Diepvriezer test 2022: 10 diepvriezers in vergelijking

Ieder van ons zou te allen tijde genoeg voedsel voor maximaal 10 dagen in huis moeten hebben. Dit zijn in ieder geval de tips voor een persoonlijke noodvoorraad die men zou moeten aanleggen. Daarvoor, en ook voor onze dagelijkse behoeften, hebben wij dus onder meer een diepvriezer nodig. Met het we vriezen voedsel in en slaan bevroren voedsel op.om langere houdbaarheid om het langer te laten duren.

Maar welke diepvriezer biedt voldoende opslagruimte, verbruikt weinig energie, is niet te lawaaierig en vormt weinig ijs? U kunt het te weten komen in onze Freezer test gids uit. Wij 10 verschillende diepvriezers vergelijken en u ook de voor- en nadelen van de verschillende soorten diepvriezers laten zien. U kunt ook nagaan of Stiftung Warentest en Öko-Test een test van een diepvrieskist hebben uitgevoerd. Aan het einde van onze vriezer vergelijking, vindt u ook de vaak gestelde vragen en antwoorden over het onderwerp.

Bauknecht GT 219 A3+ Diepvriezer

Topprestaties & prijs

Beko HSA24540N Diepvriezer

230 liter

CHiQ vriezer met statisch koelsysteem

Prijs tip

SEVERIN Minivriezer GB 8882

Mini model

Bauknecht GT 219 A3+ Diepvriezer Beko HSA24540N Diepvriezer CHiQ diepvrieskist met statisch koelsysteem SEVERIN Minivriezer GB 8882
1173 beoordelingen 859 beoordelingen 521 beoordelingen 1354 beoordelingen
Diepvriezer Diepvriezer Diepvriezer Diepvriezer
91,6 x 118 x 69,8 cm 86 x 110,5 x 67,5 cm 55,6 x 63,5 x 83,5 cm 48 x 44,5 x 50 cm
45 kg 49 kg 25 kg 16,6 kg
215 liter 230 liter 142 liter 32 liter
132 kWh per jaar 210 kWh per jaar 226 kWh per jaar 148 kWh per jaar
C E F E
42 dB 39 dB 41 dB 39 dB
20 kg/24 uur. 10,5 kg/24 uur. 6,5 kg/24 uur. 2 kg/24 uur.
50 uur. 67 uur. 12 uur. 10 uur.
Ja Ja Ja Geen
Ja Geen Geen Geen
Ja Geen Geen Geen
Geen Geen Geen Ja
Bauknecht Beko CHiQ SEVERIN
Op het aanbod Op het aanbod Op het aanbod Op het aanbod

Laatst bijgewerkt op 21 augustus 2022 om 2:28 . Let op: de prijzen die hier worden weergegeven, kunnen intussen zijn gewijzigd. Alle informatie zonder garantie.De Chef Tip

Inhoudsopgave

De Bauknecht GT 219 A3+ Diepvriezer combineert de beste eigenschappen: het heeft een grote Inhoud 215 liter, een invriescapaciteit van 20 kg in 24 uur en is ook uitgerust met functies zoals de ECO-energiebesparingsfunctie en een Super vriesfunctie. Zo kunt u uw voedsel voorzichtig maar snel invriezen en energie besparen wanneer dat nodig is. De Het energieverbruik zelf is 132 kWh per jaar. Over het geheel genomen overtuigt de Bauknecht GT 219 A3+ vrieskist met een uitstekende prijs-prestatieverhouding.De beste diepvriezers 2022

Kies uw persoonlijke vriezertest winnaar:Vergelijking van producten


Bauknecht GT 219 A3+ Diepvriezer


Bauknecht GT 219 A3+ Diepvriezer

Bauknecht GT 219 A3+ Diepvriezer

Prijs: € 465,36

Prijs: € 519,95


Bij de Bauknecht GT 219 A3+ Diepvriezer De Bauknecht GT 219 A3+ is een klassieke diepvrieskist die u dankzij de SpaceMax-functies een maximale opslagruimte biedt in een conventionele ruimte. Dit betekent dat u meer ruimte hebt dan bij andere toestellen, wat te danken is aan het innovatieve binnenontwerp. Al met al, kunt u een Bruikbare ruimte van 215 liter met twee opbergmanden.

Het invriesvermogen bedraagt 20 kg per 24 uur. In geval van storingen kan de vriezer uw voedsel tot 50 uur bewaren.

Een ander groot voordeel is de ECO-energiebesparingsfunctie. Als je al weet dat je je vriezer een lange tijd niet gaat openen, activeer gewoon de ECO-functie en bespaart dus effectief 15% van de energie en kosten.

Als u veel voedsel snel in één keer wilt invriezen, is de handige Super vriesfunctie is inbegrepen. Het koelt de hele vriezer snel af en vormt een koud reservoirwaarbij zelfs grote hoeveelheden snel worden ingevroren. De functie schakelt zichzelf weer uit.

A Kinderslot beschermt u tegen het veranderen van de instellingen door de elektronica met één druk op de knop te blokkeren.

Dankzij de optimaal geïnstalleerde binnenverlichting heeft u altijd een perfect verlicht overzicht van uw voedsel.

In één oogopslag:

 • Vriezer, wit
 • Afmetingen LxBxH: 69,8 x 118x 91,6 cm
 • Energieverbruik: 132 kWh per jaar
 • Invriesvermogen: 20 kg/24 uur.
 • Opslagtijd tijdens storing: 50 uur.
 • Nuttige inhoud 215 liter
 • Twee opbergmanden
 • Diepvrieskalender
 • Super vriesfunctie
 • Binnenverlichting
 • Kinderslot
 • Ontdooi water afvoer aan de voorkant
 • Optisch temperatuuralarm


Wat kopers zeggen:binnen

Sommige recensies vermelden dat de het deksel ligt niet 100% recht op de borstwat betekent dat de afdichting in het midden niet volledig sluit. Hierdoor vormt zich in het midden sneller ijs. Het is belangrijk te benadrukken dat niet elke borst dit probleem heeft. Mensen die dit probleem hebben, hebben het echter kunnen verhelpen door een zwaar voorwerp op het deksel te plaatsen. Andere mensen hebben de probleem door de schroeven los te draaien, het deksel naar beneden te drukken en de schroeven weer vast te draaien. Een eenvoudige oplossing die maar een paar minuten duurde.

In een review kunt u een thermisch beeld van de vriezer zien en het is overtuigend. Het laat duidelijk zien dat de vriezer alleen warmte afgeeft aan de zijkanten en de voorkant. Dit resulteert in warmteverlies aan de achterkant, die tegen de muur staat, geen warmteophoping. Dit garandeert veiligheid en een toestel met lange levensduur.

De recensies vermelden positief dat de kist houdt de kou uitstekend vast en verbruikt daarbij zeer weinig stroom. De kopers binnenin hebben het over een grote kist met sterke prestaties.Beko HSA24540N Diepvriezer


Beko HSA24540N Diepvriezer

Beko HSA24540N Diepvriezer

Prijs: € 379,00

Prijs: € 328,52

Prijs: € 427,20


Heel 230 liter nuttige inhoud staan tot uw beschikking met de Beko HSA24540N Diepvriezer beschikbaar is. U kunt uw diepvriesproducten flexibel opbergen in twee manden. U kunt een overzicht houden dankzij de LED Illumination® binnenverlichting. Het bestaat uit LED-kettingen die aan de bovenzijde en aan de zijwand van de afzonderlijke schappen zijn aangebracht en die ook de donkere hoeken van de vriezer goed verlichten. De leds zijn over het algemeen ook energiezuiniger dan standaard lichtbronnen.

De vriezer werkt bij een omgevingstemperatuur van ten minste 10 tot ten hoogste 43 graden. Dit betekent dat u de vriezer gemakkelijk in een kelderruimte kunt zetten als het daar in de winter niet onder de 10 graden afkoelt.

Dankzij de MinFrost® functie, plakt het voedsel niet aan elkaar en is er een aanzienlijk minder ijsvorming in vergelijking met conventionele vriesruimten met statische koeling. Dit komt omdat de Beko vriezer een speciaal verdampingssysteem heeft dat uw voedsel zachter invriest. Tegelijkertijd leidt dit tot een meer energiebesparende opslag en je hoeft de vriezer minder vaak te ontdooien. De Beko heeft een geavanceerd elektronisch temperatuurcontrolesysteem.

Met de Superontdooifunctie kunt u uw voedsel zeer snel invriezen, maar u moet de functie 24 uur van tevoren activeren. Plaats het voedsel vervolgens zo in de vriezer dat het de binnenwanden van de vriezer raakt. Na 50 uur schakelt de Superfrost-functie zichzelf uit.

De Het geluidsniveau van de vriezer is 39 dBdie onder de aanbevolen waarde ligt en daarom niet als hinderlijk wordt ervaren.

In één oogopslag:

 • Vriezer, wit
 • Afmetingen: HxBxD: 86,0 x 110,5 x 67,5 cm
 • Invriesvermogen: 10,5 kg/24 uur.
 • Opslagtijd tijdens storing: 67 uur.
 • Nuttige inhoud 230 liter
 • Afsluitbaar
 • 2 diepvriesmanden
 • LED-ketting binnenverlichting
 • MinFrost® voor minder ijsvorming
 • Superfrost-functie voor snel invriezen
 • Volume 39 dB


Wat kopers van binnen zeggen

In de beoordelingen negatieve beoordelingen voornamelijk de Bezorgservice. Er schijnen hier van tijd tot tijd afwijkingen te zijn geweest, waarbij de kist op het verkeerde tijdstip werd afgeleverd of slechts naar een bepaalde verdieping werd vervoerd. Bovendien was de borstkas bij een enkeling licht beschadigd, waarbij het overwegend slechts Deuken en optische schade betrokken waren. Over het algemeen zijn er duidelijk meer positieve ervaringen en minder negatieve beoordelingen.

Positief uitgelicht zijn de stille werking, laag stroomverbruik, royale opslagruimte, geringe ijsvorming en de wieltjes waardoor de kist gemakkelijk te verplaatsen is. Over het algemeen beoordelen de kopers de Beko als een solide diepvrieskist met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.CHiQ diepvrieskist met statisch koelsysteem


CHiQ vriezer met statisch koelsysteem

CHiQ vriezer met statisch koelsysteem

Prijs: € 259,00

Prijs: € 319,00


Een kleine compacte vriezer die u 142 liter opbergruimte beschikbaar is. De CHiQ Diepvriezer maar is bijzonder overtuigend omdat hij heen en weer kan schakelen tussen koelkast en vriezer. Uw Temperatuurbereik ligt tussen -24 °C en 5 °CHiermee kunt u groenten, fruit en andere voedingsmiddelen koelen of voedsel invriezen. Je hebt zeven temperatuurniveaus tot je beschikking.

De CHiQ vriezer beschikt over de 4D koeling. Hier omringen de verdampers de bekleding en zorgen zij ervoor dat de koellucht van vier kanten in het interieur stroomt. Op die manier vriest u uw voedsel sneller in en blijft de temperatuur in de vriezer constant. Dankzij de Drievoudige airbag deurafdichting de borstkas heeft ook een beter koelend effect over het algemeen dankzij de perfecte thermische isolatie.

Bijzonderheid: u krijgt van de fabrikant 12 jaar garantie op de compressor.

De Draaideur kan tussen 45° en 75° draaien en blijft open. Zo hebt u uw handen vrij en is het gemakkelijker om voedsel erin te doen en eruit te halen.

Bovendien heeft de vriezer een mechanische temperatuurregeling, een Snelle invriesmethodeDe kist is voorzien van een design hangmand en een verstelbare voet waarmee de kist op een groot aantal oppervlakken kan staan.

Met 41 dB de vriezer zit net op de grens van luidheidontwikkeling die wij mensen storend vinden.

In één oogopslag:

 • Vriezer, wit
 • Afmetingen: 55,6 x 63,5 x 83,5 cm
 • Invriesvermogen: 6,5 kg/24 uur.
 • Bewaartijd in geval van storing: 12 uur.
 • Nuttige inhoud 142 liter
 • Wisselen tussen koelkast en vriezer
 • 4D koeling
 • Draaideur tussen 45° en 75
 • Snelle invriesmethode
 • Ontwerp mand
 • Volume 41 dB


Wat kopers van binnen zeggen

In de beoordelingen zijn er slechts enkele negatieve beoordelingen van producten die geïsoleerde productiefouten of -gebreken vertoonden. Wij willen benadrukken dat de De kist heeft helaas geen binnenverlichting heeft.

Over het geheel genomen overtuigt de vriezer met zijn het ruime vriesvak, de stille werking, het snelle opstarten en de prijs.SEVERIN Minivrieskast GB 8882


SEVERIN Minivrieskast GB 8882

SEVERIN Minivriezer GB 8882

Prijs: € 149,99


De mini versie in de vriezer test: de SEVERIN GB 8882. Het biedt u een 32 liter opbergruimte met een tussenplank die ook kan worden verwijderd.

Een feit dat bijzonder belangrijk is: Ja, diepvriespizza’s passen ook in de kleine vriezer.

Het is een 4* vriesvak, waardoor het geschikt is om voedsel voor langere tijd in te vriezen, want het bereikt temperaturen tot -18 °C. Helaas ligt het gemiddelde stroomverbruik iets hoger, rond 148 kW per jaarwat betekent dat de vriezer slechts energie-efficiëntieklasse E bereikt.

Met zijn afmetingen van 48 x 44,5 x 50 cm neemt de kleine diepvrieskoffer nauwelijks ruimte in beslag en vindt hij zeker op elke plaats een bewaarplaats. Handig, de SEVERIN minivriezer met zijn 39 dB in werking is, is hij ook stil genoeg, om zelfs maar te kunnen staan in de slaapkamer. Het deurscharnier kan worden verwisseld en de kist past ook op een tafel.

Daarom is dit model ook een populaire vriezer voor op de camping en op reis.

Over 24 uur. het kleine diepvriesblokje kan tot 2 kg water of voedsel invriezen.

In één oogopslag:

 • Diepvrieskist, wit
 • Afmetingen: 48 x 44,5 x 50 cm
 • Energieverbruik: 148 kWh per jaar
 • Invriesvermogen: 2 kg/24 uur.
 • Bewaartijd in geval van storing: 10 uur.
 • Nuttige inhoud 32 liter
 • Verwijderbare tussenplank
 • 4*Diepvriesvak: tot -18°
 • Deurscharnier verwisselbaar
 • Volume 39 dB


Wat kopers van binnen zeggen

In de negatieve reviews bekritiseren de kopers bijna uitsluitend de slechte verpakkingwaarin de kleine vriezer met hen arriveerde. Dit veroorzaakte deuken en andere schade aan sommige leveringen.

De positieve reviews wegen echter zwaarder dan de negatieve en maken duidelijk dat het product bij de meerderheid van de mensen goed aankomt.

Sommigen betreuren het dat de Temperatuurregeling op de achterkant waardoor het veranderen van de temperatuur elke keer wat meer tijd kost.

Geprezen vooral de snelle inbedrijfstelling, omdat de kleine diepvriesdoos bereikt temperaturen tot -15 °C in slechts één uur.

De sterke prestaties van het kleine toestel zijn bijzonder overtuigend voor een eerlijke prijs.Whirlpool Diepvriezer WHM39112


Whirlpool Diepvriezer WHM39112

Whirlpool Diepvriezer WHM39112

Prijs: € 518,49


Met 394 liter inhoud is de Whirlpool Diepvriezer WHM39112 een waar XXL borst. De spAce+ functie zorgt ervoor dat de energie-efficiëntieklasse nog steeds E blijft (voorheen A++), ondanks een tot 40 % grotere capaciteit dan voorheen. In deze verhoudingen is het een bevredigende klasse.

Hoewel dit een zeer grote kist is, de het volume tijdens de werking is laagwant het is zo ongeveer 41 dB. Dit betekent dat u de kist niet naar de garage hoeft te verbannen, want hij kan ook worden geplaatst in ruimten die voor dagelijkse behoeften worden gebruikt.

Het concept van maximale opslagruimte wordt SpaceMax genoemd. Binnen heb je 3 opbergmanden beschikbaar en een Binnenverlichtingwaardoor je gemakkelijk al het voedsel kunt zien. De 3 manden kunnen in het bovenste gedeelte worden gehangen.

Als u nieuwsgierige kinderen hebt, hoeft u zich geen zorgen te maken, want de kist heeft een Kinderslotom te voorkomen dat uw instellingen worden gewijzigd.

Wanneer de whirlpoollade wordt geopend, zal de Deur Balans voor het feit dat de deksel blijft veilig open staan bij elke openingshoek.

De Super vriesfunctie kunt u snel grote hoeveelheden voedsel invriezen in een zeer korte tijd.

Zelfs wanneer volledig gevuld met voedsel, de temperatuur stabiel tussen -19 en -22 °C liegen.

In één oogopslag:

 • Vriezer, wit
 • Afmetingen: LxBxH: 69,8 x 140 x 91,6 cm
 • Invriesvermogen: 18 kg/24 uur.
 • Opslagtijd tijdens storing: 45 uur.
 • Nuttige inhoud: 394 liter
 • Super vriesfunctie
 • 3 opbergmanden
 • Binnenverlichting
 • Ontdooi water afvoer aan de voorkant
 • 2 zwenkwielen aan de voorzijde
 • spAce+: tot 40% meer capaciteit bij dezelfde energie-efficiëntieklasse
 • Deur Balans – veilig bij elke openingshoek
 • Diepvrieskalender


Wat kopers van binnen zeggen

Over het algemeen zijn de kopers zeer onder de indruk van de vriezer. Vooral zijn XXL opslagruimte wordt positief genoemd, omdat hier alles in past wat tot 4 personen nodig hebben. Niettemin is de kist naar verluidt niet zo zwaar dat twee personen hem gemakkelijk kunnen dragen.

De Het bedrijfsvolume wordt ook geprezenomdat het veel stiller loopt in vergelijking met oude kisten.

Ook de Energieverbruik overtuigtZelfs als de prijs in sommige gevallen hoger is, is de aankoop over het geheel genomen toch de moeite waard.Miele F 12011 S-2 Stand Diepvriezer


Miele F 12011 S-2 Stand Diepvriezer

Miele F 12011 S-2 Diepvriezer

Prijs: € 474,99

Prijs: € 479,99


Dit is de Model Miele F 12011 S-2 rond een kleine Diepvries stand, met een Volume van 98 liter. Volgens de fabrikant krijg je de beste bevriezingseffectals je de vriezer vult met ca. 11 kg geladen.

Dankzij VarioRoom kan het vriesvak flexibel worden ingedeeld en vergroot, kies eenvoudig tussen lades of glazen leggers om uw levensmiddelen in te bewaren. In totaal heb je 3 vrieslades beschikbaar.

Praktische kenmerken van de Miele vriezer zijn o.a. SuperFrost functiewaarmee u uw voedsel snel en voorzichtig kunt invriezen. Bovendien is de vriezer FrostProof, want hij kan zelfs bevriezen bij temperaturen zo laag als -15 °C kan worden bediend. Dit betekent dat u de vriezer gemakkelijk in het tuinhuisje, de kelder of de garage kunt zetten. Dankzij de ComfortFrost functie, er is minder vorst binnenzodat je de vriezer niet zo vaak hoeft te ontdooien.

In geval van een storing kan de koelkast uw voedsel tot 26 uur bewaren zonder te ontdooien. Het kleine display aan de voorzijde informeert u over de ingestelde temperatuur. Hier vindt u ook drie knoppen: een aan/uit-knop, een SuperFrost-knop en een knop voor het selecteren van de temperatuur..

Handig is dat het deurscharnier aan beide zijden kan worden verwijderd, zodat u nog meer flexibiliteit hebt bij het plaatsen van de vriezer in uw keuken of gekozen kamer.

In één oogopslag:

 • Vriezer, wit
 • Afmetingen: 62,4 x 55,3 x 85,1 cm
 • Energieverbruik: 149 kWh per jaar
 • Invriesvermogen: 6 kg/24 uur.
 • Opslagtijd tijdens storing: 17 uur.
 • Nuttige inhoud: 98 liter
 • VarioRoom: Flexibel gebruik van de ruimte
 • SuperFrost: snelle invriesfunctie
 • ComfortFrost: vorstverlaging
 • Vorstbestendig: werking tot -15 °C
 • Temperatuurweergave op het scherm
 • Verwisselbare deurscharnier
 • Volume 39 dB


Wat kopers van binnen zeggen

Totaal de kopers prijzen het volume en het feit dat de vriezer hierdoor en door het verwisselbare deurscharnier zeer flexibel kan worden geplaatst.

De capaciteit wordt beschreven als zeer ruim beschreven en is naar verluidt uitstekend voor maximaal 2 personen. De 3 lades worden omschreven als stabiel en praktisch.

Eenmaal aangesloten, bereikt de vriezer in een mum van tijd de gewenste temperatuur en houdt deze stabiel. Ook de ijsvorming wordt binnen de perken gehouden, waardoor deze diepvriezer het ideale alledaagse product is.

Ook de wordt het kleine scherm positief genoemdomdat het modern lijkt voor kopers en hen snel informeert over de temperatuur binnen.

Algemeen overgehaald de Miele vriezer ook met zijn jaarlijks energieverbruik van 149 kWh per jaar.Comfee RCC100WH1(E) Diepvriezer


Comfee RCC100WH1(E) Diepvriezer

Comfee RCC100WH1(E) Diepvriezer

Prijs: € 199,00


De Comfee RCC100WH1(E) Diepvriezer heeft een inhoud van 99 liter en een invriescapaciteit van 4,5 kg in 24 uur. Er is een hangmand binnenin om je te helpen je voedsel op te slaan.

Op de vriezer is er een Draaiknopdie u handmatig indrukt om de temperatuur aan uw individuele behoeften.

Bijzonderheid: De halfcirkelvormige vriesbuizen binnenin de vriezer vergroten het contactoppervlak tussen de verdamper en de bekleding, waardoor u uw voedsel sneller en beter kunt afkoelen.

De Volume tijdens gebruik is 38 dBwaardoor de kist stiller is dan de meeste andere vriezers.

De Comfee diepvrieskist heeft de Energie-efficiëntieklasse F en een Elektriciteitsverbruik van 211 kWh per jaar.

In één oogopslag:

 • Vriezer, wit
 • Afmetingen: HxBxD 85 x 54,5 x 49,5
 • Energieverbruik: 211 kWh per jaar
 • Invriesvermogen: 4,5 kg/24 uur.
 • Opslagtijd tijdens storing: n.v.t.
 • Nuttige inhoud: 99 liter
 • Energie-efficiëntieklasse F
 • Hangmand binnen
 • Mechanische knop voor temperatuurinstelling
 • Semi Cirkel Diepvriesbuizen
 • Volume 38 dB


Wat kopers van binnen zeggen

De Comfee Diepvriezer wordt vaak beschreven als zeer rustig en in één recensie meldt iemand zelfs dat de kist in de slaapkamer staat. Een ander spreekt van een “onhoorbaar achtergrondgeluid”. Over het geheel genomen, overtuigt het de kopers met zijn 38 dB.

De Product is ook Lichtgewicht en gemakkelijk te verplaatsen of te dragen.

Reviews roemen ook de stabiele temperatuur van de vriezer en het feit dat hij weinig tot geen vorst binnen vormen.

De vriezer zelf is goedkoop, maar u moet er rekening mee houden dat de energieverbruik is hoger dan dat van de meeste andere vriezers..PKM Diepvriezer GT 100


PKM Diepvriezer GT 100

PKM Diepvriezer GT 100

Prijs: € 189,90

Prijs: € 189,90


A Koopje in de vriezer test: de PKM Diepvriezer GT 100. Met een Inhoud van 98 liter en het 4* vriesvak kunt u uw levensmiddelen in een mum van tijd invriezen en gedurende langere tijd bij lage temperaturen bewaren. Er zit ook een metalen mand in, die u extra opslagruimte biedt voor uw voedsel. De invriescapaciteit is 10 kg in 24 uur.

De Thermostaat kan worden aangepast via een Draaiknop zodat u de temperatuurinstellingen gemakkelijk kunt wijzigen.

Tijdens bedrijf bereikt de vriezer een volume van 40 dBdie door de fabrikant wordt vergeleken met zachte muziek of een rustige woonstraat.

Over het geheel genomen, is de kist zeer compact en past, dankzij zijn afmetingen, ook in kleine kamers. Als gevolg van de laag gewicht kan zelfs één persoon de vriezer gemakkelijk verplaatsen. Dankzij de twee in hoogte verstelbare poten kan de hoogte van de commode ook flexibel worden ingesteld.

De fabrikant geeft u 2 jaar garantie op de aankoop van de vriezer.

In één oogopslag:

 • Vriezer, wit
 • Afmetingen: 55 x 54,5 x 84,7 cm
 • Energieverbruik: 211 kWh per jaar
 • Invriesvermogen: 10 kg/24 uur.
 • Bewaartijd in geval van storing: 24 uur.
 • Nuttige inhoud: 98 liter
 • Omgevingstemperatuur 10-38 °C
 • 4 sterren vriesvak
 • Metalen mand inbegrepen
 • In hoogte verstelbare poten
 • Energie-efficiëntieklasse F
 • Volume 40 dB


Wat kopers van binnen zeggen

Er zijn niet veel negatieve recensies en de enige klacht hier is de leveringwat in sommige gevallen heeft geleid tot deuken in het product.

De Lautstrength wordt positief beoordeeld en ook hier wordt vermeld dat de kist in één geval staat zelfs in de slaapkamer. De kopers: binnen zijn aangenaam verrast dat zo’n goedkope kist nauwelijks lawaai maakt. In bij de laagste temperatuur van -28 °C loopt de borst echter voortdurend, wat zeker als vervelend kan worden ervaren.

De vriezer is klaar voor gebruik in de kortst mogelijke tijdals hij is aangesloten. Eén persoon wijst er zelfs op dat zij haar voedsel al na een half uur kon opslaan.

De Het elektriciteitsverbruik is met 211 kWh per jaar enigszins hoog. De prijs van de vriezer zelf is een echte geldbespaarder.TELEFUNKEN CF-34-101-B Diepvriezer


TELEFUNKEN CF-34-101-B Diepvriezer

TELEFUNKEN CF-34-101-B Diepvrieskist

Prijs: € 179,00

Prijs: € 199,99

Prijs: € 199,99

Prijs: € 199,99


Bij de TELEFUNKEN CF-34-101-B Dit is een kleine, compacte rechtopstaande vriezer met 4* vriesvak en 63 liter inhoud. De nuttige capaciteit strekt zich uit tot 3 lades.

De vrijstaande vriezer is voorzien van een verwisselbare deurscharnier en in hoogte verstelbare potenwaardoor je het op een heel flexibele manier kunt plaatsen. U vindt er zeker een plaatsje voor in elke kamer. Bovendien is het volume tijdens bedrijf ongeveer 41 dBwaardoor het niet als storend wordt ervaren en ook kan worden geplaatst in ruimten die voor dagelijkse behoeften worden gebruikt.

De Energieverbruik is 160 kWh per jaarwat niet alleen makkelijk is voor je portemonnee.

De invriescapaciteit bedraagt ca. 4 kg in 24 uur, en de bereikte temperaturen zijn tussen 10 °C en 43 °C.

In één oogopslag:

 • Vriezer, zwart
 • Afmetingen: HxBxD 82,1 x 48 x 51 cm
 • Energieverbruik: 160 kWh per jaar
 • Invriesvermogen: 4 kg/24 uur.
 • Bewaartijd tijdens storing: 16 uur.
 • Nuttige inhoud: 63 liter
 • 3 lades
 • Temperaturen tussen 10 °C – 43 °C
 • Luidheid 41 dB
 • Deurscharnier verwisselbaar
 • In hoogte verstelbare poten


Wat kopers zeggen:binnen

Negatief de kopers beoordelen de Materiaalwaarvan de vriezer is gemaakt. Laat het zo zijn. niet bijzonder hoge kwaliteitJe kunt elke vingerafdruk zien en de lades in het bijzonder zijn erg dun en breukgevoelig. In de ogen van de klanten, de te verwachten en aanvaardbaar voor deze prijs. Als alternatief raden sommige kopers aan om de laden te verwijderen en in plaats daarvan de glazen leggers te gebruiken, die van hoge kwaliteit zijn.

Bovendien, zoals zo vaak het geval is, de Levering bekritiseerd. Zo werd het product bijvoorbeeld ondersteboven geleverd, hoewel dit uitdrukkelijk niet gewenst is en op de verpakking vermeld staat. Controleer daarom bij aankomst van de goederen of zij beschadigd zijn aangekomen.

Bovenal wordt het volgende geprezen mooie verschijningomdat het een zwarte vriezer is, waardoor hij ook gemakkelijk in alle kamers past. Ook de Het volume wordt ook als aangenaam ervaren.

De Capaciteit zal toenemen best voor 2 personen De kopers zijn hierdoor positief verrast, aangezien het toestel zelf als zeer compact wordt ervaren.

Over het geheel genomen is deze vriezer een absolute aanrader voor de prijs.Stillstern Mini Diepvrieskist met Slot


Stillstern Mini Diepvrieskist met Slot

Stillstern Mini Diepvriezer met Slot

Prijs: € 144,00

Prijs: € 149,00

Prijs: € 149,00


De Mini Diepvriesdoos van Stillstern biedt u 31 liter opbergruimte voor uw voedsel en boodschappen. Dankzij de compacte buitenafmetingen vind je vast snel een plekje voor de kleine vriezer. Hij is ook ideaal als vriezer op kantoor of voor op de camping en op reis. Handig is dat de box ook kan worden vergrendeld, wat vooral de moeite waard is als u hem echt op kantoor wilt zetten of op andere plaatsen waar derden toegang hebben.

De verwisselbare deurscharnier kunt u de deur afzonderlijk bevestigen en hebt u nog meer mogelijkheden voor plaatsing, aangezien u de vriezer aan uw kamers kunt aanpassen.

De Roosterplank De binnenkant kan gemakkelijk worden verwijderd als u bijvoorbeeld grotere levensmiddelen wilt invriezen. De diepvrieskist wordt ook geleverd met een Ijsblokjesvorm geleverd.

De Stillstern Mini vrieskist heeft een 3-traps temperatuurregelingwaarmee u de temperatuur dagelijks kunt aanpassen aan uw behoeften. Zelfs op het hoogste niveau blijft het volume op maximaal 39 dB, wat betekent dat de box tijdens het gebruik niet als hinderlijk wordt ervaren.

Het is ingedeeld in energie-efficiëntieklasse E, met een jaarlijks energieverbruik van energieverbruik van 147 kWh leugens.

De fabrikant geeft u een 3 jaar tevredenheidsgarantie en een 60 dagen geld-terug garantie.

In één oogopslag:

 • Diepvrieskist, wit
 • Afmetingen: 45 x 47 x 51 cm
 • Energieverbruik: 148 kWh per jaar
 • Invriesvermogen: 2 kg/24 uur.
 • Opslagtijd tijdens storing: 20 uur.
 • Nuttige inhoud: 31 liter
 • 4-sterren diepvrieskist
 • Roosterplank en ijsblokjesbak
 • -18°C en lager
 • Handmatige ontdooiing
 • Deurscharnier verwisselbaar
 • Verstelbare voeten
 • Volume 39 dB


Wat kopers van binnen zeggen

De energie-efficiëntieklasse E en de jaarlijks energieverbruik van 147 kWh lijken op het eerste gezicht gemiddeld voor moderne vriezers. U moet er echter rekening mee houden dat dit een klein model is en dat het energieverbruik laag is. sommige grote diepvriezers hebben al een lager energieverbruik. Als u echter op een klein model vertrouwt, zult u snel merken dat dit het gemiddelde energieverbruik is.

In feite sommige kopers vinden de kleine vriezer te lawaaierig. Zelfs in de positieve reviews wordt het volume soms genoemd – andere mensen vinden het volume echter stil. Dit betekent dat de kleine minivriezer waarschijnlijk minder geschikt is voor mensen die erg gevoelig zijn voor lawaai.

De Capaciteit en prestaties worden zeer positief beoordeeld. Het is ook binnen zeer korte tijd klaar voor gebruik (>1 uur) en is bestand tegen temperaturen van -18 °C. Het eenvoudige slot wordt ook geprezen.

Al met al is dit een compacte kleine vriezer die een geweldige prestatie voor de prijs uitvoert.Diepvries en diepvrieskist – wat is beter?

Qua functie zijn diepvriezers en rechtopstaande diepvriezers niet verschillend. Beide worden gebruikt om voedsel en levensmiddelen te bewaren door ze in te vriezen voor een langere houdbaarheid.


Nuttige capaciteit

Kleinere diepvriezers hebben meestal een nuttige inhoud van 99 liter en grotere diepvriezers bieden u natuurlijk nog meer opslagruimte. Diepvriezers zijn vaak groter en hebben een nuttige inhoud van ongeveer 200 tot 500 liter. Er zijn echter ook kleinere modellen voor eenpersoonshuishoudens.


Benodigde ruimte

Diepvriezers zijn hoger, meestal zo’n 60 tot 180 cm hoog en vaak zo’n 55 cm breed, zodat ze meer op planken lijken. Een diepvrieskist is minstens 55 cm breed, maar meestal heeft hij de vorm van een kist en is dan vaak tussen 100 en 140 cm breed. De meeste mensen vinden sneller een plaats voor een diepvriezer dan voor een kist, omdat die veel breder zijn en veel plaats innemen in de keuken. De ruimte boven de kist is ook verspild, omdat je die vrij moet laten om de kist te openen. Een vriezer die in de hoogte gaat en op een plank lijkt, past vaak gemakkelijk naast de koelkast en vindt dus sneller plaats in een keuken. Veel kisten hebben echter een grotere bruikbare capaciteit en kunnen voor u meer de moeite waard zijn als u de ruimte hebt.


Bestel

In een kist vindt u meestal één of twee opbergmanden. Bovendien moet u uw voedsel op elkaar stapelen en vergeet u misschien het voedsel dat verderop ligt. U zult ook over de kist moeten buigen en in uw diepvriesproducten moeten rommelen tot u vindt wat u zoekt. Een diepvriezer biedt u meer orde en een vlottere toegang via zijn laden, maar ook minder ruimte. Daarom kunt u ook volumineuze levensmiddelen in de grote kist bewaren.


Prijs en stroomverbruik

Vrieskisten zijn vaak dikker geïsoleerd dan rechtopstaande vrieskisten, waardoor ze minder koelvermogen hoeven te leveren en dus elektriciteit besparen. Bovendien helpt het ontwerp van de kist de koude binnen te houden en minder warmte af te geven, omdat de koude lucht onderin de kist zit en niet ontsnapt wanneer het deksel naar boven wordt geopend. Bij een vriezer gaat meer koude lucht verloren wanneer de deur wordt geopend en heeft de vriezer meer tijd nodig om de kast weer af te koelen. Een rechtstreekse vergelijking van het energieverbruik toont dus aan dat een diepvrieskist u ongeveer 20 % bespaart op elektriciteitskosten in vergelijking met een diepvriezer.

De aankoopprijs van beide elektrische apparaten is ongeveer gelijk, en daarom bespaart u direct geld wanneer u een diepvrieskist gebruikt. U moet er echter rekening mee houden dat uw vriezer ook vol moet zijn. Als u niet zoveel opslagruimte nodig hebt, kunt u beter een kleiner toestel kiezen, anders verbruiken de grote diepvriezers veel meer energie dan u nodig hebt.De voor- en nadelen van diepvriezers

Voordelen

 • Bespaart energie door constructie enz.
 • Biedt grote bruikbare capaciteit
 • Opbergruimte voor grote levensmiddelen

Nadelen

 • Neemt veel plaats in, omvangrijk
 • Kan niet kant en klaar voor installatie worden gekocht
 • Geen goede opslag binnen


Hier is waar u op moet letten als u een vriezer koopt

De volgende criteria zullen u helpen de juiste keuze te maken bij de aankoop van uw diepvriezer:


Volume

Hoeveel diepvriesvolume heb je nodig? Bent u een tweepersoonshuishouden of een gezin van vier? Afhankelijk van de grootte moet u een vriezer met meer of minder capaciteit kiezen. Als u een grote vriezer niet volledig belaadt, zal hij niet efficiënt koelen en meer energie verbruiken dan nodig is. Om voldoende voedsel te kunnen bewaren, moet u rekenen op 50 tot 120 liter bruikbare capaciteit per persoon. Dit betekent dat u een vriezer nodig heeft met een maximum van tot 240 liter inhoud voor ca. 2 personen nodig.

Bij de keuze van de grootte van uw diepvriezer moet u rekening houden met de volgende aspecten:

 • Hoeveel mensen zijn er?
 • Hoeveel eet je?
 • Wat eet je/moet je veel invriezen?
 • Hoeveel wil je op voorraad houden?
 • Hoeveel diepvriesruimte heb je?


Energieverbruik

Op basis van het energieverbruik worden diepvriezers ingedeeld in energie-efficiëntieklassen, die voor u een leidraad moeten zijn om het stroomverbruik van het apparaat beter te kunnen beoordelen. Sinds 2021, zijn er klassen geweest die Letters van A tot G zijn gemarkeerd. Voor veel apparaten hoeven de nieuwe etiketten echter pas in 2030 te worden ingevoerd. Daarom zult u nog steeds energielabels vinden met de oude letters tot A+++. Momenteel apparaten moeten ten minste voldoen aan de voorwaarden van klasse A+ ontmoet.

Naast het jaarlijkse elektriciteitsverbruik bevat het energielabel ook andere informatie, zoals de capaciteit en het geluidsniveau.

Bij de aankoop moet u dus kijken naar het energielabel en controleren of uw apparaat een geschikte energieklasse heeft. Naast de klasse zijn er echter nog andere aspecten die bepalen of een apparaat energie verbruikt of bespaart. Deze omvatten de totale grootte van het apparaat, de leeftijd van het apparaat, de isolatie en de plaats waar de vriezer is geplaatst. Als de vriezer op een zeer warme plaats staat, zal hij meer energie nodig hebben om de temperatuur binnen koel te houden.


Klimaatklasse

Diepvriezers behoren tot de zogenaamde klimaatklassen. Deze klassen een temperatuurbereik aangeven waarbinnen het toestel idealiter zou moeten werken. De volgende klimaatklassen bestaan:

 • SN (Subnormaal): van +10 °C tot +32 °C (voorbeeld: onverwarmde kelder of garage)
 • N (Normaal): van +16 °C tot +32 °C (temperaturen in normale woongebouwen)
 • ST (subtropen): van +16 °C tot +38 °C
 • T (tropen): van +16 °C tot +43 °C

Inmiddels zijn er ook toestellen die beneden +10 °C kunnen worden gebruikt. Voor deze toestellen bestaat echter nog geen geschikte klasse. Er bestaat echter nog geen geschikte klasse voor deze toestellen. In elk geval moet u ervoor zorgen dat uw diepvriezer de juiste klimaatklasse heeft voor de door u gewenste locatie.


Functies

Een goede diepvriezer moet een aantal belangrijke kenmerken hebben die het gebruik ervan nog nuttiger maken. Deze omvatten, bijvoorbeeld, de Snelvriesfunctiedie u in staat stelt om, snel invriezen van grote hoeveelheden voedsel. U kunt deze functie ook gebruiken voor dranken of andere levensmiddelen die snel moeten worden gekoeld. De snelvriesfunctie is belangrijk omdat anders veel energie wordt verbruikt om nieuw voedsel in te vriezen en, in het ergste geval, zelfs reeds ingevroren voedsel ontdooit omdat de temperatuur binnenin opwarmt. In veel gevallen activeer je de snelvriesfunctie en schakelt hij zichzelf na een tijdje weer uit. Controleer echter van tevoren of hij echt automatisch uitschakelt of dat u hem handmatig moet in- en uitschakelen.

Een andere belangrijke functie is de No-Frost of Low-Frost functie. Het verwijdert vochtige lucht uit het vriesvak, zodat zich aanzienlijk minder ijs en rijp kan vormen in het vriesvak en op uw voedsel. Dit zorgt er ook voor dat u uw Ontdooi uw vriezer minder vaak moeten.

Een functie die voor u belangrijk kan zijn, is de Kinderslot. Maar waar is het nuttig voor? Is het om te voorkomen dat kinderen in de kist klimmen? Nee, niet echt. Er zijn trouwens diepvriezers met sloten voor dit doel, zodat u dat ook kunt voorkomen. Eigenlijk is het kinderslot bedoeld om je te beschermen instellingen. Omdat kleine kinderhandjes snel en per ongeluk de instellingen kunnen veranderen, zodat plotseling uw hele vriezer ontdooit en al uw voedsel bederft. Om dit te voorkomen, kunnen de instellingen worden beveiligd met een kinderslot.


Volume

Diepvriezers en rechtopstaande vriezers produceren lawaai, er is geen manier om dit te voorkomen. Idealiter zouden de vriezers onder de 38 decibel blijvenomdat je dit volume niet als verontrustend ervaart. Als de kist echter in de kelder of in het tuinhuis staat, doet dit er niet toe.


Eigenschappen

Als het op eigendommen aankomt, hangt het ervan af wat voor u belangrijk is. Bent u op zoek naar een vriezer met een slot, zodat buren of andere derden geen directe toegang hebben tot uw voedsel? Of zijn 2 of meer opbergmanden belangrijk voor u? Let goed op de kenmerken van uw kist om de beste keuze te maken.

Zeer nuttig kan ook de uitrusting zijn met Alarm signalen zijn. Deze waarschuwen u bijvoorbeeld wanneer de deur niet goed vergrendeld is en openstaat of wanneer de vriezer een kritieke warme temperatuur bereikt, ook al is de stekker in het stopcontact gestoken.Tips en trucs voor uw vriezer


Hoe berg je de vriezer goed op

De onderste zones in de vriezer zijn kouder dan de hogere zones, omdat de koude lucht in de vriezer zinkt en de warmere lucht opstijgt. Houd hier rekening mee wanneer u beslist welke diepvriesproducten u opslaat en waar. Je moet ook voedsel en Voedingsmiddelen die u regelmatiger gebruikt, moeten hoger worden bewaard.zodat je niet hoeft te “duiken” in de vriezer.


Hoe lang is voedsel houdbaar in de vriezer?

Hieronder volgt een schatting van de tijd die nodig is voor de houdbaarheid van uw voedsel:

 • Vlees: tot 12 maanden
 • Worst: tot 6 maanden
 • Groenten: tot 12 maanden
 • Vis: tussen 3 en 12 maanden
 • Zuivelproducten: tot 6 maanden
 • Kruiden: tot 3 maanden
 • Zelf gekookt voedsel: tot 3 maanden


De beste plaats voor uw diepvriezer

Om ervoor te zorgen dat uw vriezer efficiënt koelt en energie bespaart, moet u bij de plaatsing van het apparaat rekening houden met de volgende criteria:

 • Afhankelijk van het model moet u de klimaatklasse van het toestel noteren en het alleen in deze omgeving plaatsen. Dit is meestal een Temperatuur van ca. 10 °C tot 20 °C.
 • Zorg ervoor dat de Vochtigheid op uw locatie indien mogelijk laag is. Voorbeeld: Zet een vriezer niet in een kleine, hete keuken of een badkamer zonder ramen.
 • De vriezer moet niet in direct zonlicht zo weinig mogelijk aan warmte van buitenaf worden blootgesteld, anders zal het meer energie moeten verbruiken om de temperatuur te compenseren.
 • Kijk uit voor de Minimumafstanden tot muren en andere toestellen om warmteophoping te voorkomen en te zorgen voor luchtafvoer. Anders moet het toestel meer energie verbruiken om de hoge temperatuur te compenseren.


Hoe uw vriezer te ontdooien

 1. Voordat u uw vriezer kunt ontdooien, moet u eerst alle levensmiddelen en diepvriesingrediënten opruimen. Of u heeft een manier om uw bevroren voedsel te bewaren zodat het niet ontdooit, of u gebruikt het en geeft het weg.
 2. Dan je zet de kist uit en open het deksel.
 3. Laat nu het ijs ontdooien.
 4. Sommige diepvriezers hebben een afvoer waardoor u het dooiwater in een emmer of bak kunt laten weglopen.
 5. Als u niet beschikt over Vervaldatum hebt, zet je Handdoeken op de bodem van de kist om het water op te zuigen. Ververs ze regelmatig, zodat er niet te veel water op de bodem blijft staan.
 6. U kunt het dauwproces helpen met verschillende warmtebronnen. U kunt bijvoorbeeld een emmer heet water in het midden van de kist zetten of een haardroger gebruiken (maar wees voorzichtig, want er bestaat altijd een risico op elektrische schokken met elektriciteit en water).
 7. U kunt het dauwproces ook ondersteunen met zout, aangezien dit de smelttemperatuur van het ijs verlaagt.
 8. U kunt het ijs er ook gewoon af tikken of schrapen.
 9. Is de hele ijs verdwijnt, je veegt de kist weg en droog het goed af.
 10. Nu kunt u de stekker weer in het stopcontact steken en wachten tot hij klaar is voor gebruik en de gewenste temperatuur heeft bereikt.
 11. Vul nu de kist weer.


Hoe maak je de vriezer schoon?

Na het ontdooien en alvorens de vriezer weer aan te sluiten, moet u de binnenkant grondig reinigen.

De beste manier om dit te doen is gebruik te maken van een een mild afwasmiddel of een mengsel van water en afwasmiddel.

Om hardnekkiger vlekken te reinigen, dient u eerst de gebruiksaanwijzing te raadplegen om na te gaan wat het materiaal verdraagt. Daarna kunt u azijnreiniger, citroen, chloor of andere agressievere reinigingsmiddelen gebruiken. Probeer het voor de zekerheid eerst op een klein oppervlak.

Naar Weg met onaangename geurtjesU kunt de volgende huismiddeltjes gebruiken: een kom met een halve appel, een kom met wat koffiepoeder, een aardappel of een halve citroen met zuiveringszout. Reinig vooral de groeven waar vuil kan blijven steken. Veeg de kist vervolgens af met een vochtige doek en droog de oppervlakken opnieuw.


Hoe herbeglazing te vermijden

Bij het openen en sluiten van het deksel komt er altijd vochtige lucht in de vriezer en vormt zich na het ontdooien zeer snel nieuw ijs. De volgende tips zullen u helpen om herbevriezing te voorkomen:

 1. Maak een lijst van de dingen die je in je vriezer hebt en schrijf op waar ze liggen. Dit bespaart u een paar seconden bij het openen en sluiten van de vriezer.
 2. Zorg ervoor dat uw toestel een No-Frost of Low-Frost functie moet de vochtige lucht afvoeren en ijsvorming voorkomen.
 3. Sommige mensen smeer de binnenmuren in met een neutrale olie zoals koolzaadolie of zonnebloemolie om ijsvorming tot een minimum te beperken. Glycerine kan ook worden gebruikt om ijsvorming te stoppen.
 4. Andere mensen bekleed de binnenmuren met huishoudfolieVerwijder vervolgens de huishoudfolie samen met het ijs en verwijder het ijs voorzichtig van de muur.

Uiteindelijk kan ijsvorming nooit helemaal worden vermeden. Het beste is de reviews te lezen en na te gaan of de isolatie van de kist goed is en of het deksel goed rust, zodat er zo weinig mogelijk ijs ontstaat.Is er een Stiftung Warentest vriezer test?

Ja, 2022 heeft de Stiftung Warentest 35 verschillende diepvriezers getest, met inbegrip van diepvriezers en diepvrieskisten. Onder de geteste toestellen zijn de volgende Modellen van Bauknecht, Miele en Samsung. Ze scoorden tussen Goed en Slecht.

Wegens de overschakeling op het nieuwe energielabel zijn momenteel slechts 22 modellen beschikbaar. Stiftung Warentest benadrukt ook dat de winnaar in de diepvriezertest niet langer de energie-efficiëntieklasse A+++ heeft, maar in plaats daarvan de Klasse D (volgens de nieuwe labels van A tot G). Dit komt doordat de regels voor de nieuwe klassen zeer streng zijn geworden en veel apparaten niet langer als efficiënt worden geclassificeerd, zodat leveranciers hun best doen en steeds efficiëntere modellen ontwerpen.

Als u meer wilt weten over de exacte testresultaten, kunt u deze hier achter een paywall.Meer artikelen uit de keukenwereldFAQ: De belangrijkste vragen en antwoorden over diepvriezers

 • Waarom bevriest een vriezer?

  Vochtige lucht komt altijd in de binnenkant van een vriezer en bevriest daar. Hierdoor vormt zich ijs en rijp op het voedsel en op de wanden van de vriezer. Omdat de laag steeds dikker wordt en voedsel vriesbrand krijgt, moet u de vriezer regelmatig ontdooien. Als uw model een no-frost of low-frost functie heeft, zal het minder ijs produceren en hoeft u uw toestel minder vaak te ontdooien.

 • Hoe vaak moet je een vriezer ontdooien?

  Gewoonlijk raden alle fabrikanten aan hun producten ten minste eenmaal per jaar volledig te ontdooien. Woont u echter in een gebied met een hoge luchtvochtigheid, dan kan zich in uw apparaten meer ijs ophopen en moeten ze vaker worden ontdooid.

 • Is er een Öko-Test vriezer test?

  Nee, tot nu toe is er geen vriezertest van Öko-Test. Als dit verandert, zullen wij de bevindingen hier samenvatten.

 • Waarom mogen koolzuurhoudende dranken niet in de vriezer worden bewaard?

  Water, bier en andere koolzuurhoudende dranken in flessen en blikjes zetten uit en dit veroorzaakt dat de verpakkingen exploderen. Pas bij een alcoholgehalte van 34 procent of meer bevriezen de dranken niet meer en kunnen ze dus veilig in de koelkast worden bewaard.