Er zijn 3 cruciale onderdelen die een Nederlandse oven optimaal laten presteren. Lees verder en u zult goed uitgerust zijn met alle kennis die u nodig hebt om de beste Nederlandse oven voor u te kiezen…
De 3 dingen waar u op moet letten bij een geëmailleerde Nederlandse oven zijn 1. De emaille coating. De emaillaag, 2. De pasvorm van het deksel, en 3. De handgrepen. De handgrepen. In een doorgewinterde gietijzeren kamp, Nederlandse oven de poten, de pasvorm van het deksel, en een glad oppervlak aan de binnenkant van het gietijzer.
Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan kwalificerende aankopen op mijn website. Als u een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.

Wat is een Dutch oven?
Inhoudsopgave
Nederlandse ovens werden traditioneel gesmeed uit gietijzer en gekenmerkt door poten die ze boven de kolen van een vlam hielden en een plat deksel waarop extra hete kolen konden worden gestapeld.
De moderne versie van de Dutch Oven heeft een platte bodem en een zeer nauwsluitend deksel dat plat of gewelfd kan zijn. Deze ovens zijn voornamelijk ontworpen voor smoren en stoven.
Niettemin kunnen er brood, koekjes en gebak in gebakken worden. Het meest ideale constructiemateriaal voor Nederlandse ovens is gietijzer, omdat ze een aanzienlijke hoeveelheid warmte kunnen vasthouden en deze gelijkmatig afgeven tijdens het koken.
Als u op deze pagina bent aangekomen maar al weet dat u een gietijzeren Dutch oven wilt kopen klik dan op hier en u wordt naar Amazon gebracht. Waar een enorm assortiment beschikbaar is voor alle eisen.
Types
Er zijn hoofdzakelijk twee soorten gietijzeren Nederlandse ovens, deze zijn:
i. Geëmailleerd gietijzeren Nederlandse oven die wordt gebruikt in keukens.
ii. Pre-seasoned Gietijzeren Nederlandse ovens zijn de beste Nederlandse ovens voor op de camping, vanwege de stevigheid van het gietijzer. Maar ze kunnen ook met zorg in een keuken op diverse kookplaten worden gebruikt, evenals in een conventionele oven.
Dutch ovens kunnen ook worden gemaakt van materialen als roestvrij staal en geanodiseerd aluminium. Opgemerkt moet worden dat elk van deze materialen zijn voor- en nadelen heeft en dat de keuze dus een kwestie van persoonlijke voorkeur is.

3 dingen om te zoeken in een Dutch Oven – Beste Dutch Ovens voor Kamperen
Wanneer u geïnteresseerd bent in het kopen van een goede voorgezouten gietijzeren Nederlandse ovenvoor het kamperen, zijn volgens mij de volgende 3 dingen waar je op moet letten:
– Benen – Het moet 3 goede benen die lang genoeg zijn om de gebruiker de nodige ruimte te bieden voor zowel de briketten als de handgreep van het deksel onder de oven.
– Fit – Het deksel van de oven moet goed passen en moet rondom gelijk liggen met de rand van de oven. Het mag geen grote spleten vertonen. Succesvol koken wordt vergemakkelijkt door een goede afdichting.
– Afwerking – Een goed Nederlandse oven zouden heel weinig putjes moeten hebben, omdat zware putjes het moeilijk maken voor het kruiden. Bij putjes is er ook een grote kans dat de Dutch oven gaat roesten als hij niet goed gedroogd en gekruid is.
Afgezien van de 3 hierboven genoemde dingen, zijn andere factoren die u moet overwegen bij het zoeken naar een goede Nederlandse oven de volgende:
1. Indien de deksel heeft een lip die rond de buitenrand gaat. Dit helpt voorkomen dat de houtskoolas bij het voedsel komt.
2. De dikte van de wand moet vrij constant zijn, een dikteverschil van meer dan 15% is ongewenst omdat dit koude of warme plekken veroorzaakt tijdens het afkoelen en koken. Het dikteverschil kan leiden tot kromtrekken of scheuren van de oven.
3. Een goede Nederlandse oven moet ook een draadstanggreep hebben die eraan vastzit. De draadstang moet gemakkelijk kunnen bewegen en moet ook sterk genoeg zijn om een zware pan vol stoofvlees met minimale moeite te dragen of op te hangen.
Camp Dutch Oven Maattabel
Diameter | Diepte | Capaciteit | Servings |
---|---|---|---|
8 inch |
3.5 inch | 2 kwart | 1- 2 |
10 inch | 4 inch | 4 kwart | 2-4 |
12 inch | 4,6 inch | 6-kwart | 4-5 |
14 inch | 5.5 inch | 8 kwart | 6-8 |
16 inch | 5 inch | 10-kwart | 8-10 |
18 inch | 5,5 inch | 12 kwart | 10-12 |
20 inch | 6 inch | 14 kwart | 12-14 |
3 dingen om te zoeken in een Dutch Oven – Emaille Dutch Oven voor thuisgebruik

1. Emaille coating – er mogen geen scheuren zichtbaar zijn
De emaillaag op het gietijzer moet gelijkmatig en ongebarsten zijn. De bodem van de geëmailleerde Nederlandse oven moet dik en gelijkmatig zijn.
2. De pasvorm van het deksel – stoom moet worden vastgehouden in de Nederlandse oven
Het beste deksel is er een met een stevige lusgreep in het midden en de lus moet groot genoeg zijn om het deksel veilig op te tillen terwijl u een ovenwant draagt. Het deksel moet ook voorzien zijn van zelfrijzende ringen en dichte fittingen om het vocht in uw gerechten te houden tijdens het koken.
3. Handgrepen op de Nederlandse oven – veiligheid altijd voorop
U moet er ook voor zorgen dat de handgrepen van de potten groot genoeg zijn om de oven veilig te dragen met behulp van pannenlappen of ovenwanten.
3 dingen om te zoeken in een goede Nederlandse oven – (Conclusie)
Nu weet je de 3 dingen die je moet zoeken in een goede Nederlandse oven voor kamperen en ook dingen die je moet zoeken in een geëmailleerde Nederlandse oven voor thuis.
Er zijn vele andere dingen om te overwegen bij de aankoop van een Nederlandse oven.
- Mensen die geïnteresseerd zijn in de aankoop van een goede Nederlandse oven moeten een aantal dingen in gedachten houden. Zoals voor wie ze typisch koken?
- De plaats van koken bijvoorbeeld in een open haard, op een fornuis, in de achtertuin of op de camping.
- Wat u meestal gaat koken moet ook worden overwogen voordat u uw nieuwe oven. Ongeacht de plaats waar men kookt, de duurzaamheid en functie van een Nederlandse oven zal u helpen om perfect te koken. Het is gewoon een extra voordeel dat het kan worden gebruikt in een scala van locaties.
- Een andere belangrijke overweging bij de aankoop van een Nederlandse oven is hoeveel mensen u gaat voeden. Hieronder is een kleine snelle referentie Nederlandse oven maattabel er is ook een diepgaande review met betrekking tot de grootte die u nodig heeft in een van mijn andere artikelen. hier.
Gerelateerd lees Beste olie voor het kruiden van gietijzer
Snelle referentie van Nederlandse ovenmaten
{Vergeet niet dat je bij portiegroottes rekening moet houden met de portiegrootte en met het gerecht dat je bereidt. Stoofpotjes, stoofschotels en soepen zullen meer mensen voeden dan een braadstuk.} Bekijk een volledig artikel over de maten van Nederlandse ovens hier.
Maattabel Nederlandse Oven
Centimeters | Quarts | Liters | Porties |
---|---|---|---|
16 | 1,5 qt | 1.3 ltr | 1-2 |
18 | 2 qt | 1.8 ltr | 2 |
20 | 2.5 qt | 2.4 ltr | 2-3 |
22 | 3.5 qt | 3.3 ltr | 3-4 |
24 | 4.5 qt | 4.2 ltr | 4-5 |
26 | 5.5 qt | 5.3 ltr | 6 |
28 | 7.25 qt | 6.7 ltr | 6-8 |
30 | 9 qt | 8.4 ltr | 8-10 |
34 | 13.25 qt | 12.4 ltr | 10-12 |
3 van mijn favoriete Nederlandse ovens
De eerste van mijn Top Picks voor een allround goede dutch oven is de Mario Batali 4-Quart Enameled Cast Iron Dutch Oven. Bekijk mijn uitgebreide review door te klikken op hier
De tweede is de Guro 6,3-kwart Dutch oven, waarvan u een geweldige beschrijving kunt zien hier
Als laatste is er de voorgekruide Nederlandse oven – Lodge P10D3 Gekruide Gietijzeren Nederlandse Oven die u kunt vinden op Amazon bekijk de prijs en bekijk de geweldige klantenbeoordelingen van deze Lodge Dutch oven.
Wilt u de laatste informatie over Nederlandse ovens en hun merken bekijken? Ga naar HIER voor de beste Nederlandse ovens verkrijgbaar in 2022…
One-Pot Cooking Rocks