw gerechten. De afzonderlijke onderdelen van de heteluchtfriteuse zijn vaatwasmachinebestendig.

Opmerking: De grote 7,6 liter versie van de Ninja air fryer heeft twee kookmandjes. Zo kunt u twee ingrediënten tegelijk op verschillende temperaturen bereiden. U kunt uw bijgerecht, bijvoorbeeld frietjes, in het ene mandje bakken, terwijl u de kippendijen in het andere mandje bereidt.

 • Is het apparaat aan de binnenkant gecoat?
   

  Ja, de binnenkant van de lades van de Ninja Air Fryer zijn keramisch gecoat.

 • Zijn de onderdelen van de friteuse vaatwasmachinebestendig?
   

  Ja, het inzetstuk van de kookmand is vaatwasmachinebestendig.

 • Is er een automatische uitschakeling?
   

  Ja, zodra de vooraf ingestelde tijd is bereikt, schakelt het kookproces van de heteluchtfriteuse uit en klinkt er een signaal om u te laten weten dat het kookproces klaar is.

 • Hoeveel voedingsmiddelen passen er in de Ninja Air Fryer met 3,8 liter?
   

  Er passen ongeveer 6 broodjes of een halve kip in de Ninja Air Fryer.Tristar XXL Air Fryer met hete lucht convectie technologie


Tristar XXL Hete lucht friteuse/krokante friteuse

Tristar XXL Hete lucht friteuse/krokante friteuse

Prijs: € 22,99

Prijs: € 94,39


Dankzij 1.800 watt en heteluchtconvectietechnologie (warmtecirculatie), kan de Tristar XXL Hetelucht Friteuse uw frietjes, nuggets of andere ingrediënten precies en snel. Met een inhoud van 4,5 liter biedt hij voldoende ruimte voor porties voor het hele gezin. Tristar hecht bijzonder veel belang aan veiligheid, en daarom is deze heteluchtfriteuse uitgerust met een Oververhitting bescherming, handgrepen die koel blijven en Antislipvoetjes is uitgerust.

 • Afmetingen: 27 x 34 x 32 cm
 • Gewicht: 4 kilogram
 • Vermogen: 1.800 watt
 • Inhoud: 4,5 liter

De operatie werkt comfortabel via de analoog bedieningspaneel met draaiknoppen voor tijd (tot 30 minuten) en temperatuur van 80-200 °C. De korf en de bakplaat zijn uitneembaar en dus gemakkelijk met de hand schoon te maken.

 • Hoeveel frietjes passen er in de hete lucht frituurpan?
   

  Tot 1 kilo past in de Tristar heteluchtfriteuse.

 • Wat zijn de afmetingen van de binnenmand?
   

  De afmetingen van de binnenmand zijn 24 x 22 cm.

 • Kan brood ook in de heteluchtfriteuse gebakken worden?
   

  Met een kleine ovenschaal voor 2 personen kunt u ook brood en broodjes bakken in deze heteluchtfriteuse.

 • Is er een automatische uitschakeling?
   

  Ja, wanneer de timer van de Tristar Airfryer is afgelopen, schakelt de Aifrfryer automatisch uit.COSORI Smart WiFi Hetelucht Friteuse 5.5 L XXL


COSORI Smart WiFi Hetelucht Friteuse 5,5L XXL

COSORI Smart WiFi Hetelucht Friteuse 5,5L XXL

Prijs: € 102,99

Prijs: € 139,99


De COSORI Smart WiFi Hetelucht Friteuse 5,5L XXL brengt een echte innovatie: de Bediening via een app. Dit betekent dat u deze Airfryer niet alleen handmatig direct via het display kunt bedienen, maar ook via uw mobiele telefoon met behulp van de VeSync-app. Of het nu gaat om in- of uitschakelen of het bewaken van het kookproces – dit alles is mogelijk met de app.

Ook de bediening via de One-touch display is zo simpel als maar kan. Met één klik kiest u een van de 13 voorgeprogrammeerde kookfuncties.

 • Afmetingen: 30 x 30 x 32 cm
 • Gewicht: 5,4 kilogram
 • Vermogen: 1.700 watt
 • Inhoud: 5,5 liter

In de VeSync app vindt u meer dan 100 stap-voor-stap recepten. Wanneer u voedsel bereidt in de heteluchtfriteuse, hoeft u alleen maar op de Kennisgeving van de app die je precies zal vertellen wat er aan de hand is, wanneer uw gerechten klaar zijn.

De anti-aanbak, verwijderbaar, vaatwasmachinebestendige kookmand is vrij van PFOA en kan in een handomdraai worden gereinigd.

 • Wat is het verschil met de COSORI hetelucht friteuse 5,5L XXL CP158-AF?
   

  De twee heteluchtfriteuses verschillen niet wat technische kenmerken betreft, alleen de WiFi-functie inclusief app-gebruik onderscheidt dit model van het andere.

 • Hoeveel Franse frietjes passen er in de hete lucht frituurpan?
   

  Er past ca. 1 kg friet in de kookmand.Stillstern Hetelucht Friteuse 3.5 L


Stillstern Hetelucht Friteuse 3.5 L

Stillstern Hetelucht Friteuse 3.5 L

Prijs: € 44,00

Prijs: € 74,90


De Stillstern Hetelucht Friteuse biedt u 7 verschillende programma’som u te helpen uw favoriete recepten te maken. Een receptenboekje met 40 recepten is bijgesloten.

Dankzij een innovatieve heteluchttechnologie verwarmt de Stillstern heteluchtfriteuse tot verwarmt in een mum van tijd tot 200 graden omhoog. De PowerBoost-functie zorgt ervoor dat je het niet eens hoeft voor te verwarmen.

Zowel de frituurmand als het broodbakmandje en het grillrooster zijn voorzien van een antiaanbaklaag en dus gemakkelijk schoon te maken. Ze zijn ook allemaal vaatwasmachinebestendig.

 • Afmetingen: 28,9 x 32,2 x 36 cm
 • Gewicht: 6 kilogram
 • Vermogen: 1.500 watt
 • Inhoud: 3,5 liter

De Cool Touch-functie en de shake-functie verbeteren het bereidingsproces van uw gerechten. U kunt de lade tijdens het koken uitnemen om de ingrediënten te draaien of ze op smaak te brengen, en de lade weer terugplaatsen om op dezelfde plaats verder te koken. De dubbelwandige behuizing zorgt ervoor dat u uw vingers niet brandt en houdt de buitenkant koel.Hete lucht friteuse kopen waar je op moet letten

Capaciteit

Natuurlijk moet u zich afvragen hoeveel capaciteit uw friteuse moet hebben. Kook je meestal voor één of twee personen of wil je grotere hoeveelheden in een keer maken? Een groter toestel neemt meer plaats in, wat u ook moet overwegen als u weinig bergruimte hebt. Een grotere Aifryer biedt echter ook de volgende voordelen meer ruimte in de kookkamer, zodat de lucht beter kan circuleren en het eten zal knapperiger zijn. Als u het niet zeker weet, kunt u een gemiddelde inhoud van 4,5 liter als richtlijn gebruiken.

Vermogen

U kunt ook kijken naar het vermogen van uw Aifryer voordat u er een kiest. Het wattage van de hetelucht frituurpan moet zijn ten minste 1.400 watt om voor u mooie krokante resultaten te bereiken. Voor een kleinere friteuse kan minder watt voldoende zijn. Het wattage is niet altijd een betrouwbare indicator van de prestaties, aangezien verschillende motoren verschillende wattages vereisen.

Temperatuur

Het temperatuurbereik van heteluchtfriteuses is over het algemeen lager dan dat van conventionele friteuses omdat zij minder warmte nodig hebben bij het koken dankzij de heteluchtcirculatie. A temperatuurbereik tot 200 °C zou uw hete lucht frituurpan moeten bedekken. Hoe groter het temperatuurbereik, hoe meer mogelijkheden u hebt voor verschillende doeleinden en recepten.

Reiniging

Zorg ervoor dat de heteluchtfriteuse gemakkelijk schoon te maken is. Als u hem elke dag gebruikt, wilt u hem niet elke dag hoeven schoonmaken. Het is een groot pluspunt als de onderdelen zijn verwijderbaar en vaatwasmachinebestendig zijn.

U kunt ook aandacht besteden aan de volgende punten, want die bieden u nog meer mogelijkheden en comfort:

Meerdere niveaus

Als uw friteuse meerdere niveaus heeft, kunt u verschillende ingrediënten tegelijk bereiden.

Roerarm

Veel voedsel moet worden gekeerd zodat het tijdens de bereiding voldoende knapperig wordt. Als uw friteuse een roerarm heeft, kan hij dit voor u doen. Als alternatief kunt u de ingrediënten ook in de kookmand roeren. handmatig schudden of draaien.

Gezichtsveld

Een transparant kijkvenster is comfortabel en helpt u om de de gaarheid van uw voedsel te beoordelen. Op deze manier hoef je niet elke keer de mand eruit te halen om te controleren.Voordelen & nadelen van hetelucht friteuses

Voordelen

 • Minder vet: Friet bereid met een Airfryer bevat bijvoorbeeld tot 80% minder vet
 • Smaak: Traditioneel gefrituurd voedsel smaakt vaak meer naar vet, terwijl het voedsel in de Airfryer het zonder enige olie kan stellen. Hier proef je alleen de heerlijke geroosterde smaken;
 • Geur: Er is nauwelijks een frituurgeur, aangezien deze voornamelijk wordt veroorzaakt door het vet;
 • Veelzijdig gebruik: Uw heteluchtfriteuse is vergelijkbaar met een mini-oven. Afhankelijk van de accessoires kunt u ermee bakken, braden of roosteren;
 • Schoonmaken: Omdat er geen of weinig olie wordt gebruikt, is het schoonmaken heel eenvoudig omdat u geen olie hoeft weg te gooien. De afzonderlijke onderdelen kunnen meestal worden verwijderd en zijn vaak vaatwasmachinebestendig
 • Veiligheid: Omdat er geen olie wordt gebruikt, loopt u niet het risico dat u zich verwondt aan gemorste olie.

Nadelen

 • Tijd: heteluchtfriteuses zijn snel klaar voor gebruik, omdat slechts een kleine braadkamer hoeft te worden verwarmd in vergelijking met conventionele friteuses of ovens. Als u echter geen olie gebruikt, kan het langer duren voor uw ingrediënten gaar zijn
 • Droog: Sommige voedingsmiddelen kunnen uitdrogen wanneer ze in de hete lucht worden gekookt. Om dit te voorkomen, kunt u een kleine hoeveelheid olie toevoegen.


Hete lucht friteuse recepten van Chefkoch

U bent de trotse eigenaar van een nieuwe heteluchtfriteuse en nu vraagt u zich af wat u ermee kunt doen? We hebben een paar receptideeën voor jou en, natuurlijk, vertellen we je ons favoriete friet recept voor de hetelucht frituurpan:


Frietjes in de hete lucht frituur

Hoe bereid je je zelfgemaakte frieten in de hetelucht friteuse (vind hier de hele Recept voor de hete lucht friteuse):

Voor 3 porties heb je nodig:

 • 1,2 kilogram vastkokende aardappelen
 • 1 eetlepel zonnebloemolie
 • Een beetje zeezout

Voorbereiding:

De Aardappelen schillenwas ze kort en doe ze in een pot met water. Snijd vervolgens de aardappelen eerst in plakken van een centimeter dik en snijd hiervan stokjes van een centimeter breed. Doe de aardappel sticks terug in de pot met water.

Breng in een andere pan ongeveer een liter water aan de kookGiet er twee theelepels zeezout in. en blancheer de rauwe chips in gezouten water gedurende 2 minuten. Giet de geblancheerde aardappelen af in een zeef, spoel ze kort met koud water en laat ze uitlekken. Leg de aardappelsticks vervolgens op een schone keukenhanddoek en droog ze goed af. Bak de aardappelen in een hete frituurpan. met een eetlepel zonnebloemolie bak volgens de instructies. Serveer de klaargemaakte frieten onmiddellijk en breng op smaak met een beetje zout.

Of kijk eens naar onze Kookschool video hoe je zelf echt lekkere frietjes kunt maken (in de video gaan ze in de oven, maar je kunt ze ook makkelijk in de hete lucht frituurpan doen):

Maak je eigen frieten


Groenten in de hete lucht frituurpan

U kunt groenten heerlijk bereiden in de heteluchtfriteuse. Door de zachte bereiding blijven meer vitamines behouden en door de afwezigheid van olie is uw gerecht nog gezonder. Ontdek een recept voor Winterse ovengroenten uit de hete lucht frituurpan.


Kip in de hete lucht frituurpan

Je kunt kip ook in een Airfryer bereiden. Met de juiste instellingen wordt uw kip sappig van binnen en krokant van buiten. We hebben twee recepten voor u uitgezocht: Kipkoteletten met uien en Gebakken kip uit de hete lucht frituurpan.


Gebakken aardappelen in de hete lucht frituurpan

Snijd de gebakken aardappelen in plakjes van 1 cm en breng op smaak. U kunt maximaal één eetlepel olie aan de gebakken aardappelen toevoegen om ze nog krokanter te maken en heerlijke geroosterde aroma’s te creëren.


Brood in de hete lucht frituurpan

U kunt zelfs brood en broodjes bakken met uw airfryer! Airfryers werken immers als een kleine mini-convectieoven. Sommige hebben zelfs een extra bakfunctie. Hier vind je een recept voor Brood uit de hete lucht frituurpan.


Cake in de hete lucht frituurpan

Mmm, wat ruikt er zo lekker? Misschien is het de heerlijke cake uit je frituurpan. Ook kleinere taarten kunt u zonder problemen in een Airfryer bakken. We hebben hier een Recept voor kersen kwarktaart uit de airfryer voor jou.

Ben je in de stemming voor meer receptinspiratie? Blader dan door de talrijke Hete lucht friteuse recepten bij Chef’s.Tips voor de heteluchtfriteuse

 1. De heteluchtfriteuses hebben eigenlijk geen olie nodig. Als je nog iets wilt Olie als smaakdrager Als u olie als smaakdrager wilt gebruiken, is het de moeite waard een oliespuit aan te schaffen. Het verstuift de olie zeer fijn, zodat uw ingrediënten gelijkmatig worden verstoven, maar slechts een dun laagje olie krijgen. Als u nu gezonde oliën Als je gezonde oliën gebruikt, doe je iets goeds voor je lichaam, want gezonde vetzuren helpen je om bijvoorbeeld vitamines beter op te nemen. Je hoeft dus niet helemaal af te zien van olie in je dieet.
 2. Als je tijd en moeite wilt besparen, gebruik wat aluminiumfolie als bodem of kleine zakom uw ingrediënten in de kookmand te bereiden. Dit is bijzonder geschikt voor gemarineerde ingrediënten, aangezien deze tijdens het koken in de marinade blijven zitten en deze niet door de gaten van de kookmand in de opvangbak druppelt. Hierdoor hoeft u de kookmand niet schoon te maken en krijgt u aromatischere gerechten.
 3. De meeste recepten vragen om de Airfryer minstens 5 minuten te verwarmen. voorverwarmen. Om ook hier tijd te besparen, kunt u het voorverwarmen en voeg in plaats daarvan 2 minuten toe aan het einde van het kookproces.. Dan moeten je ingrediënten ook gaar zijn.
 4. Als u bijvoorbeeld een kip braadt in de heteluchtfriteuse, moet u ervoor zorgen dat u na een tijdje wat water in de lekbak zodat de kip een krokante huid krijgt.
 5. Zorg ervoor dat u uw hete lucht frituurpan gebruikt maak het niet schoon met agressieve schoonmaakmiddelen.. Deze “agressieve” schoonmaakmiddelen kunnen de anti-aanbaklaag van de Airfryer aantasten. Dit kan er dan weer toe leiden dat er meer residuen aan en in de kookmand blijven kleven.


Welke heteluchtfriteuse accessoires zijn er?

Hete Lucht Friteuse met Roer Arm: De roerarm roert de ingrediënten voor u tijdens het kook- of frituurproces en zorgt ervoor dat ze aan alle kanten knapperig worden. Draaien is vooral belangrijk wanneer u frituurt zonder vet.

Hete lucht friteuse met roterende mand: Er bestaat een speciaal draaibaar mandje voor het bereiden van frites, maar dat past alleen in frituurpannen die voor dit doel zijn ontworpen. De bak is ingehaakt en draait langzaam tijdens het kookproces om een gelijkmatige bruining en krokantheid te garanderen.

Hete lucht friteuse met broodmandjeEr zijn universele broodmanden die u apart kunt kopen. Als het mandje past bij de afmetingen van uw airfryer, kunt u in een handomdraai zelfgebakken broden maken.

Heteluchtfriteuse met grill: Een grillplaat verandert uw heteluchtfriteuse in een elektrische grill voor authentieke zelfgemaakte hamburgers, sappige kippendijen of andere lekkernijen.

Hete lucht friteuse met twee ladenSommige heteluchtfriteuses hebben twee laden. U kunt programma’s, kooktijden en temperaturen afzonderlijk instellen voor deze twee onafhankelijke kookzones. Zo kunt u een hele maaltijd, hoofd- en bijgerecht, tegelijk bereiden.

Hete lucht friteuse met twee niveaus: U kunt verschillende ingrediënten op twee niveaus tegelijk koken. Het hoofdingrediënt kookt op de bodem en de garnering op de top.Wat is de beste heteluchtfriteuse volgens Stiftung Warentest?

13 verschillende apparaten van merken als De’Longhi, Tefal of Profi Cook namen het tegen elkaar op in de heteluchtfriteuses-test van Stiftung Warentest. Ze testten hoe goed de friteuses frieten, groenten, kippendijen of muffins klaarmaakten. Bij de heteluchtfriteuse-test werd onder meer de nadruk gelegd op het feit dat de Voedsel smaakt niet aangebrand of drooghet eten goed gaar is en u uw vingers niet gemakkelijk brandt aan de apparaten. Alle geteste friteuses waren tussen 59 en 290 euro.

De winnaar van de test was uiteindelijk de Philips HD9220/20 Airfryer die wij u ook aanbevelen. Op basis van de strenge testcriteria kwam de airfryer als winnaar uit de bus met een score van 3,0. Volgens Stiftung Warentest maakt de Airfryer heerlijke frieten die “knapperig zijn en duidelijk naar aardappelen smaken”. U vindt het artikel over de heteluchtfriteuse-test van Stiftung Warentest hier achter een paywall.Meer producten voor de keuken in de grote vergelijkingFAQ over de hetelucht friteuse vergelijking:

 • Hoe werkt een hetelucht friteuse?
  Simpel gezegd, een heteluchtfriteuse werkt als een convectieoven. De lucht in de machine wordt verwarmd en gelijkmatig verdeeld door een ventilator. U kunt volledig zonder olie en uw resultaten zullen nog steeds knapperig en heerlijk zijn.
 • Maakt de heteluchtfriteuse veel lawaai?
  Tijdens de werking produceert de circulatie van de lucht natuurlijk lawaai. Het volume hangt echter sterk af van het model en ligt tussen het vergelijkbare volume van een magnetron en een moderne stofzuiger.
 • Hoe makkelijk is het om een hetelucht friteuse schoon te maken?
  In het ideale geval zou u de afzonderlijke onderdelen van de heteluchtfriteuse moeten kunnen verwijderen. U kunt ze dan met de hand schoonmaken met water en afwasmiddel of ze in de afwasmachine doen als ze vaatwasmachinebestendig zijn.
 • Hoe gezond zijn heteluchtfriteuses?
  Bij het frituren met hete lucht friteuses bevat het voedsel tot 80% minder vet. Over het algemeen zijn heteluchtfriteuses gezonder dan conventionele friteuses. Bovendien moet u ervoor zorgen dat u uw voedsel niet te heet bakt, want dat kan leiden tot de vorming van stoffen die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Stiftung Warentest adviseert frietjes in de heteluchtfriteuse te bakken bij maximaal 170 °C.
 • Is er een hetelucht frituurpan die draait?
  Er zijn veel heteluchtfriteuses die een automatische roerarm hebben. Enkele minuten na het inschakelen begint de roerarm te draaien om het best mogelijke resultaat te bereiken. Zo worden bijvoorbeeld uw frieten aan alle kanten knapperig.
 • Hoe lang is de frituurtijd met een heteluchtfriteuse?
  Gemiddeld duurt het ongeveer 15 minuten voordat frietjes in de heteluchtfriteuse de ideale knapperigheid hebben bereikt. Het bakken van de broodjes duurt ongeveer 8 minuten en moet dan worden omgedraaid en nog eens 5 minuten worden gebakken. Aardappelpannenkoekjes of zelfs bevroren bosuitjes zijn in ongeveer 12 minuten door en door gaar. Natuurlijk hangt de bereidingstijd ook af van de ingestelde temperatuur.
 • Waar gaat de olie heen in een hetelucht friteuse?
  In heteluchtfriteuses is er geen vakje voor olie. Dat komt omdat de olie rechtstreeks op het voedsel wordt aangebracht. U kunt bijvoorbeeld chips in een kom doen en ze in olie draaien of een oliespray gebruiken. Met een spray gebruik je minder vet en eet je gezonder. De fabrikanten van de heteluchtfriteuses raden uitdrukkelijk af de olie in de mandjes of de afzonderlijke onderdelen van de friteuse te doen, aangezien deze daarvoor niet zijn ontworpen.
 • Kun je bakken in de hetelucht frituurpan?
  Ja, u kunt muffins of kleine cakejes bakken in de hetelucht friteuse. Uw heteluchtfriteuse is qua werking vergelijkbaar met een mini-oven.


Hete Lucht Friteuse Lijst 2022: Vind de beste Aifryer voor u: