Degenen onder ons die onze gietijzeren Dutch Ovens graag en regelmatig gebruiken, hebben geen problemen met het aanpassen van onze kookstijl om de Dutch oven ook in een conventionele oven te gebruiken.
Hoe een Dutch Oven te gebruiken in een conventionele oven! Om een Dutch oven in een conventionele oven te gebruiken moet u in de oven op lage temperaturen koken. De binnenkant van de Dutch oven moet de hitte op 450 graden Fahrenheit houden. Om dit te bereiken kunt u een oventhermometer gebruiken om de temperatuur te controleren.

U zou deze manier van koken kunnen gebruiken voor het gemak of als het recept vereist dat de maaltijd wordt bereid en vervolgens in de conventionele oven wordt afgewerkt.
Het bakken van brood, broodjes of scones in uw Nederlandse oven is een stuk gemakkelijker in een conventionele oven, omdat deze van alle kanten wordt verwarmd en niet alleen vanaf de bodem. Probeer het eens, u zult er geen spijt van krijgen!
Lees verder om uit te vinden hoe u met uw Nederlandse oven in een conventionele oven kunt koken.
Disclaimer: Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen op mijn website. Als je een aankoop doet via links op deze website, krijg ik mogelijk een klein deel van de verkoop van Amazon en andere soortgelijke affiliate programma’s.
Kan een geëmailleerde Dutch Oven in de oven?
Inhoudsopgave
JA, u kunt een Dutch Oven absoluut in een conventionele oven gebruiken. Het maakt niet uit of het een gietijzeren geëmailleerde Dutch Oven is of een traditioneel gekruide gietijzeren Dutch Oven, beide zullen hetzelfde heerlijke resultaat opleveren.
Als u een Nederlandse oven op een kookplaat of iets dergelijks gebruikt, wordt de warmte alleen vanaf de bodem verdeeld. Wanneer u een Nederlandse oven in een conventionele oven gebruikt, verwarmt de Nederlandse oven van alle kanten.
Zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling, zodat u niet steeds in uw gerechten hoeft te roeren uit angst voor het eten. blijven plakken aan de bodem van de oven.
Als u klaar bent om te vertrekken, bekijk dan eens een aantal prachtige geëmailleerde gietijzeren Dutch Ovens bij Amazon. KLIK HIER…
Waar kan een Cast Iron Dutch eigenlijk gebruikt worden?
Ovens
Soorten ovens waar je een gietijzeren Dutch oven in kunt gebruiken zijn:
- gas
- elektrische ovens
- convectieovens
- zonneovens
- broodroosters
- barbecues met de kap naar beneden
- toasterovens en convectie- en conventionele ovens
Roosters
Als je een brander groot genoeg of een Nederlandse oven klein genoeg kun je zelfs hier gebruiken.
Kookplaten
Zoals;
- gas
- elektrisch
- keramiek
- inductie- en barbecuegrills.
Vergeet niet dat het recht optillen van de oven en van elke kookplaat de kookplaat beschermt tegen beschadiging.
Gerelateerde lezing Soorten Nederlandse ovens
Buiten – Kampvuren
Vergeet kampvuren niet, zoals koken boven hete kolen, briketten en open vuur. Je kunt ook een driepoot gebruiken om de Dutch oven boven de hittebron te hangen.
Gebruik je Dutch Oven hier niet!
De enige plaats waar u een gietijzeren Dutch oven niet kunt gebruiken is een magnetron. Dit is alleen omdat u geen metaal kunt gebruiken in een magnetron.

Welke eigenschappen heeft een Dutch Oven nodig om goed te functioneren in een conventionele oven?
Veiligheid (Altijd Veiligheid Voorop)
A heet Nederlandse oven die u van de kookplaat naar de hete oven en terug brengt, moet handvatten hebben die groot genoeg zijn voor ovenwanten of pannenlappen. U moet de oven zeker comfortabel kunnen optillen. Nederlandse oven met de handvatten.
Het deksel moet goed en stevig op de Nederlandse oven passen, zodat er geen beweging mogelijk is bij het dragen van de oven door de keuken. Ook als het niet goed past en er stoom kan ontsnappen loopt u het risico u te branden, zelfs met zachte handen.
Het deksel moet ook voorzien zijn van een veilige knop of een geïntegreerde handgreep met lus om het veilig op te tillen met zachte handen of een dekselheffer.
Een Nederlandse oven zonder poten op de basis is ideaal voor gebruik in de oven, omdat hij gemakkelijk in de oven kan worden geplaatst en eruit kan worden gehaald.
Maar als u een gietijzeren camping Dutch oven heeft, wanhoop dan niet, met een beetje manoeuvreren en zorgvuldigheid zouden de poten door de metalen planken van uw oven moeten passen.
U heeft meer controle over de temperatuur in de Dutch oven door uw conventionele oven temperatuurregeling te gebruiken. Maar we moeten niet vergeten hoe heet gietijzer kan worden.
Het perfecte hulpmiddel bij de temperatuurregeling is een handthermometer. Met een inkeping of schenktuit op uw Nederlandse oven kunt u de thermometer in de gleuf schuiven en op zijn plaats houden.
Kan je een Nederlands ovendeksel in de oven doen?
Dit is waar u zult moeten nemen niet of lees de handleiding die kan met uw Nederlandse oven. Ik zal hier eenvoudig de Nederlandse oven en zijn knoppen afbreken.
Dutch ovens zijn ovenbestendig en afhankelijk van de kwaliteit van het ijzer en het vakmanschap zijn ze bestand tegen zeer hoge temperaturen.
Het deksel van een Nederlandse oven is bestand tegen dezelfde hoge temperaturen, maar de knop heeft een hittegrens. Gewoonlijk mag het niet worden blootgesteld aan meer dan 400º. Dit is waar u uw handleiding moet raadplegen.
U kunt twee dingen doen: of u vervangt de bestaande knop door een metalen exemplaar.
Ofwel verwijder je de weet en bak je zonder.
Kan ik koud gietijzer in de oven zetten?
Het wordt aanbevolen koud gietijzer op of in een warmtebron op kamertemperatuur te plaatsen en langzaam door de warmtebron op te warmen.

Hoe een Dutch Oven te gebruiken in een conventionele oven
Voor dit voorbeeld heb ik besloten een gerecht te kiezen dat gemakkelijk te bereiden en altijd lekker is. Basis stoofpot van vlees en groenten!
Wees voorbereid
- Voorbereid zijn voordat u met het kookproces begint is essentieel, want u zult aanbraden of smoren op de kookplaat en dan zonder warmteverlies overgaan naar de voorverwarmde oven.
- U kunt dit doen door uw groenten en vlees al gesneden te hebben.
- Houd al uw kruiden bij de hand om toe te voegen wanneer dat nodig is tijdens het kookproces.
- Tenslotte liggen keukengerei, ovenwanten of pannenlappen klaar.
Laten we beginnen met koken
Welke temperatuur bak je in een Nederlandse oven? Verwarm uw conventionele oven voor op 250 tot 300 graden Fahrenheit. Als tijd geen probleem is, kunt u de temperatuur verlagen voor een langzamere garing.
Als uw kookplaatrecept vereist dat de Nederlandse oven 2 1/2 tot 3 uur suddert, zal hetzelfde recept in een conventionele oven minder tijd in beslag nemen.
Doe op het fornuis een beetje olie naar keuze in de koude Dutch oven en selecteer vervolgens een laag vuur op uw kookplaat.
U moet altijd op laag vuur smoren om te voorkomen dat het voedsel verbrandt en er voedselresten aan de bodem van de Dutch oven blijven kleven.
Begin het smoorproces dat uw recept vereist. In kleine porties is de beste manier. Stoof dan uw groenten op dezelfde manier.
Als je klaar bent, doe je alles terug in de Nederlandse oven, inclusief de vloeistoffen. kookt. Je kunt de pot dan in de oven zetten.
Voordat u de pan in de oven zet moet u een houten lepel gebruiken en de ingrediënten verplaatsen om ze gelijkmatig in de Nederlandse oven te verdelen. Dit helpt bij het gelijkmatig houden van de warmte tijdens het kookproces.
Terwijl u zich in de experimentele fase bevindt van deze nieuwe manier om uw Nederlandse oven te gebruiken, zou ik het gerecht elk uur controleren. Roer indien nodig, dit helpt bij het gelijkmatig koken.
Omdat de Nederlandse oven van alle kanten wordt verwarmd, zullen alle gerechten in een conventionele oven sneller gaar zijn dan op een kookplaat.
Veelgestelde vragen
Kun je een keramische Dutch Oven in de oven zetten?
Ja, u kunt een keramische Dutch oven in de oven gebruiken. Maar voordat u een keramische Nederlandse oven gebruikt moet u de instructies van de fabrikant controleren.
Sommige keramische producten zijn niet te gebruiken op een directe warmtebron en worden van onderaf verwarmd zij zijn ontworpen voor gebruik in een conventionele oven.
Kan een Le Creuset Dutch Oven deksel in de oven?
Het deksel van een Le Creuset Dutch oven is bestand tegen temperaturen van 425º.
Als u een Signature Stainless Steel Le Creuset knop heeft is deze bestand tegen elke temperatuur in een oven of op een kookplaat. De metalen knoppen zijn ook vaatwasmachinebestendig.
Dutch Oven voorverwarmen voor brood
Helaas moet u een koude geëmailleerde gietijzeren Dutch oven niet blootstellen aan een warmtebron. Volgens de instructies van de fabrikant en de wetenschap moet u ze samen opwarmen – zelfs als u Nederlands ovenbrood maakt.
Het email moet altijd hetzelfde behandeld worden als glas – maar meer omdat het hecht aan een ander materiaal – gietijzer.
Dus u moet uw Nederlandse oven en uw warmtebron samen opwarmen.
Hoe een Dutch Oven te gebruiken tijdens het kamperen
Deze vraag wordt mij voortdurend gesteld en hoewel ik hier een lange uitleg zou kunnen geven, heb ik maanden geleden besloten een apart artikel te schrijven waarin deze vraag en nog veel meer wordt beantwoord.
Als je geïnteresseerd bent ga dan naar hier en u kunt dit artikel zelf bekijken.
Waarom is een Dutch Oven goed om in te koken?
Een Nederlandse oven is goed om in te koken omdat u uw favoriete recepten in één pan kunt bereiden. Saute, brown, sear plaats alle ingrediënten in de pan samen en kook dan boven uw stovetop of in een conventionele oven.
Dutch ovens zijn ook zuinig vanwege het warmtebehoud waarmee u maaltijden kunt bereiden zonder zoveel stroom te gebruiken.
Is het veilig om een Dutch Oven in de oven te zetten?
Ja, u kunt een Nederlandse oven in de oven zetten. Nederlandse ovens zijn ontworpen om zowel op het fornuis als in de oven gebruikt te worden, dus ze zijn bestand tegen hoge temperaturen. Een van de beste dingen van Nederlandse ovens is dat ze zowel voor koken als bakken gebruikt kunnen worden.
U kunt uw Nederlandse oven gebruiken om een ovenschotel te maken of om brood te bakken. Volg de instructies van het recept zorgvuldig op, want sommige recepten vereisen voorverwarming van de oven of een lagere temperatuur dan wat u gewoonlijk gebruikt om te bakken. Met een beetje zorg kunt u uw Nederlandse oven veilig gebruiken om allerlei heerlijke gerechten te maken.
Verwarmt u een Nederlandse oven voor met het deksel erop of eraf?
Het antwoord is zowel deksel erop als deksel eraf! Verwarm een Nederlandse oven voor met het deksel erop als u wilt dat de Nederlandse oven gelijkmatig opwarmt om hete plekken te voorkomen. Deze methode is voor bakken of braden. Verwarm een Nederlandse oven voor met het deksel eraf als u wilt dat hij snel opwarmt om te sauteren, braden of frituren.
Tot slot – Hoe gebruik je een Dutch Oven in een conventionele oven?
Daar heb je het je weet nu een gietijzeren Dutch oven kan in de oven en je weet ook hoe je
Koken in de conventionele oven bespaart tijd en geld omdat de warmte in de Dutch oven wordt vastgehouden omdat hij van alle kanten wordt geraakt in plaats van alleen van onderen.
Kies een favoriet recept en geef uw Nederlandse oven een training in uw oven. U zult spoedig heerlijke eenpansvoedzame, gezonde, stevige maaltijden nuttigen, bereid met verse ingrediënten.
Als het de eerste keer niet lukt om op deze manier te koken, probeer het dan nog eens. Onthoud alle voordelen van deze manier van koken en zet een beetje door.
Heeft u nog geen gietijzeren oven? ga naar hier om enkele fantastische opties bij Amazon te bekijken…
Op zoek naar een Dutch Oven?
Bekijk een paar van mijn favorieten, klik op de links hieronder voor mijn recensies van deze geweldige merken…
Tramontina Dutch Oven
Lodge Nederlandse Oven
Le Creuset Dutch Oven
Aanbevolen lectuur
Als je nieuw bent in het koken met een Nederlandse oven is dit artikel over Nederlandse oven toepassingen is een must-read. Ga er naar toe op mijn site hier.
Rijst koken in een Nederlandse oven is eenvoudig en met mijn methode wordt de rijst elke keer perfect. Bekijk hoe je rijst kookt in een gietijzeren Dutch oven in mijn artikel hier.
Of ga naar mijn selectie van diepgaande artikelen over verschillende geëmailleerde gietijzeren Nederlandse ovens. Die perfect zijn voor gebruik in een conventionele oven – gewoon ga naar hierheen.
One-Pot Cooking Rocks